Hoe Lana zich als een grote zus ontfermt over Aimy

grote-zus-lana

Als ik iemand zie die in verwachting is van het tweede (of derde) kindje, heb ik de neiging om te benoemen hoe leuk dat is, omdat ik dit zelf zo ervaar. Dat het zo leuk is om je eerste kindje in interactie te zien met je tweede (of derde etc.) kindje.  Ik kijk met verliefde ogen naar Lana die zich als een moeder ontfermt over Aimy. Soms een beetje erg moederig (dan gaat ze letterlijk moederen dus bijv. ook op Aimy mopperen) en vaak vooral heel erg lief. Daar wil ik vandaag wat leuke momentjes van delen.

Lana begint steeds meer een soort tweede moedertje van Aimy te worden. Lana is een letterlijke spiegel van mij. Als ik bijvoorbeeld even ‘mopper’ op Aimy, dan hoor ik het Lana na zeggen. Zo was Aimy pas 2 maanden oud toen ik Lana ineens: ‘Aimy, als je je bordje niet leeg eet, krijg je geen toetje‘ hoorde zeggen. Ik wist van wie ze dit had haha. Ik hoorde mezelf letterlijk praten. Ook als ik met Aimy aan het spelen ben, bijvoorbeeld op de grond dan doet ze me na. Wil ze Aimy ook optillen en knuffelen, kietelen en al die lieve dingetjes. Zolang ik erbij ben en het kan controleren, vind ik dat alleen maar heel leuk. Aimy schrikt ook niet zo snel van alles wat Lana doet. Aimy kijkt met haar grote ogen vol bewondering naar Lana en wat Lana ook doet, Aimy moet er om lachen.

Lana wordt steeds zorgzamer. Dan ben ik Lana aan het verschonen en dan zegt ze al: ‘Dadelijk Aimy verschonen oke’? Of ze vertelt het me als ze Aimy hoort huilen: ‘Aimy wil uit haar bedje, mama‘. Dat vind ik heel erg lief. Ze neemt zo al een beetje verantwoording en denkt met haar mee. Ze helpt me met het klaarleggen van de kleertjes voor Aimy en ze geeft me luiers aan wanneer ik hier om vraag. Als we in de supermarkt zijn dan vindt Lana het leuk om wat lekkers uit te kiezen en dan denkt ze gelijk mee voor Aimy. ‘Deze koekjes voor Aimy‘? Natuurlijk beseft ze dan niet dat Aimy dat allemaal nog niet krijgt. Maar ik vind het lief dat ze daarbij niet alleen aan zichzelf denkt.

bdat4

Lana is ook weleens jaloers, zeker wanneer ik lang bezig ben met Aimy en ze ook geknuffeld of mee gespeeld wil worden. Dat is heel logisch. Eerst kreeg ze al mijn aandacht, en nu moet ze dit delen. Die gevoelens van jaloezie zijn alleen maar gezond denk ik dan. Zolang ze lief blijft voor Aimy dan vind ik het goed. Ik benoem dan ook steeds dat ik vind dat ze het zo goed en lief doet voor Aimy en dat Aimy blij is met zo’n lieve zorgzame zus.

Ik zie dat die zusjes steeds meer vriendinnetjes aan het worden zijn en dat geeft mij veel gevoelens van trots. Er zullen genoeg momenten komen dat ze elkaar even niet uit kunnen staan (heel normaal natuurlijk) maar dat ze dol op elkaar zijn, dat is me al helemaal duidelijk en dat geeft mij een groot gevoel van rijkdom.

Ik ben benieuwd of jullie je herkennen in mijn verhaal. Hoe zag jij je oudste kindje(s) veranderen toen er een broertje/zusje kwam? Wat doet dit met jou? Ik kijk uit naar het lezen van jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

38 gedachten over “Hoe Lana zich als een grote zus ontfermt over Aimy”

 1. Aahh wat lief dat Lana zo met Aimy omgaat! Daar smelt je moederhart toch van!
  Wij hebben altijd gezegd dat we 1 kindje willen. Nu Jason 6 weken oud is moet ik er ook niet aan denken dat er een broertje of zusje voor Jason bij komt. Maar misschien veranderd dit hele beeld over een paar jaar wel… als ik dit zo lees zie ik hoe leuk het kan zijn voor je kindje om een broertje of zusje te hebben.
  Linda onlangs geplaatst…Review: Puckababy PiepMy Profile

 2. Oohh zo leuk! Mijn oudste zorgt ook zeer goed voor zijn kleine zus. Knuffels geven, samen spelen maaaar sinds kort ook veel ruzie’s en zelfs tot pijn doen. Het kan gaan van het ene uiterste tot het andere.
  sabrina onlangs geplaatst…Het leven op zijn AmerikaansMy Profile

 3. in het begin was de oudste stikjaloers op haar zusje. Maar hoe meer ze kon hoe meer ze samen begonnen te ondernemen. En hoe meer vriendjes ze werden. Inmiddels zijn het 2 handen op 1 buik en ontfermen ze zich samen over hun andere zusje. Wil ik wat langer uitslapen, dan roep ik haar zussen en geheid dat ze met zijn drieën beneden zoet gaan spelen. Ik vind dat mooi, hopelijk zorgen ze ook zo goed voor elkaar als ik er niet meer ben.
  Josan onlangs geplaatst…En toen werd ik opgepakt in Disneyland ParijsMy Profile

 4. Wat leuk om te lezen! Wij krijgen in januari de eerste en hebben altijd gezegd dat we meerdere kinderen zouden willen (als ons dit gegund is natuurlijk!) juist om die reden. Ik ben zelf de oudste van 3 en heb het ook altijd heel goed met mijn broertje en zusje kunnen vinden.
  Nicky onlangs geplaatst…Unboxing blije doos PrenatalMy Profile

 5. Dag lieve Kelly,

  Ik heb nog geen kinderen. Maar wel een jonger zusje. Ik ben 21 en zij 18. Naarmate we ouder worden, zijn we steeds hechter geworden. We doen nu steeds meer samen. Dat is het leuke van zussen zijn. We weten wat we aan elkaar hebben. Maar natuurlijk hebben we ook wel eens ruzie. Alleen niet meer zo erg als eerst. We wonen allebei ergens anders. En dat maakt onze relatie ook mooier 🙂

  Fijne dag!

 6. Ahh wat is Lana een lieve grote zus! Hier ging mijn oudste ook meehelpen en vond het altijd heel interessant allemaal.
  Nu ze spelen ze nog ontzettend veel met elkaar en zijn het wel vriendinnetjes. Alleen soms dan kunnen ze ook flink ruzie maken hoor haha maar dat hoort er ook wel bij denk ik 😉
  Stefanie onlangs geplaatst…Hooggevoeligheid in de klasMy Profile

 7. Ahh wat lief zeg! Nomi is wat jonger dan Lana, maar ze brengt regelmatig speelgoed naar Lenn en gisteren toen ze Lenn hoorde huilen zei ze ‘mama Lenn dinke!’. Ook knuffelt ze hem regelmatig 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Je kind aan de antibiotica?My Profile

 8. Wat is Lana een lieve grote zus! Ik ben op dit moment zwanger van ons eerste kindje, en we weten natuurlijk nog niet hoe alles gaat lopen, maar ik hoop dat er ook ooit een broertje of zusje bij mag komen. Zo leuk en gezellig!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bruiloft: het aanzoekMy Profile

 9. Mooi om te lezen! Fijn dat Lana zo’n lieve en zorgzame zus is voor Aimy. Dat zie ik ook terug in je vlogs. En het is inderdaad normaal dat Lana wel eens jaloers is omdat ze ook aandacht wilt, maar zoals je zegt is dat niet erg zolang ze lief is voor haar kleine zusje.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn meest gênante momentenMy Profile

 10. Volgens mij smelt je moederhart als je je oudste zulke dingen hoort zeggen. En dan hoop je natuuuuurlijk dat ze later beste vriendinnetjes worden. Ik hoop ook heel erg dat mijn tweelingdochters besties worden, zou ik zo erg leuk vinden. Ze krijgen steeds meer interactie maar kunnen ook flink ruzie maken (nu al).
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: die verdomde ochtenden…My Profile

 11. Volgens mij smelt je moederhart als je je oudste zulke dingen hoort zeggen. En dan hoop je natuuuuurlijk dat ze later beste vriendinnetjes worden. Ik hoop ook heel erg dat mijn tweelingdochters besties worden, zou ik zo erg leuk vinden. Ze krijgen steeds meer interactie maar kunnen ook flink ruzie maken (nu al).
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: die verdomde ochtenden…My Profile

 12. Wat leuk om te lezen. Mijn jongste is 6w en de oudste wordt in december 2. Alicia hing van de week boven de wipper; “Chloë huilen! Chloë houd je op!? Chloë houd je even op nou?!” Ehhh.. ik hoorde mezelf gewoon. Haha

 13. niomi was in het begin ook heel zorgzaam over haar kleine zusjes maar dat sloeg ineens om in jaloezie. toen ze zo zorgzaam was was ik helemaal ik de wolken natuurlijk maar daarna och drama!! en nu zijn ze 12 en 13 en uhh ja haat en nijd maar kunnen ook wel eens leuk samen zijn maar over het algemeen is het bitchfight hier in huize B en geloof me kel grrrrrr echt hahaha, maar goed misschien gaat het nog over hahah
  rachel onlangs geplaatst…SwatchesMy Profile

 14. Heel erg leuk om dit te lezen! Ik ben over 8 weken uitgerekend van mijn tweede dochtertje en hoop dat mijn eerste meisje ook zo lief is voor haar zusje als Lana voor Aimy. Nu is ze in ieder geval heel erg lief voor mijn buik en krijgt de baby zo al veel kusjes. Ze schelen straks precies 2 jaar, ik hoop nu vooral dat ze niet straks ook nog haar verjaardag moet delen met haar zusje ?
  Marloes onlangs geplaatst…Loslaten en genietenMy Profile

 15. Leuk hoor, dat ze elkaar steeds liever vinden! Ik had vroeger nogal wat strijd met mijn oudere broers, maar mijn jongere broer en zusje vond ik altijd fantastisch. Ik ben benieuwd hoe mijn zoon zal zijn als hij een broertje of zusje krijgt!
  Marije onlangs geplaatst…Lieve S-S-SanneMy Profile

 16. Wat super lief! Leuk om te zien dat ze steeds meer vriendinnetjes worden! Hier sinds 3,5 week grote broer en wat is hij lief voor z’n broertje! Hij zei na de eerste dag al hij gaat toch niet meer weg mama? En als hij huilt zegt ie ook stil maar lieverd mama/papa komt zo! Echt om te smelten!

 17. Kijk dat vind ik nou herkenbaar 😉
  Bij mij zijn ze inmiddels 21, 20 en 16 en vooral die laatste 2 vechten elkaar nog af en toe de tent uit.

  Oudste was toen middelste geboren werd stikjaloers. Was het altijd een lief meisje nu ging ze de vreemdste toeren uit halen zeker als ik middelste aan het voeden was. Ze pakte zijn speeltjes af, schoof hem met wipper en al naar de keuken. Echt geen zorgzame oudste.
  Later konden ze het beter met elkaar vinden.

 18. super om ook mee te maken mijn oudste prinsesje is super gek op de jongste en past heel graag op
  echt een tweede moedertje .
  zo kenden ik mijn oudste meisje nog niet want tussen mijn oudste en middelste zit precies 1 jaar en 8 maanden en dat is zo anders dan dit
  hun hebben meer van wedstrijdjes met elkaar de een moet beter zijn in dit dan de ander pff en bijvoorbeeld wat de een heeft wilt de ander net zo .
  ik ervaar dit veel relaxer de oudste van 7 past echt enorm vaak op en voelt zich heel verantwoordelijk voor de jonste uit zichzelf .
  ze is niet weg te slaan bij haar zusje echt super schattig
  en ook de jongste is super gek op haar zussen als ze ze ziet dan gaat ze vrolijk trappelen
  en blij lachen. super schattig ze is 7 maanden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.