Mommy monday: Waarom op tijd komen als moeder lastig is..

optijd komenIn deze mommy monday ga ik uitleggen waarom het als moeder lastig is om op tijd te komen, dan bedoel ik op tijd op afspraken en dergelijke. Ik schaam me een beetje om dit op te biechten maar het is gewoon wel de waarheid en een eerlijk artikel en stiekem denk ik dat ontzettend veel moeders zich hierin herkennen. Van origine ben ik een control-freak, ik kwam altijd overal op tijd. Ik was vroeger nog eerder ergens te vroeg dan te laat. Sinds ik moeder ben is dat anders, hoe hard ik mijn best ook doe, het lukt vaak niet. Begrijp me niet verkeerd, op hele officiële afspraken zoals in het ziekenhuis of een belangrijk gesprek, daar zal ik op tijd komen maar andere afspraken, het lukt me niet. Last minute gebeuren er dingen en raak ik in de vertraging. Daarvan geef ik echt niet mijn eigenwijze dreumes de schuld, het ligt aan mijzelf. Sinds ik moeder ben is op tijd komen een kunst en in dit artikel vertel ik waarom.

Het scenario begint eigenlijk altijd hetzelfde. Ik sta ruim van te voren op en denk dat een uur voldoende tijd is om mezelf op te maken en klaar te maken, Lana aan te kleden en te verschonen, Lana te voeden en later ontbijt te maken voor mezelf en een ontbijtpapje voor Lana die ik haar vervolgens geef. Daarna de tas in te pakken (die vaak al helemaal gereed is), Lana’s schoenen en jas aandoen, mijn tanden poetsen, wat parfum opspuiten, mijn schoenen en jas aan doen en Go!

Een uur is in principe voldoende tijd, zo lang ben ik niet bezig met mezelf opmaken, ontbijt te maken en te eten enzovoorts. Toch gaat het mis en dat om de volgende voorkomende scenario’s. Er gebeurt op het laatste moment zoveel. Ik zit lekker te ontbijten, neem daar ontspannen de tijd voor en vergeet vervolgens dat ik toch wat haast moet maken. Als we vervolgens willen vertrekken dan kan ik dat andere schoentje of sokje van Lana niet vinden. Of Lana heeft geen zin om haar jas aan te doen en laat dit luidkeels merken wat een heleboel gehannes oplevert. Of ik laat een kopje omvallen waardoor ik echt even moet poetsen in huis. Ook komt het voor dat ik Lana voor het ontbijt verschoond heb waarna ze tijdens het ontbijt haar luier vult waardoor een verschoonsessie echt nog nodig is.
Ik kan mijn autosleutel nergens vinden en kom tot de ontdekking dat Lana deze leuk verstopt heeft in het Tv-meubel. Of ik wordt nog even gebeld door de energiemaatschappij die me iets wil verkopen waar ik heel snel tegen wil zeggen dat ik geen interesse heb. Of de luiertas blijkt toch leger te zijn omdat we de dag ervoor een ongelukje hadden en ik er nog geen verse verschoning in gedaan had. Als we dan eenmaal bij de auto aankomen lukt het me niet om Lana binnen een paar tellen in de riempjes te krijgen van dat autostoeltje. Dit is een greep van de voorkomende scenario’s die meestal niet allemaal tegelijk voorkomen gelukkig.

Zo kan ik nog wel wat meer scenario’s opnoemen en vind ik het vervolgens heel vervelend om te laat te komen. Ik wil Lana niet als reden opgeven dat ik te laat kom en ik vind het niet fijn om een smoes te bedenken. Sinds ik moeder ben lijken er zoveel meer dingen te zijn waar ik aan moet denken voor ik vertrek. En het gekke is, dit overkomt Yannick helemaal niet. Mannen of vaders lijken daar veel georganiseerder in te zijn, of komt dat omdat wij, moeders, dit allemaal op orde brengen? Ik weet het niet maar te laat komen is gewoon niet fijn.

Ik ben benieuwd of jullie je hierin herkennen (hopelijk wel haha). Wat is voor jouw herkenbaar als moeder zijnde, wat overkomt jou ook last minute voor je wil vertrekken? Of gebeurt jou dit helemaal niet? En die papa’s, hebben die mannen van jullie het allemaal wel op orde? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen, ik kijk uit naar de reacties in de comments.

 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

49 gedachten over “Mommy monday: Waarom op tijd komen als moeder lastig is..”

 1. Hahaha ja heeeeel herkenbaar hoor!!!
  Wij moeten voor schooltijd ook nog vaak haasten… ik heb ook weer een hekel aan te laat komen.
  Ik probeer vaak de avond van te voren alles klaar te leggen.. dat scheelt echt een hoop! Denk aan kleding voor de jongens, 4 lunchtrommels, 4 drinkbekers en omtbijt zet ik ook klaar. Kunnen ze in een keer doorgaan smorgens 🙂
  Kaboutertuin onlangs geplaatst…Transparant DIYMy Profile

 2. Hier ook geen kids en ik ben echt altijd op tijd (behalve als ik verdwaal en dat gebeurt helaas heel vaak). Ik kan me voorstelken dat het met kinderen anders is, omdat er toch vaak onverwachte dingen gebeuren. Maar waarom mannen daar geen last van hebben? Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 22My Profile

 3. Heel herkenbaar. Ik onderschat de tijd die ik nodig heb. Het begint al bij het opstaan. Dan het ontbijt wat niet wil vlotten. Conclusie te laat in de auto en zo loop je achter de feiten aan. Het ligt heel erg aan mijzelf, als ik een kwartier eerder zou opstaan, zou het probleem grotendeels verholpen zijn.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Photo bomb: week 1My Profile

 4. Heel herkenbaar Kelly! Ik ben blij dat je dit vertelt, want ik dacht dat ik de enige was ;). Wij hebben beide moeite om nu op tijd weg te komen uit huis, zeker nu we twee kids hebben. Het lijkt haast een onmogelijk taak soms. Dan poept de jongste zijn luier weer vol voor vertrek of zitten we in de auto en dan blijkt de oudste ineens wel naar de wc te moeten. Of de jas wil niet aangedaan worden of we zijn weer een essentieel onderdeel vergeten in de luiertas te doen, haha. Op tijd komen lukt zelden terwijl ik vroeger keurig op tijd was.
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Smashbox Photo Finish Foundation Primer Pore MinimizingMy Profile

 5. Bij valt het nu nog mee (zoontje, 15 weken). Ik leg altijd de luiertas dag ervoor klaar, leg de sleutels en me tas klaar, Sta ‘s ochtends uur voor de voeding op & maak mezelf klaar, ontbijt, vervolgens kleed ik Luka aan & voed hem & kunnen we gaan!
  Sanja onlangs geplaatst…What makes me happy? #JanuariMy Profile

 6. De ALLEReerste keer dat we met Nilo op stap gingen gebeurde het al. We hadden eindelijk dat verdomde jasje aangekregen (die MOUWTJES!!!! AAARGH), hem in de Maxi Cosi gedaan (zit ie wel goed? zit ie wel veilig? zit ie goed vast?), begint meneertje ineens te drukken, te persen, te kreunen en loopt rood aan hahahaha. Hele handel weer uit de Maxi Cosi gehaald, jasje uit… Hahahaha, nee ik snap HEEL goed waarom je altijd te laat bent…
  Manon onlangs geplaatst…VLOG: Weekendje weg met kerst #1My Profile

 7. Ik heb er ook last van, maar mijn man nog meer, haha. Totale chaos hier. En ik heb echt een hekel aan te laat komen. Helaas ontkom ik er niet aan op de een of andere manier sinds de kleine meid er is. Vooral poepluiers op t laatste moment zijn de laatmakers, maar ook als peuter besluit haar melk door de kamer te gooien.

 8. Heel gek inderdaad dat vaders daar minder moeite mee hebben, die lijken ook rustiger te blijven. Alhoewel mijn man structureel alles op het laatst doet (Antiliaans ;)) maar toch komt het goed. Als ik Sarah moet wegbrengen naar de opvang heb ik ook altijd meer tijd nodig dan ingepland. Zo vult ze haar luier vlak net voor vertrek bijvoorbeeld. En een kindje afgeven op de opvang met vieze billen vind ik vervelend. Toch maar eerder opstaan voor het geval dat en mocht ik tijd over hebben, even heerlijk knuffelen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…BikkelharT. Welke onderzoeken financiert de Hartstichting?My Profile

 9. herkenbaar ja daarom doe ik altijd de avond van de tevoren alles klaar zetten, sleutels op tafel, alles pak klaar zetten ect kwa lunch en tussendoortje voor de meiden op de school zodat ik smorgens alleen nog maar hoef klaar te maken, dit doe ik al vanaf het begin dat ze klein waren 😀
  alleen leuke is dat ik nu niet mijn sleutels kwijt ben maar de de meiden hahah
  rachel onlangs geplaatst…Laat maar…happy new year!!My Profile

 10. Ik zelf heb geen kinderen. Ik denk dat mannen hier beter in zijn omdat zij zich er minder van aantrekken als je bijvoorbeeld het huis wat minder netjes achter laat.
  Die denken dan vaak oh dat komt later wel, terwijl ik dan denk nee dat moet nu.

 11. Oh heel herkenbaar, zelfs als ik sochtends zelf een half uur eerder op sta zodat ik ‘rustig’ op kan starten ga ik zo op in allerlei blogs en instagram foto’s dat ik dus schrik drie kwartier later dat ik mn peuter toch echt wakker moet gaan maken. En die weigert dan natuurlijk zichzelf aan te kleden en te ontbijten. Moet altijd net voordat we gaan toch nog even plassen en mama dat kan echt niet met jas aan.
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | Dankbaar voor negatieve mensenMy Profile

 12. Op zich vrij herkenbaar ja. Al merk ik wel dat ik als we met zijn drieën ergens heen gaan hier meer tegenaanloop dan wanneer ik alleen met Bjarne ergens heen ga. Maar als ik alleen ga sta ik ook heel ruim van te voren op waardoor ik eigenlijk altijd veel te vroeg klar ben. En dan kunnen die extra verschoonsessies er wel bij haha.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Persoonlijk alfabet: LMy Profile

 13. Ik herken mijzelf hier niet in – mijn poezen hoeven alleen eten te hebben ‘s ochtends dus dat is best makkelijk – maar ik kan het me maar al te goed voorstellen! Over het algemeen heb ik drie kwartier nodig voordat ik naar mijn werk kan gaan (wel de avond ervoor gedoucht hebben) en dat red ik altijd prima! Ben nogal van de tijd, haat het om te laat te komen… haha!
  Milou onlangs geplaatst…Random favouritesMy Profile

 14. Ik ben nog geen mama maar het lijkt me heel normaal dat je met een kindje wel eens te laat komt. Op officiële afspraken zal ik altijd op tijd zijn, liever een halfuur te vroeg dan een halfuur te laat. Maar bij familie en vrienden kan het gebeuren dat ik tien minuutjes te laat ben. Dat komt vaak omdat mijn vriend veel te laat de badkamer ingaat om zich klaar te maken. Mijn smoes is dus mijn vriend 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Nail Polish | Artstix Duo Blue Maldives & China Glaze I Pink I CanMy Profile

 15. Oh, dat is allemaal heel herkenbaar hoor. Ik was altijd overal op tijd (zelfs vaak te vroeg) voordat ik moeder werd. Die tijden lijken wel voorgoed voorbij. Kinderen lijken wel altijd als je haast hebt hun luier vol te poepen, zichzelf onder te knoeien of niet mee te willen werken. En de honderd-en-één dingen waar je aan moet denken voordat je uberhaupt de deur achter je dicht kunt trekken helpt ook niet ;). Mannen hebben hier naar mijn mening minder last van omdat het toch vaak de mama’s zijn die aan al die dingen denken. En mannen lijken het ook minder erg te vinden als ze iets zijn vergeten.
  Tessa onlangs geplaatst…Leestip: The truth about foodMy Profile

 16. Ik ben van nature altijd laat. Altijd. Zelfs bij belangrijke afspraken zoals het ziekenhuis en tandarts. Sad but true.

  Nu met twee kindjes is het alleen maar erger geworden. Ik gaf mijn buitenlandse mentaliteit altijd de schuld, als in van 5 voor 4 of 5 over vier wat maken die minuten nu uit? We hebben een heel mensenleven 😉

  But serious. Ik ben een pain in the ass voor anderen.

  En eerlijk waarom poepen kindjes altijd op het punt dat we de deur uit moeten?!? 😉

  Ik kan je niet verder helpen en alleen maar zeggen dat het heel herkenbaar is.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly pictures (keeping up with Nesrin)My Profile

 17. Ik was ook altijd op tijd… kan het mij nu twee kinderen later bijna niet meer voorstellen hahahaha. Vreselijk vind ik dat. Tijdens het lezen van je artikel dacht ik alleen maar… ja klopt, ah dat heb ik ook… klopt ja. Hahahaha

 18. Al 9 jaar moeder…( inmiddels van 2 kids) en echt nog nooit ergens te laat gekomen!
  Ik ben dan ook een giga controlfreak en heb een hekel aan te laat komen….

 19. Haha ja heel herkenbaar. Maar voor ik moeder werd kwam ik ook al vaak te laat.
  En nee, manlief heeft het hier niet beter op orde als we weggaan. Wanneer we met zijn drieen weggaan pak ik alles en moet ik de dingen die manlief mee neemt ook nog opnoemen, anders vergeet hij het.

  En als hij met Luuk weggaat, moet ik hem ook van alles helpen herinneren. Ach ja. Ik doe het met liefde 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Budget challenge – Kringloopwinkel aankopen onder de € 10,-My Profile

 20. Ik had er altijd al moeite mee en nu is het helemaal onhaalbaar geworden, zoals je gemerkt hebt. Vooral het jasje aankrijgen, net nog een gevulde luier voor je kiezen krijgen of inderdaad die luiertas die toch te weinig luiertjes heeft opeens. Of het speentje dat zoek is. Verschrikkelijk.

  Deze week ben ik begonnen met te vroeg afspreken zodat ik toch nog op tijd op voor de werkelijke afspraak.
  iooon onlangs geplaatst…Goede voornemens voor 2015My Profile

 21. Ik ben van mezelf erg stipt, maar niet als ik ergens met mijn dochter naar toe moet. Ook al plan ik alles van tevoren, er gebeurt altijd wel iets. Sowieso moet ik tegenwoordig hemel en aarde bewegen om mijn dreumes schoenen aan te trekken op een manier dat ze die ook langer dan 5 minuten aanhoudt, maar ook gaat er wel eens een beker melk over haar kleding heen, of blijk ik zelf onverklaarbare vlekken op mijn kleding te hebben…dat soort dingen.
  Romy onlangs geplaatst…Houten speelgoed vs plastic speelgoed: mijn ervaringenMy Profile

 22. Vervelend herkenbaar 😉 De hele klaarmaak- planning loopt gesmeerd en dan op het allerlaatste moment moet er toch ineens nog zoveel gebeuren haha. Ik baal er keer op keer weer van, maar het is onoverkoombaar!

 23. Ik heb geen kinderen maar ik kan mij goed voorstellen dat op tijd komen een uitdaging is als je kids hebt! Zelf ben ik altijd veel te vroeg voor afspraken, ook niet altijd handig haha.
  Xaviera onlangs geplaatst…Birthday GiftsMy Profile

 24. Oh my god, nee. Haasten met kinderen is er niet meer bij. Het is nu zo erg dat wij dichter bij school verhuisd zijn en eerder opstaan zodat onze dochter haar zeeeer langzame ontbijt taferelen zonder te veel geïrriteerdheid van ons kan voort zetten.. Maar het blijft een uitdaging hihi.
  Succes!

  Liefs,

  Eva
  Eva onlangs geplaatst…De diepte in met Josje FellerMy Profile

 25. Wacht maar tot ze straks op school zit en je op tijd MOET zijn. Juf stuurde een mail rond of ouders a.u.b. op tijd willen zijn omdat het storend is. Sindsdien probeer ik er echt op te letten, maar dan nog kom ik dan vaak maar 3 minuten voor schooltijd met verward haar en 2 kids rennend in mijn kielzog het schoolplein opgerend.

  Gek genoeg was ik altijd op tijd toen ik een alleenstaande moeder was. In mijn eentje voor 2 kids zorgen, hen naar de crèche brengen en op tijd op werk zijn? No problem, maar nu…misschien was het ook wel zo omdat ik wist dat het alleen van mij afhing. Als ik het niet deed, deed niemand het. Toen legde ik alles de avond van tevoren klaar, dekte de tafel in de avond, kookte alvast vooruit. Nu probeer ik dezelfde discipline weer te vinden, maar het is moeilijk (en misschien ook wel minder nodig)…

 26. Heel herkenbaar sinds ik 2 kinderen heb sta ik zelfs nog een half uur eerder op. bij 1 kind om 7 uur en nu zelfs om half 7 want er komt standaard wel iets tussendoor. Mijn man heeft dit niet want ik zet en maak alles klaar als hij de kinderen mee moet nemen
  Els onlangs geplaatst…review: Aussie shampoo, conditioner en sprayMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.