Kettlebell workout voor thuis

Dia1

Een kettlebell workout voor thuis, die gaan we vandaag aan jullie laten zien! De 15 minuten home workout video is zo goed ontvangen (en de 5 minuten buikspieren workout ook), dat we besloten nog een workout video op te nemen samen. Ik heb de video samen met personal trainer Kimberly ontwikkeld. Dit is een workout voor iets gevorderden maar toch denk ik dat bijna iedereen ‘m mee kan doen (mits medisch goedgekeurd natuurlijk). Je hebt er enkel een matje en een kettlebell voor nodig en het leuke aan de kettlebell is dat je er alles mee kan, alle spiergroepen kun je er mee trainen. Tijdens de personal training sessies hebben we er iedere keer wel mee gewerkt. Doe je mee aan deze kettlebell workout?

10 minuten total body Kettlebell workout

 Klik hier als je de video niet kunt zien.

Hier kun je allerlei Ketllebells in verschillende gewichten kopen.

WORKOUT SCHEMA
1: Balanceren op 1 been, 20 seconde per kant.
2: Been voor/achter strekken, 20 seconde per kant
3. Squat: 3×10
4: Push-ups 3×10
5: Kettlebell Swing 3×10
6. Lunges met kettlebell triceps 10x
6. Single leg lift 3 rondes, 4x per kant.
7: Around the world: 30 seconde per kant.

EXTRA UITLEG VAN DE OEFENINGEN:
Oefening 1: Balanceren op 1 been in een hoek van 90 graden. 20 seconde per kant. Je billen goed samenknijppen. Ook je buikspieren bij elkaar knijpen, dit voor maximaal effect.
Oefening 2: Been voor-achter bewegen, hoek van 90 graden en je billen goed samenknijppen. Ook je buikspieren strak aanspannen. Alleen dan hebben deze oefeningen effect.
Oefening 3: Kettlebell Squat: 3 rondes, 10 squats per ronde. Diep genoeg zakken in een hoek van 90 graden en ondertussen je billen samenknijpen.
Oefening 4: Push-ups: 3 rondes, 10 push-ups per kant, op de tenen of op de knieën. Daag jezelf uit, de workout is maar kort 😉
Oefening 5: Kettlebell Swing: Houd je benen recht, maar zet je knieën niet op slot. Zwaai met de kettlebell naar voren, span je benen en billen goed aan. 3 rondes van ieder 10x. Let op, dit is geen squat, je gaat de achterkant van je benen voelen.
Oefening 6: Lunges met kettlebell biceps: 10 in totaal aan beide kanten. Maak bij de lunge een hoek van 90 graden wanneer je uitstapt. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij de tenen komen. Span je benen en billen goed aan. Bij de bicep oefening knijp je je biceps goed samen.
Oefening 7: Single leg Lift: 3 rondes, 4x per kant. Span je benen en billen heel strak aan. Ook mag je je buikspieren aanspannen. Deze oefening is heel goed voor de billen wanneer je je core en billen goed samenknijpt.
Oefening 8: Around the world: 1 minuut waarvan 30 seconde per richting (linksom en rechtsom). Span je core hier strak bij aan voor maximaal effect.

DISCLAIMER : Meedoen op eigen gezondheidsrisico. Een arts kan beoordelen of je mag sporten en welke sporten voor jouw lichaam geschikt zijn. Bij blessures kun je het beste een professional inschakelen en aangepaste oefeningen doen. Luister altijd goed naar je lichaam en bouw oefeningen langzaam op.

Een super leuke workout om thuis te doen, handig om te combineren met de 5 minuten buikspieren workout zodat je daarna voldaan kunt terug kijken op een fijne trainingssessie, gewoon vanuit huis.
Heb jij de vorige workouts al gedaan? En denk je deze te gaan doen? Ik ben heel benieuwd, veel succes allemaal

Dit artikel bevat een affiliate link. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “Kettlebell workout voor thuis”

  1. Dank je wel voor de video. Momenteel sport ik nog niet. Na de zomervakantie ga het weer een beetje oppakken. Misschien dat ik dan ook wel fanatiek met zo’n kettlebell aan de slag ga. In elk geval heb ik nu video’s om na te doen.
    Josan onlangs geplaatst…Mama Challenge 2016 Mexicaanse schotelMy Profile

  2. Wat leuk dat je sportoefeningen hebt opgenomen! Zelf heb ik nog nooit met een kettlebell gesport, maar ik weet ook niet of dat geschikt zou zijn ivm mijn rugklachten. Ik ga de workouts gewoon zonder eens proberen :).

  3. Ohh kijk er naar uit om het uit te proberen .
    Helaas nog 4 weken wachten . Net 2 weken geleden voor de 2de keer mama geworden dus moet nog even geduld hebben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.