Rachel vertelt: Ik ben zwanger van een tweeling.

tweBron

Zwanger van een tweeling, de ervaringen van Rachel. Vandaag een wel hele bijzondere gastblog online op Kellycaresse.nl. Dit verhaal mocht ik ontvangen van Rachel. Zij is zwanger van haar eerste kindjes, namelijk een tweeling. Toen ze mij dit stuurde werd ik zo nieuwsgierig naar haar verhaal dat ik haar verhaal liet doen voor deze gastblog. Rachel is 29 jaar, woont samen met haar man Martin (32 jaar) op de prachtige Veluwe. Ze zijn 8 jaar samen waarvan bijna 3 jaar getrouwd. Nu bijna papa en mama van een tweeling, twee meisjes. Vandaag deelt ze hoe het is om Mama te worden van een tweeling en hoe de zwangerschap tot nu toe gaat. Daar is ‘ie dan de tweede streep.

De  zwangerschapstest
Zaterdagochtend ergens begin Maart was een spannende dag, wat waren wij zenuwachtig. De zwangerschapstest die ons leven voor altijd zou kunnen veranderen. Ik was al meer dan een week ziek, griep dacht ik maar niets was daar van waar. Mijn man vond dat ik toch maar eens een zwangerschapstest moest doen. Ik ben namelijk al een paar dagen overtijd. “Jemig!” dacht ik. “Hoe vaak hebben wij dat wel niet gedaan? De uitslag is toch altijd negatief.”

Ik ben gewoon ziek, maar omdat ik overtijd ben doen we morgen wel een test, en die morgen werd een overmorgen en zo rekte ik het nog verder naar de dag daarna. Die tweede streep is een Hoax, die bestaat niet…

Ik had netjes in een potje geplast en manlief zou de test doen. Ik ging een beetje opruimen in huis, want die test is toch negatief. Tot dat manlief binnen 20 seconden riep: “HIJ IS POSITIEF!” Waarop ik reageerde; “Ah jammer nou, gooi maar weg, misschien de volgende keer beter.” “NEE, hij is positief.” “WAT!” riep ik en dat is alles wat ik nog kon zeggen daar stonden we dan samen te lachen en te huilen van blijdschap. “Hij is positief lieverd, wij worden papa en mama.” Onze wereld stond die zaterdagochtend op zijn kop. “Wat een bijzonder gevoel en wat mooi!” riepen we steeds, maar ook, “is het echt waar?” We deden er nog eentje, om het te checken. En ja hoor binnen 15 seconden was daar weer die tweede streep. Het is echt zo, wij konden het niet geloven. Is het dan eindelijk zover?

Zwanger tweeling

bron

De eerste echo, het blijkt een tweeling te zijn
Het moment van de echo was daar. Super nerveus waren we. Ik ging liggen en kreeg een inwendige echo omdat het nog te klein was voor een buik echo. De leerling die mij hielp zei: “Kijk een kloppend hartje.” Pffff wat waren wij opgelucht.  Zo te zien bent u 8 weken en 1 dag zwanger. Ik zag een kleine pinda, onze pinda. Het gevoel wat ik van binnen had kan ik alleen beschrijven als “Ik ben verliefd.” Nog nooit zo’n gevoel gehad. Toen zag ik manlief in mijn ooghoek heel erg verschrikt kijken, hij werd zelfs wit. Ik zeg: “wat is er nou?”  Hij zei: “Kijk maar goed!” en mits ik weer kijk zag ik het. Wow, het eerste wat ik zei is….Het zijn er twee hé, ja zei de dokter die erbij zat: “Het zijn er twee, het is echt een tweeling.” Ik heb liggen huilen en lachen tegelijk. Allebei de hartjes klopten en ze deden het goed, twee kleine pinda’s.

Tijdens mijn eerste en de belangrijkste weken van de zwangerschap was de WC mijn beste vriend.  Ik had geen zin in eten en ik sliep heel veel. De ochtend misselijkheid was 24 uur per dag aanwezig. Geen idee waarom ze het zo noemen. Ook bleef dat griep gevoel en keek ik dus erg uit naar het tweede trimester.

Op een bloeding na in het begin van het tweede trimester, om precies te zijn met 14 weken, ging het tweede trimester eigenlijk goed, langzaam voelde ik mij een stuk beter en had ik meer energie dan in het eerste trimester. De bloeding was erg schrikken en even dachten we dat het mis zou zijn met de baby’s of met 1 van de baby’s. Maar gelukkig was alles goed met ze en waren ze gezond. Wat een opluchting. Met rust, dus ook stoppen met werken ging ik het tweede deel van mijn zwangerschap in. De babykamer hadden we zo gekocht we wisten precies wat we wilden, mooi vonden en dat we aan de gang wilden, we hadden er erg veel zin in.

Ik kon en mocht niet helpen, dus mijn man heeft veel zelf moeten doen met hulp van mijn vader. Maar het resultaat mag er zeker zijn en wat zijn we trots en blij met hoe het geworden is.

Bron

Zwanger van twee gezonde meisjes
Met de 20 weken echo kwamen we erachter dat we een  tweeling van twee meisjes verwachten, wat een geluk en wat bijzonder. Zo leuk, twee meiden. Maar eerlijk gezegd, het cliché: “Als het maar gezond is” is het belangrijkste. Ik geniet van het getrappel in mijn buik, alle bewegingen en ook nu ik bijna op het eind ben geniet ik nog steeds van het zwanger zijn. Soms is het even zwaar, maar ik mag zeker niet klagen. Ik zou het allemaal zo weer overnieuw doen, echt waar. Ik heb dus ook echt genoten van alles tijdens mijn zwangerschap. Het gaat erg goed met de twee meiden en dat is het belangrijkste, ondanks mijn klachten en kwalen die nu toch echt de overhand nemen ben ik trots op mezelf, vind ik het zo bijzonder zwanger te mogen zijn en dan al helemaal van een tweeling. Ik ben ook trots op mijn man en blij dat hij mij zo goed helpt. Hierdoor ben ik nog meer van hem gaan houden.

We kijken erg uit naar de dag dat ze geboren worden, het zal de mooiste dag in ons leven zijn! Dat weet ik zeker!

Liefs Rachel. Meer lezen van Rachel? Ze heeft een eigen blog waarop ze wekelijks updates deelt over haar tweeling zwangerschap en straks van het moederschap van twee meisjes. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!
Ik ben benieuwd wat jullie vonden van deze gastblog, heb je ervaringen met tweelingen? Laat het zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

38 reacties

 • Josan
  13 oktober 2015

  Wat mooi om te lezen dat ze zoiets bijzonders wil delen. Ik wilde altijd een tweeling totdat ik er achter kwam dat mijn lichaam een normale zwangerschap al heftig vindt. Gelukkig wel van dichtbij mee mogen maken dat een vriendin een tweeling kreeg. Respect want zeker de eerste periode was het behoorlijk aanpoten.
  Josan onlangs geplaatst…Ik werd teruggebeld na de hielprikMy Profile

 • Channa
  13 oktober 2015

  Iedere zwangerschap is natuurlijk bijzonder, maar twee kindjes in je buik lijkt me helemaal apart! Ik riep altijd mochten het er nou twee zijn, dan ben ik in 1x klaar, uiteraard voor de grap 😉 ik hoop op een voorspoedige bevalling!
  Channa onlangs geplaatst…Mijn Serie ABC #verslavendMy Profile

 • Sophie
  13 oktober 2015

  Ah wat een geluk met twee prachtige meiden in je buik!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #14 Help, waar is mijn vrije tijd!?My Profile

 • Kelly
  13 oktober 2015

  Mooi om te lezen! Haha een hoax, dat vind ik echt heel goed bedacht! Ik wens je een fijne bevalling toe!
  Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly #12My Profile

 • Doortje
  13 oktober 2015

  Wat leuk om te lezen! Wij hadden al een jongetje en nu 2 meisjes erbij, ze zijn nu bijna 8 maanden.
  Ik had al snel het gevoel dat het een tweeling was, mijn buik groeide enorm en ik kon natuurlijk vergelijken met de eerste zwangerschap. Ik was dan ook niet verbaasd bij de echo. 🙂
  Aangezien ze hier de placenta deelden was de zwangerschap heel spannend, met veel controles en dat was echt heel anders dan de eerste zwangerschap. Ik vond het ook pittiger, omdat ik op een gegeven moment niks meer mocht doen en er toch een peuter rondliep.
  Inmiddels zijn de meisjes dus bijna 8 maanden en hoewel het enorm pittig is, ben ik helemaal verliefd op ze! Het is heel anders dan 1 kindje, maar ook enorm bijzonder.
  Nog een goede zwangerschap en veel geluk met jouw meisjes!
  Doortje onlangs geplaatst…Foto’s van vorige week, Lekker eten, onderweg en Burger king!My Profile

 • Saskia
  13 oktober 2015

  Wat grappig, ik ken Rachel van vroeger. Van harte gefeliciteerd en een mooi verhaal 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn KraamtijdMy Profile

 • Nesrin
  13 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Wat een mooi verhaal en gelukkig is alles goed, een tweeling lijkt mij heel bijzonder.
  Nesrin onlangs geplaatst…Dwars door Hasselt (mijn raceverslag)My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  13 oktober 2015

  Gefeliciteerd! Lijkt me heel bijzonder,een tweeling! Succes met de laatste loodjes!!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Mijn Printables – Halloween Treat Bag LabelsMy Profile

 • lilian
  13 oktober 2015

  Gefelicteerd! Wat een geluk met 2 wondertjes in je buik. Nog even lekker van genieten en dan mag je ze eindelijk vast houden. Heel veel geluk met zn 4tjes straks.
  lilian onlangs geplaatst…Recept 5# Frisse kip – Aardappels – Sla met eigengemaakte dressingMy Profile

 • Charlotte
  13 oktober 2015

  Gefeliciteerd en veel geluk met jullie twee meiden!
  Charlotte onlangs geplaatst…Tijd voor een peuter bed?My Profile

 • Lisanne
  13 oktober 2015

  Gefeliciteerd en heel veel geluk en liefde met je gezinnetje. Bijzonder een tweeling ik ga je blog volgen lief lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Themaweek haakles #1My Profile

 • Lifesabout
  13 oktober 2015

  Hej oud collega, wat leuk om jouw verhaal hier te lezen. Nog veel succes met de laatste weken!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn mooiste aankoop van het jaar. Lush it’s Christmas.My Profile

 • Barbara
  13 oktober 2015

  Wat een bijzondere gastblog! Rachel wens ik nog een fijne laatste weken van haar zwangerschap en liefst een droom van een bevalling…
  Barbara onlangs geplaatst…Driftbui nummer ### (gaat dit weer over?)My Profile

 • Jess
  13 oktober 2015

  Wat een leuke gastblog. Interessant om te lezen. Ik hoopte bij de tweede heel erg op een tweeling naar dat was er gewoon eentje. Beter hoor, vond ik al heftig genoeg. Niets dan respect dat jij maar liefst twee baby’s in je buik draagt.
  Jess onlangs geplaatst…Multireview Hero BabyMy Profile

 • Elise Joanne
  13 oktober 2015

  Haha, apart om iemand anders de bruiknaam Pinda te zien gebruiken voor hun baby(‘s)! Ik hoop dat je een hele fijne bevalling mag hebben en dat het een geweldige tijd gaat worden met je twee kindjes!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Bekendmaking Geslacht – Baby Pinda: Jongetje of Meisje?My Profile

 • Tamara
  13 oktober 2015

  Ohhhhh dat lijkt me zoooo bijzonder als je zwanger bent van een tweeling! Dan heb je gewoon 2 kindjes in je buik !

  ( ik las trouwens eerst: ‘ ik ben zwanger van een tweeling’ dus ik dacht al, dan heeft die tweede zich 20 weken goed verstopt!)
  Tamara onlangs geplaatst…Borstvoeding geven moet verplicht worden.My Profile

 • Marjon
  13 oktober 2015

  Wat een mooie blog! Heel leuk geschreven! En wat bij zonder dat je zwanger bent van een tweeling! 🙂

  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Willeke vertelt: Zwanger worden zonder partnerMy Profile

 • Rachel
  13 oktober 2015

  Wat een leuke en lieve reacties. Dank jullie wel ☺️ ik zit vol trots hier op de bank.

 • Rachel
  13 oktober 2015

  Hey, dank je wel ☺️
  Rachel onlangs geplaatst…Een Gast blog voor een bekende bloggerMy Profile

 • Malou
  13 oktober 2015

  Heel leuk om te lezen, echt leuk geschreven 🙂
  Malou onlangs geplaatst…VLOG #3; SHOPLOG EN KLOOTSCHIETENMy Profile

 • Sanne Marlijn
  13 oktober 2015

  Gaaf hoor, een tweeling. Kan me voorstellen dat je toch een beetje raar op je neus kijkt als je ineens twee hartjes ziet kloppen bij de echo!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Simpele baby- en dreumesgerechtenMy Profile

 • karlien
  13 oktober 2015

  Wat leuk. Ik wens je een mooie zwangerschap toe en een hele mooie kraamtijd 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Review: Medela Freestyle (gastblog)My Profile

 • Carlijn
  13 oktober 2015

  Wat leuk Rachel!! Gefeliciteerd! Ik hoop dat je nog mag genieten van je grote mooie buik. Ik ben zelf vier maanden geleden bevallen van tweelingmeisjes en ik kan je zeggen: er is niks mooiers dan dat. Vergeet alles wat mensen zeggen over dat je je handen vol gaat hebben, het valt echt reuze mee. Ik geniet iedere dag met volle teugen van mijn meiden en voel me de koning te rijk! Heel veel geluk.
  Carlijn onlangs geplaatst…5 dingen die ik nooit achter mezelf als moeder had gezochtMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  13 oktober 2015

  Lijkt me een hele shock om daar achter te komen! Prachtige foto trouwens!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Telefoonetiquette #tag – Ben ik verslaafd aan mijn mobiele telefoon?My Profile

 • Audrey
  13 oktober 2015

  Ik blijf meerlingen heel bijzonder en interessant vinden, hoewel het ook heftig en intens zal zijn (en vergeet de extra risico’s niet). Een nicht van mijn moeder heeft twee tweelingen, alle vier meiden! Superbijzonder!
  Audrey onlangs geplaatst…Limburgliefde #6: Limburgse scheldwoordenMy Profile

 • Ellen
  13 oktober 2015

  Lijkt me heel mooi om zwanger te zijn van een tweeling, maar tegelijkertijd ook heel zwaar. Ze zeggen altijd dat 1 kindje ‘zwaar’ is, dus laat staan als je er 2 krijgt.

  Mijn vriend is een tweeling en als ik zo de verhalen hoor van mijn schoonmoeder is het in het begin best aanpoten omdat je heel veel bezig bent met voeden, slapen, verschonen, etc en aangezien je er 2 hebt doe je bijna niets anders. Maar naar mate ze ouder worden gaat het allemaal wat makkelijker zegt ze…
  Ik ben wel benieuwd of wij dan later meer kans hebben op een tweeling.

 • Eline
  13 oktober 2015

  Buikpinda’s 😀 Wat zie je er prachtig stralend uit!
  Eline onlangs geplaatst…Bananenbrood met appel en rozijnenMy Profile

 • lisa
  13 oktober 2015

  wauw, wat heb je dat mooi beschreven! Heel veel succes met de laatste loodjes en hopelijk mogen alle twee de meisjes gezond ter wereld komen!

 • Saskia
  13 oktober 2015

  Wat leuk, een tweeling! Tweelingen komen bij mij in de familie ook veel voor, en ik droom vaak dat ik twee baby’s heb. Wie weet krijg ik ook ooit een tweeling.. hihi. Het lijkt me erg zwaar, maar ook erg mooi! Is het een 1-eiige tweeling?
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn favoriete tv-programma’s (herfst 2015)My Profile

 • whitney
  13 oktober 2015

  Leuk om te lezen!
  Ben zelf 16 maanden geleden mama geworden van een j/m tweeling!
  Het is zwaar maar bovenal zo ontzettend bijzonder!
  Twee keer zoveel kusjes, knuffel en liefde ook!
  Ik wens je een voorspoedige bevalling toe dat alles maar goed mag gaan!
  Xx

 • Miss Mags
  14 oktober 2015

  Ben zelf moeder van een jongens tweeling van bijna 8 maanden oud. Het is heel bijzonder. Iedere dag genieten.

 • Joke
  14 oktober 2015

  erg leuk geschreven! Het kijkt me een hele uitdaging om een tweeling op te voeden maar wel geweldig!
  Joke onlangs geplaatst…Een gezellig avondritueel: een utopie met kleine kids?My Profile

 • Rachel
  14 oktober 2015

  Haha wat grappig en leuk om te horen. Ik heb ook altijd geroepen wij krijgen een tweeling. Nooit gedacht dat dat ook zou zal zijn ☺️Bij mijn moeders kant komt het heel veel voor tweelingen. Zowel 1-eiig als 2- eiig. Alleen de 1- eiig kan je erven en alleen van je moeder. Maar bij ons weten ze niet wat voor een soort tweeling wij krijgen. Omdat ze allebei een eigen placenta hebben en eigen vruchtzak. Dit kan dus bij allebei de soorten tweelingen. Of ze zijn heel vroeg gedeeld binnen 2 dagen na bevruchting en dus dan 1-eiig of ik heb een dubbele eisprong gehad en dan zijn ze 2-eiig. Ons maakt het niet uit hoor, alleen een DNA test kan ons daar in de toekomst bij helpen. Tenzij de 1 bruine ogen heeft net als ik en de andere blauw/grijze ogen.

 • Joyce
  15 oktober 2015

  Wat leuk!! Gefeliciteerd! Ook ik heb een tweeling, 2 meisjes! Ik heb rond 9 weken een bloeding gehad, dus snap héél goed hoe je je toen gevoeld hebt en hoe erg je wel niet bent geschrokken, gelukkig is alles goed! Geniet nog lekker van je zwangerschap, en de rust 😉 haha Het gaat erg druk worden met 2 kleintjes maar ook echt zoooo leuk!! <3

 • Maris
  17 oktober 2015

  Ik heb zelf een 1 eiige meisjes tweeling, maar je zegt het verkeerd.
  Je kan alleen 2 eiig (dubbele eisprong; 2 eitjes) erven als meisje van je moeder.

  1 eiig is altijd toeval en kan iedereen overkomen.

 • Jeanet
  19 oktober 2015

  Hee, wat leuk, een stuk over tweelingzwangerschap! Ik ben zelf momenteel bijna 18 weken zwanger van een tweeling (twee jongetjes :))! Het was en is voor ons af en toe nog een flinke schok om eraan te denken dat we straks dubbel ouders zijn, maar we hebben er ontzettend veel zin in! Ik ga zeker op haar blog kijken!

 • Tamara
  16 februari 2016

  Zo leuk om je verhaal te lezen! Ik ben zelf drieling, dat is al bijzonder. Maar moeder zijn van een meerling helemaal. Heel veel geluk gewenst!

 • mirjam
  20 april 2016

  wat een mooie blog en het blijft bijzonder om de verhalen te lezen van andere (aanstaande) tweelingmoeders! Zelf schrijf ik af en toe (tussen het werk, huishouden, eigen bedrijfje en oh ja drie kinderen vragen ook best wat aandacht 🙂 door!) wat blogs over onze eigen tweeling en de herkenbaarheid is fijn, grappig en leuk! Heel veel geluk gewenst met jullie gezin
  mirjam onlangs geplaatst…Mijlpaalkaarten voor prematurenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.