Wat doet een Virtual Asisstent? VA Kim aan het woord!

virtual assistent werk

Wat doet een Virtual Assistent eigenlijk? En voor wie is een Virtual Assistent een uitkomt?  Virtual Assistent Kim heeft mij ondersteund bij het organiseren van het Kellycaresse event en dit was zo enorm fijn! Om meer bekendheid te geven aan dit mega fijne beroep deelt Kim vandaag een gastblog, want wie weet kan jij wel een VA gebruiken voor je werkzaamheden als ZZP’er of binnen het bedrijf waar je werkt?. Ik vind het een enorm waardevol beroep en zou het iedereen aanraden! Bij deze laat ik Kim aan het woord 😉

Wat doet een Virtual Asisstent?

Virtual Assistant, wat doe ik eigenlijk en waarom is het zo leuk?

Een paar dagen na het Kellycaresse event, voldaan, tevreden, enthousiast en nog ik voel een stukje adrenaline. Het giert allemaal nog in mijn lichaam. Waarom? Ik mocht Kelly helpen bij het organiseren van haar evenement. Het was echt fantastisch! In de trein, terug naar huis, overheerste het tevreden gevoel. En zelfs de volgende ochtend appte ik mijn collega’s: ik ben zo gelukkig nu!

Ja, want dat ben ik. Ik doe wat ik leuk vind, met veel passie en plezier. Ik ben Virtual Assistant, bij Delorx, mijn eigen bedrijf. 3 jaar geleden besloot ik om me in te schrijven bij de kamer van Koophandel en wat is het snel gegaan. Ik begon vrij klein, deed een aantal werkzaamheden op de achtergrond van een website. Dat groeide steeds sneller. Zo snel dat ik vorig jaar besloot mijn vaste baan op te zeggen en volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan.

Wat ga je dan doen? vroegen mijn collega’s. Ik legde uit dat ik mijn bedrijf online ondernemers help met het laten groeien van hun bedrijf. Maar ik realiseer me steeds vaker dat dit de lading niet dekt. Ik ben Virtual Assistant, maar ook dat begrip dekt de lading niet volledig. Virtual Assistant, het klinkt misschien een beetje alsof je de telefoon opneemt voor mensen of de agenda’s beheert. En natuurlijk, ook dat is een vorm van Virtuele assistentie en online dienstverlening. Wat is het dan wel?

Ik ben zelf een Virtual Assistant die je kunt inzetten op het gebied van marketing en zeker op het gebied van technische ondersteuning (bijvoorbeeld het inrichten van e-mailmarketingsystemen, het bouwen van websites of het maken van Facebook Messenger bots). 

Wat doet een Virtual Asisstent?

Juist de diversiteit in mijn werkzaamheden spreekt mij zo ontzettend aan. Het ene moment kan ik heerlijk creatief aan de slag. Ik maak dan Facebookberichten, inclusief mooie afbeeldingen. Daarbij speel ik met divers kleurgebruik en moet ik tegelijkertijd ook rekening houden met de huisstijl van mijn klant.

Het andere moment ben ik veel meer aan het (be)denken, namelijk als ik werk aan de Chatbot Academie waar je kunt leren hoe je Facebook Messenger bots bouwt. Of als ik een andere cursus of een ander e-book ontwikkel.

Nog iets wat ik zo fijn vind, is dat mijn werk mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid faciliteert. Ik heb een aantal cursussen op een stapel liggen, die ik allemaal nog eens wil doen. In mijn werkgebied is zo ontzettend veel te leren en dat doe ik maar al te graag. Ik probeer zoveel mogelijk bij te blijven met ontwikkelingen en zo mijn klanten zo goed mogelijk te helpen.

Een evenement organiseren als dat van Kelly? Heerlijk, dat sluit weer perfect aan op de opleiding die ik heb gevolgd. En ook daar kon ik prima mijn creativiteit in kwijt. De laatste reden waarom ik mijn werk als Virtual Assistant zo leuk vind, zijn de klanten! Ik heb hele leuke klanten die me waarderen om wat ik voor ze doe. Ik kan bij mijn klanten echt mezelf zijn, mijn kennis delen en ik word ook vrijgelaten in mijn creativiteit (met natuurlijk wel wat regels 😉 ). 

Zou jij heel graag meer willen weten of het beroep Virtual Assistant iets voor jou zou zijn? Heb jij er vragen over of wil je graag weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur me alsjeblieft een bericht! Ik help je heel graag! Je kunt me een berichtje sturen via Facebook, geef ook zeker mijn Facebookpagina een duimpje als je meer wilt weten over wat ik doe. Liever kijken op mijn website (die trouwens nu op de achtergrond wordt gebouwd met een compleet nieuwe lay-out)? Dat kan via www.delorx.nl En wil je graag meer weten over de cursus om Facebook Messenger bots te bouwen, stuur me een bericht! Anywhere 😉 

Kelly, de laatste woorden van mijn gastblog zijn speciaal voor jou. Het was een waar genoegen om met je te mogen werken, bedankt voor deze kans, het vertrouwen en de waardering! 

Wauw dankjewel lieve Kim! Je hebt me zo enorm geholpen, door jou wist ik door de bomen het bos weer te zien en is het event een groot succes geworden. Ik zou je daarom bij iedere ondernemer willen aanbevelen, Dankjewel!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • Tineke
  15 november 2018

  In vind dat altijd zo stoer! Vrouwen die hun dromen volgen, hun baan opzeggen en voor zichzelf beginnen.

 • Linda
  15 november 2018

  Superleuk! Klinkt geweldig haha. Maar ik vroeg me wel af wat je dan precies voor kelly’s event hebt gedaan? 😀

 • rachel
  15 november 2018

  leuk om te lezen omdat wij er ook mee bekend zijn met onze bedrijven en ook met personal ass. en ik zeg powervrouw 😀

 • Kim
  15 november 2018

  Superbedankt voor het compliment Tineke!

  @Linda: ik heb Kelly geholpen met de vragen die ze had, meegedacht met wat een handige indeling is, een draaiboek gemaakt en zelf ideeen aangedragen. Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk in mijn werk!

  @Rachel: =D

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.