Zelf Stoofpeertjes maken doe je zo

Stoofpeertjes

Recept Zelf Stoofpeertjes maken doe je zo: Ik ben dol op de herfst en winter. Heerlijk met een dikke trui op de bank zitten, sloffen aan, kopjes thee en lekkere kruidige gerechten eten. Ik kook weer regelmatig stamppot, eet het liefst vaak hachee, heb zin in speculaas en het liefst maak ik regelmatig zelf appeltaart. Stoofpeertjes is ook zo’n lekkernij die daar helemaal thuis hoort. Gek genoeg had ik het zelf nog nooit gemaakt. Ik vind het een heerlijk gerecht dus eigenlijk zou ik het eens zelf moeten proberen te maken vind ik. Ik ontving van Albert Heijn een stoofperenpakket en nadat dit al een paar dagen ongeopend in huis lag gaf ik het cadeau aan mijn ouders. Heel toevallig verraste ze ons met stoofpeertjes toen we daar kwamen eten. En hoe lief is het dat mijn vader foto’s gemaakt heeft van het stoofproces! Kijken jullie mee naar deze winterse lekkernij?

Recept : Zelf Stoofpeertjes maken doe je zo

Zo ziet de inhoud van het pakket eruit. Naast de 8 peren die erin zitten, krijg je er een flesje bessensap bij en twee kaneelstokjes. Daarbij zit een makkelijk te volgen recept. Je hoeft enkel nog water en suiker toe te voegen en je kunt dit vervolgens eenvoudig zelf maken. Ideaal als je zoiets dus voor het eerst maakt en je niet zo goed weet wat je in huis moet halen.

De verpakking wijst zichzelf. Je schilt de stoofpeertjes, zet ze in de stoofpan en voegt daar het flesje bessensap, de kaneelstokjes en het suiker aan toe. Dit laat je zo’n 1,5 uur sudderen zodat de smaken helemaal kunnen intrekken in de peertjes en ze lekker zacht worden. Daarna zijn ze klaar om te serveren. Lekker om er vanille-ijs bij te eten of wat toefjes slagroom. Of gewoon zonder toppings want van zichzelf zijn ze al erg lekker. Wij hebben er in ieder geval echt van genoten. Het pakket ‘stoofpeertjes zelf maken’ is te koop bij Albert heijn. Je kunt natuurlijk ook zelf stoofperen kopen met suiker, bessensap en kaneelstokjes.

Ook lekker, maak zelf een stoofpeertjestaart met dit recept

Zijn jullie ook zo dol op stoofperen? Of wat is jouw favoriete gerecht van dit seizoen? Laat het me weten in de comments van dit bericht.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

29 reacties

 • Nicetobeout
  28 oktober 2014

  Ik heb dit nog nooit gegeten omdat ik geen idee had hoe ik het moest maken. Maar ziet er super simpel (en lekker) uit!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Uitje internationaal: Kerstshoppen in ParijsMy Profile

 • Joyce
  28 oktober 2014

  Ziet er goed uit! Zelf lust ik geen stoofpeertjes. Maar ik vind het wel altijd heerlijk ruiken!
  Joyce onlangs geplaatst…Shoplog dagje UtrechtMy Profile

 • Odile
  28 oktober 2014

  Jaaa dol op stoofpeertjes! Binnenkort ga ikzelf ook weer eens maken, maar dan wel met een ander recept.
  Odile onlangs geplaatst…Je weet dat je een moeder bent als…My Profile

 • Milou
  28 oktober 2014

  Lekker! Ik ga ze binnenkort ook weer eens maken!<3

 • Elise | The Beauty Suitcase
  28 oktober 2014

  Dat ziet er heerlijk uit! Mijn vader maakt altijd gestoofde peertjes, maar gebruikt dan ipv bessensap wijn. Ook echt een aanrader!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…Get To Know Me TagMy Profile

 • Mirne
  28 oktober 2014

  Ik ben echt gek op stoofperen, maar ze dan ook graag. Wel meestal met rode wijn, maar hier eten dan ook geen kindjes mee. 🙂 En het vocht kook ik dan in tot een siroop, heerlijk!
  Mirne onlangs geplaatst…Domino’s zuurkool pizza met hotdog korstMy Profile

 • Chantal
  28 oktober 2014

  Ja, stoofperen zijn heerlijk! 🙂 Maar ook nog nooit zelf gemaakt 😉
  Chantal onlangs geplaatst…Italiaans eten en afvallen met Gino d’AcampoMy Profile

 • Marion
  28 oktober 2014

  Memories! Aan mijn lieve oma. Altijd maakte ze stoofpeertjes voor ons. De lieve schat. Zelf waag ik me er niet aan. 😉
  Marion onlangs geplaatst…Ik ben (niet) goed genoegMy Profile

 • Lisa
  28 oktober 2014

  Wat lief dat je vader er foto’s van heeft gemaakt! Ik ga denk ik ook maar eens stoofpeertjes maken binnenkort. Wij maken ze altijd met wijn in plaats van bessensap, de alcohol verdampt toch.
  Lisa onlangs geplaatst…NIX: Niet roken, niet drinkenMy Profile

 • Nicole
  28 oktober 2014

  Oooh is het zo simpel? Dan maak ik het ook vanavond! Heb er namelijk 2 liggen haha, niet veel maar goed moet ergens beginnen toch 😉
  Nicole onlangs geplaatst…De nadelen van bloggenMy Profile

 • Vanessa
  28 oktober 2014

  Hmm, ik weet niet of het iets voor mij is. Misschien eens proberen!
  Vanessa onlangs geplaatst…Cien douchecrèmes voor de herfst (Lidl)My Profile

 • Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  28 oktober 2014

  Oh lekker ik hou van stoofpeertjes…

  Alleen zit hier een keukenprinses die last heeft van keukenfobie.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Mrs. Soprano & Miss BradshawMy Profile

 • Angelique
  28 oktober 2014

  Het ziet er super lekker uit alleen lust ik het totaal niet
  Angelique onlangs geplaatst…New in | TwitherfstMy Profile

 • Emilia
  28 oktober 2014

  Mmmm Kel, je maakt me hongerig! Ik ben helemaal niet zo van de Hollandse keuken, maar stoofpeertjes vind ik zó lekker. Een van de lekkerste gerechten in het najaar! Handig dat de Appie een kant-en-klaar pakket verkoopt, dan kan je ook niet vergeten om bepaalde ingrediënten mee te nemen.
  Emilia onlangs geplaatst…WORKOUT / Mijn favoriete sportkledingMy Profile

 • Manon
  28 oktober 2014

  Aaaah stoofpeertjes zijn inderdaad zooooooo lekker! Handig zo’n pakketje 🙂
  Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: Fantasie VS RealiteitMy Profile

 • DiaryOfAMua
  28 oktober 2014

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op stoofpeertjes

  Xo

 • Patty
  28 oktober 2014

  Ohhh zooo lekker. Helaas eet ik dit thuis bijna niet omdat ik niet goed weet hoe ik dit precies moet maken, maar zo lijkt het super simpel. Eens kijken of ik er volgende week tijd voor kan maken.:-)

 • Diana
  28 oktober 2014

  Is het schandalig als ik vertel dat ik nog nooit stoofpeertjes heb gegeten?

 • Maartje
  28 oktober 2014

  Heerlijk stoofpeertjes! Alleen snij ik ze altijd in vieren en doe ik er gewoon water en kaneelpoeder bij en dan gewoon echt 3-4 uur op zacht vuurtje laat pruttelen en dan worden ze ook heerlijk (en rood)

 • Dita
  28 oktober 2014

  Aah zo lekker stoofpeertjes! Helaas vind mijn vriend ze niet super lekker maar alsnog maak ik ze soms voor mijzelf 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Nieuwe aankopen van RiverdaleMy Profile

 • Fabienne
  28 oktober 2014

  Ik vind dit zó heerlijk he.. het water loopt me gelijk in de mond, haha
  Fabienne onlangs geplaatst…Getest: Sally Hansen Miracle GelMy Profile

 • Elize
  28 oktober 2014

  Vroeger was ik er nooit zo dol op, maar dat begrijp ik nu niet meer! Ik vind ze nu heerlijk!!
  Elize onlangs geplaatst…Zomaar wat dingen over mij (mede mogelijk gemaakt door DIY’s for you and me)My Profile

 • Eilish
  28 oktober 2014

  Wij gebruiken gewoon zo’n potje met roze korreltjes! Super simpel en super lekker!
  Eilish onlangs geplaatst…Media ♥ What’s on my MP4 #4My Profile

 • Kimberley
  29 oktober 2014

  Ik ben gek op stoofperen, gelukkig is het makkelijk om te maken. Veel mensen eten het met aardappelen en vlees, maar daar moet ik dus echt niet aan denken. Ik eet het liever als toetje 🙂
  Kimberley onlangs geplaatst…Waarom succesvolle mensen vroeg opstaanMy Profile

 • rachel
  29 oktober 2014

  zo lekker en heb het wel eens zelf gemaakt maar was het toch niet helemaal maar met zo een pakket lijkt het mij wel makkelijk dus ik gaat eens aan de slag:D
  rachel onlangs geplaatst…B-day en IG mini meeting!!My Profile

 • Desiree
  29 oktober 2014

  Lijkt me erg lekker!
  Desiree onlangs geplaatst…How To | Vleermuis KoekjesMy Profile

 • Eva | Realitijd
  29 oktober 2014

  Oh dit is ideaal om komend weekend te maken, yum!
  Eva | Realitijd onlangs geplaatst…Kiko Color Fever – 101 eyeshadow paletteMy Profile

 • Karin | laviedeKarin
  30 oktober 2014

  Stoofpeertjes zijn zo lekker. Misschien zelf ook maar eens proberen te maken!
  Karin | laviedeKarin onlangs geplaatst…Wist je dat: oktober editionMy Profile

 • Jennifer
  30 oktober 2014

  Heerlijk! Mijn oma maakte dit altijd voor ons en jammer genoeg moeten we het dit jaar zelf doen. Maar zij heeft gelukkig wel nog haar recept voor ons op kunnen schrijven en nu kunnen we het zelf op haar manier maken, geen kant en klaar pakketjes dus, maar gewoon à la oma. 🙂
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 27 & 28 wekenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.