wieg

Wiegje op de slaapkamer, of direct in het ledikantje? Is een vraagstuk dat ik me afvroeg voor de geboorte van Lana en tot een paar weken geleden weer. Kies je ervoor om een baby gelijk op de eigen kamer te laten slapen, of enkel de eerste weken niet, of kies je ervoor om de eerste maanden je kindje in een wiegje naast je te leggen. Allemaal keuzes die heel erg persoonsgebonden zijn, er bestaat geen goed of fout, je gevoel volgen is het belangrijkste. Voor Lana geboren was, had ik heel streng in mijn hoofd wat ik tijdens mijn studie SPH leerde.

Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening leerde ik namelijk dat het belangrijk is dat een kindje maximaal 3 weken op de kamer bij de ouders mag liggen en daarna behoefte heeft aan een eigen kamer om zo zelf in slaap te leren komen. Toen ik als pedagogisch hulpverlener ouders met kinderen met onrust moest adviseren, was dit ook iets wat ik iedere ouder vertelde, zo deden mijn collega pedagogisch medewerkers dat ook, zo was het beleid in het ziekenhuis waar ik werkte. Sinds ik moeder ben voelt dit voor mij heel anders. Het voelt als tegennatuurlijk om iets te doen wat voor jezelf als ouder niet oké voelt. Voor de ene ouder voelt het juist heel prettig om weer privacy te hebben en het kindje in een andere kamer te laten slapen, voor de andere ouder is die stap wat te groot. Beide opties zijn goed natuurlijk.

Ledikant op de babykamer.

Dus toen Lana was geboren hadden wij geen apart wiegje gekocht, dat vond ik toen niet nodig. Bovendien hadden we een veel grotere slaapkamer in ons oude appartement, dat het ledikantje prima erbij paste. Zonde om dan te investeren in een wiegje. Lana was 3 weken oud, mijn moedergevoel wilde haar helemaal niet in een eigen kamertje leggen. Daarbij speelt mee dat we in ons oude appartement de babykamer op ruim 10 meter afstand hadden liggen. Om daar te komen moesten we door een 8 meter lange gang, dat voelde in de nacht alsof ons kindje zover van ons verwijderd was waardoor Lana een half jaar bij ons op de kamer sliep. Vond ik toen ook ideaal met de borstvoeding en ik had heel erg de behoefte om Lana te kunnen zien. Haar te kunnen horen ademen en bij haar te zijn. Na een half jaar verhuisden we naar onze huidige woning en daar is de babykamer lekker dicht bij onze kamer dus die stap was niet groot voor mij.
Co-sleeper wiegje op onze slaapkamer van Special Pink. Nu staat hij nog niet als co-sleeper. Het is gemaakt van steigerhout, je kunt de hoogte van de lattenbodem verstellen op de hoogte van je eigen bed.

Nu is alles anders, we hebben een kleinere slaapkamer dus het ledikant op onze kamer zetten is geen optie. Ik vond het bij Lana zo fijn om haar naast me te hebben voor het borstvoeden, dat ik dat nu weer wil. De webshop Special pink mailde mij of ik een gecombineerd wiegje wilde ontvangen. Een wiegje met co-sleeper functie. Ik ben er nog niet uit of ik het co-sleepen wel of niet fijn zal vinden. Een co-sleeper is een wiegje dat aan een kant open is en direct aan het matras van het grote bed staat, het is dus net of je samen in bed ligt, maar het kindje heeft wel de veiligheid van een eigen ruimte en je hoeft niet bang te zijn op je kindje te gaan liggen. Dat was namelijk een angst die ik had waardoor Lana vrijwel nooit tussen ons in sliep. Mocht ik de co-sleeper functie niet prettig vinden, kan gewoon het zijkantje er weer op en is het een normaal wiegje, ideaal. Op die manier zal de baby ook weer een langere tijd bij ons op de slaapkamer kunnen slapen mocht ik dit zelf willen, maar wie weet hebben we wel veel eerder behoefte aan privacy en kan ik dit kindje eerder ‘loslaten’. De babykamer bevindt zich nu zoveel dichter bij ons dan toen bij Lana, dat die stap kleiner voelt. Ik heb nog geen idee hoe of wat, het zijn slechts voornemens en gedachten.
Ik denk dat het baby’tje  (ik heb echt de neiging haar naam hier te typen haha) in de nachten op onze slaapkamer zal slapen en dat ik haar tijdens slaapjes overdag in het ledikantje op haar eigen kamer leg met een babyfoon erbij. Dan kan ze al wel wennen aan haar eigen kamer en grotere bed.

Nu ben ik heel benieuwd naar jullie ervaringen. Welke keuze hebben jullie toentertijd gemaakt of wil je gaan maken voor je kindje? Begon je met een wiegje op jullie kamer of ging je kindje gelijk in een ledikant op de eigen kamer? Wat voelt voor jou het prettigst? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Klets erover mee bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

80 gedachten over “Wiegje op de slaapkamer of direct in het ledikantje?”

 1. Ik wilde graag dat ze op de kamer kwamen slapen, maar toen ze te vroeg geboren waren en ze gewend waren aan alleen slapen en ik zelf ook toen is het niet gelukt. Ik kon niet slapen en de kinderen ook niet. Ze zijn dus meteen in hun eigen ledikantje op hun eigen kamer gaan slapen. Bij een volgende kindje ga ik wel weer proberen om die op onze eigen kamer neer te leggen.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…week 2, met een snufje liefdeMy Profile

 2. Onze beide kinderen sliepen in hun eigen babykamer, zowel overdag als ‘s nachts. Ik heb daar nooit over getwijfeld. Daarnaast zou zelfs een wiegje niet eens in onze mini slaapkamer passen. De babykamer was wel dichtbij onze slaapkamer. Dat is dan wel weer het voordeel van een klein huis.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Mijn kind voorbereiden op de basisschoolMy Profile

 3. ☺️ Hij slaapt al sinds zijn geboorte (jan. ’14) bij ons op de slaapkamer. Eerst in een wiegje, daarna zijn ledikant. Maar aangezien we mekaar s’nachts wakker beginnen te maken (vriendlief snurkt en zoonlief knalt tig keer tegen de spijlen aan s’nachts.,.. Binnenkort toch écht naar zijn eigen kamer.

 4. Zelf heb ik geen kinderen dus kan ik hier niet over meepraten. Wel denk ik dat het voor een kindje goed is om na een tijdje te wennen aan een eigen ruimte en zo in slaap te vallen. Ook denk ik dat de periode waarop een kindje op een eigen kamer van zoveel factoren afhankelijk is en lijkt het mij het meest belangrijk dat, dat gebeurt op het moment dat de ouders zichzelf hier prettig bij voelen :-)! Ben benieuwd wat je van de co-sleeper gaat vinden!
  Femke onlangs geplaatst…Ik ga vandaag weer detoxen!My Profile

 5. Ik heb een leander hangwieg. Deze hangt aan een haak boven mijn bed. Kocht hem toen wij in een appartement woonden en extra ruimte in de slaapkamer schaars was. Bij al mijn 3 dochters gebruikt. Volgens mij is het advies tegenwoordig om ze tot 6 maanden op je kamer te houden. Oudsten gingen met 6 maand naar eigen kamer. Baby begint nacht in eigen kamer maar slaapt rest van nacht na de nachtvoeding bij mij in bed. Slaap is slaap en co-slapen zorgt dat we allemaal slaap krijgen.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie: Zenner Galaxy QueenMy Profile

 6. Martine huijsmans

  Ik werk in de kraamzorg en rooming in is heel erg belangrijk voor jeen kindje. Mijn Kids hebben allebei, zo lang als ik borstvoeding gaf en dag was 9 maanden, snachts bij ons geslapen. Overdag sliepen ze op hun eigen kamer. Ik heb 2 super makkelijke baby’tjes gehad die nooit huilde etc. Dus go for it. Maar ga vooral op je eigen gevoel af

 7. Ik ben ook voor een cosleeper gegaan en toen die te klein werd een wieg. die staat nog steeds naast mijn kant van het bed ook al wordt hij alleen nog gebruikt bij logeerpartijtjes en voor de knuffels. De oudste is met drie maanden over gegaan, ze sliep door en werd wakker van ons en de jongste pas met een jaar. Hij had nergens last van en sliep gewoon door, vond het heerlijk om toch zo dichtbij te zijn merkte dat hij overdag minder aandacht kreeg als tweede.
  Linda onlangs geplaatst…Zo zorg je ervoor dat je ook echt wat gaat doenMy Profile

 8. Onze dochter heeft tot afgelopen februari bij ons op de kamer geslapen (is in september 3 geworden). Wij woonden toen op een appartement met maar 1 slaapkamer, dus dat moest wel. Ging allemaal prima hoor, vond het heerlijk om even naar haar te kunnen kijken als ik s nachts wakker werd. Vond het op een gegeven moment wel lastig vanwege de privacy met m’n vriend, maar daar werden we heel creatief op 😉
  Nu wonen we in een groter huis en heeft ze een eigen slaapkamer, en das toch wel heel fijn, voor ons maar ook voor haarzelf.
  We zijn nu bezig voor een 2e kindje, en dat zou ik ook zeker de eerste tijd bij ons op de slaapkamer laten slapen.

 9. Ah wat gaaf die cosleeper zeg, lijkt me heel handig! Vooral op het begin lijkt het me wel fijn, maar ik denk dat het ook wel goed is om de baby aan te leren om meteen vanaf het begin op zijn/haar eigen kamer te slapen!
  Marlotte onlangs geplaatst…Gezonde cacaotruffelsMy Profile

 10. Zoë heeft enkel de eerste nacht bij ons op de slaapkamer geslapen en ligt vanaf dat moment in haar eigen kamertje. De af art and was dan ook maar een meter of twee. Ik denkt dat je vooral moet doen wat jouw gevoel je zegt. Van de co-sleeper4heb ik nog nooit eerder gehoord, wel een heel systeem om je kindje dicht bij je te hebben!
  Dorien onlangs geplaatst…SHOPPED BY NO GET THE LOOK: SINCERELYJULESMy Profile

 11. Ons zoontje is net 1 geworden en slaapt nog steeds bij ons op de kamer. Toen hij niet meer in zijn wiegje paste, heb ik gewoon zijn hele ledikant naast ond bed gezet haha. Kan me niet schelen wat de boekjes of andere zeggen. Dit is waar ik me prettig bij voel.
  Nicole onlangs geplaatst…Wat te doen met de placentaMy Profile

 12. Ah zo een klein mupje alleen op de kamer? Nee ik ben helemaal voor: houd het kind zo dicht mogelijk bij je. Van negen maanden buik, warmte en mama opeens naar een kamertje helemaa alleen zou ik niet kunnen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #2My Profile

 13. Hoi kelly,

  Kan de go sleeper niet wegschuiven van jeen bed, zodat het kindje dan tussen jouw bed en de go sleeper in kan vallen? Of kan je hem zo bevestigen dat die aan je bed blijft zitten?

 14. Wij hebben een wiegje gekocht voor de eerste periode. al heb ik geen idee hoe lang die periode gaat zijn, haha! We zien het wel. Ik vind jullie wieg zo cool! Echt heel mooi 🙂
  Milou onlangs geplaatst…Dit was mijn weekendMy Profile

 15. Ik ben nu zelf net 16 weken zwanger en vind dit ook wel een puntje. Als ik nu mijn mening zou moeten geven denk ik dat ik ons kindje misschien in de begin periode naast ons neerleg in onze slaapkamer in het ledikantje en dan vrij snel in haar/zijn kamer. Bij ons ligt die pal naast onze slaapkamer dus geen grote afstand gelukkig.

 16. Onze zoon heeft ongeveer 6 weken bij ons op de kamer in een wiegje geslapen. Dit keer ga ik dat weer doen en danmischien zelfs nog langer! Ik vind het zelf bizar om mijn pasgeboren kindje wat zolang in mijn buik heeft gezeten, zo dichtbij,, ineens op een afstand te moeten leggen, dat vind ik gewoon heel zielig.

 17. Ik zou niet weten wat wij zouden doen. Al lijkt een ledikantje op de slaapkamer me voor de eerste weken wel heel fijn. De eventuele babykamer zit naast onze slaapkamer dus dichtbij is het wel. Toch lijkt het me anders omdat er een muur tussen zit haha
  Fenna onlangs geplaatst…Review Digital Hair Straightener BrushMy Profile

 18. Wij hebben Jim ook een half jaar bij ons op de slaapkamer laten slapen, in n peuterbedje. Toch moet ik zeggen dat hij rustiger ging slapen toen hij zijn eigen kamertje had… als er een volgende komt nemen we ook een wiegje of co-sleeper, gewoon extra. Kunnen we iedere nacht kiezen wat het beste voelt.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Pip Squigz WinactieMy Profile

 19. Wat een mooie wieg zo van dat steigerhout!
  Sanne heeft 2 nachten bij ons op de slaapkamer geslapen in de kinderwagen en daarna gewoon op haar eigen kamertje.
  Ik wilde dat graag zo en heb er geen spijt van gehad. Onze slaapkamer is veel te klein, een wieg past er niet bij, de kinderwagen stond aan het voeteneind en als nog gigantisch in de weg.
  De babykamer is vlakbij, met beide deuren open hoor ik haar direct als er wat is en voor alle zekerheid hebben we de babyfoon ‘s nachts ook gewoon aan.
  Als ze een keertje ziek is dan slaapt ze wel eens bij ons in bed, dat vind ik dan fijner. Maar dan maak ik een apart bedje voor haar van het aankleedkussen tussen onze eigen kussens in. Met een eigen dekentje. Wel zo veilig.
  Miranda onlangs geplaatst…Foto overzichtMy Profile

 20. Wij willen ons kindje eerst een oaar weken bij ons hebben in een wiegje. Dit is een familiewiegje waar zelfs mijn schoonvader nog in heeft gelegen. Na een paar weken leggen we ons meisje in het ledikant.

 21. Mijn schoonmoeder had een heel gaaf wiegje gevonden op marktplaats. Deze heeft ze opgeknapt en heeft 3 maanden bij ons gestaan met Fay erin.
  Wel sliep ze af en toe overdag gewoon in haar eigen ledikantje. Na die drie maanden vond ik het tijd worden dat ze ook ‘s nachts in haar eigen bedje sliep. Ook omdat het kamertje aan die van ons grenst.
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de Clean9 van Forever LivingMy Profile

 22. Melle heeft 9 maanden bij ons geslapen, net zolang tot wij merkten dat het samenslapen noet ten goede kwam aan zijn (en daardoor ook onze) nachtrust. Ik vond het heerlijk en vond het echt heel moeilijk om afscheid te nemen van die periode. Wij hadden eerst een wiegje naast bed en toen hij 7 maanden was een ledikant. We hadden ook maar en slaapkamer dus voor ons was het logisch dat we het zolang mogelijk wilden. Nu hebben we een noodconstructie waardoor we eigenlijk een tweede slaapkamer hebben gecreëerd en zijn wij eigenlijk verhuisd uit de slaapkamer, dus ook hoefde hij niet te wennen aan een nieuwe omgeving. Bij een volgende zou ik weer zolang mogelijk willen cosleepen, niet per se een aantal maanden, maar gewoon net zolang het voor beide partijen fijn is,
  Jennifer onlangs geplaatst…Melle is 1 jaar!My Profile

 23. Lijkt me heerlijk een co sleeper! Ons dochtertje heeft in het begin in een wiegje (mijn oude wiegje van vroeger) naast ons bed geslapen. Al sneller dan verwacht vond ik het niet meer fijn omdat ik teveel hoorde (ik geloof na 2 maanden) en toen is ze naar haar ledikant op haar eigen slaapkamer gegaan.
  Charlotte onlangs geplaatst…Een vlog van Frans BauerMy Profile

 24. Mijn zoontje heeft gelijk op zijn eigen kamertje gelegen. Dit omdat mijn ex het niet zag zitten met een kind op de kamer. Mijn moederhart heeft keihard gehuild! Bij een tweede komt hij/zij zeker de eerste weken op onze kamer te staan!
  angelique onlangs geplaatst…Lieve bezoekers…My Profile

 25. Lijkt me inderdaad niet makkelijk om te beslissen, maar ik denk dat je inderdaad best kan doen wat het beste voelt als ouders 🙂 Van zo’n co-sleeper had ik nog nooit gehoord, dat lijkt me wel nog fijn aangezien je dan inderdaad meteen aan je kindje kan en niet uit bed moet, ook voor borstvoeding lijkt me dat wel handig 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Minidagboek van de afgelopen week #7: praktijk inrichten en officiële diploma-uitreiking!My Profile

 26. James heeft 4 maanden naast ons geslapen in een co-sleeper. Ik vond het heel fijn: dichtbij en toch z’n eigen plekje. Daardoor sliep ik zelf ook beter, dan wanneer hij echt bij ons in bed zou liggen. Ik ben bevallen met een keizersnede en de co-sleeper scheelde een hoop gesjouw. En met borstvoeding was het ook fijn. Wij hebben een bednest, ook een echte aanrader. Hoop dat het jou ook goed bevalt!
  Laura onlangs geplaatst…James kiest zijn 10 favoriete duurzame merkenMy Profile

 27. Wij hebben met opzet gekozen om de kinderen meteen op hun eigen kamertje te leggen, niet ivm privacy, maar de kamers waren lekker dicht bij elkaar. We hadden wel altijd een babyfoon.
  Birgit onlangs geplaatst…FamilieMy Profile

 28. Naar je eigen gevoel luisteren is hierin het belangrijkste! Hoe mooi is het om naar je kindje te kunnen kijken als je even wakker bent ‘s nachts, ik denk dat kindjes zelf ook gaan aangeven wanneer ze toe zijn aan hun eigen kamertje. Geniet ervan!

 29. Ons zoontje heeft tot 12 weken bij ons op de kamer gelegen in zijn eigen ledikantje. Met 2,5 maand sliep hij ‘s nachts al door dus hoefde er daarvoor ook niet meer uit.
  De eerste nacht dat hij in zijn eigen kamertje sliep vond ik wel moeilijk maar leek hem niets uit te maken.

 30. in eerste instantie wilde wij geen wieg en tot ze geboren werd hadden we er ook geen.
  maar onze dame kwam met 33 weken + achterstand al op de wereld als een heel klein ukkepukje en we wisten dat als ze thuis kwam ook nog erg klein zou zijn.
  zh rade ook aan om iets kleiner te nemen dan een ledikant want waarschijnlijk kon ze er wel 10 x in …. wat dus ook het geval was.
  mijn fam heeft toen ze nog op de nicu lag een hele mooie wieg geregeld waar ik tot op de dag van vandaag nog heel blij mee ben 🙂
  we zijn nu dan wel 3 maanden ( zh en thuis ) verder en ze is thuis ze ligt lekker in de wieg bij ons op de kamer het is nu pas echt een pasgeboren baby dus ik hoop dat we er nog even van kunnen genieten en vind het makkelijk met de borstvoeding op de kamer.

 31. Prachtige co-sleeper! Ik vind het knap dat je zelf ook nog wat rust pakt als een baby op je kamer slaapt, ik word van letterlijk alles wakker. WIj hebben Jasmin twee weken bij ons gehad, sinds vorige week is mijn vriend weer gaan werken en staat haar wiegje op haar kamer. We gaan binnenkort over op het ledikantje, ben benieuwd hoe ze zo’n groot bed ineens vind.

 32. Ben het met jou eens. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat westerse moeders over her algemeen vaak hun moedergevoel zo negeren. Maar goed het past wel in de individualistische samenleving waarin we leven.. Papa en mama moeten een heel hip leven hebben, baby moet vooral niet afhankelijk worden, als ze niet zelf in slaap kunnen vallendan huilen ze zichzelf maar in slaap, baby mag maar een korte tijd borstvoeding en moet doorslapen. Erg jammer, want het gaat zo hard in tegen alle behoeftes van de baby.
  Maar goed, wat je dan wel weer ziet is dat kinderen later hetzelfde doen naar hun ouders toe: ouders worden bijna nooit bezocht en komen in een bejaardenhuis terecht.
  (Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen? Hahaha)

 33. Mocht ik een derde krijgen dan zou ik denk ik voor de cosleeper gaan. Lijkt me echt super handig! Wij hebben onze zoontjes eigenlijk gelijk in hun ledikantje gelegd, al lag onze oudste wel in zijn ledikant op onze kamer in het begin.
  Jeanine onlangs geplaatst…Dingen die je in de sauna denktMy Profile

 34. Wij hebben geen ruimte voor een wieg in onze slaapkamer, we hebben net zelf een nieuw bed (niet heel handig voor de bevalling, maar ons oude bed was echt kapot) en die is king size, dus ja. Sowieso is het babykamertje naast onze slaapkamer en ik denk dat ik het kindje gelijk in het ledikantje leg. Evt heb ik nog de reiswieg van de kinderwagen als optie voor op de slaapkamer, maar ook daar is de ruimte echt beperkt voor. Al ziet die co-sleeper er ook prachtig uit!
  Cindy onlangs geplaatst…Zwanger: Het tweede trimesterMy Profile

 35. Dat steigerhout wiegje vind ik zo tof! Sarah sliep de eerste twee maanden op onze kamer. Na een maand kwam ik thuis uit het ziekenhuis en heb ik haar dus nog een maand naast mij gehad. Ineens wilde ik graag dat ze op haar kamer ging slapen, want ik werd van elk geluidje wakker en was gesloopt. Vond het even spannend, maar het ging al heel snel prima.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wist jij dit al over de keizersnede?My Profile

 36. Van te voren had ik bij mijn dochter bedacht dat ze meteen op haar eigen kamer zou gaan slapen. Uiteindelijk wilde ik dit niet en heeft mijn man in de kraamweek een wiegje gekocht. Dit kindje zal de eerste weken ook bij ons op de slaapkamer gaan slapen in het wiegje. Ik ga het vandaag opdekken 🙂

 37. Mijn zoontje is 16 maanden en slaapt al 16 maanden bij ons op de kamer. Was niet de bedoeling vooraf, alleen in de eerste week. Maar het voelt natuurlijk en mijn zoontje vindt het ook fijn. In juli wordt ons tweede kindje geboren en die komt ook bij ons op de kamer. Momenteel hebben we ook even geen ander keuze wegens de huidige woonsituatie. Als we verhuisd zijn wil ik wel een eigen kamer voor mijn zoontje, maar alleen zodat hij er kan slapen als hij wilt. Het hoeft niet.

 38. Ik dacht vroeger altijd heel makkelijk over die dingen. Hup kind naar de eigen kamer. Totdat ik zwanger was, ik wilde een mooi wiegje, maar hem vooral dicht bij me hebben. Onze spruit was na 4 maanden echt uit z’n wieg gegroeid ( grote vent) dus toen ging hij Nasr zijn eigen kamer en bedje. M’n verstand zei doen, m’n gevoel zei, neeeeeeeee
  Jodi onlangs geplaatst…Mama voert oorlog…The mommy warsMy Profile

 39. Onze zoon heeft 4 weken bij ons op de kamer geslapen. In deze 4 weken lag ik wakker van elk kuchtje, zuchtje en pufje dat hij gaf en ook onze zoon sliep heel onrustig door mijn gedraai en het gesnurk van zijn papa.
  Na een maand dus al geprobeerd of het slapen zou lukken op zijn eigen kamer! Dat ging meteen zo goed, alle 3 vonden we onze rust weer snacht’s terug.

  Ik ga binnenkort bevallen van een dochtertje en toch hebben we besloten om haar de eerste tijd op onze kamer te houden. Mochten we elkaar weer allemaal wakker houden, dan gaat ook zij al snel naar haar eigen kamertje..

 40. Ik vind dit best een lastig dingetje! Wij zijn er nog niet helemaal uit hoe we dit gaan doen. Enerzijds denk ik; meteen in zijn eigen ledikantje op zijn eigen kamertje, maar anderzijds lijkt het me, vooral als borstvoeding zou lukken, ook wel heel fijn om hem dichtbij me te hebben.. Nog maar even over nadenken dus!
  Michelle onlangs geplaatst…ONZE TROUWCLIP – 01.05.2015My Profile

 41. Ons zoontje van bijna 10 maanden slaapt bij ons in bed haha. Was ik tot een dag voor zn geboorte fel op tegen, vond dat baby’s op hun eigen kamers hoorden maar dit voelt goed voor ons op deze manier en onze zoon slaapt keurig door zo dus ach..

 42. Wij hadden een familiewieg van 75 jaar oud, waar mijn vriend zelf ook nog in gelegen heeft. Mijn zoontje heeft hier welgeteld 1 nacht in gelegen. Door de borstvoeding viel ik telkens weer in slaap voordat hij klaar was, waardoor hij iedere keer naast mij lag. Daarna hebben we een baby nestje gemaakt van het voedingskussen en dan bij onze kussens. Maar na een week is hij eigenlijk gewoon bij ons in bed komen liggen. En dit vinden wij toch wel het fijnste

 43. wat een ontzettend mooie co-sleeper! Ik stond daar, toen ik zwanger was van Olivia, helemaal niet bij stil.. Ik denk hop in het ledikantje geen gedoe. Maar hoe anders is dat toen ze geboren werd! Ik wilde haar de hele dag bij me houden, zeker in de eerste weken na haar geboorte. Ik vond het best moeilijk dat ze ineens niet meer zo dicht bij me was. ( als toen ze in de buik zat ) Uiteindelijk heb ik haar ledikantje versleept naar onze slaapkamer en heeft ze 7 maanden bij ons geslapen. Van mij hoefde ze nog niet weg, maar ik had wel een flauw vermoeden dat zij het wel wilde aangezien dat de nachtvoedingen ook minimaal waren. Ze sliep daarna ook prima en zonder gedoe in haar eigen kamertje.
  Sheela onlangs geplaatst…Wanneer komt er een tweede?My Profile

 44. Wij hadden een wiegje (van familie) en dat doen we nu weer. Makkelijk met voeden en lekker knus. De kraamverzorgster zei dat de kinderwagenbak ook prima voldoet als je geen wieg hebt of weinig ruimte

 45. Onze dochter van 16 weken heeft de eerste 3 maanden snachts bij ons op de kamer geslapen. De eerste 5 a 6 weken zelfs bij ons in bed (ik viel tijdens het borstvoeding nl. in slaap). Vanaf week 8 slaapt zij overdag in haar eigen kamertje. Wij hebben een wiegje op wielen, als zij heel onrustig is in de nacht rij ik haar nog wel eens naar onze kamer.

 46. Ik dacht dat het altijd vanzelf sprekend was dat een babytje de eerst weken bij zijn ouders op de kamer lag. Een co-sleeper had ik nog nooit van gehoord ben erg benieuwd naar je bevindingen hiervan. Ik denk dat het voor elke ouder een gevoel moet hebben. Wie weet zitten er moeders bij die na een paar weken hun kleintje al op een aparte kamer leggen maar wie weet zitten er ook wel moeders bij die hier maanden over doen. Zolang het voor jou gevoel maar goed is dan heb je er het beste aan gedaan. Fijne dag nog liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Opgeruimd het jaar in!My Profile

 47. Mooi dat je niet doet wat je vroeger hebt geleerd, maar wat voor jou goed voelt!
  Zelf nog geen ervaring (ben 15), maar ik weet vrijwel zeker dat ik later voor een wieg zal gaan!
  Mijn ouders zijn er ook helemaal voor om kleine kinderen bij hun op de slaapkamer te laten slapen, dat is voor hun een hele geruststelling.
  Bij ons is het dan wel zo dat er geen slaapkamers zijn dichtbij de slaapkamer van mijn ouders.
  Ik ben een van de 7 kinderen en wij hebben allemaal in ieder geval een jaar bij mijn ouders in de kamer geslapen.
  Mijn jongste broertje is nu 7 maanden en slaapt dus ook nog bij mijn ouders, in een wieg, op de slaapkamer.
  Liefs

 48. Mijn oudste is 8 jaar, de tweede 5 en de jongste 2 weken. De oudste lag eerst in een wiegje bij me en is na ongeveer een jaar ‘s nachts bij ons naar haar eigen kamer gegaan. Ik vond dat erg fijn om haar te horen en snel te kunnen voeden. Ze heeft ruim een jaar bij mij gedronken. Ze sliep eerst in het wiegje, toen in het ledikant bij ons.
  Bij de 2de had ik het wiegje zelf omgebouwd tot co sleeper. Dit was nog beter. Ze heeft een jaar bij ons gelegen. eerst in het wiegje, toen in een campingbedje. Overdag sliep ze vanaf ongeveer 8 weken in haar ledikant op haar kamer. Dat beviel ons erg goed. Zij heeft 2,5 jaar bij mij gedronken.
  Nu met de kleine slaapt ze weer bij ons en ik denk dat dat ook wel een jaar zal duren. Ik heb ze graag zo lang mogelijk bij me. Als ze goed slapen kan je een kanon naast ze afschieten en ik kan goed op hun behoeften inspelen.

 49. Mijn oudste is 8 jaar, de tweede 5 en de jongste 2 weken. De oudste lag eerst in een wiegje bij me en is na ongeveer een jaar ‘s nachts bij ons naar haar eigen kamer gegaan. Ik vond dat erg fijn om haar te horen en snel te kunnen voeden. Ze heeft ruim een jaar bij mij gedronken. Ze sliep eerst in het wiegje, toen in het ledikant bij ons.
  Bij de 2de had ik het wiegje zelf omgebouwd tot co sleeper. Dit was nog beter. Ze heeft een jaar bij ons gelegen. eerst in het wiegje, toen in een campingbedje. Overdag sliep ze vanaf ongeveer 8 weken in haar ledikant op haar kamer. Dat beviel ons erg goed. Zij heeft 2,5 jaar bij mij gedronken.
  Nu met de kleine slaapt ze weer bij ons en ik denk dat dat ook wel een jaar zal duren. Ik heb ze graag zo lang mogelijk bij me. Als ze goed slapen kan je een kanon naast ze afschieten en ik kan goed op hun behoeften inspelen.

 50. Beide kinderen tot ongeveer 4 maanden bij ons op de kamer. En overdag lagen ze in hun eigen kamertje dus s’nachts bij ons. Ook makkelijk met de (borst) voeding!

 51. Geen kinderen zelf (dan zou er toch iets mis zijn, gezien mijn leeftijd) maar ik weet wel dat ik een wieg had, niet op de kamer van mijn ouders. Persoonlijk ben ik daar ook een voorstander van!

 52. Ons dochtertje is woensdag vijf weken oud en slaapt ook bij ons op de kamer in een co-sleeper. Een vrij ‘last minute’ beslissing, want in eerste instantie wilde ik dat ze vanaf het begin af aan in haar eigen kamer zou slapen. Die gedachte veranderde toen ik op een voorlichtingsavond hoorde dat wij de enige zoogdieren zijn die hun kind na de geboorte apart leggen. Dat vond ik best cru klinken dus vandaar. Het bedje is gehuurd ook heel handig! Streven is dat ze voor t einde van m’n verlof lekker op d’r eigen kamer slaapt:) ik vind t ideaal ook met de borstvoeding inderdaad!

 53. Gewoon naar je gevoel luisteren dat is het beste, jou gevoel is afgestemd op de behoefte van je eigen kindje en jijzelf. Hier slaapt onze kleine man van 3 maanden bij ons in bed, de co sleeper moet nog gemaakt worden dus daar komt hij binnenkort in. Hij heeft wel 3 weken in zijn eigen bed geslapen maar ik vond het toch heel makkelijker bij ons in bed met borstvoeding en bovendien had ik net een heel artikel gelezen in wij jonge ouders over samen slapen, dat het beter blijkt te zijn voor je kleine en jouzelf. Nou wil ik niet zeggen dat het een feit is maar ik geloof er wél in!

 54. Ik lees sinds kort je website en vindt je een leuke blogger! Onze zoon wordt in mrt 2 jaar. En slaapt eigenlijk sinds die tijd bij ons al op de kamer. Hij heeft wel een korte periode op z’n eigen kamer geslapen maar toen de verlatingsangst periode begon voelde en ging het beter als hij bij ons sliep en had iedereen een goede nachtrust. Eerst in een wiegje, toen in cosleeper die we hadden aangeschaft en nu natuurlijk al een hele tijd in zijn ledikant. Binnenkort gaan we samen zijn eigen kamertje mooi maken zodat het een leuk peuterkamertje wordt waar hij zich gaat thuis voelen en mag hij daar gaan slapen. Is overigens erg dichtbij onze kamer. Aan de overkant, we kijken zo bij elkaar in kamer. 🙂 Succes met je laatste loodjes!

 55. Wij hebben de oudste van bijna 5 op een matrasje in onze slaapkamer en de jongste van 2,5 in de cosleeper.

  Ze verhuizen wel ooit naar hun eigen kamer als ze daar zelf zin in hebben. 🙂

  In dat hele verhaal van “niet leren zelf in slaap te vallen” geloof ik totaal niet.
  Ieder zoogdier slaapt samen met zn kinderen totdat ze zelf hun eigen zelfstandigheid en ruimte zoeken. En geen enkele diersoort heeft stelselmatig last van slaapproblemen 😉

  Als je je als ouders prettiger voelt als de kinderen op een aparte kamer slapen. Helemaal goed. 🙂
  Maar als dat niet zo is: volg dan je moederhart, en laat je niet leiden door wat “normaal” zou zijn.

 56. Ons werd juist geadvisweerd om de baby in eerste instantie naast ons te laten slapen. Dat was volgens het advies veiliger en vermindert de kans op wiegendood. Maar ook zonder dat advies has ik voor een wiegje naast mij ekozen. Het voelde gewoon natuurlijker dan zo alleen op een kamer, en ook met voeden snachts was het makkelijker.
  Alicia onlangs geplaatst…Baby on boardMy Profile

 57. Wij hadden op onze slaapkamer te weinig ruimte voor een wiegje. We hebben ons zoontje de eerste twee weken in de kinderwagen bij ons op de kamer laten slapen. Toen mijn man weer aan het werk moest is hij in zijn eigen kamertje gaan slapen. Dit beviel ons eigenlijk prima. Door de babyfoon kon ik hem goed horen en we kwamen zelf wat beter aan onze rust toe. Ik kan me wel goed voorstellen dat je je kindje wat langer op je kamer wilt laten slapen, inderdaad ideaal wanneer je borstvoeding geeft!
  Susanne onlangs geplaatst…Ziekenhuistermen #4My Profile

 58. Fleur sliep bij ons gelijk in haar eigen kamertje. Ze heeft de eerste tijd in een wiegje geslapen, waar ook mijn vriend, zijn broer en zusje in hebben geslapen. Een echt erfstuk dus. Fleur sliep vanaf dag 1 gelijk door, dus we hoefden er nooit uit. Bij een tweede ben ik bang dat we dat geluk niet hebben hihi 🙂
  Frederique onlangs geplaatst…Weekly Diary: 1My Profile

 59. Elisa heeft lang bij ons op de kamer in haar wiegje geslapen. Nu slaapt ze heel slecht dus zetten wij haar ledikantje ook wel eens bij ons, omdat we haar dan makkelijker kunnen troosten. Als een eventueel tweede kindje beter slaapt, kan ik die ook wel eerder loslaten en in het eigen kamertje laten slapen denk ik.
  Nicoline onlangs geplaatst…De grote 12 maanden update!My Profile

 60. Voor een eventuele volgende wil ik heel graag een cosleeper! Mijn zoon heeft een een week of 7 bij ons op de kamer geslapen in een wiegje. Daarna in het ledikant op zijn eigen kamer omdat ik slaapprobleem had. Achteraf had ik hem liever langer bij ons gehad, al ging het prima op zijn eigen kamer. Het wiegje is al verkocht, want voor een eventueel tweede zou ie dus toch niet gebruikt worden 🙂
  Tessa onlangs geplaatst…Top Twaalf: Dingen die ik niet zou doen als moeder maar toch deed.My Profile

 61. Ook hier met veel plezier gebruik gemaakt van een cosleeper. Tot een maand of drie omdat ik van ieder kuchje/kreuntje wakker werd en behoefte had aan een goede nachtrust. Voordeel met een aanschuifbedje is dat je echt niet meer uit bed hoeft. Een vriendin haar kleintje (10 mnd) rolt zo vanuit de cosleeper het grote bed in als hij honger heeft om op zoek te gaan naar mama’s borst. Dus ook co sleeping is een manier om je kleintje zelfstandig te maken 😉

  Doe vooral waar jij je goed bij voelt!

 62. In mijn ogen is het heel onnatuurlijk om een kindje (dat ik zelf nog niet heb) in een eigen kamer te leggen meteen na de geboorte. De geboorte zelf is al zo’n stap, van veilig binnenin mama haar buik, naar de buitenwereld met veel meer geluiden en indrukken. Dan is er voor een kind toch niets fijner dan in de buurt van de ouders te zijn. Ik denk persoonlijk dat het voor iedereen fijner is om het in stappen te doen. Van binnen in de buik, naar co-sleeper, naar een stukje tussen het bedje van het kind en de ouders, naar misschien de andere kant van de kamer om dan uiteindelijk op een eigen kamertje te liggen. En dat allemaal op een tempo dat past bij je eigen persoonlijkheid en dat van je partner en kindje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.