Stoofpeertjes

Recept Zelf Stoofpeertjes maken doe je zo: Ik ben dol op de herfst en winter. Heerlijk met een dikke trui op de bank zitten, sloffen aan, kopjes thee en lekkere kruidige gerechten eten. Ik kook weer regelmatig stamppot, eet het liefst vaak hachee, heb zin in speculaas en het liefst maak ik regelmatig zelf appeltaart. Stoofpeertjes is ook zo’n lekkernij die daar helemaal thuis hoort. Gek genoeg had ik het zelf nog nooit gemaakt. Ik vind het een heerlijk gerecht dus eigenlijk zou ik het eens zelf moeten proberen te maken vind ik. Ik ontving van Albert Heijn een stoofperenpakket en nadat dit al een paar dagen ongeopend in huis lag gaf ik het cadeau aan mijn ouders. Heel toevallig verraste ze ons met stoofpeertjes toen we daar kwamen eten. En hoe lief is het dat mijn vader foto’s gemaakt heeft van het stoofproces! Kijken jullie mee naar deze winterse lekkernij?

Recept : Zelf Stoofpeertjes maken doe je zo

Zo ziet de inhoud van het pakket eruit. Naast de 8 peren die erin zitten, krijg je er een flesje bessensap bij en twee kaneelstokjes. Daarbij zit een makkelijk te volgen recept. Je hoeft enkel nog water en suiker toe te voegen en je kunt dit vervolgens eenvoudig zelf maken. Ideaal als je zoiets dus voor het eerst maakt en je niet zo goed weet wat je in huis moet halen.

De verpakking wijst zichzelf. Je schilt de stoofpeertjes, zet ze in de stoofpan en voegt daar het flesje bessensap, de kaneelstokjes en het suiker aan toe. Dit laat je zo’n 1,5 uur sudderen zodat de smaken helemaal kunnen intrekken in de peertjes en ze lekker zacht worden. Daarna zijn ze klaar om te serveren. Lekker om er vanille-ijs bij te eten of wat toefjes slagroom. Of gewoon zonder toppings want van zichzelf zijn ze al erg lekker. Wij hebben er in ieder geval echt van genoten. Het pakket ‘stoofpeertjes zelf maken’ is te koop bij Albert heijn. Je kunt natuurlijk ook zelf stoofperen kopen met suiker, bessensap en kaneelstokjes.

Ook lekker, maak zelf een stoofpeertjestaart met dit recept

Zijn jullie ook zo dol op stoofperen? Of wat is jouw favoriete gerecht van dit seizoen? Laat het me weten in de comments van dit bericht.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Zelf Stoofpeertjes maken doe je zo”

  1. Mmmm Kel, je maakt me hongerig! Ik ben helemaal niet zo van de Hollandse keuken, maar stoofpeertjes vind ik zó lekker. Een van de lekkerste gerechten in het najaar! Handig dat de Appie een kant-en-klaar pakket verkoopt, dan kan je ook niet vergeten om bepaalde ingrediënten mee te nemen.
    Emilia onlangs geplaatst…WORKOUT / Mijn favoriete sportkledingMy Profile

  2. Ohhh zooo lekker. Helaas eet ik dit thuis bijna niet omdat ik niet goed weet hoe ik dit precies moet maken, maar zo lijkt het super simpel. Eens kijken of ik er volgende week tijd voor kan maken.:-)

  3. Heerlijk stoofpeertjes! Alleen snij ik ze altijd in vieren en doe ik er gewoon water en kaneelpoeder bij en dan gewoon echt 3-4 uur op zacht vuurtje laat pruttelen en dan worden ze ook heerlijk (en rood)

  4. Heerlijk! Mijn oma maakte dit altijd voor ons en jammer genoeg moeten we het dit jaar zelf doen. Maar zij heeft gelukkig wel nog haar recept voor ons op kunnen schrijven en nu kunnen we het zelf op haar manier maken, geen kant en klaar pakketjes dus, maar gewoon à la oma. 🙂
    Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 27 & 28 wekenMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.