Zwangerschap eerste trimester week 4-8

zwangerweek4-8

Zwangerschap week 4-8 eerste trimester: Mijn eerste zwangerschapsupdate schrijf ik nu, van mijn tweede zwangerschap. Want van de zwangerschap van Lana staan al heel veel zwangerschapsupdates in het archief. Toch wel heel speciaal en leuk om jullie hierin mee te nemen. Om het niet te langdradig te maken deel ik het eerste trimester op in 2 artikelen. Zodat na de bekendmaking (die dus al heeft plaatsgevonden, hihi zo gek) ga ik na die updates gewoon verder met de wekelijkse zwangerschapsupdates. Soms in artikelvorm, soms in een video om de afwisseling erin te houden. Hoe zag week 4-8 van het eerste trimester eruit?

Week 4 : Wow, ik ben zwanger!
Zo gek, ik ben zwanger en merk dit al wel. Het eerste trimester is begonnen! Ik heb last van rommelende darmen, ben af en toe wat vermoeid en mijn borsten voelen pijnlijk aan en veranderen van vorm. De mama-machine is bezig ;). Op maandag kwamen mijn ouders terug van vakantie en heb ik hen het nieuws ook gedeeld, zo leuk! Ik voel me deze week verder wel prima. Ik voel me vooral verrast en blij.

Week 5 : Energie, waar ben je?
Vanaf week 5 werd ik echt op de feiten gedrukt. Als een Iphone batterij ging ik de dag door. Zat ik om 10.00 nog op een 70% energie, had ik in de middag misschien hoogstens 10%. Ik was lusteloos en op, had weinig concentratie en vond het heel moeilijk om er volledig voor Lana te zijn. Soms gewoon samen een filmpje kijken op Netflix, het is even niet anders. Het huishouden gaat ook niet van een leien dakje. Ook meld ik me deze week aan voor Moeders voor Moeders. Hier deed ik in de zwangerschap van Lana ook aan mee, ik vind dit echt een heel goed en belangrijk doel en ik ben blij dat ik zo ook mijn steentje kan bijdragen aan andere koppels met een kinderwens.

Week 6: Hoi misselijkheid!
In de zwangerschap van Lana was ik geen moment misselijk. Wat een genot, want in week 6 van deze zwangerschap sloeg het hier ernstig toe. Daarvoor had ik ook wel eens een kokhals neiging, maar vanaf week 6 is de misselijkheid ‘aan’. In combinatie met de vermoeidheid best pittig, ik hield mijn zwangerschap verder nog geheim dus het is ook een kwestie van smoesjes bedenken. Ik bracht veel tijd op de bank door en vind het knap dat ik mijn blog nog prima kon runnen in combinatie met de zorg voor Lana. Ik nam tussendoor veel rustmomenten. Dat weekend gingen we naar Antwerpen, dat was echt genieten! Ook daar was ik veel moe maar we namen rust tussendoor en we genoten van het samenzijn.

Snel even een foto gemaakt in Antwerpen!

Week 7: Echo, je hartje klopt!
In week 7 had ik mijn eerste echo gepland staan. Wat was ik misselijk en zenuwachtig. Yannick mocht gelukkig mee en kreeg vrij van zijn werk. Op de echo bleek ik toch minder ver zwanger te zijn, ik werd 5 dagen teruggezet. Dit klopte niet met de berekening in mijn hoofd. Maar het hartje klopte mooi en dat is het belangrijkste. Ik ben deze week wel veel misselijk maar het is te doen. Ik ging deze week een naar London, een hele prestatie met die vermoeidheid die ik had, gelukkig kon ik er wel echt van genieten.Ook kwamen op Instagram de eerste speculaties binnen, oops, hoe ga ik dit verborgen houden haha.

Week 8: 1 maand zwanger
Het eerste trimester blijft een bizarre tijd, nog vrijwel niemand weet ervan en zelf voel je je al heel erg zwanger. Ik voelde me trots, mijn broeken begonnen al niet meer te passen (wat een verschil met de eerste zwangerschap) en ik haalde mijn zwangerschapsbroeken uit de kast. Verder was ik nog erg vermoeid en misselijk, maar dat is part of the deal ;). Ook het geheim houden is soms moeilijk, ik ben toch het meisje met de Prosecco’tjes op vrijdag, een toastjes met filet americain en dat soort dingen. Af en toe kom ik er mee weg met een alcoholvrije rozé’tje voor het ‘idee’, ook allemaal voor het goede doel 🙂 Al met al gaat het dus allemaal goed 🙂

Dit was in een notendop een verslag van de eerste 4 weken van de zwangerschap. Gerekend vanaf 4 weken omdat ik toen achter deze zwangerschap kwam. Binnenkort deel 2, van week 8 tot 12. Dan lijkt een zwangerschap ineens snel te gaan 😉

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze zwangerschapsupdates. Laat het me zeker weten, wie weet lees je herkenning van je eigen eerste weken zwangerschap, of vind je het gewoon leuk om te volgen. Ik kijk uit naar jullie comments.

Hoe ging zwangerschap week 9-12? Dat lees je hier!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

53 gedachten over “Zwangerschap eerste trimester week 4-8”

 1. Leuke manier zo om dit met ons te delen en wat vind ik het knap dat je ook gewoon nog je blog runt. Ik kan me best voorstellen dat de zorg voor zo een meisje en een zwangerschap vermoeiend kunnen zijn. Probeer zeker lekker te genieten! Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY – eierkoeken makenMy Profile

 2. Leuk om deze update te lezen! Het lijkt me erg moeilijk om een zwangerschap nog even ‘verbogen’ te houden voor anderen. Nu heb ik het geluk dat ik eigenlijk nooit alcohol drink, dus dat scheelt al wel haha! Maar eten, ik denk dat ik zo door de mand zou vallen..maarja, uiteindelijk..who cares :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Mijn favoriete.. YouTubers en YouTube filmpjes #1My Profile

 3. Lijkt me behoorlijk pittig om zo misselijk te zijn, vooral als je dat niet kent van je eerste zwangerschap. En dan de zorg voor een kleintje die je niet uit kan leggen waarom mama zich niet zo lekker voelt, knap dat je toch alle ballen (met een beetje hulp hier en daar) in de lucht heb weten te houden. Ik heb niks voortijdig in de gaten gehad iig ;-). Ben benieuwd naar week 9-12!

 4. Wat leuk zeg!! Ik had ook erg last vsn vermoeidheid! Ik brn nu 18 wkn en het gaat nu veel beter!! Moeders voor Moeders heb ik ook gedaan! Echt een mooi initiatief! Fijne zwangerschap.
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…TREND: Haarkleur BrondeMy Profile

 5. Zoo leuk om al je ervaringen te lezen. Ik ben je blog pas gaan volgen toen Lana een half jaar oud was of zo. Dus heel leuk dat ik het nu vanaf het begin kan volgen. Balen dat je misselijk bent maar super knap dat het je toch allemaal gelukt is met Lana en je blog! Hopelijk gaat het op dit moment iets beter met je zodat je nog meer kunt genieten!!
  Elseniek onlangs geplaatst…What’s on my wishlistMy Profile

 6. Heel leuk om je ervaringen te lezen! Ik ben je blog pas gaan volgen toen Lana al een half jaar oud was dus ik vind het heel bijzonder om nu van het begin af aan de artikelen te lezen. Balen dat je zo misselijk en vermoeid bent. Ik hoop voor je dat je je op dit moment iets beter voelt en nog meer kunt genieten!!
  Elseniek onlangs geplaatst…What’s on my wishlistMy Profile

 7. Je hebt het goed verborgen weten te houden hoor! Speculaties zullen er altijd wel zijn, hoorde laatst dat mensen denken dat ik ook zwanger ben… Snap nu ook waarom je vooruit gewerkt hebt, je krijgt al een mooie bolling. Samen met die misselijkheid zal dat vast betekenen dat het een jongetje is. Om vrolijk door te speculeren 😉 Met vijftien weken ging je toch voor geslachtsecho?
  linda onlangs geplaatst…7 momenten waarop ik dacht ‘wat als…’My Profile

 8. Heerlijk dit soort artikelen! Wat spannend allemaal weer zeg, ik beleef het helemaal met je mee. En zo grappig dat jouw eigen berekening uiteindelijk toch wel klopte. Die vermoeidheid kan ik me ook nog wel herinneren, ik kon ‘s avonds wel huilen als ik mijn make-up er nog af moest halen, zo moe was ik! Misselijk ben ik gelukkig nooit echt geweest maar waar ik wel heel erg last van had was dat ik bepaalde geuren niet meer kon ruiken, want daar werd ik dus wel misselijk van. Mijn huis stond vol Rituals stokjes en die gingen linea recta de prullenmand in.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: Lesara shoplog + kortingscodeMy Profile

 9. Zo bijzonder weer om dit helemaal vanaf het begin mee te maken. Bij Lana heb ik nog net de geboorte ”meegemaakt” geloof ik, maar volgde ik je nog niet tijdens de zwangerschap. Hoop dat de misselijkheid straks weer minder gaat worden.
  Marion onlangs geplaatst…Blogdate: Een VoorproefjeMy Profile

 10. Wouw!!! Van harte gefeliciteerd!! Ik ben ook heel moe geweest vooral bij de eerste en de tweede nam ik gelukkig vanaf de tweede maand hoogwaardige voeding supplementen! Toen werd ik al snel actiever en ben ik de zwangerschap bij wijze van doorgehuppeld. Leuk Kelly je wens komt uit! Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…5 tips – Ssst de baby slaapt!My Profile

 11. Wat super leuk om mee te mogen gluren, ik wens je een voorspoedige zwangerschap toe! Vind Lana het ook leuk dat ze een broertje of zusje krijgt?
  Channah onlangs geplaatst…Progress #1My Profile

 12. Ik denk niet dat ze het beseft maar als ik haar vraag: krijg je een zusje of broertje zegt ze steevast ‘zusje’ haha en ze geeft kusjes op mijn buik <3

 13. Dankjewel! Hihi dat soort speculaties zijn leuk! We hebben om precies te zijn 6 september de geslachtsbepalende pretecho! Spannend haha 😀

 14. Ja hoor ik vaker dat misselijkheid ook weer betekent dat het een ‘sterke zwangerschap’ is maar kan ook een fabeltje zijn, inmiddels ben ik nauwelijks misselijk meer gelukkig 🙂

 15. Leuk deze update! Vooral nu ik zelf ook zwanger ben van de tweede.
  Volgende week dinsdag een afspraak bij de verloskundige omdat ik niet precies weet hoe ver ik ben. (ik denk 8 weken)

  Dus we gaan redelijk gelijk op, ik hou je blog nu extra veel in de gaten. Onwijs leuk!

 16. helaas is dit niet altijd het geval. Ik was vanaf week 5 a 6 kotsmisselijk. Helaas met bijna 9 wkn de eerste echo en deze bleek niet goed te zijn. Gelukkig hebben jullie een goede echo met kloppend hartje gehad. Ik wens je een goede zwangerschap toe! Wij zetten onze hoop op onze derde en laatste ivf poging

 17. Leuk zeg! Heel anders maar toch ook weer veel hetzelfde! Ik dacht het inderdaad te zien op het instagramfilmpje waarop jij op het bed in antwerpen springt… 😉
  Haha die vergelijking met de iphone batterij, zo waar! Ik ben helemaal geen ochtend mens, maar ineens moest ik alles ‘s ochtends plannen zodat ik me er nog enigszins toe kon zetten.
  En ach ja… Dat mensen speculeren omdat je geen foto’s van wijntjes meer plaatst… Ze doen maar lekker! Als mensen weten of denken dat je zwanger wilt worden, denken ze toch bij alles door. Logisch ook.
  Thuis bij | Milou onlangs geplaatst…Ik ben zwanger!!!My Profile

 18. Leuk om te lezen, zoooooo herkenbaar! Vooral die roseetjes 😉 ik kon geen smoesje meer verzinnen, nu in de 15e week en heb ik al een prachtige buik waar je u tegen zegt en ben ik minder moe. Geniet ervan! Ik kijk uit naar je volgende ‘verslag’!

 19. Ah je krijgt al echt een buikje, leuk! Ik heb me zelf tot week 30 nog helemaal niet zwanger gevoeld, behalve dat ik de baby voelde natuurlijk. Pas daarna hing de buik echt goed groeien en kreeg ik wat last van mijn heupen. Tot week 8 hebben we ons ook nog niet verheugd op een baby, vanwege de kans dat het hartje niet klopt en alles sowieso nog heel pril is. Bij week 8 hebben wel de ouders ingelicht.

  Ik ben nu wel op een punt dat ik zoiets heb van het mag er wel uit. Waarschijnlijk nog 1 weekje volhouden. Het gaat aardig in de weg zitten. Niets doen/rustig aan doen bevalt me eerlijk gezegd ook helemaal niet. Ik heb het vermoeden dat ik het straks wel weer kan inhalen haha!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Food Diary #8My Profile

 20. Van harte gefeliciteerd! Een ding vraag ik me af, waarom is het zo knap dat je nog een blog runt. De meeste vrouwen die zwanger zijn werken toch gewoon? Ik werk in de psychiatrie. Ik was in het begin ook erg misselijk en moe, maar daar kun je niet voor thuis blijven, of het moet zeer extreem zijn. Ik heb drie kinderen en ook een man met een full time baan en zeer wisselende diensten.
  Dus ik vind het niet speciaal knap. Sorry dat stoorde me even. Verder veel geluk

 21. Ik vond het in het begin ook zo moeilijk om mijn mond te houden! Hebben het ook al bij 10 weken verteld maar toen zag je het ook al echt. Leuk om zo je updates te lezen!
  Charlotte onlangs geplaatst…De eerste keer…My Profile

 22. Wat fijn dat het zo goed met je gaat! Die paar klachten horen er nou eenmaal bij, maar als ik het zo lees ga je daar prima mee om. Fijn ook dat je aangemeld bent bij moeders voor moeders! Wij zullen je misschien hard nodig hebben als wij voor een tweede kindje gaan.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…MAMABLOG | Bjarne loopt!My Profile

 23. Heej Kelly en Janick!

  Wat een prachtig nieuws dat jullie tweede kindje op komst is!
  Geniet maar lekker van dit wondertje in je buik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.