Parttime werkweek, behind the scenes, mama blogger, Kelly Caresse,

Mijn parttime werkweek – behind the scenes

Parttime werkweek, behind the scenes, mama blogger, Kelly Caresse, Zo ziet mijn (parttime) werkweek eruit!
Ik deelde laatst op Instagram mijn ‘werkmethode’ en hoe ik mijn 3 werkdagen indeel in focusdagen. Om zo efficiënt te werken en ook in 3 dagen mijn werk te kunnen afronden. Daarop antwoordden velen van jullie dat ze het interessant vonden en hier meer over wilden weten. Vandaag deel ik hoe mijn parttime werkweek eruit ziet en geef ik jullie een kijkje achter de schermen bij Kellycaresse.nl. Voorheen werkte ik elke dag op onregelmatige momenten, maar sinds zo’n 1,5 jaar heb ik dit weten te structureren naar 3 vaste werkdagen. Hoe die parttime werkweek eruit ziet deel ik vandaag.

Zo ziet mijn parttime werkweek eruit! Behind the scenes

Als ZZP’er was ik voorheen altijd aan het werk. Tussendoor tijdens de slaapjes van de kinderen, of met een baby van een paar maanden naast me. In de avond werkte ik vaak, in de weekenden even tussendoor en zo verspreidde ik mijn werk door de hele week heen waardoor ik het altijd voelde alsof ik ‘aan’ stond. In het opbouwen van een bedrijf geloof ik dat het veel tijd kost om een succes te behalen waardoor je aan het begin veel meer uur tijd erin stopt dan waar je voor betaald wordt.

“Ik leerde mezelf beter kennen en de lat wat lager te leggen.”

Het is investeren, veel energie, passie en liefde in stoppen in de hoop dat je uiteindelijk je droom behaalt waardoor je business stabiel is en je qua werk uren wat stapjes terug kan nemen. Zo is dit bij mij tenminste wel gegaan. Maar ook leerde ik mezelf beter kennen en de lat wat lager te leggen. Waar ik ooit zelfs 11-12 blogs per week publiceerde, ging ik meer focus leggen op Youtube en schrijf ik nu nog maar zo’n 2 blogs en publiceer ik 2 video’s per week.

Goed is goed genoeg

Dit is dus enorm veranderd, ik leerde de angst loslaten dat het ‘ook goed genoeg’ was als ik wat minder ging publiceren en dat ik de focus meer in kwaliteit kon gaan leggen dan kwantiteit. En zo kon ik ook de keuze maken om te gaan voor een parttime werkweek met vaste werkdagen. Ik heb die drie vaste werkdagen verdeeld in 3 focus onderwerpen die er als volgt uit zien.

Parttime werkweek, behind the scenes, mama blogger, Kelly Caresse, Zo ziet mijn (parttime) werkweek eruit!

Maandag: Extra video dag

Maandag start ik rustig op met een kopje koffie en begin ik met een kleine brainstorm. Alle ideetjes die ik heb of die ik in notities bewaard heb tijdens mijn vrije dagen, pak ik erbij en ik ga kijken wat ik die week daarvan wil uitwerken. Daar begin ik daarom ook mee op maandagochtend. Ik word enorm blij van al die ideetjes en al helemaal zodra ik er echt plannen voor kan maken ze uit te werken.

“Ik ben heel creatief in mijn hoofd en bruis soms van zoveel ideetjes dat ik hier structuur in nodig heb.”

Daarna ga ik mijn mailbox aanpakken en ik geef mezelf hier max. 1 uur voor omdat ik anders hier de hele dag mezelf in kwijt kan raken, ik krijg gemiddeld zo’n 50 mails per dag namelijk. Als ik de mails gesorteerd heb en zo goed als beantwoord, begin ik met het focusthema van die dag; de extra video. Die ga ik dan opnemen, editten en uploaden. Soms heb ik deze al eerder opgenomen (zo neem ik een boodschappen shoplog op de dag dat we boodschappen doen op). Dit is de video die dan die vrijdag nog live gaat. Als ik klaar ben dan focus ik me op samenwerkingen die ik nog op moet pakken of kan afronden. Ik werk op maandag meestal van 8.45-15.00.

Dinsdag: Blogdag

Op die dag ga ik dus een of twee blogs schrijven. Meestal begin ik daar gelijk mee omdat ik dan nog helemaal vers en vol inspiratie zit. Deze typ ik bijvoorbeeld ook op dinsdagochtend ;). Ik heb niet altijd inspiratie, maar als ik tussendoor inspiratie opdoe dan noteer ik dat bij mijn notities en werk ik die op dinsdag uit en zo kan ik altijd ergens mee aan de slag. Nadat de blog is afgemaakt, de afbeeldingen zijn bewerkt en toegepast, kan ik de blog inplannen. Daarna ga ik mijn mails doen, ook weer max. 1 uurtje, en dan maak ik samenwerkingen af of pak ik nieuwe samenwerkingen op. Ik werk op dinsdag ook meestal van 8.45-15.00. Soms als Yannick thuis is, kies ik ervoor om tot 17.00 te werken.

Parttime werkweek, behind the scenes, mama blogger, Kelly Caresse,

Donderdag: ‘Vlogdag’

Donderdag edit ik mijn vlog, maak de thumbnail en plan mijn vlog in op Youtube en op de blog. De beelden voor de vlog heb ik dan dus al opgenomen en dit zijn beelden uit mijn dagelijks leven die ik niet onder mijn werktijd reken. Ik vind vloggen enorm leuk om te doen en vlog gemiddeld 3 dagen per week.

Vlog editen

Het editten en uploaden van de vlog duurt zo’n 2-3 uurtjes, ik ben inmiddels hier enorm efficiënt mee. Waar ik eerst een hele dag aan het editten was, ben ik nu een heel stuk sneller gelukkig. Als de vlog helemaal klaar staat ga ik mijn mail afronden en probeer ik alles wat beantwoord kan worden ook te beantwoorden. Dit doe ik in zo’n 1-2 uurtjes. Gelukkig pakt mijn mediabureau ook veel van mijn mails op waardoor ik het binnen die tijd wel red. Vervolgens rond ik lopende samenwerkingen af als dit kan en dan ben ik rond 14.00 klaar. Wanneer ik afspraken buiten de deur heb probeer ik die op donderdagmiddag te plannen en dan haal ik op een ander moment de mails bijvoorbeeld in.

Ik bekijk dit van week tot week maar ik probeer niet al te veel buiten de deur afspraken te plannen zodat ik me aan de 3 werkdagen kan houden.

Luxe positie

Geen parttime werkweek hetzelfde, de ene week zit bomvol, de andere week is heel rustig. Ik houd me in principe goed aan mijn 3 werkdagen. Maar het komt ook voor dat op avonden dat Yannick is werken, ik ervoor kies om ‘lekker te gaan zitten editten’. Zodat mijn donderdag wat rustiger voelt en omdat ik daar dan gewoon zin in heb. Maar het is geen moeten en dat voelt enorm relaxt. Ik zit wat dat betreft in een enorme luxe positie dat ik eigen baas kan zijn en mijn eigen tijd kan indelen. Ik word daar heel blij van.

Wat doe ik op mijn vrije dagen?

Wat ik op mijn overige dagen doe? Dan ben ik lekker vrij. Dan geniet ik van mijn meisjes, ga ik wat leuks met ze doen, doe ik het huishouden of leuke dingen als gezin. Het komt echt weleens voor dat ik alsnog op een vrijdag naar een belangrijk event of afspraak moet. Maar dit is heel zeldzaam en dat is fijn. Ik heb enorm veel tijd samen met mijn kinderen, man, en dat is een hele fijne luxe. Ik ben blij dat ik de lat lager heb gelegd en op mijn werkdagen lekker kan knallen, en op mijn vrije dagen niets ‘moet’. Natuurlijk gaat het op vrije dagen ook een beetje door, ben ik lekker actief op Instagram en check ik soms mijn mail, maar het is geen moeten en dat voelt heel fijn.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Ik ben enorm benieuwd hoe jullie je werkdagen indelen. Ben je ook ondernemer? Of heb je een werkgever waarin je vrij bent om je werk zelf te verdelen over je werkdagen? Wat werkt voor jou heel fijn of juist niet? Ik ben benieuwd! Klets erover mee bij de comments of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “Mijn parttime werkweek – behind the scenes”

 1. Wat fijn dat je het zo goed kunt verdelen! Ik blog ‘tussendoor’ omdat ik ook 2 dagen buitenshuis werk, maar ik merk dat ik die focus vaak echt mis. Zeker als er ook nog events bijkomen…

 2. Lijkt mij nog best een uitdaging dat je niet echt een hele dag van 8.00 tot 18.00 aan één stuk kunt knallen. Zeker als je merkt dat je in een lekkere flow zit.

  Maar natuurlijk super fijn dat het voor jou zo goed werkt en duidelijk is. En je genoeg tijd hebt voor je kindjes, ook heel belangrijk.

 3. Wat fijn dat je voor jezelf een manier hebt gevonden dat het goed te combineren is met je gezin. Hier zijn de kinderen al wat ouder (21, 18 & 14 jaar) maar ik heb altijd gewerkt op tijden dat de kinderen op school waren zodat ik bijna altijd thuis was zodra ze uit school kwamen en nog ben ik vaak thuis als ze thuis komen. Wel werk ik tegenwoordig ook op zaterdag, mijn man werkt ook op de zaterdag en 1 van mijn dochters ook. De jongste is dan vaak alleen thuis maar dit vind ze heerlijk. Ze slaapt dan lekker uit en kijkt series😊
  En de oudste woont al op zichzelf daar hoef ik dan geen rekening meer mee te houden wat betreft werken.

 4. Nancy de Groot

  Dat klinkt als een fijne en goed doordachte werkweek.

  Ik werk (als leerkracht basisonderwijs) 3 om 2 dagen: de ene week woens-, donder-, vrijdag en de andere week donder- en vrijdag. Alle dagen van 08.00 – 16.30. De wisseling in dagen heeft te maken met mijn werktijdfactor en is dit jaar voor het eerst. Naast de werkdagen is het voor mij ook noodzakelijk om thuis wat werk te verzetten. Dit doe ik meestal op de woens- en donderdagavond (max. 1,5 uur), maar daar kan ik flexibel mee omgaan 🙂 Het komt ook voor dat de administratie/voorbereiding meer tijd in beslag neemt; dit probeer ik dan te verdelen, zodat ik niet de hele avond achter de laptop zit 😉

 5. Leuke blog, Kelly!
  Ik werk in de gehandicaptenzorg en heb een contract van 20-28 uur waarbij ik op vaste dagen op school werk. De uren die ik bij gezinnen thuis werk, kunnen vaak wat flexibeler ingezet worden. Da’s wel fijn! 🙂

 6. Ik ben vanaf februari officieel ZZP-er en ik wil me dan ook echt aan vaste werkdagen gaan houden. Dit om te voorkomen dat ik tussen het spelen met de kinderen door elke keer mijn telefoon of laptop erbij pak. Het zal in het begin wel even zoeken worden maar ik hoop dat ik over een tijdje net zo’n goede structuur heb als dat jij nu hebt!

 7. leuk om eens van een andere zzper zijn indeling te lezen 😀 hier 2 zppers roon zijn bedrijf en ik mijn bedrijf en ik plan altijd het weekend de agenda in voor de komende week, ik doe eigenlijk alles voor beide bedrijven op het metselen na dan. ik heb geen vaste tijden of dagen, ik weet wat ik moet doen en voor welk tijdvlak het af moet zijn en dat gaat nog steeds goed. ik start smorgens en ga door tot ik geen zijn meer heb of dat ik klaar ben

 8. Ik ben niet zo`n goede planner, eigen baas zijn is dan ook niets voor mij. Leuk om te lezen hoe bloggen als baan eruit ziet. Mijn voorkeur gaat uit naar hobby bloggen haha!
  Liefs

 9. Leuk om te lezen. Ik werk 3 dagen van 07.45 tot 17.00 als dans en drama juf in het basisonderwijs en daarnaast moet ik thuis ook nog aanbod bedenken. Bloggen doe ik niet per se op een vaste dag. Meer wanneer ik inspiratie heb.

 10. Wauw jouw werktijden zijn om van de dromen haha! 3 dagen en dan ook nog geen 8 uur per dag, er is er eentje jaloers hier 😉

 11. Ja, wauw! Voor die werkuren teken ik ook 😉 Ik werk van 0800 tot 1630. 24 uren p.w. Fijn dat je zo op deze manier je kindjes kunt ophalen en wegbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.