watdoejijvan9tot5colla

‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het inspirerende verhaal van Nicole. Zij raakte helaas in de bijstand door een hele nare gebeurtenis in haar leven. Om haar hoofd boven water te houden besloot ze een doel voor haar zelf op te stellen. ‘Ik wordt vlogger en wil daarmee mezelf uit de bijstand helpen’. Ze zag dit als een  grote uitdaging, als doel om ergens voor te gaan. Vandaag deelt ze haar verhaal, over hoe ze de bijstand in raakte en hoe ze als vlogger haar dagelijkse leven op youtube deelt. Een inspirerend verhaal en een vrouw die ik zeker zou aanraden als het gaat om inspirerende youtubers. Lezen jullie mee?

Nicole_Kiwi2Wie ben je en wat doe je? 
Hee! Mijn naam is Nicole, op het internet beter bekend als Kiwi. Ik ben een vrouw van 29 en ik ben een dagelijkse vlogger. Ik maak al een half jaar elke dag, ja elke dag een video van mijn dag. Daarnaast werk ik ook parttime als telefoniste voor een klantenservice. Ik vlog op mijn kanaal KiwiVlogs.

Ik begon dit project met het idee dat ik minstens 1 jaar lang elke dag zou vloggen om zo net dat beetje te verdienen wat ik nodig had (naast mijn bijbaan) om de bijstand uit te komen. Ook wilde ik graag echt ergens voor gaan, het volhouden en er plezier in hebben. Een leuke uitdaging!
Ik ben in de bijstand gekomen doordat mijn vader 5 jaar geleden is overleden aan een hersentumor. Ik was toen net afgestudeerd, had een fijne fulltime baan bij een online marketing bureau en mijn leven kon beginnen. 2 maanden later werd mijn vader gediagnostiseerd met een hersentumor. Een hele heftige tijd volgde en uiteindelijk is mijn vader na 9 maanden vechten overleden.
Daarna heb ik nog een jaar fulltime doorgewerkt totdat het niet meer ging. Ik moest tijd voor mezelf nemen. Huisje en baan opgegeven en ik heb die tijd genomen. Helaas was er toen ook de crisis en lukte het me niet om een fulltime baan te vinden. Zo raakte ik in de bijstand.
Ik had al snel een parttime baan maar wilde niet zitten wachten. Ik was al jaren bezig op YouTube en wilde het nu serieuzer aanpakken. Ik wilde weer meer plezier hebben in het leven dus ik besloot dit project te starten. En nu doe ik het dus al een half jaar elke dag.

Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Het leukste vind ik het contact met mijn kijkers. Het is gezellig in de comments. Ik krijg steun wanneer ik dat nodig heb en ik merk dat ik dat ook aan anderen geef door mijn ervaringen en gedachten over van alles te delen.
Het meest interessante vind ik hoe je met jezelf geconfronteerd wordt als je ELKE dag je leven deelt. Je moet eerlijk tegen jezelf zijn, heel goed luisteren naar jezelf, goed plannen en leren om met the flow mee te gaan. Ik kom uit een rouwproces en heb daarnaast nog wat andere issues (wie niet) en wist van mezelf dat ik het leven zo comfortabel mogelijk probeerde te maken. Dat klinkt prima maar ik wil een uitbundig en ontzettend leuk leven! Niet alleen maar een comfortabel leven. Doordat ik 100% voor dit project ga wil ik niet opgeven en moet ik dus oplossingen zoeken voor mijn problemen. Ik ben nu hulp aan het zoeken en deel dat proces met mijn kijkers. Ik ben ook niet een vlogger die alleen maar laat zien wat ze doet maar vooral deelt wat ze denkt en vind over dingen. Ik ga wat dieper dan de gemiddelde vlogger.  Dit zorgt er ook voor dat de drempel hoger is om mensen “over te halen” om mij te volgen. Dat is soms jammer maar ik ben wie ik ben en kan me niet anders voordoen. Het is een heel interessant project voor mij! 🙂

Nicole_Kiwi1

Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Ik wilde al jaren iets op het internet doen. Ik heb geblogd, ben actief geweest op YouTube. Maar ik ging naar de “standaard” onderwerpen. Makeup, haarverzorging, gezond eten. Allemaal echte hobbies en interesses van mij op dat moment maar ik merkte dat ik het niet leuk vond om het alleen maar daarover te hebben. Toen besloot ik dus om gewoon te gaan vloggen want dan kan ik het over van alles hebben! En ik vind van alles in het leven interessant dus dit was een goede oplossing.

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk/bezigheid?  
Nee, ik ervaar niet echt vooroordelen. Wat het meeste voorkomt is dat mensen het niet snappen. “Huh, je maakt filmpjes over je dagelijks leven en mensen vinden dat interessant?” Dan probeer ik dat wel een beetje uit te leggen maar ik merk heel duidelijk dat als je YouTube niet echt kent, de blogwereld niet echt kent, dat je het dan ook niet snel zal snappen. En dat is helemaal prima! 🙂 Maar de meeste mensen vinden het hartstikke tof en interessant!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik werk onregelmatige tijden. Elke dienst is weer anders. ’s ochtends, s’ middags en ’s avonds. Dus ik heb niet echt structuur in mijn dagen. Wat soms erg fijn is want dat houdt het fris maar wat voor het vloggen toch wel vervelend is.  Het vloggen is iets wat de hele dag door gebeurt. Daar zit ook niet echt een structuur in dus het is lastig een dagschema te geven. Het is zoals bij de meeste mensen. Ik word wakker, ga ontbijten, ga werken, lunchen, terug van werk, avondeten en dan ’s avonds laat nog een vlog bewerken (wat gemiddeld 2 tot 4 uur duurt, per vlog, alles bij elkaar). En tussendoor vlog ik.  Ik vlog mijn ontbijt, praat over iets, ik vlog in de auto of buiten, of in de winkel, of bij een vriend, of bij mijn zus, ik vlog in bed, ik vlog op de fiets. Haha ik vlog overal!

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers?
Dat het heel erg leuk is! En dat het heel veel werk is! Zowel ‘lichamelijk’ (het echte werken zoals het editten, uploaden, etc.) als geestelijk. Je hebt niet altijd zin “in mensen”. En ookal ben je alleen thuis, als je de camera aanzet voelt dat hetzelfde als bij mensen zijn. En soms wil je gewoon alleen zijn en de hele avond series kijken. Het is dan soms best een drempel om die camera weer aan te zetten. Maar vooral het echte werk wat je eraan hebt. Er zit gemiddeld 30 uur per week werk in voor mij. Alleen het vloggen. Ik denk dat mensen dat weleens kunnen onderschatten. Maar het is ontzettend leuk, leerzaam en gezellig! Wat een leuke uitdaging! Op naar het volgende half jaar!

Kijk mee naar een vlog van Nicole, het is feest want op deze vlog viert ze dat ze al een half jaar iedere dag vlogt!

Dankjewel Nicole voor je inspirerende en mooie verhaal. Ik vlog je vlogs al heel erg lang en daarom wilde ik graag contact met je opnemen voor dit interview. Ik vind dat veel meer mensen jou mogen gaan volgen om je inspirerende reis te zien en om daar zelf ook van te leren. Je verdient veel meer kijkers en ik hoop dat dit interview daar een kleine bijdrage aan kan leveren. Lieve bezoekers, neem vooral even een kijkje op het vlogkanaal van Nicole.

Wat vonden jullie van dit inspirerende verhaal? Wat zou je willen doorgeven als boodschap aan Nicole? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Nicole vlogt zichzelf dagelijks de bijstand uit.”

 1. Meis, wat heftig wat je meegemaakt hebt en dat je je vader moet missen. Sterkte daarmee. Ik heb net de vlog bekeken die in dit artikel staat: wat een feestje. Dat feestje, maar ook je vlog. Ik ben bijstandsconsulent dus ik vind het helemaal te gek dat je dit doet. Het is niet makkelijk en ik baal ervan dat je verdorie je hulp gaat uitstellen. Ik ken het hoor, heb het vorig jaar ook gedaan, maar het zou niet mogen. Ik kan nog uren doorpraten, maar het lijkt me beter als ik je ga volgen op youtube, dus tot daar. Kanjer. X
  Marion onlangs geplaatst…Mijn blogstatistiekenMy Profile

 2. Kijk dat is nog eens een voorbeeld! Sommige mensen vinden het wel best om in de bijstand te zitten, maar jij vecht je er gewoon uit! Super! Ik zit zelf ook in de bijstand door omstandigheden maar probeer nu ook alle mogelijkheden om er weer uit te komen. Echt respect voor je!
  Angelique onlangs geplaatst…Diy | Make-up kwast houderMy Profile

 3. Heftig verhaal, lijkt me heel moeilijk om je vader te verliezen. Knap dat je zo fanatiek vlogt, klinkt als best veel werk!

  Ik herken wel wat je zegt over dat mensen het niet begrijpen. Ik vlog dan wel niet, maar bloggen in het algemeen… Als mensen er niet bekend mee zijn snappen ze er maar weinig van:)
  Miranda onlangs geplaatst…Weer eens een plog (op pad met mijn vader!)My Profile

 4. Heftig verhaal, maar knap dat je voor jezelf dingen probeert op te zoeken om het positief te houden. Ik denk dat dat uiteindelijk het belangrijkst is, en je jezelf dan uit je situatie kunt vechten. Ik hoop dat je er snel weer bovenop bent!
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 25 & 26 wekenMy Profile

 5. Wauw wat een inspirerend verhaal, wat ontzettend knap dat je elke dag vlogt! Ik heb net even je zussendag filmpje gekeken, loop je gewoon door mijn stad haha 😀 Oh nu claim ik gelijk heel Zeist (niet de bedoeling), en Fressini ijs is inderdaad zó lekker! Super hoe je makkelijk voor de camera praat, echt heel gaaf!
  Dagmar onlangs geplaatst…Wishlist – Gooi wat in mijn schoentje…My Profile

 6. Ja, ik volg haar ook al een tijdje. Zo ontzettend knap vind ik vloggen, al helemaal iedere dag. En hoe ze ook gewoon haar ups en downs deelt… heb ik echt respect voor! Leuk artikel Kelly, goed dat je haar hebt uitgenodigd, ze verdiend het zeker! Liefs, Fara
  Fara Bellinga onlangs geplaatst…Vlog week 2 / Zwemmen en meer …My Profile

 7. Mooi om te lezen. Herkenbaar ook. Ook voor mij een bekend iets, en ben net begonnen met vloggen, 2 weken. Ik moet mijn draai er nog in vinden maar dat komt wel. Leuk dat er meerdere mensen zijn die het vloggen ook met andere zaken aanpakken dan allees grappen of pranks.

 8. Ahhh Kiwi is zo leuk! Haar andere filmpjes zijn ook erg leuk. Gaat erg veel over gezond en veganistisch eten, heel inspirerend! En wat een powerwijf is ze zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.