Suikervrij leven in 30 dagen

Suikervrij leven in 30 dagen. Carola van Bemmelen schreef dit boek, naar aanleiding van de sugar challenge die ze heeft gehouden, een challenge van 30 dagen waarbij ze zich ontdeed aan (geraffineerde) suikers. De schrijfster van dit boek is een internationaal gediplomeerd Food- en lifestyle coach en trainer in de Hormoonfactor.  Carola van Bemmelen over deze challenge: ” Door te stoppen met het ‘verzoeten’ van mijn leven sta ik weer veel beter in verbinding met mezelf. Dat is ook mijn wens voor jou. Mijn droom is een wereld waarin we weer kunnen leven in verbinding met onszelf en met elkaar. Waar geen suiker niet meer nodig is om de pijn van eenzaamheid en het niet (durven) leven van jouw waarheid te verdoven. Een wereld waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt en op die manier dat bijdraagt wat zo nodig is. Een blije wereld ook, waarin iedereen zijn eigen zoete leven leeft. Een wereld die zoet genoeg is van zichzelf, waar suikers overbodig zijn.” 

Ik ontving dit boek en werd er gelijk heel nieuwsgierig naar. Ik was al begonnen met de 40 dagen zonder suiker cursus van Miss natural welke me goed beviel, maar ik miste een duidelijkere handleiding. Zo’n e-cursus is handig, maar ik vind het fijner om een boek in mijn handen te hebben, met duidelijke tekst en uitleg, recepten en motivatie tips.

Ik ben dit boek ‘suikervrij’ na ontvangst gelijk gaan lezen en eigenlijk had ik het binnen een dag al uit. De schrijfstijl, de motiverende tips, ik vond het heel erg interessant. Dit boek raakt je, en ik voelde me persoonlijk aangesproken, en dat is wat mij motiveerde om verder te lezen en me bewust te worden van mijn leefstijl. Ik las dit boek, met een schaaltje naturel (suikervrije) chips naast mij, welke ik bijna met een schuld gevoel opsmikkelde, want het kan dan wel suikervrij zijn (Lays naturel), toch komt het niet vanuit de natuur. Natuurlijk wil ik gewoon genieten van zulke snacks, maar ik ervaarde een moment van bewustwording.

suikervrij leven

Dit boek bevat gevarieerde recepten om suikervrij te kunnen leven (van lekkere ontbijtjes tot snacks, bijgerechten tot heerlijke desserts etc.) en ook worden er voorbeeld menu’s gegeven in het boek. Dit kan een fijn handvat zijn voor het starten van deze challenge. In een 3-fasenplan wordt je begeleidt met het behalen van je doelen. Het boek geeft aan dat je razendsnel effect zult gaan merken: je voelt je energieker, je zult beter gaan slapen en je kunt er gewicht mee verliezen. Wat ook een voordeel is, dat de ingrediënten voor deze challenge gewoon bij de supermarkt te verkrijgen zijn, je hoeft er niet speciaal voor naar een bio-winkel.

suikervrij leven

Wat dit boek erg duidelijk aangeeft, is allereerst een inleiding over suiker in het algemeen. Wat wordt daar precies mee bedoelt en op welke manieren worden geraffineerde suikers in de ingrediëntenlijst verstopt tot onherkenbare ingrediënten. Vervolgens worden voedingsgewoontes van vroeger tot nu toe uitgelegd, en de groei die heeft plaatsgevonden naar ongezonde geraffineerde voeding. Ook emotionele factoren worden besproken waaronder dat suiker nogal eens gebruikt wordt als troostvoer of zoethoudertje, zelfs al bij kleine baby’s. Hoofdstuk 3 gaat verder met het bespreken van de gezondheid. Wat voor gezondheidsklachten kunnen er ontstaan door het gebruik van overmatige suikers, en hoe zorg je ervoor dat je je bloedsuiker en algehele gezondheid beter op peil kunt houden. Zo ontstaan er veel schimmelinfecties, darminfecties, hoofdpijn en andere klachten door een teveel aan suikers. Ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten worden uitgebreid besproken. Vanaf hoofdstuk 4 wordt het afkicken van suikers besproken en begint de uitleg over de challenge zelf. Er worden allerlei tips gegeven hoe je suikervrij kunt boodschappen doen, naar een verjaardag kunt gaan en kunt trakteren op je werk. Stap voor stap wordt er uitleg gegeven zodat ook jij van start kunt gaan met deze challenge.

suikervrij leven

“Wist je dat een standaard dagmenu, voorgeschreven door een diëtiste, ongeveer 25 suikerklontjes bevat? “

Suikervrij leven vond ik echt een eyeopener met duidelijke en eerlijke uitleg. Een echte aanrader wanneer je van plan bent je leefstijl gezonder te maken, of bijvoorbeeld wanneer je door gezondheidsklachten (hoofdpijn, vermoeidheid, schimmelinfecties, verstopte darmen, overgewicht etc.) je fitter en gezonder wilt gaan voelen. De recepten in het boek zijn makkelijk te maken en een goede bron van inspiratie in je keuken.

Suikervrij leven wordt uitgegeven door uitgeverij Unieboek Spectrum en kost 19,95 euro. Het e-book kost 15,90 euro. Het boek is verkrijgbaar in diverse boekhandels maar ook online volop te bestellen. Voor mij was is dit boek een aanrader. Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met dit boek of met deze leefwijze, en wat jullie hiervan vinden. Laat jullie reacties weten in de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 • Ashleey
  14 juli 2013

  Wat een goed artikel!!! Fijne review ook!

 • Peet
  14 juli 2013

  Ja ik ben er al mee bezig en dit boek gaat mij verder helpen

 • martinaa89
  14 juli 2013

  lijkt me een eyeopener, fijn boekje!

 • Suzanne
  14 juli 2013

  Ik vind het een heerlijk boek. Fijne informatie

 • Anne Solveig
  14 juli 2013

  Fijne review van het boek! 🙂

 • Beautydagboek
  14 juli 2013

  Volgens mij een fijn boek, heel handig!

 • Joyce
  14 juli 2013

  Lijkt me een erg handig en fijn boek!

 • linnnz27
  14 juli 2013

  Het lijkt me een prettig boek. Ik heb pas het boek ”zonder suiker” van Anne Marie Reuzenaar besteld, ben benieuwd of het overeen komt.

 • Feicia
  25 juni 2021

  Leuk en interessant je omschrijving
  Alleen persoonlijk geniet ik nogal van lekkere dingetjes en ik denk zo naast gezond eten kan suiker best.
  ik denk dat het lastig word in de praktijk om zo iets toe te passen en vol te houden er zijn zoveel slechte dingen maar op zo manier kun je denk ik niks meer.
  mijn dochtertjes en mijn zoontje eten gewoon zoete dingen en ook daar naast gewoon gezond . Als je regels hebt met bijvoorbeeld alleen in het weekend zoete dingen of alleen 1 snoepje per dag zorg je er juist voor dat het iets interessants word en dan krijg je eerder dat als je kinderen ouder worden dat ze dan juist los gaan want je hebt er in hun ogen iets interessants van gemaakt.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.