Hoe ik op mijn 18e mijn eerste bedrijf begon.

beautydream

Ik was 18 en toen startte ik mijn eerste bedrijf. Super spannend vond ik dit. Durf ik dit wel? Zal ik wel klanten gaan krijgen? Waarom stap ik uit mijn comfort zone? Ik werkte toen nog bij de Efteling en had al heel wat ervaring opgedaan met visagie klussen. Tijdens de pauze sprak ik voor het eerst mijn wens om ‘daar wat mee te doen’ uit naar een collega. ‘Het is vast een gek idee maar….’ En na mijn idee op tafel gelegd te hebben benoemde mijn collega (tevens een vriendin) gelijk dat het een top idee was, en dat zij dolgraag de site wilde maken. Zij is erg goed met websites dus daar zei ik geen nee tegen. En vanuit daar ontstond Beautydream.

Een bedrijf start je niet van de een op andere dag maar daar is naast een goed idee, ook lef (durven) en een plan voor nodig. Ik studeerde Sociaal Pedagogisch hulpverlener, had nogal een bewogen jaar achter de rug en besloot het ‘gewoon’ te gaan doen. Met mijn ouders veel overlegd natuurlijk en mijn vader zag ook wel in dat dit iets voor mij zou zijn. Visagie workshops geven aan volwassenen, maar vooral het liefst beautyparty’s aan kinderen (tienermeiden). Als ‘kinderfeestje/meidenfeestje’ dus. Ik maakte een bedrijfsplan, deed alle administratieve zaken die nodig zijn voor het starten van een bedrijf, maakte samen met die vriendin de website en die ging de lucht in. Ondertussen werkte ik de workshop programma’s uit en had ik een ‘oefen’ workshop gegeven aan vriendinnen en later ook aan wat oppaskindjes. Ik hoor het mezelf nog zeggen.’Al verdien ik er niets mee en haal ik de gemaakte kosten eruit, dan vind ik het al zo leuk’.

Toen mijn eerste mailtje binnenkwam schreeuwde ik nog net niet de kantine bij elkaar op mijn werk. WILLEN ZE MIJ? WOOW! Ik had alle materialen in huis dus ik kon er op in gaan. En daar ging ik dan, met klotsende oksels, een autootje vol geladen met alle materialen naar mensen toe die ik niet ken. Omdat het mijn ‘eerste’ was had ik ze korting gegeven. Na dit feestje volgde er nog vele boekingen. Het liep zo goed dat ik naast mijn studie en werk bij de Efteling, zo’n 3 boekingen per week had. Soms zelfs 4. Een boeking duurt zo’n 2,5 uur (en dan de reistijd nog) en na iedere workshop was ik bezig met het schoonmaken (o.a desinfecteren) van alle materialen, make-up etc. en het bijhouden van de administratie. Je kunt je voorstellen hoe druk ik ermee was. Maar ik vond het fantastisch. Het maakte me zo blij!

Ik had niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden. Ik studeerde SPH en ik kon veel wat ik daar leerde in de praktijk brengen doordat ik veel leerde over groepsdynamica. In iedere groep heb je bepaalde groepsrollen en als je daar wat over weet dan kun je hier zo op inspelen dat je een hele aangename sfeer bewaart. Ik heb dan ook nooit problemen gehad met de groepen die ik een workshop gaf. Regelmatig vertelde de moeder van de jarige me vooraf aan het feestje al ‘dat het een drukke groep is’, maar dit vond ik alleen maar gezellig en heeft nooit voor veel onrust gezorgd. Ik vond het steeds weer een uitdaging om ervoor te zorgen dat de meiden onderling elkaar konden helpen, tips geven en dat er een open sfeer was om alles te bespreken wat zij wilden. Ik heb enorm veel geleerd van dit werk.

Ik heb het zo’n 5 jaar zeer actief gedaan en na de komst van Lana deed ik dit op een lager pitje. Toen was ik natuurlijk ook al aan het bloggen. In al die jaren Beautydream heb ik honderden meisjes wat tips gegeven over het doen van je make-up, het plezier hebben in jezelf mooi maken en het accentueren van je mooie eigenschappen. Het werd voor mij zo normaal om iedere workshop weer naar een vreemd adres te rijden, een vreemd huis (met voor mij onbekende mensen en kinderen) binnen te stappen en de eettafel om te toveren tot een kleine make-up studio. Het was een geweldige tijd.

Dat mijn blog ook mijn bedrijf zou worden dat had ik natuurlijk nooit gedacht toen ik begon. Maar dat ik zou blijven ondernemen na Beautydream wel. Ik vind het namelijk heel fijn om hard te werken aan mijn eigen ‘ding’. Van niets, iets maken en anderen vermaken met datgeen waar ik zelf ook zo gelukkig van word.

Dat beide bedrijven een succes zijn geworden, is echt een droom die is uitgekomen.

Mocht je plannen hebben om voor jezelf te beginnen, stel het niet uit en ga je dromen achterna. Alleen jij kunt ze verwezenlijken en de uitdaging aangaan. Die boodschap wil ik graag doorgeven met het schrijven van dit artikel. Het is voor mij ook niet makkelijk geweest. Ook ik heb ups & downs meegemaakt, blunders gemaakt en daar weer van geleerd. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta en daar ben ik trots op.

Ben jij ook voor jezelf begonnen en daarmee uit je comfort zone gestapt? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

49 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  23 augustus 2016

  Gaaf hoor dat je al je 18e je eigen bedrijf bent gestart! Dat is toch heel anders dan voor een baas werken. Ik weet er alles van, ik run sinds 8 jaar samen met mijn vriend een eigen bedrijf. Omdat je nu ook van je blog je bedrijf hebt gemaakt, zit het ondernemen je waarschijnlijk in het bloed. Goed gedaan ?
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Georganiseerd het nieuwe schooljaar in met mijn familieplannerMy Profile

 • Carlijn
  23 augustus 2016

  Ik denk dat jij een ondernemer in hart en nieren bent. Als je in jezelf gelooft en er hard voor werkt zoals jij gedaan hebt, is de kans heel groot dat het een succes wordt. Vind het heel leuk en inspirerend om te lezen dat je al zo vroeg bent begonnen en dat het goed liep. Haha dat gevoel van ‘ze willen mij!’ herken ik goed. Ik startte op mijn 21e mijn bedrijfje en toen ik voor het eerst werd ingeschakeld voor een klus waar normaal heel ervaren freelancers voor worden gevraagd (het ging om een verhaal in de Libelle) was ik heel trots en blij. Het ondernemerschap is alleen iets minder voor mij weggelegd, ik miste de financiële zekerheid die ik nodig had.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: 19 aanwijzingen dat A&M overduidelijk een twee-eiige tweeling zijnMy Profile

 • Elisabeth
  23 augustus 2016

  Echt supergoed hoor! Zo is het maar net. Als je een leuk idee hebt moet je het gewoon doen. Niet teveel ovwr nadenken, gewoon doen. Top!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Recept: groentemuffins met courgette en kaasMy Profile

 • Channa
  23 augustus 2016

  Super leuk! Hier is het altijd bij ideeën gebleven, heb nooit de stap durven zetten. Al helemaal niet op mijn 18e!
  Channa onlangs geplaatst…Kinderkleding shoppen, zo doe ik dat!My Profile

 • Femke
  23 augustus 2016

  Mooi verhaal. Geweldig dat allebei je bedrijven zo’n succes zijn geworden. Hoe tof dat je jouw droom gewoon bent gaan volgen. Dat je aangeeft dat als iemand zo’n droom heeft ze die gewoon moeten volgen, daar sta ik helemaal achter.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: 10 Things that piss me off tagMy Profile

 • Nicole
  23 augustus 2016

  Wauw echt heel mooi. Vooral omdat je ook precies wist wat je wilde. Dat wist ik op m’n 18e nog niet en nu nog steeds niet.. Erg eigenlijk!
  Nicole onlangs geplaatst…Afbouwen antidepressivaMy Profile

 • Ellen
  23 augustus 2016

  Super goed dat je al zo vroeg een bedrijf hebt opgezet. Ik zou het ook wel willen en met een komende reorganisatie op mijn werk is dit misschien wel het moment. Alleen vind ik het wel erg spannend. Levert het genoeg op, kan ik het combineren met de kinderen, etc.?
  Ellen onlangs geplaatst…Fabulous Books: Bianca Nederlof – OngrijpbaarMy Profile

 • Nicole
  23 augustus 2016

  Wauw echt heel erg stoer! Ik werk al sinds mijn 18e bij hetzelfde bedrijf dus durf niet snel te veranderen.
  Nicole onlangs geplaatst…Hoeveel suiker krijgt jouw kind binnen?My Profile

 • Lisanne
  23 augustus 2016

  Heel knap hoor dat je dit op zo een jonge leeftijd al heb bereikt. Ik houd het allemaal liever veilig en safe en houd he’t bij een werkgever.
  Lisanne onlangs geplaatst…Olympische Spelen 2016My Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  23 augustus 2016

  Super knap dat je dat gedaan hebt op die jonge leeftijd. Je wist precies wat je wilde en ging ervoor.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Army wife lynn: Eindelijk thuis van de uitzending.My Profile

 • mama van dijk
  23 augustus 2016

  gaaf. en stoer! Je hebt onderscheidend vermogen en dat is je kracht. 🙂

 • Ilse
  23 augustus 2016

  Wat goed en stoer dat je dit gedurfd hebt op zo’n jonge leeftijd! Vind ik echt bewonderenswaardig.
  Ilse onlangs geplaatst…5 tips om het koel te houden in huisMy Profile

 • Annemijn
  23 augustus 2016

  Wat knap dat je dit gewoon gedaan hebt! Ik ben het zeker met je eens dat je, als je de mogelijkheden hebt, je je dromen achterna moet jagen. Ik zou van mijn blog ook graag m’n bedrijf maken.
  Annemijn onlangs geplaatst…Review: Essence nagellak #73 More than a feelingMy Profile

 • Vanessa
  23 augustus 2016

  Mooie boodschap geef je mee. Het is inderdaad belangrijk om je dromen te verwezenlijken en te doen waar je gelukkig van wordt. Ik vind het knap dat je al zo vroeg zelfstandige bent geworden en dat zowel Beautydream als je blog een succes zijn geworden.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn ochtendroutine in foto’sMy Profile

 • Charlotte
  23 augustus 2016

  Super knap dat je dat al zo jong hebt gedaan. En fijn dat het ook een succes is geworden! Ik geloof niet dat ik zo’n stap had durven nemen op mijn 18e 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Win! Een Rosti Mepal lunchset naar keuze!My Profile

 • Marijke
  23 augustus 2016

  Zo super knap dat het je zo jong gelukt is om een bedrijf te starten. Echt leuk om te lezen hoe dit je af gegaan is!
  Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #15My Profile

 • Monique
  23 augustus 2016

  Ik hou ervan als mensen weten wat ze willen en hun dromen verwezenlijken. Knap hoor, dat jij dat gewoon op je 18e al hebt gedaan! Ik weet hoe leuk het werken met tieners is dus kan me helemaal voorstellen hoeveel plezier je erin had!
  Monique onlangs geplaatst…Kun je striae voorkomen?My Profile

 • Nicole
  23 augustus 2016

  Erg leuk om te lezen en wat stoer op 18 jarige leeftijd. Heel gaaf!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn issues als introvert persoonMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  23 augustus 2016

  Wel altijd ambitie of gevoel gehad iets voor mezelf te willen beginnen. Iets te willen opbouwen, maar ik heb nog geen idee wat. Vandaar dat het is blijven liggen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…AND WE ARE BACK….My Profile

 • Marije
  23 augustus 2016

  Een goede ondernemer ziet overal een kans in en dat is wat jij dus in je hebt. Mooi voorbeeld voor jonge meiden die twijfelen om de stap te zetten.
  Marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: mindfulness retraiteMy Profile

 • Dees
  23 augustus 2016

  Wat leuk en stoer dat je dit heb gedaan. Ik zou ook wel graag iets voor mezelf willen beginnen maar ben nog een beetje op zoek naar wat en een beter markt dus we zien wel hoe het allemaal gaat lopen
  Dees onlangs geplaatst…Avonturen van Robinn: Deel 1.My Profile

 • Lilian
  23 augustus 2016

  Ontzettend knap dat je die stap hebt durven te zetten en zo zie je maar weer dat je soms uit je comfort-zone moet stappen om iets moois te kunnen bereiken.
  Lilian onlangs geplaatst…6 tips voor een origineel avondje samenMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  23 augustus 2016

  Ik vind het echt heel dapper dat jij zo jong al je eigen onderneming bent gestart en dat het ook nog eens zo succesvol is geworden. Ik kan me voorstellen dat je echt een gat in de lucht sprong toen je je eerste aanvraag kreeg. Dat moet goed voelen! Dat je blog ook zo goed loopt komt door je doorzettingsvermogen en je drive, je doet het supergoed!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Zandhappen op het strand, uit eten en naar het NatuurmuseumMy Profile

 • Danella
  23 augustus 2016

  Wat een leuk idee ook, kan me voorstellen dat dat aansloeg bij al die meiden.
  Danella onlangs geplaatst…Reactie op Review: l’Oréal Elvive Extraordinary Clay door DanellaMy Profile

 • Lianne
  23 augustus 2016

  Wat gaaf! Leuk die bedrijfjes, ik vind het ook altijd leuk om iets voor mijzelf op te starten, maar ik zou de collega’s te erg missen denk ik.
  Lianne onlangs geplaatst…EnergieballetjesMy Profile

 • Brittany
  23 augustus 2016

  Het is inderdaad een droom die uit komt. Ik hoop dat ik ooit van mijn blog/youtube kanaal mijn baan kan maken maar voor nu houd ik het bij danslessen geven haha.
  Brittany onlangs geplaatst…Video | Everyday Makeup BagMy Profile

 • MetMirjam
  23 augustus 2016

  Echt heel stoer van je! Toen én nu hoor, want kijk nu eens wat je allemaal voor elkaar hebt gebokst! Heel knap 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…6 x waarom wij tolwegen vermijden in FrankrijkMy Profile

 • Leonie
  23 augustus 2016

  Echt super knap dat je die stap hebt durven nemen! Ik ben niet zo van ‘in het diepe springen’ haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: De kraamweek – mijn ervaring #2My Profile

 • Jeske
  23 augustus 2016

  Ik had geen idee! Wat ontzettend stoer. Ook ik heb er een eigen bedrijfje (fotografie, grafische vormgeving en tekstschrijven) naast, maar ik ben stiekem best onzeker. Dus durf het nooit zo goed van de daken te schreeuwen, want ik heb nog niet de camera die ik wil, niet de beste computer etc, anderen kunnen het veel beter etc etc. Fijn dat ik hier jouw verhaal las. Best een opsteker!x
  Jeske onlangs geplaatst…Missie geslaagdMy Profile

 • Malin
  23 augustus 2016

  Echt respect dat je op je 18e je eerste bedrijf begon! Ik was toen nog rustig aan het studeren haha. Inmiddels ook zzp’er – ondanks de onrust die daar soms bij komt kijken wel supergaaf om het zelf voor elkaar te boksen.

  Iets heel anders: ik vind die pony je echt heel leuk staan!
  Malin onlangs geplaatst…GelukkigMy Profile

 • Malou
  23 augustus 2016

  Gaaf zeg, en wat was je er druk mee! Ik ben van plan om van mijn blog ook een bedrijfje te maken, dus ik ga me binnenkort maar eens inschrijven bij de kvk.
  Malou onlangs geplaatst…Lenn is 1 maandMy Profile

 • Simone
  23 augustus 2016

  Wat leuk om dit te lezen! Ik ben sinds kort met mijn tweede bedrijf begonnen. Dus ja ik ben zeker uit mijn comfortzone gestapt. Met bedrijf 1 moest ik veel netwerken. Iets wat ik in het begin doodeng vond en nu met gemak doe.
  Met mijn nieuwe bedrijf kies ik juist de consumenten, ook erg spannend!
  Simone onlangs geplaatst…Bekeken op Netflix #6My Profile

 • Esther
  23 augustus 2016

  Super leuk stuk en inderdaad volg je dromen en laat je niet weerhouden door anderen of angsten! Je bent een voorbeeld voor velen; talenten en energie, mooie combi!
  Esther onlangs geplaatst…Glutenvrije bloemkoolpizza met tonijn!My Profile

 • karlien
  23 augustus 2016

  Heel gaaf! Ik ben ook van plan om komend jaar voor mezelf te beginnen. Met de kleine kids en mijn vrijheidsdrang lijkt mij dat ideaal. En dan het liefst ook nog tegelijkertijd reizen over de wereld. Grote dromen beginnen bij doen.
  karlien onlangs geplaatst…Eigen(w)ijs in Santpoort en Wijk aan ZeeMy Profile

 • Jessica
  23 augustus 2016

  Super stoer. Ik ben door het beginnen van een blog al uit mijn comfortzone gestapt. Niet de hele tijd maar denken wat andere van mij vinden, gewoon doen! En wat voelt het goed…!
  Jessica onlangs geplaatst…Kookclub #4 op de gezonde tourMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  23 augustus 2016

  Ik vind dit echt een superleuk en origineel idee, die workshops! Ik zou zoiets ook nog wel leuk vinden om te doen 🙂 Maar misschien met iets anders dan make-up… Ik denk er nog even over na, haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Wij gaan samenwonen!My Profile

 • Mya
  23 augustus 2016

  Super leuk om te lezen dit artikel! Heel inspirerend! Ik ben lekker gaan bloggen over wat ik het leukste vind om te doen; reizen, dagjes uit en musicals bezoeken. Een soort combi daarvan en af en toe een persoonlijk artikel of review. Helemaal leuk. De stap om daarmee te beginnen heeft even geduurd (toch weer geld uitgeven ervoor omdat ik .nl domein wilde), maar ben ook blij dat ik ermee begonnen ben. Heeft wel niet heel veel met een eigen bedrijfje te maken, want ik verdien er niks mee, maar het is gewoon leuk om te doen. Kan er goed mijn ei in kwijt.
  Mya onlangs geplaatst…Passiflorahoeve in HarskampMy Profile

 • Kelly
  23 augustus 2016

  Wat netjes zeg, al op je 18e een eigen bedrijf. Echt heel stoer van je dat je het gewoon hebt gedaan. Ik ben nu 28 en zou m’n god niet eens wéten hoe je je eigen bedrijf zou starten haha, maar ik zou me er dan ook in moeten verdiepen, zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf. Ontzettend leuk dat je blog daarna ook zo’n groot succes is geworden, ik lees het altijd met plezier 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…4x ‘Dat gaat míj niet gebeuren’My Profile

 • Kirsten
  23 augustus 2016

  Ik droom zelf ook wel van een eigen bedrijfje.. Maar ik denk dat het bij dromen zal blijven.. Wie weet ooit..
  Kirsten onlangs geplaatst…Plog zaterdag 20 augustus 2016My Profile

 • Jay & Jenn
  23 augustus 2016

  Super leuk om te lezen ! Een paar maanden geleden startte ik ook met mijn blog, daarna een webshop erbij. En nu ben ik bezig mijn eigen Mommy event te organiseren ! Gewoon doen en ervoor gaan idd !!
  Jay & Jenn onlangs geplaatst…Help ! Mijn vriendin is zwanger ! My Profile

 • Cindy
  23 augustus 2016

  Heel gaaf om dat op zo’n leeftijd al te bereiken! Ik denk dat je hiermee veel anderen kunt inspireren.
  Cindy onlangs geplaatst…Wanneer stop je met het middagslaapje?My Profile

 • Mariska
  24 augustus 2016

  Gaaf verhaal! Dat je dat gewoon gedaan hebt. Het belangrijkste is dat je er plezier uit haalt en dat heb je zo te horen optimaal gedaan! Inspirerend ook 🙂

 • rachel
  24 augustus 2016

  super om te lezen 😀 wij zijn in 2006 voor ons zelf begonnen en ik 3 jr geleden ook nog een bedrijf erbij en idd vallen en opstaan dan kom je er wel 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 21 augustus ’16My Profile

 • Wendy
  24 augustus 2016

  Heel inspirerend! Ik vind je ook zo’n inspirerende vrouw!
  Ik heb inderdaad een droom die ik dolgraag zou willen verwezenlijken maar dat vind ik lastig. Ik ben namelijk best onzeker maar ik krijg er steeds wat meer vertrouwen in en het wordt nu echt tijd om de eerste stap te zetten. 🙂

 • Anne
  24 augustus 2016

  Wauw, wat een geweldig verhaal zeg! En wat knap van je dat je het ‘gewoon’ maar gedaan hebt. Ik heb daar ontzettend veel respect voor. Echt inspiratie voor andere jonge meiden!
  Anne onlangs geplaatst…Review | Catrice Matt 6Hr Lip ArtistMy Profile

 • Sharon
  7 november 2016

  Wauw op je 18de al! Ik was 24 toen mijn eigen kinderkleding winkel, 8 jaar gedaan en nu ruim een half jaartje mijn blog, nog beginfase maar ik vind het nu al super leuk. Leuk te lezen van je!
  Sharon onlangs geplaatst…JentesMy Profile

 • Wendy
  11 januari 2017

  Hoi ik ben wendy 39 jaar oud moeder en ik heb vorige jaar me diploma behaald in makeup afdeling. ik wil je graag een paar tips vragen want ik wil ook voor me zelf beginnen ik heb een mooie plek gezien maar ik heb geen klanten dus als je me een paar tips zou kunnen geven zou ik het heel erg op prijs stellen
  Groetje Wendy

 • Melanie
  16 juni 2017

  Wat leuk om te lezen. Een onderneemster in hart en nieren.
  Melanie onlangs geplaatst…Super helden maskers makenMy Profile

 • Marieke
  17 juni 2017

  Heerlijk als je kan doen, wat je het allerliefste doet!!
  Marieke onlangs geplaatst…Proud Mama – winactie #2 – Marieke blogt bestaat 3 jaarMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.