Personal: Wat bloggen aan mij als persoon gegeven heeft

Naast het feit dat bloggen gewoon een hele leuke hobby is, en een manier is om mezelf te uiten, heeft bloggen mij heel erg veel geleerd. Ik blog nu bijna een jaar en ik merk hoe ik als persoon versterkt ben en hoe ik durf te staan voor wie ik ben. In dit blogjaar heb ik zoveel geleerd, en ben ik van hele knullige teksten naar uitgebreidere en betere teksten gegaan, maar realiseer ik me ook hoeveel er nog te leren is. Iets wat voor mij een grote uitdaging is. In dit blogjaar heb ik veel meegemaakt en binnenkomt komt er dan ook een jaaroverzicht online. Vandaag deel ik wat bloggen met mij als persoon gedaan heeft. Hoe ik door het bloggen meer mezelf durf te zijn en een boel onzekerheid achter me heb kunnen laten. Een eerlijk en oprecht artikel, met een stukje dankbaarheid voor jullie omdat jullie dit willen lezen.

Zelfvertrouwen

Hoe eng ik het vond om een blog te starten, hoe veel vertrouwen het mij gegeven heeft in mezelf. Don’t care what people say, just follow your own way!.  Dankzij het bloggen, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om bij mezelf te blijven, en te doen waar ik voor sta. Iedereen heeft altijd wel zijn mening klaar, en oordelen, roddelen, enzovoorts dat komt overal voor. Vond ik het voorheen nog heel belangrijk of een outfit door de ‘menigte’ wel geaccepteerd zou worden, ben ik nu wie ik ben en geniet ik van het kunnen uiten van mezelf zoals ik ben. Ik hoef me niet meer te verstoppen. Ik deel mijn blog via facebook, dus via mijn vrienden. Ik heb geleerd om te realiseren dat als ‘men’ er moeite mee heeft wat ik doe, draag of zeg, dan kunnen ze klikken op het kruisje in de webpagina en hoeven ze het niet te bekijken. Natuurlijk ken ik nog steeds zo mijn onzekerheid, zoals dat wel normaal is om te voelen maar ik heb zo geleerd om daarin voor mezelf op te komen en te leren mogen zijn wie ik ben.  Een volgende drempel was voor mij het beginnen met youtube, ik vond het doodeng om mezelf op film te zetten. Ik ben deze drempel over gestapt en vind het zo leuk om te filmpen, filmpjes te bewerken en in beeld mezelf uit te drukken.

Een online dagboek 

Mijn blog is voor mij een online dagboek en het is tof dat ik door mijn blog veel persoonlijke situaties van me af heb leren schrijven. Zo heb ik dankzij het bloggen over mijn zwangerschap nu een hele reeks ervaringsverhalen die voor mij heel leuk zijn om terug te lezen. Ook merk ik hoe ik best persoonlijke gebeurtenissen en situaties heb kunnen verwerken door deze van me af te schrijven. Ik heb geleerd van jullie reacties en jullie ervaringen in de comments en de mails die jullie mij sturen, en het is voor mezelf leerzaam om terug in de tijd te gaan en oudere artikelen terug te lezen. Dan zie ik dat ik gegroeid ben als persoon en steeds beter leer om situaties op papier te zetten om zo dingen te verwerken.

Een podium bieden voor verschillende onderwerpen

Dankzij mijn blog heb ik anderen meer informatie kunnen geven over het leven met diabetes, heb ik op verschillende manieren uitleg gegeven wat deze ziekte precies inhoudt en hoe deze in het dagelijks leven tot uiting komt. Ook heb ik geschreven over het Hellp-syndroom dat ik helaas aan het einde van mijn zwangerschap kreeg. Ik heb hier zo meer bekendheid aan gegeven, maar ook heb ik op deze manier mijn familie en vrienden op de hoogte kunnen brengen van mijn visie hierop en ervaringen hiermee.

Hobby en dagbesteding

Dankzij het bloggen heb ik toen ik in de ziektewet kwam de zitten tijdens mijn zwangerschap, een fijne dagindeling en dagbesteding gehad omdat het bloggen me zoveel afleiding en kracht gegeven heeft. Het is een hele leuke hobby, en ik besteed hier veel uren aan. Het geeft me veel positiviteit en plezier.

Interactie met bezoekers

Wat mij het allermeest gegeven heeft, zijn jullie! Als ik in de ochtend wakker wordt en jullie lieve comments al lees. Als ik mijn mailbox open en vragen van jullie lees op allerlei onderwerpen, maar ook mails met complimenten of juist hele fijne opbouwende feedback. Interactie met bezoekers vind ik belangrijk en zou ik ook veel meer willen gaan doen in de comments zelf. Via social media en mail geniet ik hier al heel erg van. Juist ook van jullie tips want daardoor kan ik nog meer leren.

Vriendschappen

Naast dit heeft het bloggen me ook verschillende vriendschappen gegeven die me ontzettend veel waard zijn. Vriendschappen met medebloggers waarmee ik kan overleggen, maar ook ontzettend veel plezier heb. Hier ben ik heel dankbaar voor.

Het is best een lang artikel geworden waarin ik mijn dankbaarheid voor het bloggen wilde uiten en jullie wil laten weten wat het voor mij betekend om dit online plekje te hebben dat ik deel met jullie. Ik ben ontzettend blij met jullie, dat jullie dagelijks de moeite nemen om hier een kijkje te komen nemen, en dat jullie mijn oprechtheid zo waarderen.

Ik ben benieuwd hoe andere bloggers over dit onderwerp nadenken, wat heeft het bloggen jou allemaal geboden? Laat het me weten in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

37 reacties

 • Anne Solveig
  22 december 2013

  Wat een mooi lijstje.. Bizar he, wat een eigen stukje internet je wel niet kan brengen..
  Anne Solveig onlangs geplaatst…WIN: AZTEC SCARFMy Profile

 • Saskia
  22 december 2013

  Mooi artikel. Bloggen geeft mij rust, en iets waar ik graag verder in wil groeien.
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Dr Fix Hands 7 Dagen Handen Wonderkuur (+ winactie!)My Profile

 • Hester
  22 december 2013

  Ik blog nog niet zo lang maar ik liep altijd al constant met ideeën in mijn hoofd en nu kan ik dat op mijn blog kwijt, dat vind ik heel fijn. Andersom geeft het lezen van blogs je ook wat me, ik denk hier weleens over na, je leert iemand een beetje kennen. Ik en dit bij jouw blog ook, ik heb het gevoel dat in je een beetje ken, ik weet over dingen die er gebeuren in je leven maar ‘echt’ ken ik je niet. Je leert veel over mensen en veel diverse onderwerpen door het lezen van blogs dus jij geeft je lezers ook wat mee!
  Hester onlangs geplaatst…Interieur InspiratieMy Profile

 • Dionne
  22 december 2013

  Mooi geschreven. Het is een hele uitdaging, maar je krijgt er ook veel voor terug.
  Zelf zie ik het ook als een online dagboek.
  Dionne onlangs geplaatst…New in | Little Frankie van OMyBagMy Profile

 • iscreambeauty
  22 december 2013

  Wat een mooi stukje. We lezen je blog met veel plezier!
  iscreambeauty onlangs geplaatst…Laura’s week #4My Profile

 • Geertje
  22 december 2013

  Goed beschreven…
  Het bloggen geeft mij een hoop plezier in de dagen, afleiding van het ‘alleen maar thuis kunnen zitten’.
  Geertje onlangs geplaatst…Ons Kerstpakket…My Profile

 • Marieke
  22 december 2013

  Lieve blog. Ik herken ook wel veel punten die erin staan. Bloggen is heel persoonlijk, maar zo ontzettend leuk om te doen!
  Marieke onlangs geplaatst…HUIS DIY | Winters dienbladMy Profile

 • martinaa89
  22 december 2013

  Bloggen is voor mij echt een hobby. Ik vind het leuk om dingen te vertellen en foto’s te delen van dingen waar ik enthousiast van ben geworden… . Het is gewoon mijn eigen plekje op het internet, wat een toffe gedachte is 🙂
  martinaa89 onlangs geplaatst…22 December 2013 – Sweaty sunday outfitMy Profile

 • Kirsty
  22 december 2013

  Mooi geschreven! Dit is wel echt de tijd van het jaar om positief terug te blikken 🙂
  Kirsty onlangs geplaatst…Mijn favoriete webshops van 2013My Profile

 • blogsvanmiranda
  22 december 2013

  Wat een heerlijk artikel, vol enthousiasme! Fijn om te lezen.
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…Onze kerstboom & kerstversiering.My Profile

 • Suzanne
  22 december 2013

  Ik kan wel zeggen dat ik er 3 beste vriendinnen bij hem gekregen door het bloggen waar ik zo dankbaar voor ben. Verder ook een bult zelfvertrouwen. Het levert zo veel op!
  Suzanne onlangs geplaatst…Cadeaus voor hem..My Profile

 • annouska
  22 december 2013

  Ik herken mijzelf helemaal terug in jou blogje. Ik begon als een onzeker muisje met simpele blogjes en inmiddels ben ik een blogger die bekender is en durf mijn mening te uiten. Daarnaast heb ik nieuwe mensen leren kennen en is het een echte dagelijkse hobby van mij geworden.

  Erg leuk om te lezen. 😀
  annouska onlangs geplaatst…One week and a few days until 2014My Profile

 • Kim
  22 december 2013

  Mooi om dit te lezen!
  Kim onlangs geplaatst…Kerstlook: classy with a sparkle of goldMy Profile

 • WeHeartFit
  22 december 2013

  Super mooi geschreven, ik ben het compleet met je eens. Bloggen heeft mij ook meer zelfvertrouwen gegeven, in de zin van dat ik een eigen plekje heb waar ik gewoon mijzelf mag zijn, maar ook omdat er dus blijkbaar mensen zijn die de moeite nemen om jouw blog te lezen en te reageren. Echt super is dat.

  Bloggen geeft mij ook een hele fijne dagbesteding, als ik dat niet had, had ik denk ik echt wat gemist in mijn dagen.

  Ga zo door meis, ik volg je blog met plezier!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…BodieBoost: Het kookboek en dagboek + WINACTIEMy Profile

 • Cindy
  22 december 2013

  Wat een mooi stukje! Ik blog nog maar een aantal maanden, het is voor mij een moment van ontspanning, mijn hoofd leegmaken, een leuke hobby! Verder begin ik ook al mensen te “leren kennen” via de blogwereld, iets wat echt ontzettend leuk is. Ik vind dat je een fijne blog hebt.
  Cindy onlangs geplaatst…Dé perfecte plek om met kerst te zijnMy Profile

 • Debbie
  22 december 2013

  Wat mooi dat je hierdoor zekerder bent geworden, je bent dus lekker gegroeid in het jaar dat je blogt… Leuk om te lezen wat het voor jouw betekend om te bloggen.

 • Manon
  22 december 2013

  Wat een mooi stukje! Echt fijn dat zoiets als een blog zoveel kan bieden in het leven. Ik ben samen met mijn beste vriendin een blog gestart, eind november. We kunnen nu allebei onze creativiteit kwijt en we vinden het ook al helemaal geweldig als we één reactie krijgen op een bericht wat we geschreven hebben!
  Manon onlangs geplaatst…New In #3 UGGSMy Profile

 • Lisa
  22 december 2013

  Ik blog zelf niet, maar ik volg wel heel veel blogs en ik vind het altijd heel erg leuk om persoonlijke artikelen te lezen. Ik volg je nu een tijdje (net voor je bekend maakte dat je zwanger was ) en ik lees jouw blog nu ook met steeds meer plezier. Je artikels worden steeds leuker om te lezen. Ik zie ook echt dat je aan het groeien bent in de dingen die je voor je blog doet. Leuk om te zien! Ga zo door. Doe wat je leuk vind 🙂 Liefs,

 • Kim / Vintage & Beauty
  22 december 2013

  Fijn om te lezen! Ik blog nu iets langer dan een halfjaar en het heeft me zoveel zelfvertrouwen en voldoening gegeven terwijl ik nu in een van de zwaarste momenten in mijn leven zit, dankzij dit heb ik iets waar ik trots op ben en mag zijn en iets wat fijne afleiding geeft 🙂 Fijn dat dit ook voor jou zo werkt!
  Kim / Vintage & Beauty onlangs geplaatst…Vintage Shopping revolution: ‘First vintage market platform online!’My Profile

 • Joyce
  22 december 2013

  Mooi geschreven Kel! En ook al hadden we al contact voor je blog, ik ben blij dat we vriendinnetjes zijn geworden! Je bent een schat en ik ben dol op je blog!
  Joyce onlangs geplaatst…Blogmas: christmas wishlistMy Profile

 • Stephanie
  22 december 2013

  Wat een mooi artikel! Goed om eens bij stil te staan. Ik was een tijdje gestopt met me blog maar begon het zo te missen dat ik er ook weer mee begonnen ben, zo fijn om alles op te schrijven en fijne reacties te lezen.
  Stephanie onlangs geplaatst…Even kletsenMy Profile

 • Robin
  22 december 2013

  Ah, wat heb je dit toch weer mooi en liefdevol geschreven!
  Ik blog nu bijna een half jaartje en het heeft mij een hobby gegeven. Maar ik ook een nieuwe passie, ik wist niet dat ik schrijven zo leuk zou vinden.
  Maar de interactie is misschien nog wel het beste wat het mij heeft gegeven.
  Robin onlangs geplaatst…NOTW #13My Profile

 • Susanne
  22 december 2013

  Mooi geschreven! Gek eigenlijk hè dat een site op het internet je zoveel op kan leveren. Ik volg je blog al een tijdje en ik zie ook verbeteringen met het begin en vond het vooral leuk om heel je zwangerschap ook mee te mogen kijken. Over bloggen, ik zeg altijd: het is een onschuldige hobby!
  Susanne onlangs geplaatst…The Food(d)airy | week 51My Profile

 • Natasja
  22 december 2013

  Wat een mooie terugblik! En je quote is zo raak: Don’t care what people say, just follow your own way! Ik blog inmiddels al een tijdje maar m’n eigen weg volgen kost zowel irl als online nog steeds weleens moeite. Door m’n blog leer ik wel steeds beter m’n weg te vinden. En het heeft fijne contacten opgeleverd!
  Natasja onlangs geplaatst…Things your cat wants for ChristmasMy Profile

 • Bibian
  22 december 2013

  Wat mooi geschreven, leuk dat je er vriendschappen aan over gehouden hebt! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…New In #3 UGGSMy Profile

 • natiza
  22 december 2013

  awwhh wat een leuk artikel! Vrienden zijn altijd fijn! 🙂
  natiza onlangs geplaatst…make-up stash VIDEO!My Profile

 • wendy
  22 december 2013

  Heel leuk om te lezen. Ik vond het ook echt eng om een blog te starten. Maar ik heb er zoveel plezier in en het heeft mij ook zeker zelfvertrouwen gegeven.

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  http://www.facebook.nl/fabulousstylews
  wendy onlangs geplaatst…Challenge | Online vs Offline ShoppingMy Profile

 • Gwen
  22 december 2013

  Leuk geschreven! Ik merk zelf dat ik vooral een hele fijne, flexibele, uitlaatklep heb. Dat de dingen waar mijn hoofd van overstroomt online gezet kunnen worden, dat ik mijn trots (mijn leven als moeder) kan delen en dat er mensen zijn die het leuk vinden om te lezen – dat is heel mooi meegenomen 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Dagje kdv opeens gemakkelijkMy Profile

 • Life of Simone
  22 december 2013

  Ik ben ook ontzettend blij met mijn leuke bloghobby! Ik hoop dat ik je eens ga ontmoeten Kelly!

 • Dagmar
  23 december 2013

  Wauw wat een prachtig artikel heb je geschreven en het is zo herkenbaar en waar <3 De vriendschappen die eruit zijn ontstaan zijn onbetaalbaar & goud waard! Je bent een topper <3
  Dagmar onlangs geplaatst…BEAUTY / Artdeco herfst & winter collectie 2013My Profile

 • Nadia
  23 december 2013

  Super dat het bloggen je zoveel gegeven heeft! Ik volg je zo’n beetje vanaf het begin en ik merk ook duidelijk dat je gegroeid bent, als persoon en in het schrijven. Ik vind je blog echt superleuk om te kijken/lezen, en helemaal leuk dat je nu ook af en toe filmpjes maakt! Een hele leuke toevoeging is dat.

 • kelly
  23 december 2013

  Ah dankjewel wat lief! Leuk om te horen dat jullie ook zien dat ik gegroeid bent! 🙂

 • kelly
  23 december 2013

  Wat leuk Simone, dat kan geregeld worden hoor we wonen zo dicht bij elkaar! 🙂

 • Sanne Marlijn
  23 december 2013

  Wat een mooi artikel Kelly! Heel erg leuk om te lezen dat je er zo’n lol in hebt. Keep up the good work meis!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Kerstlook: groene ogen met zachtrode lippenMy Profile

 • Kimberly
  23 december 2013

  Wat een onwijs mooi lijstje Kelly! Heel mooi en leuk om te lezen hoe jij het bloggen ziet en hoe het jou op een positieve manier heeft veranderd! Ik vind je altijd heel positief en daar geniet ik elke dag weer van 😀

 • Melissa
  23 december 2013

  Ik vind dat je een erg mooi verhaal hebt geschreven. Ik kom nu net voor het eerst op deze blog. Ik blog nu ook een tijdje en merk dat ik na elke post weer groei. Wat fijn voor je dat het zoveel mooie dingen heeft gebracht!
  Ik wens je een hele fijne kerst toe!
  XMw

 • xPucex
  23 december 2013

  Heel mooi geschreven stukje en fijn dat je zulke fijne vriendschappen en positieve gevoelens door het bloggen hebt verkregen. Ik lees met heel veel plezier je blog en merk dat je zeker enorm gegroeid bent sinds het begin (toen volgde ik je nog niet, maar heb wel een aantal oudere artikelen terug gelezen). Ik heb bewondering voor iedereen die blogt. Het lijkt me erg leuk om te doen, maar ik houd nogal van mijn privacy. Voornamenlijk t.o.v een aantal personen uit mijn verleden waarvan ik liever niet wil dat zij weten hoe en waar ik nu in mijn leven sta en dat weerhoud mij persoonlijk ervan om te gaan bloggen. Chapeau dus voor jou Kelly dat je zo open en eerlijk durft te zijn op je blog!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.