Wat doe jij van 9 tot 5? Dagmar Valerie is marketingcoördinator en blogger!

watdoejijvan9tot5colla

‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het inspirerende verhaal van Dagmar die voor velen van jullie denk ik beter bekend staat als ‘Dagmar Valerie van Bydagmarvalerie’. Zij is afgestudeerd aan de studie bedrijfskunde, management, economie en recht en is werkzaam als marketingcoördinator bij Uitgeverij de Fontein. Daarnaast is ze schrijfster, boekenwurm en een hele leuke blogger! Ik weet eigenlijk niet hoe ik deze duizendpoot kort kan omschrijven maar als iemand een inspiratie is voor velen, dan is Dagmar het wel. Ik vroeg haar of ze mee wilde doen aan deze rubriek en ze antwoordde heel vrolijk ja! Dagmar is een hele fijne positieve meid die anderen altijd weet te doen stralen. Lezen jullie mee met haar inspirerende antwoorden?

IMG_7616

IMG_7322

Wie ben je en wat doe je?
Hi allemaal, ik ben Dagmar. Ik heb dit jaar mijn studie Bedrijfskunde Management, Economie en Recht afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam en ik ben momenteel werkzaam als marketingcoördinator op de marketingafdeling van Uitgeverij De Fontein. Ik beleef ontzettend veel plezier met mijn collega’s, de talentvolle auteurs, de prachtige boeken en de activiteiten die ik kleur mag geven. Daarnaast schrijf ik ook dagelijks op mijn persoonlijke blog bydagmarvalerie.nl over beauty, fashion, happiness en travel. Ik heb CVS en Fibromyalgie, maar ik probeer uit elke dag te halen wat mogelijk is. Ik ben heel dankbaar dat ik elke dag fluitend naar werk kan en ik hier zoveel voldoening en energie uit mag halen. Ik kan mijn passies (schrijven, marketing, boeken en lezen) combineren, ideaal!

 Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Ik merkte al snel dat ik ontzettend veel voldoening haal uit het vooruit helpen van anderen en dit probeer ik daarom in alles wat ik doe door te voeren. Ik ben een echte boekenliefhebber en tijdens mijn studie ben ik de diepte ingegaan op het gebied van PR en marketing. Het geeft zo’n kick om mooie publicaties te regelen voor boeken, om activiteiten en campagnes rondom een auteur te organiseren en om daadwerkelijk een toegevoegde waarde te leveren voor een marketingteam. Er komt veel kijken bij mijn functie, vooral op het gebied van netwerken, organiseren, financiering, creatief schrijven en reclame. Je bent een echte duizendpoot en draagt een grote verantwoordelijkheid. De combinatie van werkzaamheden als marketingmedewerker bij de uitgeverij en blogger maakt mij oprecht gelukkig. En dat ik werkzaam mag zijn in de boekenbranche is een droom die uit is gekomen!

 Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Als klein meisje droomde ik ervan om een boek te gaan schrijven, maar in de loop der jaren ben ik erachter gekomen dat mijn kracht ligt in het schrijven van artikelen, bijvoorbeeld voor online. Daarom schrijf ik nu ook dagelijks op mijn persoonlijke blog bydagmarvalerie.nl over beauty, fashion, travel en happiness. Mijn blog is het afgelopen jaar ontzettend gegroeid en hier ben ik ongelooflijk dankbaar voor. Ook lever ik artikelen aan voor andere bloggers en sinds kort ook voor een magazine. Als ik alle artikelen bundel, dan is het ondertussen alsnog een boek haha.

Daarnaast hoopte ik vroeger dat ik ‘als volwassene’ er voor anderen kon zijn om de wereld een stukje mooier te maken. Dit was een erg ambitieus plan, maar het begin is er. Sinds kort lees je op mijn blog elke maandag een artikel voor de rubriek Project Positief, waarin ik anderen probeer te besmetten met positiviteit. Het is te gek dat zoveel lieve lezers hier nu ook een bijdrage aan leveren en hieraan deelnemen!

a4

 Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik combineer mijn fulltime baan als marketingmedewerker met het bloggen en schrijven van journalistieke opdrachten. Ook woon ik samen met mijn lieve vriend en onderneem ik graag leuke activiteiten met vrienden. Om dit alles te kunnen combineren begint mijn dag vroeg met het ontbijten en tegelijkertijd schrijven aan mijn blog en het bijhouden van mijn inbox. In de bus onderweg naar werk lees ik mij meestal alvast in voor werk en vervolgens ga ik eenmaal aangekomen op kantoor aan de slag. Ik begin altijd met het bekijken van de inbox, want het grootste deel van de communicatie gaat per mail. Verschijnt er een nieuwe titel? Dan schrijf ik hiervoor het persbericht en breng ik de pers (print en online) van deze informatie op de hoogte. Ook kijk ik wat er meer aan activiteiten voor een boek gerealiseerd kunnen worden en werk ik dit uit. Wat er mogelijk is, hangt af van het genre en de bijbehorende doelgroep. Daarnaast vul ik de socialmediakanalen en heb ik regelmatig contact met redacties van kranten, tijdschriften, online magazines en bloggers. De tijd vliegt voorbij en verveling is er niet bij.

Elke dag is verschillend en dat maakt het extra uitdagend. Als ik thuiskom, dan eet ik gezellig samen met mijn vriend en kletsen we volop bij en dan werk ik vaak nog een uurtje aan mijn blog. Daarna gaan we richting de sportschool of we ondernemen samen iets leuks. Is er in de avond een event dan ga ik daarheen, de vrije avonden komen er nu ik mijn diploma heb gehaald eindelijk aan en daar verheug ik mij echt op. Superfijn!

 Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers?
Making one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Deze prachtige quote kwam ik tegen en hij is mij altijd bijgebleven. Anderen vooruit helpen is altijd mijn doel geweest met alles wat ik aanpak en in al mijn handelingen. Het is een soort levensstijl geworden, vooral omdat het helemaal niet veel moeite, geld of tijd hoeft te kosten om het verschil voor de ander te maken. Samen kunnen we het verschil nog groter maken door elkaar te besmetten met positiviteit. Smile, wees dankbaar én help elkaar vooruit. Be the change you wish to see in the world!

Dankjewel Dagmar , voor je mooie antwoorden op mijn vragen. Wat een bezige bij ben je en wat weet je dat met passie te brengen. Die glimlach krijg je inderdaad zeker voor elkaar bij anderen. Ik wil je veel geluk wensen in de toekomst en wat zou het gaaf zijn als er ooit een boek uit jouw hand zou verschijnen! Ik ben benieuwd wat jullie van het interview met Dagmar vonden, laat jullie reacties achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Dagmar Valerie is marketingcoördinator en blogger!”

 1. Wat een heerlijke baan heb je en wat ontzettend fijn inderdaad dat je daar iedere dag fluitend naar toe kan. Het is niet makkelijk om een passende functie te vinden als je chronisch ziek bent. Echt heel fijn voor je!
  Marion onlangs geplaatst…Shoplog: HEMA – Action – AldiMy Profile

 2. Leuk artikel weer. Dat klinkt echt als een hele leuke baan! 🙂 En inderdaad knap om het ook nog te combineren met bloggen en andere opdrachten.
  Manon onlangs geplaatst…15x FitspirationMy Profile

 3. Ik volg Dagmar nog niet zo heel lang dus zoveel had ik nog niet gelezen op haar blog over haar baan. Klinkt als een hele fijne baan. Vooral als je er met zoveel plezier heengaat, dat vind ik altijd een van de belangrijkste dingen!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: 32 wekenMy Profile

 4. Heel inspirerend artikel! Erg leuk om te zien hoe ze haar dag vult, waarbij ze vooral veel verteld over haar werk! Ik ben ook al een beetje aan het oriënteren wat ik na mijn studie wil doen, en nu heb ik een beter beeld gekregen. Bedankt!
  Maaike onlangs geplaatst…Fit Friday #09My Profile

 5. Leuk om te lezen! Je hebt er een volger bij. PR en marketing, daar ligt mijn passie ook. Helaas nog geen job in gevonden.
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

 6. Dagmar is echt een inspiratie voor me. Zo knap hoe ze ondanks dat haar lijf af en toe echt niet wil, zo positief en stralend kan blijven. Ik volg haar blog nu een tijdje en telkens als ik een van haar artikelen lees, kan ik er zelf ook weer even tegen en lukt het me toch om net dat ene stapje extra te zetten. Daarnaast vind ik haar blog prachtig en is haar site voor mij (als beginnend blogger) mijn grote voorbeeld.
  Michelle onlangs geplaatst…ESSIE NAGELLAK – SOLE MATE – REVIEW EN FOTO’SMy Profile

 7. Wat een ontzettend leuke rubriek is dit toch! Heb ook een lange tijd geleden iedere week een ‘blogger of the week’ artikel gemaakt met een mini interview. Ook leuk om te doen! Als je nog iemand zoekt, ik zou het ook heel leuk vinden 😀 !
  Janouk onlangs geplaatst…Morgen sta ik op de IJ-hallenMy Profile

 8. Ik vind Dagmar zo’n mooie en inspirerende meid! Haar baan klinkt ook echt als een droombaan, zo gaaf dat ze dat nu al heeft bereikt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.