Beste Kelly : Brief aan mijn jongere zelf

kell16

Een brief aan mijn jongere zelf, de 16-jarige Kelly om precies te zijn. Collega blogger Elise schreef een tijd geleden zo’n artikel en dit bracht mij op het idee dit ook te doen. Ik heb best veel meegemaakt sinds mijn 16e tot nu toe.  Tijd om een brief te schrijven aan de 16-jarige Kelly. Een Kelly die naïef en onbevangen in het leven stond. Een heel persoonlijk artikel vandaag. Beste Kelly, je bent 16 jaar maar voelt jezelf al een hele dame. Je hebt leuke vriendinnen, volgt de HAVO en haalt mooie cijfers. Samen met je vriendinnen klets je honderduit over leuke jongens, kleding, muziekidolen en andere meisjespraat en ga je wekelijks op stap. Je had nog geen diabetes, en nog maar weinig meegemaakt, maar het een en ander zal je niet bespaard blijven. Maar er ligt ook heel veel moois op je te wachten!

Je was 16, had nog nooit wat geks meegemaakt in het leven en alles leek een beetje vanzelf te gaan. Je had je groepje vriendinnen, je haalde mooie cijfers op school, deed leuke dingen in je vrije tijd en had een bijbaantje bij de E fteling en bij supermarkt Emte. Even later ontmoette je T. , je eerste liefde.  Wat ben je dolverliefd geweest op die jongen en wat heb je veel voor hem betekent. Je was de liefde van zijn leven, je was dolgelukkig met hem. Je dacht hem te kunnen helpen, zijn zwarte dagen wit te kunnen kleuren. Nu je terugkijkt, weet je ook wel dat dit heel naïef was van je. Je kan een ander niet gelukkig maken als die persoon dit niet met zichzelf kan zijn. Een heftige depressie was niet op te lossen door te lachen en door te gaan. Jouw schouders waren te zwak om dit voor hem op te lossen. Hoeveel je ook van hem hield. Je hebt je best gedaan, helaas was zijn zelfmoord niet onontkomelijk, hoe graag je dit ook had willen voorkomen. Deze heftige gebeurtenis had niet mogen gebeuren. Wel heeft het je gevormd, je heel veel levenslessen geleerd, mede gemaakt tot de persoon die je nu bent. Heftig dat je dit al zo jong moest meemaken maar je bent er heel sterk uitgekomen. 

Je geloofde niet meer in de liefde. Je dacht dat je nooit meer die ene partner zou vinden die jou gelukkig kon maken. Die ene ware waar je een gezinnetje mee zou stichten. Dan heb ik goed nieuws voor je Kelly, die ware liefde ga je nog ontmoeten. Met hem ga je een gezinnetje stichten, ga je trouwen en een mooie toekomst opbouwen. Dat is je gegund, maar daar zijn eerst wat andere levenslessen voor nodig.

1,5 jaar was je vrijgezel. Je wilde niets meer met mannen te maken hebben, je hebt gedated maar die mannen waren ‘not into you’. Jongens die na een tijdje niet meer terug smsen en zogenaamd te druk waren met hun studie. Ondanks dat liet je je ambities niet los. Je startte je eerste eigen bedrijf, Beautydream. Dit bedrijf zal nog jaren je grote passie zijn en je zult daar succes mee behalen. Je zal ervoor vechten, vallen en opstaan maar, dat ondernemen zit in je. Je denkt misschien nog jong te zijn om als 18-jarige een eigen bedrijf te runnen, maar toch doe je het. Ondertussen begin je de studie SPH, een studie die je op het lijf geschreven staat. Je haalt hele mooie cijfers en je ziet weer de positiviteit van het leven. Je kunt een plekje geven aan wat er gebeurd is.
Even later overlijdt je grote kleine vriendin Caresse, de lieve hond die als een zus voor je was, dit hakte er flink in, toen een paar maanden later je lieve oma overleed was het moeilijk om positief te blijven, maar je hield je goed staande, alsof je wist dat er nog zoveel moois op je zat te wachten. Die positiviteit zal ook later in je leven je ver doen brengen.

En toen ineens, kreeg je diabetes type 1.  Net in je propedeusejaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dat was een flinke klap, nu dacht je echt dat je nooit meer die ene man zou ontmoeten.  Vanaf dan is je leven nooit meer hetzelfde, zal je 24/7 bezig moeten zijn met het werken voor je gezondheid, maar jij kan dit en jij haalt er op jouw manier weer het positieve uit.

Drie weken daarna ontmoet je Yannick, de man van je dromen. Bij hem kan je jezelf zijn, hoef je je niet groot te houden. Hem hoef je niet te helpen om gelukkig te zijn, want gelukkig dat zijn jullie samen. Je baalt dat je Yannick nooit hebt kunnen voorstellen aan oma, je baalt dat Yannick Caresse nooit gekend heeft maar met hem kun je wel herinneringen aan hen ophalen. 

Yannick is toevallig wel militair, net als papa. Dat heeft zo zijn nadelen, maar net als je vader tref je een man met het hart op de juiste plaats. Dat leger neem je voor lief, dat is wat hem gelukkig maakt. Jullie maken samen veel mee, maken mooie reizen, zien elkaar soms veel, soms heel weinig maar kunnen geen moment zonder elkaar.
Je studeert , op een paar tiende puntjes na, Cum Laude af. Je bedrijf Beautydream loopt goed, maar ineens haal je het in je hoofd dat je wilt gaan bloggen. Lieve Kelly, wat mag je blij zijn dat je die stap hebt gezet. Dat gaat je nog veel meer vreugde brengen. Je bent nog maar net met bloggen begonnen of jij en Yannick besluiten voor gezinsuitbreiding te gaan. Je bent zwanger van lieve Lana en ook zij zal je heel veel levenslessen leren. Je durft bepaalde idealen los te laten en je zal een goede moeder zijn. Maar blijf altijd naar jezelf kijken, op jezelf reflecteren en ben ook kritisch. Dan hoef je niet bang te zijn om te falen. De bevalling zal heel heftig worden en je met beide benen op de grond zetten. Goed dat je daarna hulp gaat zoeken om dit allemaal een plekje te geven. Zodra je dit verwerkt heb, word je ten huwelijk gevraagd, gaan jullie 9 maanden later trouwen en wordt 9 maanden na dat moment jullie tweede dochter geboren. Zover kan ik nog niet in de toekomst kijken, maar 16-jarige Kelly, er wacht nog veel moois op je, geloof in jezelf. 

Beste Kelly, je hebt veel meegemaakt maar je mag ongelofelijk trots op jezelf zijn. De ups en downs hebben je gevormd tot wie je nu bent. Een zorgzame moeder, een liefdevolle vrouw, een gedreven ondernemer en vooral gewoon Kelly. Je kent je onzekerheden en die mogen er ook zijn. Het is niet erg om bang te zijn om te falen, zolang je jezelf blijft kom je daar ook bovenop. Je kunt twijfelen aan jezelf, piekeren zelfs maar blijf je gevoel vooral volgen. Je bent dezelfde Kelly als toen je 16 was, maar dan met een stuk sterkere schouders. Op naar de volgende 16 jaar.

Zo, het schrijven van dit stukje was niet makkelijk voor mij.  Het is een stuk met persoonlijke info die ik nooit eerder online deelde maar het is wel wie ik ben en hoe ik geworden ben tot de persoon die ik nu ben. Het voelt ook fijn om dit allemaal op het virtuele papier te zetten. Wat zou jij je jongere zelf, op 16 jarige leeftijd, willen zeggen als boodschap?

Ik schreef dit artikel inmiddels al een maand geleden, ik heb het vaak herlezen, herschreven, aangepast en op die manier het zo geschreven tot ik er met mijn gevoelens helemaal in zat. Ik vind het spannend om dit te publiceren, om zoveel bloot te geven, maar ik vind het goed om dit ook te delen. Ook mijn leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat weten jullie ook door alle ervaringen die ik deel met diabetes, mijn heftige vorige bevalling, de medische complicaties daarna en de opvoedingsvraagstukken die ik weleens heb als moeder, maar ook terugkijken op het verleden is soms heel goed, dat kan je als persoon sterker maken. Het is goed om daar op te reflecteren, om je kwetsbaar op stellen en daarvan te leren. Kijk jij wel eens op deze manier terug op het verleden? Wat voor gevoelens roept dit bij je op? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

95 gedachten over “Beste Kelly : Brief aan mijn jongere zelf”

 1. Wat een mooi en gevoelig stuk. Wat heftig dat je al op zo’n jonge leeftijd het heftige overlijden van je toenmalige vriend hebt meegemaakt. Als ik een brief aan mijn jongere ik zou schrijven, weet ik niet wat ik erin zou schrijven. Mijn kinderen zijn het allermooiste wat mij is overkomen, maar ik ben ook teleurgesteld over een aantal dingen in mijn leven. Zaken die ik niet had kunnen voorspellen toen ik nog 16 was en vol dromen zat.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Wanneer je als ouder ongeneeslijk ziek bentMy Profile

 2. Wauw Kelly, wat heb je dit mooi geschreven! Lijkt me heel moeilijk om jezelf zo bloot te stellen aan de online buitenwereld. Je hebt heftige dingen meegemaakt in het verleden zeg, maar je mag ook echt super trots zijn op waar je nu staat met je gezin en natuurlijk je bedrijf. Ik kijk wel eens terug naar het verleden en ben ook heel trots en blij waar ik nu sta, er staan ons heel veel leuke dingen te wachten <3.
  Milou onlangs geplaatst…Sneak peek in de babykamerMy Profile

 3. Wat een mooi en gevoelig stuk. Wat heftig dat je op zo’n jonge leeftijd de zelfdoding van je vriend hebt moeten meemaken. Als ik een brief aan mijn jongere ik zou schrijven, weet ik niet wat ik erin zou schrijven. Mijn kinderen zijn het mooiste wat mij is overkomen, maar over een aantal andere gebeurtenissen ben ik behoorlijk teleurgesteld. Dingen die ik als 16 jarige, toen ik nog vol zat met dromen en idealen, niet had kunnen voorspellen.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Wanneer je als ouder ongeneeslijk ziek bentMy Profile

 4. Tjonge wat een heftig artikel. Daar val ik wel even stil van. Wat ontzettend verdrietig om de zelfmoord van je vriend mee te maken. De persoon met wie je oud hoopt te worden. Tijdens mijn jeugd maakte ik ook hetzelfde mee maar met het grote verschil dat ik niet zijn vriendin maar gewoon een vriendin was. Het lijkt me verschrikkelijk om in jouw schoenen te staan. Desondanks ga je voor je dromen. Dat vind ik knap. Hoe pijnlijk het leven ook is. Tja men zegt altijd dat de dalen ergens goed voor zijn. Cliché helaas maar er zit een kern van waarheid in. Zonder het een krijg je niet het ander. Maar het mee maken om door een dal te gaan…Dat is soms verschrikkelijk ook al kom je er sterker uit. Enkele maanden geleden dacht ik aan een brief aan mijzelf omdat ik bijna jarig was. Maar hoop nu nog 2 jaar te kunnen wachten om een en ander een plekje te geven.
  Josan onlangs geplaatst…De Mommy Wars TagMy Profile

 5. Wat een mooi en gevoelig blog. Wat heftig dat je op zo’n jonge leeftijd de zelfdoding van je vriend hebt moeten meemaken. Wat fijn dat je het geluk nu hebt gevonden, samen met je man, kind en toekomstig kindje. Als ik een brief aan mijn jongere ik zou schrijven, weet ik niet wat er in die brief zou komen. Toen ik nog 16 was, zat ik vol dromen en idealen. Mijn kinderen zijn het mooiste wat mij is overkomen, maar over een aantal andere gebeurtenissen ben ik toch wel teleurgesteld. Dingen die ik mij op een bepaalde manier had voorgesteld, zijn helaas totaal anders gelopen.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Wanneer je als ouder ongeneeslijk ziek bentMy Profile

 6. Kelly, wat mooi! Ik ben er helemaal stil van. Je hebt veel meegemaakt, maar wat er vooral voor mij uitspringt is je vertrouwen en doorzettingsvermogen. Vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Ontzettend mooi om dit te lezen. X
  Marion onlangs geplaatst…ParoxetineMy Profile

 7. Poeh meis, niet niks allemaal. En dat al op zo’n jonge leeftijd. Je bent er ontzettend sterk uitgekomen volgens mij. Mag je best trots op zijn. Zelf kijk ik eigenlijk niet zo vaak terug naar het verleden, want ook bij mij zijn er wat dingen gebeurd doe ik liever anders had gezien.
  Charlotte onlangs geplaatst…Fotodagboek #2: op pad en thuis knutselenMy Profile

 8. Wauw.. Wat een mooie brief! Ik heb er veel respect voor dat je dit online zet, want je stelt je toch kwetsbaar op. Ik denk wel dat je in je brief helemaal gelijk hebt; je mag trots zijn op wie je bent en op waar je vandaan komt. Liefs,
  Myrthe onlangs geplaatst…Inspiratie is in overvloedMy Profile

 9. Jeetje, sommige dingen zijn heel heftig, ik kan me voorstellen dat het even heeft geduurd voordat je het artikel helemaal had zoals je wilde hebben. Ik was toen ik 16 was nog naïef en had nog zoveel plannen, sommige realistisch en andere helemaal niet, maar dat zal de leeftijd wel zijn geweest!
  Doortje onlangs geplaatst…Weekmenu; Salade, Soep en Wentelteefjes!My Profile

 10. Wat een verhaal zeg! Heftig, woorden uit het hart. Echt super knap dat je dit zo weet op te schrijven en ondanks de diepe dalen en het vechten, heb jij jezelf weten te reden en heb je nu iets om trots op de zijn!

 11. Jeetje…werd helemaal stil..wat heb jij veel mee gemaakt en jij laat ook maar zien dat wat er ook gebeurd altijd doorgaan de mooie dingen komen wel en het is hard als je als jong meisje dit mee maakt maar dat maakt wie je bent…

  Mooi geschreven…
  amanda onlangs geplaatst…Tijd voor weer een kookvideoMy Profile

 12. Mooi geschreven Kelly. Bij sommige stukjes moest ik echt een paar keer slikken. Je hebt op een jonge leeftijd behoorlijk wat voor je kiezen gehad. Ik vind het mooi dat je in dit artikel vooral jouw optimisme goed naar voren laat komen. Dat siert je♡
  Marieke onlangs geplaatst…Opruimvideo VoorraadkamerMy Profile

 13. Wat een prachtige ontroerende emotionele brief. Echt bewonderenswaardig hoe je jouw leven tussen toen en nu zo mooi en echt hebt kunnen verwoorden. Wat heb je inderdaad veel meegemaakt zeg en dat zijn inderdaad vaak de dingen die je vormen. Gelukkig zijn ook de mooie dingen in het leven je niet voorbij gegaan, en besef je extra hoe waardevol dat is. Nog eventjes wachten en jullie zijn met z’n 4tjes
  Michelle onlangs geplaatst…2016My Profile

 14. Jeetje, wauw. Wat heb je dit op een mooie en krachtige manier geschreven. Ik kan me goed voorstellen dat het geen gemakkelijk artikel is om te schrijven en te publiceren. Ontzettend dapper dat je het tóch met ons deelt! Je hebt enorm veel heftige gebeurtenissen meegemaakt in een relatief korte tijd, maar daarentegen heb je er ook prachtige dingen voor terug gekregen. Ik hoop dat je altijd jouw wilskracht, doorzettingsvermogen en positiviteit mag behouden en kunt toepassen in andere, moeilijke situaties. Je bent een sterke vrouw!
  Renske onlangs geplaatst…TAG | I love teaMy Profile

 15. Tjeetje ik ben er helemaal stil van! Wat een prachtige openhartige brief heb je geschreven. En wat heftig wat je hebt meegemaakt met je toenmalige vriend. En daarna gelijk nog een aantal heftige dingen op je bordje krijgen.. Ik vind het knap hoe jij ondanks alles zo positief in het leven staat. Je bent doorgegaan en hebt je geluk gevonden. Je mag ontzettend trots op jezelf zijn! Ik kan mij voorstellen dat je het eng vond om dit online te plaatsen maar echt, je mag trots zijn op jezelf!
  Rosanne onlangs geplaatst…Ik ben toch niet de enige..?My Profile

 16. Lieve Kelly, recht uit je hart, ik pink een traantje weg! Wat heb je al veel voor je kiezen gehad zeg! Mooi om er zo op terug te kijken en te zien hoe het je heeft gevormd! Je mag heel trots zijn op jezelf!
  Ik kijk ook vaker terug en kan concluderen dat ik zoveel heb geleerd, door vallen en opstaan, en dat ik trots ben op waar ik nu sta.
  X
  Bregje onlangs geplaatst…Yeah! We krijgen een nieuwe keuken!My Profile

 17. Knap van je, zo open en bloot. Zo onbevangen als we toen bijna allemaal in het leven stonden. Je bent al heel jong oog in oog gekomen met iets vreselijks, maar je nam toen ook al stoere stappen. Daar mag je zo.ontzettend trots op zijn!
  Ik heb je de afgelopen jaren ongelooflijk zien groeien, kun je nagaan hoe jij de afgelopen 10 jaar gegroeid moet zijn en nog verder zal groeien. Dapper van je, deze mooie brief.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #2. Beef ShanghaiMy Profile

 18. Heel mooi en openhartig geschreven Kelly. Fijn dat je dit met ons deelt. Je hebt inderdaad al een aantal heftige dingen meegemaakt op jonge leeftijd, maar ik vind het heel mooi dat je schrijft dat het je levenslessen geleerd heeft en je gevormd heeft tot wie je nu bent. Zo probeer ik de negatieve gebeurtenissen uit het verleden ook altijd te bekijken. Ik vind het ook heel mooi dat je uiteindelijk kan schrijven dat je trots mag zijn op jezelf om alles wat je hebt bereikt, goed dat je dat beseft en over jezelf durft toegeven!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…De grappigste zoekwoorden van 2015… #1My Profile

 19. Mooi, eerlijk en openhartig lieve Kelly, ik vind het ontzettend sterk dat je dit verhaal met ons wilt delen. Je mag super trots zijn op jezelf en wat je hebt bereikt met je blog en met je gezin! Je bent een prachtige vrouw geworden, van binnen en van buiten (dat was je toen ook al trouwens, lekker koppie daarom Kel!) <3.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…My Morning Routine – Get Ready With Me! Winter 2016My Profile

 20. Jeetje wat heb je een boel heftige dingen in je rugzak zitten.. Het is een mooie brief geworden! Een die mij zelfs raakt en tranen in mijn ogen bezorgd. Je mag echt trots zijn op jezelf! Gelukkig is alles gedraait naar waar jij nu staat en ben je weer gelukkig!
  Kelly onlangs geplaatst…Tag Sunday| What’s in my bag 2.0My Profile

 21. Wat een mooie persoonlijke brief! Heftig om dat allemaal mee te maken op zo’n jonge leeftijd! Maar je bent heel sterk. Je mag heel trots zijn op jezelf!

 22. Ontzettend knap dat je dit durft te delen ik wist niet dat je in je jeugd een heftige relatie heb meegemaakt. Ik zelf denk nooit terug op deze manier maar het heeft me wel wakker geschud om dat is te doen. Lieve kelly ik hen echt respect dat je zoveel van jezelf durft bloot te geven op het Internet je bent een voorbeeld voor anderen liefs Lisanne fijne zondag candaag
  Lisanne onlangs geplaatst…Receptje SpaghettiMy Profile

 23. Wat dapper dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Je hebt het prachtig verwoord en ik denk dat het heel goed is om ook eens de andere kant te durven tonen. Het leven is niet alleen rozengeur en maneschijn, en dan lijkt soms in de online wereld misschien wel zo, omdat je niet snel iets ‘negatiefs’ post. Ik denk dat het heel goed is om te reflecteren, daar leer je ook alleen maar van. Maar het is niet makkelijk, want daardoor moet je met je gevoelens dealen die daarbij komen. Ik heb voor mijn studie weleens een brief moeten schrijven aan mijn 10 jaar oudere ik met mijn dromen, wensen, gevoelens en mijn worstelingen. Die werd ook echt zoveel jaar later bezorgd bij het adres dat ik had opgegeven. Heel confronterend om terug te lezen hoe ik op dat moment dacht en me voelde, maar ook mooi, want veel van de dingen die ik voor mezelf hoopte waren ondertussen wel uitgekomen.
  Vivienne onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapsfotoshootMy Profile

 24. Kelly Caresse

  Dankjewel allemaal, jullie zijn lieverds en jullie reacties maken me stil, zo lief <3

 25. Wat een mooi idee, en wat mooi geschreven ook. Ik ervaar sommige dingen net zoals jij, vooral als ik nadenk over het feit dat mijn jonge versie nog geen idee had van de chronische ziekte die al een weg aan het vinden was in haar lichaam. Daar kan ik wel emotioneel van worden, die periode waarin ik nog zo naïef en zorgeloos mijn leventje leidde. En het feit dat ik de vroege symptomen van de ziekte wel merkte maar altijd dacht ‘dat zal wel niks zijn’. Maar vergeleken met toen ben ik op heel veel gebieden wel ontzettend veel gegroeid en ben ik trots op de zelfverzekerde persoon die ik geworden ben!

 26. Wauw Kelly, wat een ontzettend mooi, gevoelig en ontroerend verhaal. Ik ben er echt even stil van.. <3
  Ik reageer nooit onder je blogs, lees ze vaak wel, maar ik vond dat ik nu wel echt even moest reageren. Want wat ben je een geweldige vrouw geworden! Je mag zo ontzettend trots op jezelf zijn!
  Wat enorm heftig dat je vriend zelfmoord heeft gepleegd en al op die leeftijd.. Jeetje! But look who you've become! Ik kan mijn bewondering voor jou niet eens uitdrukken, en dat terwijl jij ooit ook dacht dat het niet zo zou worden. Geniet van je man en je kindje(s) ?

 27. Wat een mooi stukje heb je geschreven Kelly, ik ben er echt een beetje stil van. Normaal gesproken zien of lezen we dit soort persoonlijke artikels niet van je, maar ik vind het zo dapper dat je dit op je blog plaatst. Dat je een overlijden van een vriend op zo’n jonge leeftijd hebt moeten mee maken is niet niets. Ik vind het fijn om nu regelmatig artikels te lezen over hoe ongelofelijk blij je bent met je gezinnetje. Wat heb jij een stappen gezet in al die jaren tijd, daar mag je zó trots op zijn. Ik ben fan van je! X
  Kimmetjekims onlangs geplaatst…Recept | Smoothie #3My Profile

 28. Knap van je dat je je zo blootgeeft op je blog! Het zijn inderdaad de dingen die je meemaakt die je vormen… Hoe heftig ze ook zijn… Zo naar om te lezen dat je het overlijden van je toenmalige vriend hebt moeten meemaken. Zo jong! Gelukkig heb je nu een superlieve man, bijna 2 kindjes en volgens mij een heel gelukkig leven :)!
  Manon onlangs geplaatst…LWW On Tape – TAG: Favoriete…My Profile

 29. Kelly, wat een onwijs mooie brief! Je hebt inderdaad al veel mee moeten maken. He wat heftig dat je eerste relatie zo heeft moeten eindigen. Oh en wauw, ondanks het nieuws dat je diabetes hebt ben je niet ingestort door alles wat er voor en er na kwam, maar bijna cum laude afgestudeerd. Onwijs goed!
  Sophie onlangs geplaatst…What’s in my bag – naar stageMy Profile

 30. Jeetje wat een heftig artikel. Wat ontzettend knap dat je je gevoelens zo mooi op papier hebt weten te zetten, en wat heb ik bewondering voor je positiviteit en enthousiasme, ondanks de heftige reeks gebeurtenissen uit het verleden. Hoe trots mag je zijn op alles wat je nu hebt opgebouwd!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#8: PAP & MAM 29 JAAR GETROUWD EN 4D-ECHOMy Profile

 31. Heel mooi en openhartig! Hoewel ik je blog al een tijdje volg besef je nooit wat een persoon allemaal met zich mee draagt, dit heb je super mooi omschreven 🙂 Je hebt een hele hoop mee gemaakt maar je hebt een prachtig gezinnetje en ik denk ook een mooi leventje opgebouwd waar je trots op kunt zijn!
  Amy onlangs geplaatst…De schoenen die ik kochtMy Profile

 32. Jeetje Kelly, wat heb je al een hoop meegemaakt in je leven maar ook een hoop onwijs mooie stappen gezet om te komen tot waar je nu bent. Dapper om dit artikel te plaatsen en wat een hoop doorzettingsvermogen en kracht straal je uit!
  Anita onlangs geplaatst…Review van gadgets voor je telefoonMy Profile

 33. Lieve Kelly
  Knap dat je dit online durft te zetten!
  Ik schrijf maar geen brief, te veel vanaf mijn 15de tot mijn 23ste meegemaakt aan ellende daarna een schat van een vriend gevonden (wel met 3 burn-outs sinds we samen zijn) en toen weer een onmogelijk ernstig ongeluk.. Mijn brief zou te lang worden.
  Maar 1 ding denken we hetzelfde, alles wat we hebben meegemaakt heeft ons gevormd tot wie we nu zijn en waar we trots op mogen zijn.. *pinkt traantje weg*
  X

 34. Mooie brief Kelly! Wat heftig dat je dat al op zo’n jonge leeftijd moest meemaken. Je mag trots op jezelf zijn, met het succes dat je hebt, je gezinnetje, je diabetes en hoe je alles doet! Liefs

 35. Wauw! wat knap dat je dit allemaal verteld. Ik heb echt bewondering voor je. Dit alles maakt ook dat je een rolmodel bent voor vele jonge vrouwen. Dat lees je bijna in iedere reactie. Veel geluk.

 36. Zo, hier wordt ik even stil van. Wat een mooie brief, maar ook wat een moeilijke herinneringen. Zoiets vormt je inderdaad tot de persoon die je nu bent, maar makkelijk is het niet altijd. Ik hoop voor je dat je altijd die positiviteit mag blijven houden en dat je door alle dingen die het leven je brengt je een sterke vrouw, moeder en gewoon Kelly kan zijn. ♡ 16 jaar is voor mij nog niet enorm lang geleden, een aantal jaren maar, maar toch heb ik in die jaren veel geleerd. Ik zou tegen mezelf willen zeggen dat ik in mezelf moet geloven en niet bang moet zijn om fouten te maken. Wees blij met hoe je bent en probeer er voor anderen te zijn. Ik moest bijna stoppen met mijn studie, maar ook dat heeft mij sterker gemaakt, terwijl ik dat toen niet zo voelde. Everything happens for a reason 🙂 X

 37. Lieve lieve Kelly,
  Wat een prachtig persoonlijk stuk heb je geschreven. Mooi dat je jezelf ook kwetsbaar op durft te stellen. Dit is een compliment naar je lezers toe, althans; zo voelt het voor mij..

  Ik ben blij voor je dat je jouw geluk hebt gevonden! <3

 38. Mooi dat je dit deelt en wat zet het jou weer in een ander licht. Je inspireert me als vrouw, moeder en ondernemer ook al ben ik wat ouder dan dat jij bent (30). Bedankt voor je openheid op deze zonnige zondag.

 39. Wat een prachtige tekst! Heel mooi beschreven allemaal, zo fijn om een stukje van jou levensverhaal te mogen lezen. Wat ook een beetje gek is, is het feit dat ik nu zelf 16 ben. Ik kan er me geen voorstelling van maken dat ik zelf een vrouw van 26 ben later. Angstaanjagend, maar ook zo benieuwd en vreugdevol kijk ik daar naar uit. Zit ik nog in dezelfde relatie waar ik nu (heel gelukkig) in zit, woon ik nog steeds in dezelfde stad,..Natuurlijk heb ik enkele doelen, zo hoop ik tegen dan mijn studie af te ronden, en nog veel andere persoonlijke andere doelen, die nog even niemand hoeft te weten 🙂 Ik hoop dat ik binnen 10 jaar ook een levensverhaal kan neerschrijven, waar ik met een lach op kan terugkijken. Lieve, Kelly, ik ken je niet persoonlijk natuurlijk, maar je blog heeft me al zoveel inspiratie gebracht, zoveel mooie verhalen van jou en gastbloggers…Heel veel geluk nog de komende 10 jaar en dat je volgende maand een prachtig 2e kindje mag verwelkomen! X

 40. Wat ontzettend heftig om al op zo jonge leeftijd je toenmalige vriend te verliezen aan zelfmoord. Jeetje zeg. Gelukkig is alles later goed gekomen. Ik denk ook nog wel eens terug aan de tijd dat ik 16 was, zonder zorgen in het leven.. Al heb ik mijn ouders wel echt slapeloze nachten bezorgd, oeps.
  Cindy onlangs geplaatst…Zwanger: Het tweede trimesterMy Profile

 41. Mooi geschreven! Knap om jezelf zo bloot te geven online.
  Inspireert me wel om ook eens na te denken over hoe ik gevormd ben en wat ik heb meegemaakt ?

 42. Wat een mooie brief Kelly! Wat knap dat je ondanks alle negatieve en heftige dingen in jouw leven, je zo positief blijft. En uiteindelijk heeft dat er toe geleidt dat je nu ontzettend gelukkig bent met je gezinnetje! 🙂

 43. Jeetje Kel wat heftig en tegelijkertijd zo dapper om dit online te zetten! En wat goed om af en toe eens terug te blikken naar je vroegere ik en te zien waar je nu staat en wat dat je allemaal gebracht heeft!
  Je hebt inderdaad al aardig wat ellendige dingen meegemaakt, als ik dat zo lees! Ik had zelf ook nooit gedacht op m’n 25e dingen al het een en ander meegemaakt te hebben.. Ik was zelf nog geen 15 toen bij m’n moeder een uitgezaaide vorm van borstkanker werd geconstateerd, ons leven stond totaal op de kop! Maar hoe gek het ook klinkt, het heeft ons veel opgeleverd. De liefde en steun die je als familie zijnde voelt na het meemaken van zoiets, is onbeschrijfelijk! Gelukkig is m’n moeder volledig genezen en geniet ik nog elke dag van de bijzondere band met haar! En zo zijn er nog een aantal gebeurtenissen die je maken zoals je bent en waardoor je, zoals ik dat zie, bent wie je bent en je alleen maar sterker maken! Gelukkig heb ik dankzij de opleiding SPW heel veel dingen op een juiste manier leren verwerken en geleerd hoe ik er mee om moest gaan! Bedankt voor het delen van je verhaal, heel inspirerend om te lezen!

  Liefs Mandy?

 44. Onverwacht heb ik tranen in mijn ogen. Ik vraag me af of en hoe ik dit stuk zou schrijven als ik wat ouder ben. Kan ik met trots terugkijken op de zware tijd waar ik nu in zit en mezelf vertellen hoe leuk en goed alles nog wordt?
  Je hebt veel meegemaakt lees ik en ik bewonder je kracht en vind het geweldig dat je de levenslessen omarmt en tot je neemt en een volwaardig vrouw bent. Petje af!

 45. Ik schrijf mijn jongere zelf liever geen brief, lijkt me veel te confronterend.
  Misschien juist daarom goed om te doen en wie weet werkt het therapeutisch maar ik begin er voorlopig niet aan :$
  Knap dat jij de uitdaging wel aan bent gegaan en zo’n persoonlijk artikel op het wereldwijde web durft te zetten. Ik wens je nog veel geluk!

 46. Lieve Kelly, wat een mooi stuk naar jezelf!!
  En wat heb je veel meegemaakt en wat heb je het knap een plek kunnen geven.
  Complimenten!!

 47. Wat een bikkel ben je! Achter dat lieve gezichtje schuilt een enorm sterke vrouw!! 🙂
  Als ik een brief zou schrijven aan mijn 16-jarige zelf zou die super zoet en lief beginnen, net als jij nooit iets meegemaakt.
  Maar op mijn 19e kwam ook ik in aanraking met zelfmoord, van mijn moeder.. Dat tekende mij, net als jou, voor het leven.
  Maar ondanks het verdriet, dat 10 jaar later er nog altijd is, ben ik gelukkig goed terecht gekomen en gaat het goed.
  Dank voor je blog, het laat me nadenken en roept emotie op, en dat vind ik altijd onwijs knap als dat iemand lukt!
  Knuffel!
  Linda onlangs geplaatst…De LEGO Friends Sunshine Ranch & waar ik onze LEGO shopMy Profile

 48. Wat een super mooie brief, recht uit het hart! Respect. Toevallig heb ik voor morgen ook een heel persoonlijk artikel ingepland over mijn topsportperiode. Ik vind het ook heel spannend maar het was inderdaad ook heel fijn om het ‘op papier’ te zetten dus dat stukje herken ik wel 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…8 tips om te besparen op boodschappenMy Profile

 49. zo de knetters, heftig stuk, ik snap dat dat je niet in de koude kleren gaat zitten om zo te schrijven. zelf heb ik mwd gedaan en geen sph, en ook ik heb het aardig moeilijk gehad met een brief aan de jongere femketje te schrijven wat ik enkele weken geleden gedaan heb op mijn blog.. soms is het wel mooi om zoiets te schrijven, en raar omdat je op die jonge leeftijd nog geen idee hebt van wie wat waar en wth er gaat gebeuren!
  femketje onlangs geplaatst…Catrice Treasure Trove – Polishes.My Profile

 50. Wat heb je dit onwijs mooi opgeschreven! Ik kreeg er tranen van in m’n ogen. Je mag trots op jezelf zijn, hoe je jezelf overal weer bovenop gekregen hebt.
  Knap ook dat je dit durft te delen.

 51. Ik ben een van de stille volgers die iedere dag jouw artikelen lezen maar eigenlijk nooit reageren. Dit keer voelde ik toch de drang om iets tegen je te zeggen. Ik heb heel veel respect voor je Kelly! Ik ken je niet persoonlijk maar ik vind het zo mooi hoe je zo open over jezelf en je verleden kan praten. Je bent voor mij, en ik denk ook voor vele andere dames, een grote inspiratiebron!

 52. Ik begon de brief te lezen met een gevoel van oh leuk, zo een brief aan jezelf. Tot ik de hevige stukken tegenkwam. Wow wat maakte jij dingen mee zeg! Mooi geschreven, en hopelijk geef je jezelf nooit de schuld voor wat je vriend overkwam.
  Melissa onlangs geplaatst…Hallo avontuur, ik wacht op jeMy Profile

 53. Tjee, wat stoer dat je dit hebt durven schrijven, want je geeft jezelf inderdaad heel erg bloot. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik het wel zou doen. Ik zal er eens over nadenken. Ik ben blij voor je dat je zo je geluk hebt gevonden, je verdient dat! Liefs X
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Nee! Jij, niet! Mama! (peuterpraat)My Profile

 54. Woh Kelly, wat stoer dat je dit deelt! Zal niet gemakkelijk geweest zijn om op “papier” te zetten en te klikken op publiceren. Goed dat je het gedaan hebt, dit laat namelijk zien wie je bent. Een vrouw die doorzet en kijkt naar wat voor een moois ze heeft! Aan mijn eigen 16 jarige zelf beschreef een vriendin van de middelbare school een aantal jaren geleden mooi, Mieke, jij bent alles geworden wat je niet wilde worden. En ik ben er trots op.
  Mieke onlangs geplaatst…Oppassen op Qwin, hoe gaat het?My Profile

 55. Wat een mooi artikel, zo eerlijk geschreven! Ik zou willen zeggen dat alles goed kwam en ik over een paar jaar ontzettend gelukkig ben. Ik denk dat ik daardoor een stuk zelf verzekerde zou zijn geweest.
  femke onlangs geplaatst…Persoonlijk: Onzekerheden.My Profile

 56. Lieve Kelly,

  Normaal gesproken lees ik alleen maar mee, maar ik wil bij deze je een dikke virtuele knuffel geven. Ook ik heb op jonge leeftijd (bijna 16) mijn toenmalige vriend verloren. Wat je door hebt gemaakt, een achtbaan aan emoties, ik kan me het goed voorstellen. Maar wauw, wat zijn we er sterker door geworden. Inmiddels ben ik 25, is mijn leven ook gevuld met een baan, huisje en een bijna-vriendje. Die ik het overigens vorige week verteld heb, en heel lief en begripvol reageerde. Dit soort gebeurtenissen zullen altijd een deel van ons blijven. Kelly, ik volg je met veel plezier en blijf dat zeker doen.
  Lieve groetjes, Nathalie

 57. Wat ontzettend goed dat je dit deelt! Ik denk wanneer ik dit las op mijn 16e, dat ik dan ook direct zou denken “oh het komt dus nog goed!” Soms voelt het even alsof je de enige bent die lastige dingen heeft meegemaakt. Je bent er enorm sterk uitgekomen en dat terwijl je dat niet verwacht op je 16e. Heel mooi geschreven!

 58. Wauw heel erg mooi geschreven, Kelly! Ik kan me voorstellen dat dit spannend voor je was… Ook al blog je al heel persoonlijk, het is niet gemakkelijk om zoiets kwetsbaar online te zetten. Heel veel respect voor je! Je bent een heel positieve vrouw en een doorzetter, een vrouw naar wie ik echt op kijk! Liefs!
  Anneleen onlangs geplaatst…Het nieuwe jaar in met een nieuwe site!My Profile

 59. Goed artikel, en erg leerzaam om te lezen hoe je verandert bent met de tijd. Een stuk volwassener geworden, en het geeft je natuurlijk wel een goed gevoel als je dan terugdenkt aan hoe naief je vroeger was en hoe veel meer je nu weet van de wereld.

 60. Bijzonder. En heel mooi. Ik schrijf meestal brieven naar mezelf. Het helpt me om te relativeren, maar ook om dingen een plekjw te geven.

  Lieve Kelly bedankt voor je mooie verhaal

 61. Mooi en eerlijk verhaal!
  Ik hoop van harte voor je dat je zult weten dat je niet op eigen kracht de moeilijke momenten heb gedragen, maar dat de Heere God je ervoor de kracht heeft gegeven.
  Ik weet dat je niet gelovig bent, maar toch wil ik dit gedicht citeren een hoop ik dat je het zult lezen, het je zal raken en dat je Hem zal gaan leren kennen als jouw Zaligmaker:
  VOETSTAPPEN IN HET ZAND
  Ik droomde eens en zie
  ik liep aan ‘t strand bij lage tij.
  Ik was daar niet alleen,
  want ook de Heer liep aan mijn zij.

  We liepen samen het leven door,
  en lieten in het zand,
  een spoor van stappen; twee aan twee,
  de Heer’ liep aan mijn hand.

  Ik stopte en keek achter mij,
  en zag mijn levensloop,
  in tijden van geluk en vreugde,
  van diepe smart en hoop.

  Maar als ik het spoor goed bekeek,
  zag ik langs heel de baan,
  daar waar het juist het moeilijkst was,
  maar één paar stappen staan.

  Ik zei toen “Heer’ waarom dan toch?
  Juist toen ik U nodig had,
  juist toen ik zelf geen uitkomst zag,
  op het zwaarste deel van mijn pad…”

  De Heer’ keek toen vol liefde mij aan,
  en antwoordde op mijn vragen;
  “Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,
  toen heb ik jou gedragen…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.