Recept voor gezonde Appeltaart (Suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)

gezondere Appeltaart suikervrij lactosevrij glutenvrij

 Recept voor gezonde appeltaart

Vandaag heb ik een heel bijzonder recept voor jullie! Dit recept is een gezond alternatief voor de bekende appeltaart en deze is helemaal geschikt als je een glutenvrij, suikervrij of lactose vrij dieet volgt. Deze gezonde appeltaart is heel bijzonder van smaak en ik ontdekte dit recept toen ik terug aan het bladeren was tussen mijn recepten. De gezonde cheesecake die ik al eens deelde had een bodem gemaakt van dadels, amandelen, kokosboter en koekkruiden. Ik bedacht me ineens dat ik die bodem als basis kan gebruiken voor  allerlei taart recepten. Ik dook mijn keuken in en kwam uit op dit gezonde appeltaart recept. Als je de foto ziet kun je haast niet geloven dat dit recept geen geraffineerde suikers bevat,  lactose vrij is en dan ook nog eens glutenvrij is. Benieuwd naar dit gezonde recept? Lees dan snel verder.

gezondere Appeltaart suikervrij lactosevrij glutenvrij

Wat heb je nodig voor deze gezonde appeltaart?

Voor de bodem:
10 dadels (vrij van glazuurlaag)
200 gram walnoten (of bijvoorbeeld hazelnoten)
100 gram pinda’s
50 gram kokosolie
2 theelepels koek en speculaas kruiden
2 theelepels kaneel
Snufje zout

Voor de vulling:
5 appels
schaaltje rozijnen
2 eetlepels Kaneel
Sap van een halve citroen

Voor de garnering (optioneel)
2 handjes vol krentjes
Nootjes (pistache of amandelen of pecan noten)
Een beetje citroensap


Aan de slag!
– In de keukenmachine mixen we alle ingredienten voor de bodem tot een fijn beslag. Je kunt het best als eerst de dadels erin doen zodat deze fijn gemalen worden, dan de noten toevoegen. Hieraan voeg je de (gesmolten) kokosboter toe en daarna alle kruiden.
– In een springvorm druk je het beslag aan tot een fijne taartbodem met een randje van ongeveer 3 cm.
– Doe de springvorm voor 10 minuten in de koelkast/vriezer zodat deze kan harden en de kokosolie kan stollen.

gezondere Appeltaart suikervrij glutenvrij lactosevrij

– De vulling maak je door appels te schillen en in blokjes te snijden. Hier voeg je wat citroensap aan toe zodat de appels niet gaan verkleuren. Dan voeg je hier voldoende  kaneel aan toe en dit roer je goed door. Vervolgens voeg je hier in water gewelde rozijnen aan toe.
– Als de taartbodem opgestijfd is kun je hier de appelmix aan toevoegen.
– Dan kun je de garnering gaan maken. Ik gebruikte een combinatie van walnoten en pistache noten die ik in de mixer kort fijn gehakt heb. Hier voegde ik wat citroen sap aan toe. De garnering heb ik over de taart besprenkeld samen met een handje rozijnen die ik hieraan toevoegde.

gezondere Appeltaart suikervrij glutenvrij lactosevrij

Dan is je frisse gezonde appeltaart klaar. Eigenlijk kun je het meer een soort appel noten taart noemen. Erg lekker voor de noten liefhebbers! Het kaneel en de koek en speculaas kruiden maken de smaak helemaal af waardoor deze veel weg heeft van originele appeltaart.
Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit zelf ook klaar maken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

38 reacties

  • Dita
    17 juni 2014

    Mmmhh klinkt erg lekker!
    Dita onlangs geplaatst…Verven in ons nieuwe huisMy Profile

  • Geertje
    17 juni 2014

    Lijkt me erg lekker, als je inderdaad bepaalde dingen niet mag eten… Maar ik denk dat ik toch liever een stukje pak van een “echte” appeltaart….
    Geertje onlangs geplaatst…Mijn Meiden ABCMy Profile

  • Francesca
    17 juni 2014

    Jammie dat ziet er lekker uit! Dit gaat op mijn te maken lijstje!
    Francesca onlangs geplaatst…Soup in a bun!My Profile

  • Elize
    17 juni 2014

    Ik ga dit recept onthouden voor als ik een keer bezoek krijg dat nog meer niet mag dan ik, want dit recept is echt alles vrij zowat (behalve noten dan haha). De koekkruiden lijken me trouwens erg lekker door de bodem. Zelf zou ik m’n appeltaart denk ik gewoon blijven maken met mijn glutenvrije meelmixen. Die bevalt gewoon heel goed.

    Trouwens, denk je dat je de bodem ook alleen met amandelmeel kunt maken?
    Elize onlangs geplaatst…Wij bloggen glutenvrij: AdviesMy Profile

  • Marion
    17 juni 2014

    Wat gaaf! Een glutenvrij, lactosevrije en suikervrije appeltaart. Ik ben geen bakmens, maar ik zal dit recept aan mijn moeder geven. Die vind dit denk ik heel erg leuk om te maken!
    Marion onlangs geplaatst…Photochallenge 52 weeks: Week 24My Profile

  • Cindy
    17 juni 2014

    Wat een heerlijk recept weer, jij plaatst echt de meest geweldige recepten! Helaas heeft mijn vriend een notenallergie, dan zou ik die hele taart in mijn eentje moeten eten, oeps!
    Cindy onlangs geplaatst…Fotoverslag: Middagje DeventerMy Profile

  • Barbara
    17 juni 2014

    Oei, dat ziet er goed uit!
    Barbara onlangs geplaatst…41 weken: body after babyMy Profile

  • Bianca
    17 juni 2014

    Klinkt lekker! Alleen ik lust dit hier thuis dus ik zou dit niet snel maken ik zie mij zelf nog niet alleen een hele taart eten (al hoewel…. haha) x

  • Susanne
    17 juni 2014

    Oh wauw, dat ziet er goed uit! Die bodem lijkt wel erg nat maar op de eindfoto ziet het er gewoon perfect uit! Handig als je last hebt van allergieën, maar omdat ik dat niet heb kies ik dan toch voor een ‘echte’ appeltaart 😉
    Susanne onlangs geplaatst…4x Aadappel…..:AardappelpannenkoekMy Profile

  • Manon
    17 juni 2014

    Ziet er goed uit! Ook handig dat je de taart niet uuuuuurenlang in de oven hoeft te zetten voordat je ‘m lekker kunt eten haha.
    Manon onlangs geplaatst…VLOG: Antwerpen dag 2 – Deel 1My Profile

  • Janneke
    17 juni 2014

    Fijn receptje zeg, ik ga hem onthouden. Bedankt!
    Ciao, Janneke
    Janneke onlangs geplaatst…Personal Pictures: fotodagboek #6My Profile

  • Miranda
    17 juni 2014

    Ziet er lekker uit, maar eerlijk is eerlijk, ik neem liever een stuk echte appeltaart. Natuurlijk niet elke dag, maar bij speciale gelegenheden moet dat kunnen denk ik.

    Lijkt me wel een uitkomst wanneer je bepaalde producten niet mag hebben bijvoorbeeld!
    Miranda onlangs geplaatst…Heeft jouw hond ook een slechte adem?My Profile

  • Eline
    17 juni 2014

    lijkt me heerlijk!

  • Betty
    17 juni 2014

    Aah, ziet er heel lekker uit! Wat gaaf dat je zo creatief bent en met die ingrediënten het voor elkaar krijgt om een normaal uitziende appeltaart te maken.

    Maar als ik heel eerlijk ben eet ik denk ik toch liever een ‘echt’ stukje appeltaart. 😉
    Betty onlangs geplaatst…Ons weekend ServiëMy Profile

  • Lisanneleeft
    17 juni 2014

    Ziet er heerlijk uit! En deze kun je gerust gezond noemen, dacht ik zo 😀 Gezonder dan dit kan volgens mij niet, haha.
    Lisanneleeft onlangs geplaatst…DIY vaasje met bloemen van crepe-papier!My Profile

  • Kimberly
    17 juni 2014

    Dit moet ik echt een proberen 😀 Ik ben er heel erg benieuwd naar! Het lijkt echt precies op appeltaart!
    Kimberly onlangs geplaatst…Foto blogje – Ons tripje naar Groningen!My Profile

  • Audrey
    17 juni 2014

    Ik hou helaas niet van noten, maar ik vind ‘t fascinerend hoe lekker het er toch uitziet! Die rand ziet er echt uit als gewone appeltaart 🙂
    Audrey onlangs geplaatst…Sushi, stokjes en schransenMy Profile

  • De Zuinige Student
    17 juni 2014

    Geweldig dit recept 🙂
    Net reageerde ik nog bij iemand anders dat ik zelden taart eet omdat ik geen suiker gebruik.
    Maar dit mag ik rustig eten. Bedankt Kelly 🙂
    De Zuinige Student onlangs geplaatst…Besparen op jezelfMy Profile

  • Suuz
    17 juni 2014

    Die ziet er echt fantastisch lekker uit!!

  • Jess
    17 juni 2014

    Oh gezonde appeltaart moet gewoon geweldig zijn. Ik ben dol op appeltaart!!! Ga me zeker eens aan dit recept wagen.
    Jess onlangs geplaatst…It’s a…My Profile

  • Ingrid
    17 juni 2014

    Een glutenvrije appeltaart zal mijn dochter die glutenvrij is dol op zijn, gaan we zeker proberen..

  • Jorien
    17 juni 2014

    Dit lijkt me eigenlijk best wel lekker! Goed zeg 😀 ga ik even opslaan.
    Jorien onlangs geplaatst…Ramadan Is Coming!My Profile

  • Monique
    17 juni 2014

    En, hoe smaakte ‘ie? Ziet er in elk geval goed uit en inderdaad net een echte appeltaart!
    Monique onlangs geplaatst…Lise’s slaapritmeMy Profile

  • Suzanna
    18 juni 2014

    Het ziet er goed uit! En de dadels maken het natuurlijk wel wat zoeter.
    Suzanna onlangs geplaatst…Goody Good StuffMy Profile

  • Roekiye
    18 juni 2014

    Hoi lieve Kelly,

    Waar koop je speculaaskruiden?

  • Amunda
    21 juni 2014

    Ziet er heerlijk uit! Ik probeer het recept te pinnen maar dat lukt helaas niet 🙁

  • Debora
    22 juni 2014

    Ik heb de taart gemaakt, maar hij valt volledig uit elkaar…. Enig idee hoe dit komt?

  • Corian
    30 juni 2014

    wat zijn kreetjes?

  • Amunda
    30 juni 2014

    Ik denk dat kreetjes krentjes moeten zijn :-p

  • Ineke
    26 oktober 2014

    Recept is een aanrader! Heb de taart nog wel even 20 minuten in oven gezet op 180graden.
    En de bodem is zeker een goede basis!

  • biancaroza
    22 april 2015

    Hij was echt heerlijk! Ongelooflijk dat hier geen suiker in zit. Hij was echt zoet en smakelijk. Een echte aanrader. 10 minuten in de oven maakt hem wel lekkerder en maakt dat hij minder uit elkaar valt. Wel weer af laten koelen voordat je hem uit de springvorm haalt.

  • Haughey
    21 mei 2015

    Gekregen van Biancaroza op mijn verjaardag. Al jaren geen taart op omdat ik glutenvrij en suikervrij eet. Hij was heeeerlijk! Dankjewel dat je dit soort dingen bedenkt voor mensen zoals ik met wat voedsel intoleranties. x

  • Maddie
    28 augustus 2015

    Wat leuk, een taart waar naast lactose- en glutenvrij ook geen ei in zit! Kan ik ook een keer een stukje taart eten 😉 Bedankt voor het bedenken, ik ga em zeker binnenkort uitproberen!

  • Claudia
    5 oktober 2015

    Dit wil ik ook gaan proberen….kreeg helaas alleen een plaatje voor mijn verjaardag met een link naar deze pagina, dus moest hem wel zelf maken 🙁
    Claudia onlangs geplaatst…5 tips om rust in je hoofd te krijgenMy Profile

  • Mar
    11 november 2015

    Lijkt me heel lekker die taart, heb ook pas gezonde speculaaskoek gemaakt die ik zelf niet kon proeven maar wel de lekkere amandelspijs en ik zal proberen deze taart met amandelspijs zelfgemaakt ( met citroenrasp, amandelmeel en dadels) te maken. Maar ik zag jouw kaneel op de foto en vroeg me af of dit ceylonkaneel is, zoniet, die is lekkerder en gezonder, voor de mensen die nieuwsgierig hiernaar zijn kijk eens op groenevrouw.nl kaneel
    sUcces en bedankt voor lekkere recept!

  • Lizette
    29 april 2016

    Kelly, ziet er heerlijk uit!!!
    Moet deze niet nog even in de oven? Of hoeft dat niet?!

  • Remco
    19 april 2017

    Klinkt lekker :). Zonder lactose en gluten kan mijn hele gezin er van genieten ;).

  • Anoniem
    23 mei 2018

    hoi ik ben piet en ik ben 2 jaar jong
    gr piet

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.