Waarom ik zo van bloggen houd.

Ik kwam dit type blogje op verschillende blogs tegen en het leek me leuk om hier ook aandacht aan te besteden op mijn eigen blog. Mijn blog Kelly Caresse.nl bestaat sinds 15 januari, dat is dus nu een half jaar ongeveer. En die tijd is echt gevlogen, mijn blog is verandert, maar de thema’s blijven wel ongeveer hetzelfde. Van een .wordpress.com naar .com en toen weer naar .nl. Ook de lay-out heeft al verschillende vormen aangenomen. Dat is niet waar het om gaat, dit is mijn plekje op het web. En ik ben dankbaar dat er zoveel mensen zijn die nieuwsgierig zijn naar mijn teksten. De bezoekersaantallen blijven toenemen, en ook het aantal volgers via de social media van Kelly Caresse. Dit maakt me hartstikke trots, maar ook onwijs dankbaar!. In dit blogje wil ik nog even opsommen waarom ik blog, wat ik er zo fijn aan vindt.

1: Een eigen plekje op het web.

Deze blog, is mijn eigen plekje op het wereld wijde web. Het plekje waar ik op doe wat ik leuk vind. Het plekje waarvoor ik bepaal hoe ik het eruit laat zien, en waarop ik doe wat ik leuk vind. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen, met name over voeding, gezonde leefstijl, sport, fitness, af en toe een beetje beauty, maar ook fashion vind ik interessant. Mijn blog, en onderwerpen bewegen mee met mij, en met dat waar ik op dat moment mee bezig ben. Momenteel is de zwangerschap een hot item, de volgende keer de geboorte en de zorg voor mijn kindje. Toch zal healthy lifestyle en mode altijd wel meebewegen met mijn interesses.

2. Schrijven.

Door deze blog te hebben, schrijf ik, blijf ik schrijven, en kan ik van mij af schrijven. Ik vind het heerlijk om mijn ideetjes op papier te zetten en te delen met anderen. En wat anderen er dan ook van mogen vinden, ik heb ervan genoten om het op ‘papier’ te zetten. Deze blog is een soort vertaling van mijn dagboek. En al ben ik niet zo heel erg goed met spelling, het schrijven vind ik fijn. Heerlijk achter mijn macbook gaan zitten, kopje koffie of thee erbij en beginnen met schrijven. Foto’s maken van producten, foto’s op het web zoeken die passen bij de artikelen, inspiratie op doen overal waar ik ben, en even opschrijven in mijn notitieboekje. Dat wat ik van me af wil schrijven, schrijf ik op en deel ik. En ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dat op deze plek kan doen, en ook dat er blijkbaar uit statistieken zoveel mensen interesse in hebben.

3. Mijn blog is mijn hobby-passie

Het bloggen is voor mij een nieuwe hobby geworden, iets wat sinds een half jaar bij mijn leven hoort. Ik heb er echt een passie in gevonden, en ik merk ook dat het voor mij een manier is om tot rust te komen. Sporten is voor mij een belangrijke hobby, maar ik moet ook leren rust te nemen, en te gaan zitten om zo tot mezelf te komen. Dit voorkomt dat ik altijd maar doorga en actief bezig blijf. Bloggen is een manier om passief, actief te zijn. Er bij gaan zitten en tot mezelf te komen om zo een passie te delen. Ook is het een manier om mijn creativiteit te uiten en te delen. Bloggen is voor mij echt een verrijking van het leven.

4. Andere bloggers leren kennen

Sinds ik ben gaan bloggen heb ik heel veel nieuwe mensen ontmoet, heel veel meiden die ook bloggen, en dezelfde passie hiervoor hebben. Ik ben naar de Beautygloss party geweest met een gezellige groep blogmeiden, en ik heb nieuwe vriendinnen erbij gekregen. Via een groeps what’s app spreek ik nog veel blogmeiden en wisselen we ideetjes uit. Door het bloggen heb ik bijvoorbeeld lieve vriendin Suzanne leren kennen, maar ook Joyce is een lieve vriendin van mij geworden, ondanks de afstand. Het is leuk om met anderen deze passie te kunnen delen. Sommige mensen in mijn omgeving begrijpen niet zo goed wat dat bloggen in houdt, wat je er allemaal mee kan en waarom het voor mij zo fijn is. Er zullen misschien zelfs mensen zijn die dat bloggen maar raar vinden. Wat anderen ervan vinden maakt me niet uit, ik kan mijn ei kwijt, en ik deel dit met andere lieve blogmeiden.

5. De bezoekers

Zoals ik al wel eerder vermeld had, ben ik onwijs dankbaar voor jullie, dat jullie de moeite nemen om mijn blog te lezen, dat jullie blijven terug komen, en ook zulke leuke en lieve reacties achterlaten. Ik lees alle reacties, en al beantwoord ik ze niet altijd, iedere reactie geeft me een fijne glimlach. De interactie die ik heb met bezoekers, de leuke mailtjes die ik krijg met vragen en verzoekjes, die geven me een heel fijn gevoel. Dat ik het niet enkel voor mezelf doe, maar er blijkbaar ook anderen een glimlach mee geef. Ik ben gewoon heel blij dat ik de stap voor het bloggen heb gezet, en er zo van kan genieten.

6. Eindeloze inspiratie en motivatie

Het bloggen zet mijn creatieve voelsprieten op scherp, overal waar ik kom kijk ik om me heen, en doe ik inspiratie op voor nieuwe blogjes en artikelen. Ik leer steeds meer bij, en langzamerhand wordt de blog van betere kwaliteit, worden bijvoorbeeld de foto’s beter, en weet ik duidelijk hoe en wat ik wil schrijven. Het is een goede levensles voor mij, het geeft me inspiratie en ook veel vreugde. Daarnaast is het voor mij een motivatie bron, om bijvoorbeeld lekker en gezond te blijven koken (zodat ik er weer lekkere recepten over kan delen), dat ik lekker blijf sporten, omdat mijn blog me herinnert waarom ik daar zo van kan genieten, omdat ik daarover blijf schrijven. Ook is het voor mij een motivatie bron om te blijven doen wat ik leuk vind, en te geloven in mezelf. En mezelf te durven zijn. Een onzekerheid van mij is dat ik soms bang kan zijn wat anderen van me zullen denken, en ik merk dat ik me toch wel onderscheid van anderen, en me steeds minder laat beinvloeden door de mening van anderen. Deze blog, die helemaal mijn eigen ik weerspiegelt, laat me dit blijven doen. Zodat ik mezelf kan blijven zijn, en op die manier de gelukkige ikzelf kan zijn, wat anderen daar dan ook van mogen vinden.

7. De leuke extra’s door het bloggen.

Het bloggen heeft voor mij zoveel leuke voordelen gegeven, ik ontdek veel nieuwe dingen, en doe inspiratie op om over te schrijven. Het is leuk dat er steeds vaker ook bedrijven zijn die me benaderen voor het uitproberen van nieuwe producten, het doen van samenwerkingen, en het houden van winacties. Ik ontdek zo ook dingen die ik zonder het bloggen niet zou ontdekken. Ik ben benieuwd hoe mijn blog in de toekomst ontwikkeld, maar voor mij is het belangrijkste dat ik het doe omdat ik het zelf zo graag doe. Wat het me dan kan opleveren dat is alleen maar meegenomen. Zolang ik ervan geniet om te schrijven over dat wat ik leuk vind, biedt het bloggen me al zoveel aan extra’s.

Dit zijn voor mij redenen waarom ik blog, waarom het mijn passie is en waarom ik er zo van geniet. Ik ben dan ook zeker van plan om heerlijk te blijven bloggen, en te zien hoe dit eigen plekje op het web ontwikkeld. Nogmaals bedankt voor jullie komst, leuke reacties, en feedback. Ik ben natuurlijk ook bij dit blogje weer benieuwd naar jullie reacties.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

15 reacties

 • Martina
  15 juli 2013

  Leuk en herkenbaar! 🙂

 • Suzanne
  15 juli 2013

  Ik ben super blij dat ik jou heb leren kennen en dat je nog lang mag blijven bloggen. Zeker als straks mijn kleine vriendinnetje er is!

 • Bente
  15 juli 2013

  Leuk stukje om te lezen en idd ook erg herkenbaar!

 • Lindsey
  15 juli 2013

  Fijn dat het bloggen zo belangrijk voor je is geworden 🙂 ik vind het leuk om in jouw persoonlijke dagboek mee te mogen lezen. Keep up the good work! 😉

 • Leoni
  15 juli 2013

  Goh zeg, ik dacht dat je blog al veel langer bestond. Dank je wel dat je een deel van jezelf met ons wilt delen :), en ik hoop dat nog heel lang te mogen blijven doen 😉

 • Dionne (@Diolifestyle)
  15 juli 2013

  Super leuk om te lezen!

 • Joyce
  15 juli 2013

  Leuk om te lezen, heel herkenbaar! Het bloggen is inderdaad heerlijk en er komen zoveel leuke dingen bij kijken.

 • Marielle
  15 juli 2013

  Wauw, wat bijzonder dat je zo snel bent gegroeid en dat je enorm geniet van alles! Het is je gegund en ik hoop dat je nog lang blijft bloggen. Ik geniet enorm van je website!

 • Angelique
  16 juli 2013

  Ben het met alle punten met je eens, zo fijn om te bloggen 🙂

 • Femke
  16 juli 2013

  Hartstikke leuk om dit te lezen! En ja; er zijn zoveel redenen om te noemen waarom je van bloggen kunt houden! 🙂

 • Lara
  17 juli 2013

  Wat een leuk blogje, ijkt me een heerlijk gevoel als het zo goed gaat en je gelukkig bent! En wat zie jij er knap uit zeg, op die foto bij puntje 3!

 • Nadia
  17 juli 2013

  Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen, ik vind het enorm leuk om een kijkje te nemen in je leven en het lijkt net of ik je een beetje ‘ken’. 🙂

 • kelly
  17 juli 2013

  ah wat een super leuk en lief compliment dankjewel!

 • kelly
  17 juli 2013

  ah dankjewel voor het lieve compliment!!! 🙂

 • annouska
  17 juli 2013

  Wat mooi om te lezen, iedereen ervaart bloggen op zijn of haar eigen manier en het is leuk om dat eens te lezen. 😀

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.