Voorleesverhalen van Storytel

Storytel1

Ken jij Storytel al? Ik had er nog nooit van gehoord, tot ik gevraagd werd of ik deze dienst eens wilde testen. Storytel is een dienst waarmee je online audioboeken kunt luisteren, dit kan via je smartphone, maar je kunt ze ook offline luisteren via je e-reader, ipad of bijvoorbeeld een Mp3 speler. Storytel heeft een catalogus vol met kinderboeken, taalcursusssen, thrillers, romans en nog veel meer. Ik mocht het testen en deel vandaag wat ik ervan vind. Ook heb ik een leuke actie voor jullie!

Gesponsord door Storytel.

Storytel is een streamingdienst voor audioboeken. Het is vergelijkbaar met Spotify maar dan dus voor audioboeken (luisterboeken). Gebruikers kunnen eerst 14 dagen gratis de dienst proberen en daarna betaal je € 9,99 per maand. Voor dit bedrag mag je onbeperkt audioboeken luisteren. Er zijn meer dan 10.000 audioboeken bij Storytel in de bibliotheek, zowel Nederlands- als Engelstalig. Storytel biedt de vrijheid om naar boeken te luisteren, waar en wanneer je maar wilt. De audioboeken zijn te beluisteren via de app  op je smartphone en tablet (iOS, Android en Windows) of via de computer.  Omdat het altijd en overal gebruikt kan worden maakt het vele activiteiten een stuk leuker: afwassen, schoonmaken, was vouwen, hardlopen, fitness, in de auto, in de trein, op de fiets en alle andere activiteiten die je maar kunt bedenken.

‘De  missie van Storytel: Enriching your everyday life with great stories!’

storytel2

Ik downloadde de app op mijn Iphone. Ik zag Storytel eerst als iets wat vooral handig is om te gebruiken voor Lana. Samen een boekje luisteren voor het slapen gaan, haar een boek laten luisteren als ik aan het koken ben, in de auto aanzetten als leuke afleiding tijdens het rijden enzovoorts. De meest bekende kinderboeken staan in de bibliotheek en ze worden erg leuk en interactief voorgelezen. We luisterden samen naar de Fabeltjeskrant en moesten er zo om lachen, zelfs de muziek wordt in de verhalen afgespeeld. Dit maakt het heel interactief en levendig. Wij vonden het echt heel erg tof. Je kunt het boek pauzeren en zo bijvoorbeeld wat erbij vertellen. Dit deed ik bij Lana om het verhaal te verduidelijken.

Hoe werkt de app?
Je gaat zoeken in de catalogus en zodra je een luisterboek naar wens vindt sleep je hem zo naar je virtuele boekenplank. Je kunt zoveel boeken er naar toe slepen als je wilt. Tijdens het luisteren van een boek kun je indien gewenst je telefoon gewoon gebruiken.

Nadat ik wat kinderboeken ontdekt had, ging ik ook eens kijken of er wat leuks tussen zat voor mij. Alle boeken die mij aanspreken stonden er tussen, van de fifty shades of grey serie, tot aan Saskia Noort. De verhalen worden heel natuurlijk en prettig voorgelezen. Je kunt letterlijk op de bank gaan liggen en je ogen sluiten. Het kost daarom veel minder energie dan het lezen van een boek of het bekijken van een film. Erg ontspannen dus!

storytel3

Er staan zelfs allerlei taalcursussen op. Onderweg in de auto of in het vliegtuig beoefen je alvast de taal van het land van bestemming. Erg leuk om dit samen met je partner of grotere kinderen te doen.

storytel4

Mijn favo guilty pleasure boekenreeks staat er ook op!

Mijn conclusie:  Een hele leuke dienst om allerlei luisterboeken te luisteren. Heerlijk om te doen in bad, onderweg in de auto, tijdens het schoonmaken in huis, tijdens het sporten of wandelen, op reis, chillend op de bank enzovoorts. Deze dienst is tevens heel leuk om cadeau te geven, ze bieden giftcards aan om iemand 1, 3, 6 of 12 maanden cadeau te doen.

Speciale actie!
Ik heb een speciale actie voor mijn lezeressen! Door je aan te melden via deze link krijg je niet 14 dagen gratis Storytel, maar mag je deze dienst 30 dagen gratis uitproberen. Leuk om op die manier eens te testen of het luisteren van audioboeken iets voor jou is!

Wat vinden jullie van deze dienst? Heb jij wel eens audioboeken geluisterd en welk type boek zou jij graag in audiovorm luisteren? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Marieke
  21 december 2015

  Ik heb nog nooit naar luisterboeken geluisterd. Maar het lijkt me wel een keer leuk om uit te proberen. Wie weet maak ik wel gebruik van de actie.
  Marieke onlangs geplaatst…KerstboombroodMy Profile

 • Maike
  21 december 2015

  Klinkt wel leuk om een keer te proberen, heb het nog nooit eerder gedaan. Ik lees eigenlijk altijd zelf, maar op de fiets naar mijn werk is zo´n luisterboek wel handig!
  Maike onlangs geplaatst…Goedkoop trouwen in 10 tipsMy Profile

 • Malou
  21 december 2015

  Ik kende dit helemaal nog niet 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Lekkere en makkelijke recepten voor kerstMy Profile

 • Melissa
  21 december 2015

  Wat een toffe service! Leuk om zo 30 dagen uit te proberen 🙂

 • Veerle
  21 december 2015

  Handig die taalcursussen ook, lijkt me ideaal om onderweg te volgen op weg naar vakantie. Ik zou wel Frans willen leren om een broodje te kunnen bestellen gehe.

 • Danielle@Mamaonderneemt.nl
  21 december 2015

  Leuke actie. Zelf houd ik toch van de ouderwetse, papieren boeken. Maar wel handig als je geen ruimte in huis hebt voor boeken of voor op vakantie.
  Danielle@Mamaonderneemt.nl onlangs geplaatst…KerstsoepenMy Profile

 • Mieke
  21 december 2015

  Leuk om eens uit te proberen. Persoonlijk vindt ik het wel duur, ik lees dan denk ik toch liever een boek.
  Mieke onlangs geplaatst…Even bijkletsen, deel 2My Profile

 • Dhini
  21 december 2015

  wat leuk!
  Dhini onlangs geplaatst…Nailpolish advent calendar challenge – day 21My Profile

 • Nicole
  21 december 2015

  Ik heb nog nooit naar een audioboek geluisterd, maar lijkt me wel wat! En 50 shades of grey…. naughty girl! 😛
  Nicole onlangs geplaatst…Review & Winactie: BitesWeLoveMy Profile

 • Sara
  21 december 2015

  Ik vind het wel wat prijzig maar 30 dagen proberen kan altijd, mocht het niets zijn dan is het op tijd af te zeggen, leuk om je ervaringen te lezen

 • Femke
  21 december 2015

  Ik ken dit nog niet, ziet er wel handig uit

 • Kelly
  21 december 2015

  Ik kende het nog niet maar het klinkt wel leuk om uit te proberen
  Kelly onlangs geplaatst…Monday Journal| rode kerstballenMy Profile

 • Joyce
  21 december 2015

  Klinkt handig! Ik ga het eens proberen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of joy #6My Profile

 • Marion
  22 december 2015

  Superfijn, Kelly. Door die stomme medicatie die ik slik is mijn concentratievermogen echt tot het nulpunt gedaald. Ik ben al in 5 verschillende boeken begonnen afgelopen zomer en ik kom er maar niet doorheen. Ik hoop dat ik nu eindelijk PAAZ en UP uit kan ”lezen”. Superfijn! Heb het meteen geactiveerd.
  Marion onlangs geplaatst…Plogvijfdaagse: Dag 1My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.