De beTEKENis van tekenen en wat jouw kindje hieraan kan bijdragen!

img_4222

Als ik iets fascinerend vind, dan is het creativiteit van kinderen. Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en creatieve therapie was een van mijn favoriete vakken. Met spel, drama, knutselen, verven enzovoorts, situaties behandelen. Ik kwam er toen ook achter hoeveel tekenen betekent, wat een tekening vertelt over de belevingswereld van een kindje. Daarom vind ik het ook zo leuk om te tekenen met Lana. Aan haar tekeningen kan ik ook ontdekken wat haar bezighoudt. En al kan ik nog moeilijk ontrafelen wat ze precies tekent, als ik haar erover laat vertellen dan komt er een heleboel los. Tekenen draagt bij aan creativiteit, veiligheid en vrijheid. Ik doe vandaag een oproepje aan mama’s en jullie creatieve kinderen.

img_4216
Crayola’s Magic kleurboek, ideaal voor de allerkleinsten om het kleuren onder de knie te krijgen (wasbare stiften)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crayola ken je wellicht vast wel, ze verkopen allerlei kleurartikelen en staan bekend om het ondersteunen van de inspiratie voor creativiteit voor kinderen. Van waskrijtjes en stiften tot aan knutselsets of innovatief kleurspeelgoed. Kleurartikelen voor de allerkleinsten tot aan van alles voor grotere kinderen. Zo zijn wij erg fan van de magische kleurboeken waarbij een kindje met speciale stiften heel makkelijk een kleurplaat kleurt, zonder zichzelf of de tafel vies te maken, dit is bij kleine kindjes met een minder fijne motoriek erg fijn. Ook verkopen ze stiften die heel makkelijk met water te verwijderen zijn van meubelstukken of kleding. Dat vind ik zelf heel erg fijn voor mijn kinderen. Zo kunnen ze lekker kleuren en worden ze niet begrensd door het eventueel vlekken op kleding of meubels.

img_4224

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crayola gelooft dat wanneer je de creativiteit in een kind blijft prikkelen, zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Door kinderen te helpen om op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden ze zich op de toekomst. Kleuren is een vorm van spel waarin je jezelf uitdaagt om grenzeloos te experimenteren met het leven. Het is een onderdeel van de ontwikkeling.

crayola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crayola zet zich in voor SOS kinderdorpen en zij roepen alle kinderen tussen de 4 en 12 op om een tekening te maken voor SOS Kinderdorpen. Dit goede doel zorgt ervoor dat kinderen wereldwijd kunnen opgroeien in de warmte van een familie. Tijdens de actie* kunnen kinderen ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ met als opdracht een tekening te maken van het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar zij een gevoel van veiligheid en vrijheid krijgen. Vervolgens kun je t/m 31 oktober de tekening van je kindje(s) uploaden op het crowdfunding platform crayolahelpt.nl. Het platform biedt de mogelijkheid om één of meerdere tekeningen uit te kiezen waaraan gedoneerd kan worden. Zo kan er geld opgehaald worden voor SOS Kinderdorpen zodat zij kinderen over de hele wereld die een thuis hard nodig hebben kunnen helpen.  Op deze link kun je meer informatie vinden.

Deze mooie video met Kim-Lian, beschrijft heel mooi waar deze campagne om gaat:

Ik vind dit een heel erg mooi doel om zo met creativiteit je kindje te stimuleren om zich in te zetten voor andere kindjes. Laat je het me weten als je de tekening van je kindje hebt ingestuurd? Ik ben benieuwd of jullie met je kindje(s) mee gaan doen.  Laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “De beTEKENis van tekenen en wat jouw kindje hieraan kan bijdragen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.