verhuizen met kinderen

Deze foto stuurde ik naar mijn beste vriendin toen ze me vroeg hoe het verhuizen ging haha, op dat moment zat ik volop in de verhuisdozen en wist ik even niet meer hoe ik de bomen door het bos kon vinden. Ruim 50 verhuisdozen, heel veel kratten, tassen, gevulde koffers, meubels, wat kan een mens veel verzamelen in zijn leven. We hebben ruim 4,5 jaar in ons vorige huis gewoond en wat hebben we veel verzameld in die jaren. Logisch ook als huishouden met drie kinderen. Ik ga vandaag wat tips en ervaringen delen met het verhuizen en er gewoon even over bijkletsen. Verhuizen is zeg maar niet echt mijn hobby haha.

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning
We kochten dit huis al ruim 18 maanden geleden dus we wisten ook al lang dat er een verhuizing aan zat te komen. Tussendoor is er nog een baby’tje geboren die daarom tijdelijk op onze kamer zou slapen, allemaal met het oog op nog verhuizen. Een maand voor de verhuizing zijn we begonnen met rigoureus ruimen. We begonnen met de zolder en hebben daar alle spullen gesorteerd die nog wel mee gingen verhuizen, en de spullen weggedaan die we te lang niet gebruikt hadden en ook niet mee wilden nemen. Dat ruimt al een heleboel op. Zonde om tijdens het verhuizen die spullen nogmaals mee te nemen en een plekje te moeten geven maar vervolgens nooit te gebruiken. Tassen vol kleding en weinig gebruikt speelgoed ging naar het goede doel en alles wat mee zou gaan, maar we die maand niet meer gingen gebruiken ging in verhuisdozen. Kerstpullen bijvoorbeeld hebben we pas in het nieuwe huis weer nodig. De zolder hebben we in 2 volledige dagen (waarbij de kids bij oppas waren) opgeruimd en daarna zijn we begonnen aan de andere kamers. Weggooien/weggeven wat niet meer nodig is en langzamerhand gaan inpakken.

De laatste verhuisloodjes
We zijn op dinsdag verhuisd en op vrijdag daarvoor heb ik voor iedereen een mand gemaakt met kleding die voor de laatste dagen nog nodig was, de rest kon in verhuisdozen/koffers. Die zondag hebben we de keuken helemaal leeggeruimd en de nieuwe keuken al ingericht. Dat was ook de enige categorie die al wel verhuisd kon worden omdat we al de nieuwe keuken hadden. De maandag voor de grote dag hebben we alle laatste spullen ingeruimd, de woonkamer vol dozen gezet en alle laatste voorbereidingen gedaan zodat dinsdag het verhuisbedrijf aan de slag kon.

verhuizen met drie kinderen tips

Dinsdag verliep soepel, drie man sterk kwam ons helpen en zo hebben we in een dag 90% kunnen verhuizen waardoor we die nacht er ook al konden slapen. Maar dan begint het pas, dozen weer uitpakken. We wachten nog op nieuwe meubels (onder andere een dressoir) waardoor we ook nog niet alles een plekje konden geven. En zo ben je de eerste dagen vooral bezig met sorteren, uitpakken wat uitgepakt kan worden en alles langzaam een plek aan het geven. Maar gevoelsmatig kampeer je in je nieuwe huis haha. Dan ben je iets kwijt en dan blijkt het ergens in een van de zoveel dozen te zitten, dat geeft best een onrustig gevoel.

Verhuizen met drie kinderen
De kinderen hebben we tijdens de verhuisperiode (de dagen van inpakken en de verhuisdag zelf) overdag bij mijn ouders kunnen brengen zodat ze gewoon konden spelen en wij onze gang konden gaan. Ook voor hen was het natuurlijk heel gek allemaal. Gelukkig pakken ze het heel goed op, helpen ze ons mee op hun manier en proberen we hun erbij te betrekken waar mogelijk.

Eerste nacht slapen in het nieuwe huis
De eerste nacht slapen in het nieuwe huis was heerlijk, wel heel spannend en ik was erg benieuwd of de meisjes net zo goed zouden slapen als in het vorige huis. Lana en Aimy slapen voortaan op een eigen zolderkamer en ook dat vond ik best spannend. Met geluk kan ik zeggen dat de meisjes net zo goed slapen als thuis. Ik was ook benieuw hoe Feline zou slapen, voor het eerst op een eigen kamer ipv. in een wieg naast mij, maar ook zij sliep als een roosje. Slapen is goud dus mij hoor je niet klagen. Heel fijn!  Ook merk ik aan de meisjes dat ze het heel leuk vinden in het nieuwe huis, ze hebben veel meer ruimte als in het vorige huis en ze slapen allebei op een ruime zolderkamer waar heel veel speelgoed aanwezig is. Ze spelen met veel plezier in hun kamers maar ook beneden. Als de tuin later is aangelegd dan kunnen ze voortaan ook heerlijk buitenspelen, ik kijk er enorm naar uit.

Ik ben blij dat we eindelijk verhuisd zijn en nu we een weekje verder zijn merk ik dat langzamerhand alles een plekje krijgt en ons huis al meer een thuis begint te worden. Als de nieuwe meubels er straks zijn, lampen zijn opgehangen, de raamdecoratie er is en schilderijtjes etc. dan zal dit gevoel nog sterker zijn. En dan begint project tuin haha! Daar moet nog veel gebeuren maar ik zal jullie daar helemaal in meenemen.

Verhuizen is gewoon niet mijn hobby en wat mij betreft wil ik hier oud worden, ik wil niet meer verhuizen. Maar wat ben ik blij dat we deze keuze gemaakt hebben en nu kunnen genieten in ons nieuwe huis. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met verhuizen, of jij nog handige tips hebt waar mede lezeressen wat aan hebben. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

9 gedachten over “Verhuizen met drie kinderen: Tips en hoe is het gegaan?”

 1. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Wat fijn dat de kids zo vaak naar je ouders mochten zeg, dat scheelt behoorlijk!

 2. Nu dan echt officieel van harte Gefeliciteerd met jullie eigen nieuwe huis? Zo leuk om te lezen!! Wij denken er namelijk over om ook te verhuizen naar een nieuwbouw woning maar eerst moet ons huidige huis verkocht worden☺ En alleen dat vind ik al een beste klus? Jullie nieuwbouwhuis ziet er fantastisch uit ? Super mooi en ik denk dat jullie het perfect hebben aangepakt! Vooral door het in delen gedaan te hebben en wat fijn dat jullie zoveel hebben kunnen uitbesteden!!? Heel veel geluk ???? En ik ben benieuwd naar de tips van andere?

 3. Wat fijn dat jullie nu echt wonen in het nieuwe huis! Ik woon zelf sinds dit weekend in ons nieuwe huis en de onrust van het kamperen in eigen huis is super herkenbaar. Wij zijn gewoon samen en dan is verhuizen wel een stuk makkelijk dan met kinderen denk ik.
  Wat ongelooflijk goed dat je kindjes gelijk zo goed slapen! En heerlijk dat ze ook zo genieten van het mooie nieuwe huis. 🙂 Ik wens jullie al het geluk toe in je nieuwe huis! Dat jullie er nog heel lang van mogen genieten 🙂

 4. heerlijk om te lezen dat de meiden gewoon lekker hebben geslapen!! is natuurlijk rete spannend allemaal en niet ieder kindje slaapt zomaar even een “vreemd” huis dus dit is top!! en snap dat verhuizen niet je ding is hahah, de mijne ook niet pfff moet er niet aan denken!! geniet er lekker van meis xxx

 5. Heel fijn dat alles nu over is en je er kunt slapen! Verhuizen is een hele klus met kinderen en ook wij hebben de kinderen tijdens het echte verhuizen een paar dagen bij mijn ouders laten logeren. Anders kun je niet alles een plekje geven en de spullen inladen. Voor de kinderen is het dan veel fijner om lekker te kunnen spelen. Heel veel plezier in jullie nieuwe huis!

 6. Heerlijk genieten in jullie nieuwe huis!
  Toen wij3 jaar geleden verhuisden hebben we al onze eigen meubels mee verhuisd. Het scheelt wel dat je dan je kast en dressoir gelijk weer kunt inruimen.
  Wij hadden geen verhuisbedrijf maar vrienden en familie die ons hielpen. Tijdens het verhuizen zijn een aantal van ons vast gaan uitpakken en inruimen. Toen alles over was zijn de lampen en schilderijen etc.gelijk opgehangen waardoor zaten wij ‘s avonds in een volledig ingericht huis op de bank. Alleen op zolder stonden nog wat ingepakte dozen.
  Wat ik heel fijn vond ten opzichte van eerdere verhuizingen; ik had alle dozen een kleur gegeven die overeen kwamen met de verschillende ruimtes in huis, zodat de verhuizers de dozen gelijk in de goede kamer konden zetten.
  Elke doos had ook een nummer en in een excelsheet heb ik bijgehouden wat er in de dozen zat, zodat als we echt iets nodig hadden, Dit makkelijk terug te vinden was. Dit heb ik zeker nog gebruikt voor de dozen die op zolder beland waren.

 7. Wat fijn dat jullie nu in jullie nieuwe huis zitten en dat het zo goed bevalt. Lijkt me heerlijk om een huis te hebben die helemaal naar je zin is. Wij zijn ook aan het kijken voor iets nieuws, maar kunnen waarschijnlijk niet kopen. Dan is er een stuk minder keuze… Best wel heel jammer eigenlijk.

 8. Wat een herkenbaarheid!
  We zitten nu middenin een verhuizing met onze dochters van 4 en 2 en op dit moment ben ik 32 weken zwanger. Meh. Sinds afgelopen weekend zitten we in het nieuwe huis en ik zie door de bomen het bos niet meer haha. En echt veel sjouwen lukt me ook niet meer dus ik voel me erg beperkt en het voelt alsof het niet opschiet. Niet handig met de nesteldrang 😉
  Maar het komt uiteindelijk goed!

 9. Wat fijn dat de verhuizing voor jullie achter de rug is! Wij verhuizen over 2 weken met 2 kinderen, en ik ga onder in de dozen. Ons nieuwe huis zijn we nog aan het verbouwen en zal straks ook nog wel een tijd werk zijn. In oktober als ons derde kindje komt hopelijk af en kijk er zo naar uit om in een groot huis te wonen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.