Zo maak je snel appelmoes in de magnetron klaar!

appelmoes

Deze super snelle en makkelijke tip om appelmoes in de magnetron zelf te maken wilde ik heel graag met jullie delen. Ik ben dol op zelfgemaakte appelmoes. Zeker wanneer het nog een beetje warm is, vind ik het goddelijk. Een snufje kaneel erdoor, eventueel wat rozijntjes en je maakt mij helemaal blij. Als je het schillen niet meerekent dan mag je in 1,5 minuut appelmoes klaar, in de magnetron ja! Ideaal ook voor babyhapjes (dan zonder kaneel) of als bijgerecht voor je kindje. Maar ook heel handig als fruitige snack!

Als je er rozijnen wat kaneel bij doet smaakt het een beetje zoals appeltaart.

Wat heb je nodig voor 1 portie zelfgemaakte appelmoes (van 1 appel)?
– 1 appel
– Snufje kaneel (naar wens)
– Handje rozijnen (optioneel).

Schil de appel, snijdt deze in stukjes en doe dit in een magnetron-bestendig kommetje. Doe hier een snufje kaneel bij en een handje rozijnen. Plaats het schaaltje zo’n 1,5 minuut in de magnetron en haal het er dan uit. Roer door en kijk of de appels al zacht worden. Als dit niet het geval is doe je het goedje nog zo’n 30 seconde in de magnetron. Zodra het klaar is roer je het goed door tot het een appelmoes substantie krijgt. Laat het even afkoelen tot het eetbaar is en dan is je zelfgemaakte appelmoes uit de magnetron al klaar.

Ik vind dit echt de ideale ‘gezonde snack’ voor bij de tv, bij mijn bananenpannenkoekjes bij het ontbijt, als tussendoortje tussen het werken door of bijvoorbeeld als vervanger voor appelmoes bij allerlei warme gerechten. Ook zie ik het als ideaal babyhapje, maar bij kindjes tot 1 jaar moet je dan wel de kaneel weglaten, daar kunnen baby’s nog niet tegen. Ook zou ik de rozijnen dan achterwege laten als je kindje deze nog niet gewend is om te eten.

Disclaimer: Ik doe geen uitspraken of koken met een magnetron wel of niet gezond is, dit is een persoonlijke overweging. Zelf heb ik geen problemen met het gebruik van de magnetron en maak ik er graag maaltijden in warm. Gebruik je liever geen magnetron? Dan kan je het ook in een pannetje maken, dit duurt wat langer. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

42 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  11 maart 2016

  Wat lekker! Ik maak het nog op de ouderwetse manier in een pannetje op het vuur. Dit gaat een stuk sneller!
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De buitenbaarmoederlijke zwangerschappen van Ellen.My Profile

 • MamaOnderneemt
  11 maart 2016

  Wat handig. Ik dacht dat zelf appelmoes maken altijd zo’n tijdrovende klus was en ben er daarom ook nooit aan begonnen. Mijn kinderen zijn dol op appelmoes dus ik ga aan de slag met jouw recept! Fijn weekend alvast!
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Je kind kwijtrakenMy Profile

 • Elisabeth
  11 maart 2016

  Heerlijk hè, appelcompote helemaal zelf gemaakt. Zo lekker en zo makkelijk. Wij doen het ook vaak! 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Zelf spaghetti etenMy Profile

 • Alicia
  11 maart 2016

  Goede tip, zal ik eens uitproberen als gezonde snack voor mezelf. Heb het ‘koken met magnetron’ ook ontdekt toen ik bij mijn zoontje met de eerste fruit en groentehapjes begon. Super handig!
  Alicia onlangs geplaatst…Hypnobirthing classMy Profile

 • Femke
  11 maart 2016

  Wat een handige tip. Ik vind appelmoes heerlijk, maar heb het nog nooit zelf gemaakt.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Catrice Prime & Fine pressed powderMy Profile

 • demallemolenmoeder
  11 maart 2016

  Heerlijk en wat een goede tip. Mijn dochter is gek op appelmoes dus ik ga het zeker proberen. Ik doe het namelijk nog altijd in een pannetje maar dat is veel “ingewikkelder” dan jouw manier.

 • Charlotte
  11 maart 2016

  Hier heb ik nou nog nooit aan gedacht! Super simpel eigenlijk… Dit weekend eens proberen!
  Charlotte onlangs geplaatst…Kan je een zwangerschap plannen?My Profile

 • demallemolenmoeder
  11 maart 2016

  Ik schrijf het meteen op mijn lijstje voor komende week. Aangezien dochter in een lastige eet fase zit.

 • Josan
  11 maart 2016

  Ziet er lekker uit. Maar mijn kinderen houden niet van appelmoes. Ik wilde voorkomen dat ik van die kinderen krijg die overal appelmoes bij moeten. En dat heb ik dus gekregen. Ze houden er totaal niet van 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Lola Quinoa, quinoa uit NederlandMy Profile

 • Carlijn
  11 maart 2016

  Dat ik hier nooit aan gedacht heb! Thanks voor deze tip! Ik hou heel erg van appelmoes, kan zo een pot leeg lepelen. Maar vaak laat ik dat wel uit m’n hoofd omdat er zoveel suiker in zit. Dit is goed alternatief, en nog snel en makkelijk ook.
  Carlijn onlangs geplaatst…Happy new hair door Bosman in Alkmaar (+ WINACTIE)My Profile

 • Leonie
  11 maart 2016

  Hmm lekker! Laatst nog gemaakt, alleen dan met alleen appel.
  Ik heb nog 3 potten appelmoes in de kast staan.. Zonde aangezien dit veel beter is natuurlijk.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De Gender Reveal PartyMy Profile

 • Tamara
  11 maart 2016

  Hoe kom je erop joh! Wat slim! Ik ga het straks meteen proberen voor Lauren!
  Tamara onlangs geplaatst…De nieuwe PRIMARK collectie GIRLS.My Profile

 • Dorien
  11 maart 2016

  Zoë is gek op appelmoes. Dit ga ik zeker onthouden!
  Dorien onlangs geplaatst…WHOA! 13X DE ALLER TOFSTE KAPSELS VOOR DE LENTE!My Profile

 • Jessica
  11 maart 2016

  Oh lekker met pannekoekjes! Heerlijke inspiratie voor het weekend. Thanks!
  Jessica onlangs geplaatst…Kidsproof hotspot CroosMy Profile

 • Kelly
  11 maart 2016

  Super handige tip! Daar had ik nog niet bij nagedacht!
  Kelly onlangs geplaatst…Overig| 2-in-1 detachable hoesje + winactieMy Profile

 • Nicole
  11 maart 2016

  Wat een goede tip! Ziet er lekker uit!
  Nicole onlangs geplaatst…Your Story – Christina heeft het premenstrueel syndroom (PMS)My Profile

 • marie-louise
  11 maart 2016

  Oehh super handig! Ons zoontje is dol op appelmoes. Ik doe het nu gewoon in een pannetje op het vuur, maar ga dit zeker ook snel eens proberen. Thnx!
  marie-louise onlangs geplaatst…Peuterkamer inspiratieMy Profile

 • MetMirjam
  11 maart 2016

  Wij maakten voor Fiene vaak een grotere voorraad in een pan op het vuur, maar als ik even snel een enkel hapje wilde maken deed is het ook zo. Hartstikke handig! Ik doe het nu eigenlijk nooit meer, maar ik denk dat het wel weer eens een leuke afwisseling kan zijn!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Plog: bibliotheek, kinderboerderij en meerMy Profile

 • Saskia
  11 maart 2016

  Ik maak zelf vaak warme appeltjes uit de pan als snack ook super lekker!
  Saskia onlangs geplaatst…8x Random Lente MusthavesMy Profile

 • Sandra
  11 maart 2016

  Wat een handige tip! Hier was ik zelf echt nooit op gekomen 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…LOOK: WINGED EYELINER & PAARSE LIPPENMy Profile

 • Marlotte
  11 maart 2016

  Wat handig zeg, ik wist helemaal niet dat je dat ook in de magnetron kon maken!
  Marlotte onlangs geplaatst…Zo eet je gemakkelijk meer groenteMy Profile

 • Marijke
  11 maart 2016

  Wat een goed idee Kelly! Super makkelijk, daar houd ik van!
  Marijke onlangs geplaatst…Plaattaart met champignons en zoete aardappelMy Profile

 • Deisy
  11 maart 2016

  Ik ben ook dol op appelmoes en maak het meestal in een pannetje (is inderdaad niet sneller dan 1,5 minuut, maar vind het nog wel snel gaan haha). Ik ga zeker jouw tip een keer proberen, aangezien ik nu wel erg nieuwsgierig ben geworden haha.
  Deisy onlangs geplaatst…Rustiger in je hoofd -en leven- worden door het stellen van prioriteiten in je levenMy Profile

 • Dita
  11 maart 2016

  Lekker!! Heerlijk inderdaad als snack.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Maart 2016 #1My Profile

 • Karlien
  11 maart 2016

  Ideaal zeg, zo makkelijk!
  Karlien onlangs geplaatst…Hotspot: koffie bij CoffeeloversMy Profile

 • Malou
  11 maart 2016

  Ik wist helemaal niet dat dat zo makkelijk kon, dit ga ik zeker onthouden 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Nomi is 16 maandMy Profile

 • Lonneke
  11 maart 2016

  Ik had ook geen idee maar bedankt voor de tip! Ik zal vanavond eens kijken wat ik ervan kan knutselen 😉
  Lonneke onlangs geplaatst…Negenmaandenbeurs – LonnekefilmtMy Profile

 • Marieke
  11 maart 2016

  thanks voor je tip! mijn kids zijn ook dol op appelmoes! vanavond maar eens even uitproberen!
  Marieke onlangs geplaatst…Winactie ❤ prachtige handgemaakte oorbellenMy Profile

 • Mama van Dijk
  11 maart 2016

  Ideaal! Ik zet het meestal in een pannetje op het vuur maar dat duurt zo lang! Al ruikt het in huize van Dijk dan wel goddelijk:)!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Ik kijk om en zie je liggen met je gezicht op straat..My Profile

 • Cindy
  11 maart 2016

  Wat goed om te weten! Ga het vanavond meteen uitproberen voor m’n dochter bij het eten 🙂
  Cindy onlangs geplaatst…Heupafwijking: Stapjes vooruitMy Profile

 • Manon
  11 maart 2016

  Lekkerrrrr! Ik heb dat ook wel eens gedaan in de magnetron, ideaal!
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #10 – Weer naar de cursus!My Profile

 • Michelle
  11 maart 2016

  Goede tip voor onze kleine straks! Ik lust zelf geen appelmoes, en warm fruit al helemáál niet – gewoon een of andere gekke tic denk ik – maar ik moet eerlijk toegeven dat het er wel erg lekker uit ziet zo.
  Michelle onlangs geplaatst…WAT WIJ ONZE KINDEREN MEE WILLEN GEVENMy Profile

 • rachel
  11 maart 2016

  super kel haha ik maak altijd appelmoes in een pannetje maar dit is natuurlijk veel sneller :d ik ga het proberen straks hah
  rachel onlangs geplaatst…Gewoon lekker!My Profile

 • Chantalle
  11 maart 2016

  Heerlijk ja, afgekoeld bij wat yoghurt of vla kan ook!! De tutti frutti van de Lidl kun je met een klein beetje water ook even koken ook een ideale snack mits je ze voor je kindje in kleine stukjes snijdt. Xx

 • Chantalle
  11 maart 2016

  Heerlijk ja, afgekoeld bij wat yoghurt of vla kan ook!! De tutti frutti van de Lidl kun je met een klein beetje water ook even koken ook een ideale snack mits je ze voor je kindje in kleine stukjes snijdt. Xx

 • Babs
  11 maart 2016

  Nooit over nagedacht dat het ook in de magnetron kan, ik doe het altijd in een pan.
  En warme appelmoes? Heerlijk!
  Babs onlangs geplaatst…Weleda: de 100% natuurlijke oplossing bij droge of tranende ogenMy Profile

 • Diana
  11 maart 2016

  Wat een super goed idee! Dit ga ik zeker onthouden!
  Diana onlangs geplaatst…Recept – groentelasagneMy Profile

 • Margriet
  11 maart 2016

  Wat goed! En fijn dat er geen kilo’s suiker in gaan, zoals bij het gewone appelmoesrecept vaak het geval is.
  Margriet onlangs geplaatst…Kleuren voor de babykamerMy Profile

 • Melanie
  11 maart 2016

  Ook echt zo irritant de ene site zegt dat een magnetron hartstikke slecht is en een anders site zegt dat dit een fabel is. Wat moet je ermee haha.

 • Marit
  11 maart 2016

  Wat handig. Denk dat dit wel gezonder is dat appelmoes uit een pot, vaak zitten daar ook toegevoegde suikers in. Maar ik kan het mis hebben. Iedereen moet het lekker zelf weten. Leuk en makkelijk recept. Ga het ook eens proberen, ben dol op appelmoes! haha
  Marit onlangs geplaatst…Raceverslag: CPC loop Den Haag halve marathonMy Profile

 • Mandy
  12 maart 2016

  Ik heb het geprobeerd, maar het wordt geen appelmoes? welke appels heb je nodig? En op hoeveel graden moet je de magnetron zetten? Ik heb 1 Kanzie appel gebruikt op 650 graden…

 • Martina
  15 maart 2016

  Ik maak vaak appelmoes voor mijn kleine. Laagje water, partjes appel en een paar minuten koken. Daarna even met de staafmixer en klaar! Is eigenlijk echt heel snel! Hij vindt het smullen 🙂
  Martina onlangs geplaatst…11 Januari 2016 – IJzel, Lush en LipstickMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.