watdoejijvan9tot5colla

Kimberly doet vrijwilligerswerk in Afrika en Azië : ‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of huisvrouw, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het verhaal dat ik ontvangen heb van Kimberly. Zij doet momenteel vrijwilligerwerk in het buitenland. Ze heeft eerst in een weeshuis in Uganda gewerkt en vertrok na drie maanden naar Nepal. Vandaag deelt ze met jullie haar verhaal en ervaringen, ontzettend inspirerend om te lezen.

 

1959662_10152281063024738_245670316_n

Kimberly doet vrijwilligerswerk in Afrika en Azië

foto 1(4)

 Wie ben je en wat doe je? 
Hoi, ik ben Kimberly, 22 jaar en momenteel doe ik vrijwilligerswerk in het buitenland! Van maart tot en met juni ben ik drie maanden werkzaam geweest in een weeshuis in Uganda, en vanaf juni tot en met september doe ik in feite hetzelfde werk in Nepal, maar dan in een daycare. Het weeshuis in Uganda had een mengeling van kinderen mét en zonder beperking. Ook zaten er kinderen tussen met ziektes zoals Aids. De daycare in Nepal is daarentegen helemaal gericht op kinderen met een beperking.

Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk?
Het klinkt cliché, maar het is super dankbaar werk. De kinderen hebben stuk voor stuk nare dingen meegemaakt. Ook zijn gehandicapte kinderen zowel in Nepal als in Uganda niet erg welkom. Juist daarom is het heerlijk om ze te zien lachen als je met ze speelt! Om even uit te leggen wat we precies doen: Mijn vriend, die fysiotherapeut is, behandeld de fysiek gehandicapte kinderen, en ik maak een promotie film om het weeshuis/daycare meer naamsbekendheid te geven. Maar natuurlijk spelen we vooral met de kinderen, geven we ze eten, helpen we ze met oefeningen en geven we ze vooral veel liefde.

Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Nou, nee! Ik zag mezelf nooit vrijwilligerswerk doen in Afrika of Azie. Ik was altijd meer het type van veel shoppen en stedentripjes maken. Toch heb ik mezelf (en iedereen in mijn omgeving) verbaasd door te gaan werken in weeshuizen in Uganda en Nepal. Soms is het lastig, bijvoorbeeld als er weer geen stroom is, als ik een kindje niet begrijp of als ik voor de duizendste keer kwijl over me heen krijg. Maar al met al ben ik zo ontzettend blij dat ik dit avontuur ben aangegaan.

IMG_2151

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk/bezigheid?
Niet echt. Alleen is het wel zo dat mensen die horen dat ik dit werk doe, me soms laten voelen alsof ik een heilige ben. Maar dat is natuurlijk niet zo! Ik ben natuurlijk niet 24/7 aan het werk. In mijn vrije tijd heb ik samen met mijn vriend heel wat van Uganda en Nepal mogen bewonderen!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
In Uganda woonden we op het terrein van het weeshuis, dus daar werden we in feite wakker van de kinderen die onze naam gilden. Om 7 uur ochtends! Mijn vriend ging aan de slag met de fysiotherapie en ik met de film. Tussendoor deden we nog veel activiteiten met de kinderen, zoals kleuren, een waterballonnen gevecht houden, lekker zwemmen of samen knutselen. In Nepal lopen we elke ochtend om 9 uur naar de daycare toe, waar we in feite dezelfde dagbesteding hebben. Alleen zijn de kindjes in Nepal een stuk jonger (tussen de 2 en 7 jaar) en hebben deze allemaal een beperking, waardoor we iets andere dingen met ze doen. Zo geven wij ze bijvoorbeeld eten tussen de middag, omdat ze dit zelf niet kunnen. Het komt eigenlijk in allebei de landen op hetzelfde neer: we vermaken de kindjes in duizend manieren, helpen ze met oefeningen of schoolwerk en geven ze te eten.

IMG_7010

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/bezigheid?
Als je ooit de kans krijgt om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland (met kinderen): DOEN! Je leert er zó veel van en je krijgt er zo veel voor terug. Hier besef je je pas wat een luxe leven wij hebben in Nederland. En, het is natuurlijk gewoon super leuk om met de kindjes te knuffelen en spelen! Bovendien is het ook geweldig om een land drie maanden lang écht te leren kennen. Je wordt er bijna een local van ;).

Dankjewel Kimberly voor het delen van je verhaal, ik vind het erg inspirerend om te lezen. Super tof dat je daarmee je droom achterna gegaan bent en bent gaan doen wat je echt heel graag wilde doen. Mooi om te lezen hoe je beseft hoe luxe wij het eigenlijk hebben in Nederland. Ik hoop dat dit verhaal veel lezers en lezeressen mag inspireren. Zijn er bezoekers onder ons die een zelfde soort reis gemaakt hebben of willen maken? Ik ben heel erg benieuwd! Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Kimberly doet vrijwilligerswerk in Afrika en Azië”

 1. Ik ben zelf afgelopen zomer ook in Uganda geweest om vrijwilligerswerk te doen . Ik deel de mening van Kimberly, als je de kans krijgt, DOE HET! Ik ben pas 16 jaar oud en dan is het behoorlijk confronterend als je leeftijdsgenoten in een land als Uganda ziet die het zoveel slechter hebben dan ik hier.

 2. Mooi geschreven!! Ik vond drie weken Malawi al heftig en heel bijzonder der, laat staan drie maanden! Echt tof dat je dit doen zeg!
  En het is wat je zegt, doen! Als je ooit de kans krijgt om met zoiets mee te kunnen! Je krijgt zoveel terug!
  Liefs, Elize
  elize onlangs geplaatst…OOTD: Lang vestMy Profile

 3. Meid, je bent misschien geen heilige, maar toch…. We zijn jou en alle vrijwilligers die dit doen wel echt heel erg dankbaar. Zo dankbaar dat ik toch tranen in mijn ogen heb nu. Dat komt ook omdat ik een bepaalde band voel met Afrika dat dit me nu zo raakt. Ik ben helaas zelf ziek en heb niet de mogelijkheid om het te doen, maar ik geniet van de verhalen van mensen die wel de kans krijgen om dit te doen en die die kans ook grijpen. Mooi.
  Marion onlangs geplaatst…Plog: Center ParcsMy Profile

 4. Wauw, wat bijzonder dat je dit doet. Het lijkt me echt ontzettend moeilijk en zwaar om dit soort werk te doen, maar inderdaad wel heel dankbaar. Ik denk niet dat ik het zelf zou kunnen, maar misschien scheelt het als je je vriend ook daar hebt zodat je elkaar kan steunen. Petje af meid, heel veel respect.
  Céline onlangs geplaatst…Mealprep | Waarom iedereen nú moet gaan mealpreppenMy Profile

 5. Ah wat vind ik alle reacties leuk! Dank je wel Kelly, dat ik mijn verhaal mocht delen op je blog :). Overigens ga ik zelf binnenkort zelf ook bloggen, o.a. over het vrijwilligerswerk, hopelijk steek ik er mensen mee aan of leren ze er in ieder geval wat van 🙂

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties 🙂

 6. Wauw, mooi om te lezen hoor. Erg bijzonder! Ik zou dit ook graag in India willen doen omdat ik daar ben geboren alleen heb ik erg last van heimwee dus dat wordt helaas niets.

 7. Wauw dit lijkt me zo leuk! Ik vind het heel mooi dat je dit doet. Ik werk ook heel graag met kinderen met een beperking. Je krijg er zoveel van terug… Die kinderen krijgen me echt stil maar maken me ook ontzettend trots en vrolijk! Ik heb dit artikeltje dus met veel interesse gelezen, heel leuk!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: eerste schooldag en griepMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.