Wat ik niet zal gaan missen als ik niet meer zwanger ben?

25 weken

Zwanger zijn is een geweldig mooie ervaring. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik voor de tweede keer zwanger mag zijn, dat voelt als een groot geschenk. Gezondheid is niet vanzelfsprekend, kinderen krijgen ook niet en daar wil ik in dit artikel dan ook echt mee beginnen. Ik zou het iedere vrouw met een kinderwens gunnen om zwanger te worden en samen mama en papa te worden. Om de zwangerschap niet alleen van de rozengeur kant te laten zien, ga ik vandaag wat punten benoemen die ik niet ga missen als ik niet meer zwanger ben. Natuurlijk hoop ik daarvoor eerst een gezonde meid in mijn armen te krijgen. Daarna ben ik blij dat ik de volgende punten niet meer heb.

Wat ik niet zal gaan missen als ik niet meer zwanger ben?

 • De vergeetachtigheid, stunteligheid en de fouten die ik soms onbewust maak, dat rumoerige in mijn hoofd ga ik niet missen. Al weet ik realistisch genoeg dat het ‘9 maanden op, 9 maanden af’ betekent, dus dat zal wel een tijd duren tot ik me weer goed kan concentreren en dingen onthoud.
 • Kleding:  het dragen van mijn eigen kleding. Ik weet niet of mijn maat 34 weer terugkomt, en als dat wat langer duurt, of een 36-38 wordt dan ben ik net zo blij, maar het dragen van normale spijkerbroeken, leuke blousen, normale jasjes die dicht kunnen en leuke rokjes mis ik wel. Na de zwangerschap weer genoeg redenen om te shoppen daarvoor.
 • Lichamelijke klachten: Kortademig zijn, waggelend uit bed komen, moeilijk op kunnen staan, de heftige vermoeidheid, de bandenpijn en oefenweeen , het gevoel van een tientonner te zijn, nee, dat ga ik toch niet missen haha.
 • Fitte mama : Ik kijk er ook naar uit dat ik straks weer alles met Lana kan doen. Fietsen, haar met gemak optillen, stoeien met haar en haar dan steeds optillen, rondrennen in de speeltuin, lekker weer alles kunnen doen met haar en me niet beperkt voelen door de zwangerschap.Ook kijk ik weer uit naar lange wandelingen, fietstochten en lekker veel buiten de deur zijn samen.
 • Liters drinken en plassen op een dag, minstens ieder uur een keer moeten plassen, en ook in de nachten de klok gelijk kunnen zetten op je plas-sessies. In de stad staan op een onmogelijke plek en dan op zoek naar een toilet, nee dat ga ik niet missen.
 • Verboden voedsel: Ook zal ik er weer van genieten om bij het eten een wijntje te kunnen drinken, een carpaccio als voorgerecht te bestellen of bij de lokale bakker een heerlijk broodje filet americain. Ik mis het niet enorm, maar ik kijk er wel naar uit dat ik die dingen weer kan. Ik ben dol op wijn, prosecco, champagne en bij iets feestelijks mag geproost worden, dus daar ga ik straks weer van genieten! (en goed plannen in verband met de borstvoeding 😉 ).
 • De onzekerheid die een zwangerschap met zich meebrengt. Je hebt geen controle over je eigen lichaam, je weet niet hoe het nu echt met het kindje in je buik gaat. De onzekerheid of de bevalling en geboorte wel goed mag verlopen, ik heb zo de wens om ons tweede meisje veilig in mijn handen te krijgen dat ik blij zal zijn als de zwangerschap voorbij is. Al zal ik het zwanger zijn missen, niets gaat op tegen het prachtige moedergevoel en het mogen zorgen voor zo’n mooi mensje. Die onzekerheid in de zwangerschap ga ik dus niet missen.
 • ‘Mijn eigen lijf terug’ : Mijn diabetes is soms echt een ramp in de zwangerschap, ik weet niet beter dus ik roei met de riemen die ik heb, maar het is zo’n strijd. Als voorbeeld: voor mijn zwangerschap gebruikte ik gemiddeld 25 eenheden insuline per dag, dat is nu boven de 100, wat het soms echt puzzelen maakt met onregelmatige bloedsuikers.  Ik weet dat mijn suikers bijna gelijk normaliseren zodra ons meisje geboren is. Het is fijn als die diabetes ook weer rust krijgt.

Dit waren zo een aantal punten van de zwangerschap die ik niet zal gaan missen. Al zijn er ook een hoop dingen te noemen die ik wel ga missen, dat getrappel, de groei van je kindje in je buik, het magische wat je met je partner deelt enzovoorts. Ik ben benieuwd of andere zwangeren of ex-zwangeren zich herkennen in de punten die ik hierboven benoemd heb. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

49 reacties

 • MamaOnderneemt
  1 februari 2016

  De wekenlange harde buiken en de maandenlange ontstoken benen die ik bij mijn eerste zwangerschap had. Mijn tweede zwangerschap verliep gelukkig beter.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Mijn beautymoment #1: een chocolademaskerMy Profile

 • Milou
  1 februari 2016

  Hahaha zoals je weet is alles herkenbaar! :p Ik hoop dat mijn bekkenklachten snel over zullen zijn en ik daarna #fitmom en lekker #heltie ben, lol. Ik zei toevallig gisteren nog tegen mijn vriend: ahhh, hoe graag ik de baby ook wil ontmoeten, die bewegingen ga ik tegen die tijd ook echt wel missen hoor!
  Milou onlangs geplaatst…Dit was mijn weekendMy Profile

 • Lisanne
  1 februari 2016

  Ik snap dat je naast het prachtige gebaar van zwanger zijn er altijd ook een aantal punten aan xitten die ie niet wilt waaraan je je ergert en kwijt wil zijn en dat mag het hele leven zit met up en downs toch fijne dag liefs lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Bye bye January Hello February 2016My Profile

 • Femke
  1 februari 2016

  Ohhhh ik begrijp je helemaal.. Hoe fijn een zwangerschap ook verloopt, ik begrijp dat er altijd wat dingen zijn die je niet zal gaan missen. Als ik mijn vriendinnen moet geloven benoemen die ook altijd een aantal punten die jij aanstipt! Het waggelen, steeds minder kleding passen en heel vaak plassen zijn de meest gehoorde punten hihi!
  Femke onlangs geplaatst…Styletone box januari 2016My Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  1 februari 2016

  Zo herkenbaar! Ik heb vooral het overgeven niet meer gemist. En verder het slapen met een kussen omdat ik anders niet kon slapen.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hello February!My Profile

 • Channa
  1 februari 2016

  Oh snap ik helemaal. Je noemt precies de dingen die ik heel irritant vond 😉
  Channa onlangs geplaatst…Deze opmerkingen willen werkende moeders niet horen!My Profile

 • Josan
  1 februari 2016

  Nou die vergeetachtigheid hield ook aan na de zwangerschap. Fijn dat de natuur ontzwangeren bedacht. Zo kun je gelijkmatig weer aan je normale ik wennen. Ik vind het trouwens prettig dat je zo lang niet ongesteld wordt.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie CarnavalMy Profile

 • Sophie
  1 februari 2016

  Ik vind je zwangersschapskleding wel echt heeel leuk! Begrijp wel dat je snel weer je maatje 34 aan wil. Zou ik ook wel willen haha maar ik ben helaas niet zwanger 😉
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #29 – Back to schoolMy Profile

 • Kim_xazoe
  1 februari 2016

  Ik had weinig klachten! Maar was er na 41 weken wel klaar mee, gewoon dat wachten…… En de vergeetachtigheid is hier gebleven hoor Haha niet normaal!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Wil jij ook wel ‘Mindful Mama’ zijn? 8 tips om met stress om te gaan!My Profile

 • Deborah
  1 februari 2016

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zwanger zijn mis. En daardoor het beeld roze kleuriger is dan dat het in werkelijkheid helemaal was.Dat komt ook omdat ik zo gelukkig was. De pijn wat betreft het bekken en rug mis ik natuurlijk niet. Die vergeetachtigheid ben ik helaas niet kwijtgeraakt en ik vraag mij nu 14 maanden later af of dat nog wel gaan gebeuren ??

 • Ingrid
  1 februari 2016

  Lieve schat ik vind je prachtig zo en vind vooral je je tot het einde hip kleedt!

 • Marlotte
  1 februari 2016

  Snap helemaal dat je deze punten totáál niet gaat missen als je niet meer zwanger bent. Vooral het vele plassen en lichamelijke ongemakken lijken me enigszins vervelend!

 • Manon
  1 februari 2016

  Vooral je eigen lijf weer terugkrijgen vond ik weer heeeeel fijn! Gewoon weer km kunnen lopen zonder puffen, steunen, kreunen en harde buiken haha.
  Manon onlangs geplaatst…VLOG: MamaMeeting 2.0 WinterEditieMy Profile

 • Dorien
  1 februari 2016

  Heel herkenbaar! Dat plassen, ik heb overal elk toilet wel gezien! Nog ffies en de champagne kan open!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEEK IN OUTFITS #9 DE INSTAGRAM EDITIEMy Profile

 • Elisabeth
  1 februari 2016

  Vooral die diabetes, ik kan me voorstellen dat dat het zwanger zijn behoorlijk wat lastiger maakt. Petje af hoor!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Bugaboo Cameleon 3 reviewMy Profile

 • Saskia
  1 februari 2016

  De vergeetachtigheid is bij mij nooit meer overgegaan haha. Herkenbaar lijstje.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Tosti, Stokke Xplory & HotelMy Profile

 • Tamara
  1 februari 2016

  Haha vooral dat eten en die kleding he? Ik had zoooooveel zin in een broodje filet in mijn zwangerschap dat ik er zelfs over droomde. Na mijn zwangerschap at ik het zooooveel dat ik er meteen op uitgekeken was.
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe belangrijk is een goede basis voor je kind?My Profile

 • Kelly
  1 februari 2016

  Ik heb er geen ervaring mee, maar ik begrijp wel dat je blij bent als dat weer normaal is
  Kelly onlangs geplaatst…The Dutch Notes| week #4My Profile

 • Gwen
  1 februari 2016

  Oh echt, weet je hoe blij ik was weer alles te kunnen met Olivia idd. HEERLIJK! Nog even ge duld meis!
  Gwen onlangs geplaatst…Ik hecht niet aan babykledingMy Profile

 • Charlotte
  1 februari 2016

  Haha herkenbaar, soms had ik er geen erg in dat er zo’n dikke buik zat en dan deed ik iets wat natuurlijk helemaal niet ging omdat die buik dan in de weg zat hihi
  Charlotte onlangs geplaatst…Het grote carnaval dilemma…My Profile

 • Fenna
  1 februari 2016

  Kan het me goed voorstellen dat je er klaar mee bent tegen het einde 😉
  Nog even volhouden 😀
  Fenna onlangs geplaatst…Ik ben er weer!My Profile

 • Lifesabout
  1 februari 2016

  Die stunteligheid ben ik nooit meer kwijtgeraakt haha. Ik vond het heerlijk om weer alles te kunnen eten en drinken, maar zoals sushi at ik toen nog niet. Is nu mijn verslaving dus maar goed ook dat ik dat toen nog niet kende.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Terugblik op helse kraamweken.My Profile

 • Nicole
  1 februari 2016

  Nou inderdaad die dikke buik mis ik niet! Aan het einde voelde ik me echt een wandelende luchtballon. En ik had de filet american zo gemist!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe het leven kan veranderen – 10 jaar geleden tagMy Profile

 • Marije
  1 februari 2016

  Die onzekerheid ga ik ook echt niet missen. Gaat alles wel goed met de baby, groeit het goed, eet ik wel genoeg, krijg ik wel genoeg vitaminen binnen voor mij en de baby. Heel irritant, die gedachten. Ik ben nog niet zo ver en heb nog maar een klein beginnend buikje, maar stiekem kijk ik heel erg uit naar het rondlopen met een overduidelijke babybuik. Nu heb ik het gevoel dat mensen denken dat ik dik aan het worden ben haha. Ook weer zo’n irritante onzekerheid trouwens 🙂 Nou ja, verder vind ik zwanger zijn fantastisch en hoop ik dat ieder paar, of het nou man/vrouw, vrouw/vrouw of man/man is, het mee mag maken ouders te worden van een kindje 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Mijn favoriete winkel is IKEAMy Profile

 • Marijke
  1 februari 2016

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je ‘je eigen lichaam terug wilt’. Dat gevoel had ik ook heel erg!
  Marijke onlangs geplaatst…Bulgur salade vol groenteMy Profile

 • Nicole
  1 februari 2016

  Het is enorm herkenbaar! Al heb ik nog steeds mijn eigen lijf niet terug en is het juist sinds de zwangerschap van slag geraakt en nooit meer goed gekomen haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Rammelende eierstokken en afvallenMy Profile

 • Miranda
  1 februari 2016

  Wat herkenbaar haha! Al ben ik nog steeds vergeetachtig (Sanne is 6 mnd nu dus dan heb ik nog 3 mnd te gaan;))
  Ik was gewoon die dikke buik zo zat, dat zat me zó in de weg. En nu ben ik dat gelukkig alweer bijna vergeten;)
  Miranda onlangs geplaatst…Zelf popcorn maken; met chocola en discodipMy Profile

 • Jessica
  1 februari 2016

  Ik ben heel benieuwd hoe je je voelt na de bevalling. Of je inderdaad 9 maand zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Succes nog de laatste weekjes!

 • Carlien
  1 februari 2016

  Oh wat vond ik het heerlijk om weer gewoon om te kunnen draaien in bed. En gewoon normaal van de bank kunnen komen, niet meer buiten adem zijn na maar iets gedaan te hebben. Maar het trappel in mijn buik mis ik nog wel hoor.

  Geniet van je laatste loodjes en een fijne bevalling gewenst!

 • Karlien
  1 februari 2016

  Die onzekerheid had ik ook. Maar vooral dat je lichaam weer van jezelf is ipv al die verloskundigen Enzo die er iets over te zeggen hebben!
  Karlien onlangs geplaatst…Hotspot: Turf in HoornMy Profile

 • Leonie
  1 februari 2016

  Ooh broodje carpaccio! Daar kijk ik nu al naar uit… Haha, maar ik mag nog zo lang:).
  Voor mij m’n eerste zwangerschap, dus ik ben benieuwd wat me allemaal te wachten staat..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #4: week 10 t/m 12My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  1 februari 2016

  Ik kan me voorstellen dat het niet alles is, die dikke buik en alle andere klachten. Ik kijk er wel naar uit om op een dag te weten hoe het voelt om zwanger te zijn en een eigen kindje te mogen dragen, maar anderzijds denk ik dat niet altijd even leuk is.
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Minidagboek #10: kledingkast uitkuisen, naar de bioscoop en schilderen!My Profile

 • Mariëlle
  1 februari 2016

  Wat ik niet zal missen zijn de bekkenklachten., en vaak plassen
  En ben ook wel erg onzeker geweest in begin toen mensen van ales vroegen en ik nog geen antwoord kon geven.
  En we zijn gewoon heel nieuwschierig naar ons eerste kindje. En dat het gezond op wereld komt in april.
  Ik zal het trappelen in me buik wel gaan missen en het groeien van de buik.
  Ik vind het een mooi een bijzondere tijd..
  Succes met de laatste loodjes..

 • Annemijn
  1 februari 2016

  Ik kan me voorstellen dat er dingen zijn die je niet gaat missen. Ben zo benieuwd naar jullie kleine meid!!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn leven met AstmaMy Profile

 • Jodi
  1 februari 2016

  Het vocht dat ik vast hield en hartslag in standje 130 in rust miste ik ook echt niet. Ik was best positief toen, maar achteraf gezien vond ik het de laatste weken best zwaar.
  Jodi onlangs geplaatst…Shoplog voor onze spruit…Zara, H&M, Next direct, Hema….My Profile

 • Eline
  1 februari 2016

  Nog even volhouden Kelly!
  Eline onlangs geplaatst…Hoe gaat het met je goede voornemens?My Profile

 • Sheela
  1 februari 2016

  Ik wilde ook graag mijn “eigen” lijf weer terug en mijn normale kleding weer aan. Gelukkig kon ik dit na ruim 1,5 week alweer. Toch mis ik nu die buik soms nog wel eens, gewoon die schopjes en dat je kindje zo dichtbij je is. Ook al is het alweer 2 jaar geleden haha!
  Sheela onlangs geplaatst…Wat als je geen thuis hebt?My Profile

 • Lonneke
  1 februari 2016

  Het is heerlijk om zwanger te zijn maar oh wat is het zwaar en vooral op het einde. Althans, dat vond ik!
  Op een gegeven moment was ik die dikke buik helemaal zat, vooral in bed want ik ben een buikslaper en dat ging al vrij snel niet meer, haha.

  de laatste loodjes!!
  Lonneke onlangs geplaatst…Mijn baby is ziekMy Profile

 • Eilish (artisticstateofmind)
  1 februari 2016

  Ik zou ook wel maatje 34 willen, maar daar heb ik uberhaupt nog nooit van mn leven ingepast haha. K zou blij zijn mt 38. Maar hey, je kan niet alles hebben! Ik vind die rode jurk je prachtig staan trouwens!
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Personal ♥ Hoe operatie 2 verliepMy Profile

 • Kim
  1 februari 2016

  Zo herkenbaar allemaal. Op het laatst kon ik geen zin meer zeggen zonder te heigen.

 • Frédérique
  1 februari 2016

  Wat leuk dit te lezen. Na deze mooie tijd op naar een andere mooie tijd mét kindje én alle dingen lekker doen die in het lijstje staan! 😉
  Super mooi begin trouwens. Zelf heb ik na mijn ziekte ook gerealiseerd hoe dankbaar je moet zijn voor een goed lijf e.d., mooi om bij stil te staan en dit te delen met de lezers!

 • Maike
  1 februari 2016

  Kan me voorstellen dat het na 9 maanden inderdaad fijn is om deze dingen weer te kunnen!
  Maike onlangs geplaatst…Wat schrijf je allemaal op de trouwkaart?My Profile

 • Susanne
  1 februari 2016

  Jeetje wat een enorm verschil in EH insuline die je voor en tijdens je zwangerschap gebruikt, zo zie je maar wat een impact een zwangerschap op je lichaam heeft! De punten die je verder noemt zijn heel herkenbaar, vooral lekker weer in je eigen kleding passen is zo fijn! En de wijntjes….haha
  Susanne onlangs geplaatst…Pannenkoeken eten!My Profile

 • Groceries Glossy
  1 februari 2016

  Herkenbaar allemaal! Vooral dat puntje van onzekerheid, ik was constant bang dat er iets mis was.

  Je krijgt vast je eigen maat weer terug trouwens! 😉

  Succes alvast met alles!
  Groceries Glossy onlangs geplaatst…Wat biedt de eerste week van februari ons?My Profile

 • Sanja
  1 februari 2016

  Nog even geduld! Je bent er bijna 🙂
  Ik mis vooral mijn zwangerschapskleding niet haha
  Sanja onlangs geplaatst…Een sorry aan mijn zoontje -deel 2My Profile

 • Marjolein
  2 februari 2016

  Ik ben vanavond bevallen (en nog te vol met adrenaline om te kunnen slapen haha) en ga morgen een broodje carpaccio eten! Dat heb ik echt gemist! Verder kijk er naar uit om weer in mijn eigen kleding te passen en in een wijntje tijdens etentjes.

 • rachel
  2 februari 2016

  super leuk om zwanger te zijn maar idd naarmate alles groeit en in de weg gaat zitten en de kwaaltjes komen is het pffffff neeeeeeeee haahahh
  ik ben 2 zomers achter elkaar zwanger geweest en pfff ik liep bij de eerste al te janken in de zomer van de hitte niet wetende dat ik het volgende jaar weer zo zou zitten moahaha, verboden voedsel heb ik eigenlijk nooit gemist, was niet zo’n file american eter of carpaccio wat nu wel anders is hihi
  maar goed al die kwaaltjes en zuchten en steunen en gepiep en gejank worden dalijk wel beloond moppie 😀 oooohh ben zoo benieuwd he hihih
  rachel onlangs geplaatst…Vlog 1 februari 2016My Profile

 • Nikki - Sukhi.nl
  2 februari 2016

  Oh wat grappig om te lezen! Ik kan me helemaal inleven. Heel veel sterkte nog eventjes;)

  Gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 • Angela
  10 juni 2017

  Ik was negen maanden misselijk en was dankbaar dat dat over was na bevalling
  Echt heel naar

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.