De beTEKENis van tekenen en wat jouw kindje hieraan kan bijdragen!

img_4222

Als ik iets fascinerend vind, dan is het creativiteit van kinderen. Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en creatieve therapie was een van mijn favoriete vakken. Met spel, drama, knutselen, verven enzovoorts, situaties behandelen. Ik kwam er toen ook achter hoeveel tekenen betekent, wat een tekening vertelt over de belevingswereld van een kindje. Daarom vind ik het ook zo leuk om te tekenen met Lana. Aan haar tekeningen kan ik ook ontdekken wat haar bezighoudt. En al kan ik nog moeilijk ontrafelen wat ze precies tekent, als ik haar erover laat vertellen dan komt er een heleboel los. Tekenen draagt bij aan creativiteit, veiligheid en vrijheid. Ik doe vandaag een oproepje aan mama’s en jullie creatieve kinderen.

img_4216

Crayola’s Magic kleurboek, ideaal voor de allerkleinsten om het kleuren onder de knie te krijgen (wasbare stiften)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crayola ken je wellicht vast wel, ze verkopen allerlei kleurartikelen en staan bekend om het ondersteunen van de inspiratie voor creativiteit voor kinderen. Van waskrijtjes en stiften tot aan knutselsets of innovatief kleurspeelgoed. Kleurartikelen voor de allerkleinsten tot aan van alles voor grotere kinderen. Zo zijn wij erg fan van de magische kleurboeken waarbij een kindje met speciale stiften heel makkelijk een kleurplaat kleurt, zonder zichzelf of de tafel vies te maken, dit is bij kleine kindjes met een minder fijne motoriek erg fijn. Ook verkopen ze stiften die heel makkelijk met water te verwijderen zijn van meubelstukken of kleding. Dat vind ik zelf heel erg fijn voor mijn kinderen. Zo kunnen ze lekker kleuren en worden ze niet begrensd door het eventueel vlekken op kleding of meubels.

img_4224

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crayola gelooft dat wanneer je de creativiteit in een kind blijft prikkelen, zijn eigen ‘kleuren’ gaan leven en er grootse dingen kunnen gebeuren. Door kinderen te helpen om op een nieuwe en originele manier te denken, bereiden ze zich op de toekomst. Kleuren is een vorm van spel waarin je jezelf uitdaagt om grenzeloos te experimenteren met het leven. Het is een onderdeel van de ontwikkeling.

crayola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crayola zet zich in voor SOS kinderdorpen en zij roepen alle kinderen tussen de 4 en 12 op om een tekening te maken voor SOS Kinderdorpen. Dit goede doel zorgt ervoor dat kinderen wereldwijd kunnen opgroeien in de warmte van een familie. Tijdens de actie* kunnen kinderen ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ met als opdracht een tekening te maken van het ideale thuis voor ieder kind, een plek waar zij een gevoel van veiligheid en vrijheid krijgen. Vervolgens kun je t/m 31 oktober de tekening van je kindje(s) uploaden op het crowdfunding platform crayolahelpt.nl. Het platform biedt de mogelijkheid om één of meerdere tekeningen uit te kiezen waaraan gedoneerd kan worden. Zo kan er geld opgehaald worden voor SOS Kinderdorpen zodat zij kinderen over de hele wereld die een thuis hard nodig hebben kunnen helpen.  Op deze link kun je meer informatie vinden.

Deze mooie video met Kim-Lian, beschrijft heel mooi waar deze campagne om gaat:

Ik vind dit een heel erg mooi doel om zo met creativiteit je kindje te stimuleren om zich in te zetten voor andere kindjes. Laat je het me weten als je de tekening van je kindje hebt ingestuurd? Ik ben benieuwd of jullie met je kindje(s) mee gaan doen.  Laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • MetMirjam
  18 oktober 2016

  Wat een mooi initiatief! Fiene vindt het ook altijd heerlijk om te tekenen en het is inderdaad heel mooi om haar zelf te horen vertellen wat ze dan heeft getekend. Ze is nog wel te klein met deze actie mee te doen.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Subtiel twinnen met het nOeser mama vestMy Profile

 • Femke
  18 oktober 2016

  wat een goed doel! Ik ga mijn zoon eens wat laten tekenen, dat doet hij graag

 • Nathalie | Inside and Out
  18 oktober 2016

  Mijn kindje is er nog niet maar ik wilde even zeggen dat ik het ook onwijs interessant vind om te zien wat kinderen tekenen! Je kunt zo echt zien wat ze bezig houdt, en de manier waarop verteld meestal ook een heleboel!
  Nathalie | Inside and Out onlangs geplaatst…“Motherhood around the world”: Expats over de hele wereld vertellen!My Profile

 • Lori (Mama's Jungle)
  18 oktober 2016

  Wij kleuren (krassen) ook graag ? en van verven is ze ook fan – ik iets minder haha.
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Spam je blog/ linkparty: zwangerschapMy Profile

 • Lisette
  18 oktober 2016

  Mijn dochter vindt dit geweldig en doet vast mee! Mijn zoons hebben helaas nog nooit voor de lol getekend of gekleurd. Er moet heel wat gebeuren willen zij enthousiast worden…
  Lisette onlangs geplaatst…De dolende dertiger: het dertigers dilemmaMy Profile

 • Lisa
  18 oktober 2016

  hier ook dol op kleuren, allebei mijn kids. Maar ook verven en stoepkrijten

 • Jeske
  18 oktober 2016

  Wat een mooi initiatief. Hier tekenen ze ook graag en veel! Denk dat we wel een tekening of 2 kunnen insturen.
  Jeske onlangs geplaatst…Outfit inspiratie: Cool & ChicMy Profile

 • Josan
  19 oktober 2016

  Leuk initiatief om op deze manier kinderen erbij te betrekken.
  Josan onlangs geplaatst…En toen werd ik opgepakt in Disneyland ParijsMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.