Foute foto: Is op Snapchat gewoon binnen 24 verdwenen, ideaal!

Snapchat, een sociaal medium dat voor mij nog vrij kort een ‘hit’ is. Heel lang snapte ik er helemaal niets van en zag ik er ook het nut niet van in. Tot ik het bij een vriendin van mij zag en wat uitleg kreeg, dat is leuk! Dat ga ik ook proberen. Op Instagram en twitter maakte ik bekend dat ik snapchat had en een hele grote stroom volgers kwamen me volgen, nu kon ik niet meer terug dacht ik. Wat vind ik er van en wat vind ik er vooral heel leuk aan? En ook, wat vind ik minder handig?

Wat ik leuk vind aan Snapchat:
1. Je foto is als privébericht maar 1x zichtbaar voor je vriend/vriendin, je ‘mijn verhaal foto’ is gewoon maar 24 uur beschikbaar. De privacy op snapchat ligt veel hoger dan bijvoorbeeld op Instagram.
2. Doordat je foto maar 24 uur beschikbaar is, maakt het me niet zo uit hoe die eruit ziet. Een selfie als je net uit bed komt? Die plaats ik ook wel eens op Instagram, maar op Snapchat veel makkelijker. Die van Instagram blijft namelijk altijd ergens op internet bestaan.
3. Je kunt een heel verhaal delen want het is niet storend als je heel veel foto’s op een dag deelt. Dat is voor mijn gevoel juist de functie van Snapchat. Op Instagram wordt het echt irritant als iemand meerdere foto’s na elkaar post, op Snapchat kiest men er juist van om het hele verhaal van die dag achter elkaar te bekijken. Hoe meer foto’s, hoe leuker!
4. De foto’s en filmpjes worden live gemaakt. Geen uitgebreide filters, geen gephotoshopte foto’s, je kunt ook niet een foto die in je afbeeldingen lijst staat gebruiken op Snapchat, je plaatst hem live, of je plaatst hem niet. Je weet dan ook zeker dat iemand niet andermans foto kan kopiëren en gebruiken. Dit maakt Snapchat heel spontaan.
5. Het is gewoon een hele leuke manier om anderen te volgen, je kunt er live mee vloggen, foto’s delen van wat je zoal op de dag doet en de dag erna zijn de foto’s allemaal weer verdwenen.

snaochat

Wat ik minder leuk vind aan Snapchat:
1. Mensen kunnen een printscreen maken en dan is de privacy alsnog weg. Je ziet dan wel dat er printscreens gemaakt zijn maar je weet dan niet door wie. Mensen die je niet volgt kun je ook geen berichtje sturen.
2. Je kunt geen interactie hebben met volgers en dat is dus net wat ik zo leuk vind aan Twitter, Facebook en Instagram. Ik vind het leuk om volgers vragen te stellen, wat zij aan het doen zijn, wat zij eten of wat ze van mijn outfit vinden, dat kan dus niet op Snapchat. Tenzij je iedereen gaat terug volgen maar dan raak je het overzicht in je timeline kwijt.
3. Nog veel mensen hebben geen Snapchat, maar dat komt vast nog wel in de toekomst. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, ook op Snapchat ;).

Als je het leuk vind kun je me volgen via: Kellycaresse en ik plaats dagelijks een aantal foto’s of filmpjes van wat ik zoal doe of meemaak. Ik ben daar een stuk actiever als op Instagram.
Heb jij Snapchat? Wat vind jij van Snapchat? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Wat ik zo leuk vind aan Snapchat”

 1. Ik vind snapchat ook erg leuk, vooral om naar vrienden en familie wat berichtjes te sturen die niet gelijk op Facebook hoeven 🙂

 2. Ik heb sinds een paar weken snapchat, echt leuk! Ik volg jou ook op snapchat, leuk om meerdere updates op een dag te zien 🙂

 3. Heb de app sinds kort geïnstalleerd maar doe er nog niks mee. Recent had Snapchat een aantal keer gedoe met privacy lekken en foto’s die toch niet helemaal verdwenen dus ik ga mij er eerst nog eens goed in verdiepen voordat ik het gebruik.
  Josan onlangs geplaatst…Ik ga bevallen en neem mee…My Profile

 4. hmm misschien moet ik de app toch een kans geven, klinkt eigenlijk wel leuk

 5. Ik vind Snapchat eigenlijk geen toegevoegde waarde hebben, juist omdat je foto na 24 uur weer weg is. Ik maak foto’s ter herinnering, om later nog eens naar terug te kijken. Gebrek aan interactie vind ik ook een groot gemis en ook bij Snapchat blijft het gewoon irritant als iemand een overload aan foto’s plaatst. Geef mij dus maar Instagram 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…sylviakuijsten.com twee maanden op zwartMy Profile

 6. Ik hoor er ook wisselende verhalen over, zelf vind ik de app heel leuk en volg ik ook veel bekende mensen. In Amerika hebben bijna alle celebs wel een account en kun je ze hele dagen volgen, dat vind ik wel leuk. Zelf ben ik niet zo heel actief met het delen van foto’s

 7. Ik vind het vooral leuk om zelf anderen hun verhaal te volgen! 🙂 Zelf gebruik ik het eigenlijk niet zo vaak, ik vergeet het op de ene of andere manier… Ik dacht er gisteren toevallig wel aan dat het leuk zo zijn om een Snapchat account voor m’n blog aan te maken en daarmee dan een kijkje achter de schermen te geven 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Unboxing SWAP met Pauline van FairygodmotherrMy Profile

 8. Heb ooit snapchat gehad maar nu niet meer. Vind er eigenlijk niets leuk aan :p geef mij dan ook maar Instagram! Om de een of andere reden heb ik daar een fijner gevoel bij

 9. nee ik heb het niet, maar ik heb geen van allen hoor. Geen Facebook, twitter, instagram, bestaat er nog meer? Andere mensen volgen vind ik leuk, maar ik heb zelf liever niet van alles van mij op internet
  Kim onlangs geplaatst…haarshop.nlMy Profile

 10. Ik ben sinds kort ook helemaal om! Ik vind het bijvoorbeeld soms zelfs leuker dan een plog of vlog, juist omdat alles zo spontaan en niet doordacht is 🙂 Grote beauty bloggers uit America maken het kijken van de snaps ook echt een feestje en zelf voelt het ook als ploggen/vloggen. Een leuke extra! En ik ga jou ook even opzoeken 🙂

 11. Ik heb sinds kort Snapchat maar alleen voor mijn zusje eigenlijk haha. Ik volg een paar Britse Youtubers maar ik vind andere social media kanalen veel leuker dan Snapchat.
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 12. Wat ik minder fijn vind aan snapchat is dat je (tiener)kinderen dit ook kunnen gebruiken. En als ouder die haar kind wilt beschermen voor het ‘grote boze internet ‘ is dat niet zo fijn. Naast de leuke onschuldige dingen die gedeeld worden, kunnen er ook situaties ontstaan die niet zo onschuldig zijn. Hoe ga je daarmee om als je er geen weet van hebt, zonder politie agentje te spelen?

 13. Snapchat is hier alweer een tijdje wat minder dan twee jaar geleden. Het is meer een “oh ik zal even met de rest delen wat voor tof’s ik aan het doen ben” app geworden in mijn omgeving. Nu staat de timeline dan ook vol met filmpjes van gisterenavond en alle wijntjes die gedronken zijn door mensen uit mijn timeline.
  Sophie onlangs geplaatst…Things that made me happy in… April!My Profile

 14. Ik heb wel Snapchat, maar eigenlijk alleen om even snel een foto naar vrienden te sturen. Ik vind het leuk om de verhalen van anderen te lezen, maar zelf zet ik m’n foto’s niet zo snel in mijn verhaal.
  Marieke onlangs geplaatst…Let’s Talk: Hello May!My Profile

 15. Hi Kelly,

  Die foto’s worden allemaal wel opgeslagen in een database hoor. Het is begrijpelijk, maar ook naïef om te denken dat ze echt weg zijn..

  XX

 16. Heel eerlijk… het staat op mijn telefoon, nog niet echt in verdiept en snap er nog niets van hahahahaha

 17. Jep en ik volg je trouw 🙂 Soms de neiging om te reageren, maar ik merk dat dit op snapchat niet zo hot is, dus doe ik het niet en geniet ik gewoon achter de schermen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.