Waar ik zo naar uit kijk in het nieuwe huis

Het is zover, we zijn verhuisd naar ons droomhuis! Het huis dat we ruim 17 maanden geleden gekocht hebben wat eigenlijk nog als een droom voelt. Het huis waarin we ons als gezin van vijf gevestigd hebben en mooie herinneringen  gaan maken. Vandaag deel ik jullie waar ik het allermeest naar uit gekeken heb en heb ik een lekkere koffie tip voor je!.

Wij zijn dol op lekker eten en gezelligheid. Om die reden hebben we ook gekozen om de aanbouw aan de kant van de keuken te doen om een grote ruime woonkeuken te maken. De keuken met een barretje waar je in de ochtend al begint met een kopje koffie en een ontbijtje, maar ook waar een grote eettafel staat. De tafel om spelletjes aan te spelen, etentjes te houden met vrienden, als gezin elke avond weer samen te komen voor het eten, waar de kinderen eindeloos kunnen knutselen en waar iedereen welkom is voor een kopje koffie. Kortom, de plek waar alles gebeurt, de woonkeuken.

Ik kijk er enorm naar uit om vriendinnen daar uit te nodigen, maar ook kijk ik uit naar de ontbijtjes die we daar gaan eten met het hele gezin. Heerlijk in het weekend, lekker uitslapen, rustig wakker worden en dan met z’n allen genieten van een uitgebreid ontbijtje met warme verse broodjes, gekookte eitjes, lekker beleg, verse sinaasappelsap en onmisbaar: een goed kopje koffie. Yannick was voorheen geen koffiedrinker, inmiddels wel en wat vind ik het gezellig om samen koffie te drinken en zo de dag te starten.

Fotografie: Volliefdefotografie

Ik begin mijn dag altijd met koffie. Koffie geeft mij de kickstart voor weer een mooie dag. Koffie drink ik bij het ontbijt, koffie drink ik als ik aan het werk ben en helpt mij om mijn creativiteit tot uiting te laten komen. Koffie drink ik met vriendinnen, een ‘bakkie doen’ noemen we dat hier in Brabant. Koffie staat voor mij gelijk aan gezelligheid, thuiskomen, het huiselijke gevoel en samen zijn. Koffie brengt mensen letterlijk bij elkaar. Wat kijk ik er naar uit om in ons nieuwe huis heel veel kopjes koffie te drinken met iedereen die me lief is. Ben jij ook zo dol op koffie?

Ik ben opgegroeid met koffie, ik drink het denk ik vanaf mijn 16e toen ik een bijbaantje had bij het Land van Ooit. Mijn favoriete koffiemerk is Douwe Egberts, het merk dat bekendstaat om zijn herkenbare aroma dat ik van huis uit ken en waarvan ik zo geniet.  Deze koffie herinnert me ook aan mijn oma. Zodra ze de Aroma Rood pakken opende, kon ik het niet laten eraan te snuffelen. De geur van koffie alleen al is hemels. Vervolgens hoor je de verse koffie druppelen in de koffiekan en dat geeft mij echt een gevoel van jeugdsentiment. Ik drink mijn koffie graag met een wolkje koffiemelk en een zoetje, maar ook maak ik er graag een cappuccino van. Douwe Egberts vroeg mij naar mijn favoriete koffie. Mijn antwoord? Aroma Rood Filterkoffie, maar wanneer ik een wat steviger ‘bakkie’ wil ga ik voor Intens die net wat krachtiger is van smaak. Ik hou ervan om af te wisselen. De smaak van deze filterkoffie  geeft me nog steeds dat gevoel van thuiskomen. Herkennen jullie dat?

Ik kan niet wachten op al die kopjes koffie die ik in het nieuwe huis, in onze woonkeuken, heerlijk ga drinken. Ik ben heel benieuwd welke koffie jullie het liefste drinken en waar jij het liefst je kopje koffie drinkt. Laat je reactie achter bij de comments.

KellycaresseAd 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

5 gedachten over “Waar ik zo naar uit kijk in het nieuwe huis”

 1. Hier ook een groot Douwe Egberts liefhebber! Precies wat jij beschrijft :-). Ook drinken wij filterkoffie, blijft groot favoriet. Ook ben ik soms wel te porren voor een cappuccino of een latte machiato maar er gaat niets boven thuis aan de filterkoffie?

 2. Dat snuffelen aan de aroma rood van oma, heel bekender. We hebben nu zelf een nespresso, maar dat ruikt zoveel muffer. Ik drink het liefst zwarte filterkoffie of espresso.

 3. ojeee ik wijk af want ik heb nespresso hahah, duur apparaat aangeschaft en hubby drinkt het wel en ik drink gewoon aso die zakjes oplos koffie omdat ik dat lekkerder vind haha. ik drink mijn koffie ook negen van de tien keer lopend…ja oke haha #tmi
  maar genieten jullie lekker van je bakkie in jullie paleisje mop en fijn weekend xxx

 4. leuk geschreven
  wij gaan ook groter wonen verhuizen naar een groter huis met een grotere tuin
  wij zijn nu met 6 personen ik mijn man en onze 4 kinders en het is in ons huidige huis veel te krap
  dus ben blij dat we over gaan naar een ander huis
  dat van die koffie herken ik ik ben gek op koffie
  ik moet ook altijd mijn dag starten met een bak koffie san pas begin ik de dag goed
  en ik drink het zo wat de hele dag door zo houd ik de dag vol en blijf ik scherp
  het is net of ik over mij zelf las over die koffie haha 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.