Voor het eerst naar de peuterspeelzaal

pszWeer zo’n mijlpaal in het moederschap, Lana ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Het moederschap bestaat in mijn ogen uit uitdagingen, leren loslaten van je kindje, spannende momenten en vooral ook veel genietmomenten. Ieder kindje ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo en als ouder kun je je kindje daarin volgen. Wanneer je kindje 2 jaar oud is, mag je ervoor kiezen om je kindje naar de peuterspeelzaal te brengen. Ik heb er al eens over geschreven, maar nu is het echt zo ver. Lana gaat naar de peuterspeelzaal. Super spannend, voor ons als ouders, maar ook voor haar. Vandaag onze ervaringen tot nu toe.

Een dagdeel peuterspeelzaal duurt hier 2,5 uur. Voor de eerste dag plaatsvond kwam de leidster van de peuterspeelzaal bij ons thuis voor een kennismaking. Dit heb ik als zeer prettig ervaren, je kunt zo al je vragen stellen en krijgt de nodige informatie. De leidster ziet zo het kindje in zijn/haar thuissituatie en krijgt al een indruk van het kindje. Twee dagen daarna was het zover, de eerste keer peuterspeelzaal. Op de fiets bracht ik Lana naar het ‘schooltje’ toe. Onze peuterspeelzaal is gelegen in mijn oude basisschool, vertrouwd terrein dus. We namen een rugtasje mee met daarin een setje verschoning, luiertjes en luierdoekjes en liepen het gebouw in. Jas ophangen, tasje in de daarvoor bestemde bak en dan het lokaal in. Als ouder mag je eerst even met je kindje wennen. Samen een puzzeltje doen, met de poppen spelen, een boekje lezen, zodat je kindje samen met de ouder vertrouwd raakt in de omgeving. Na ongeveer 10 minuten zet een van de leidsters een muziekje aan als teken voor de ouders en kinderen om afscheid te nemen. Ze werken volgens een picto programma wat voor de peuters precies aangeeft wat ze allemaal gaan doen. Ik vond dit er heel goed uit zien. Daarna mochten we nog even bij het raam zwaaien en zo’n 2 uur later zat ik weer op mijn fiets om Lana op te halen.

Yannick was ineens een middag vrij van zijn werk dus ging hij mee ophalen, zo kon hij ook gelijk zien hoe het bij de peuterspeelzaal is. Lana zag ons al bij het raam staan, maar de kindjes moesten nog even wachten tot de ouders naar binnen mochten. Dat was voor veel kindjes en voor Lana even een moeilijk (maar leerzaam) momentje. Daarna kwamen we het lokaal in en vertelde Lana vol enthousiasme wat ze gedaan had (in haar eigen brabbeltaaltje natuurlijk). Lana was bekaf en mocht thuis gelijk naar bed toe.

Ik heb een hele goede indruk gekregen van de peuterspeelzaal nu ze er een paar keer is geweest. Ik denk dat het heel goed is voor de ontwikkeling en ik merk dat Lana er heel erg van opbloeit. De liedjes die ze daar zingen, zingen we nu ook thuis en daar kregen we een handig boekje voor mee. Wat wordt onze meid dan toch ineens al groot he! Een mooie mijlpaal is weer bereikt.

Ik ben benieuwd hoe anderen ouders de peuterspeelzaal ervaren, ik geloof dat het per locatie kan verschillen hoe de werkwijze en programmering is. Bij ons valt het nog onder een stichting, bij anderen valt het al onder kinderopvang. De verschillen daarvan ken ik niet. Ik vind het bij ons heel prettig geregeld. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

51 reacties

 • Josan
  23 november 2015

  Leuk! Nieuwe fase, spannend hoor. Ik heb er nooit gebruik van gemaakt omdat mijn kinderen al naar het kinderdagverblijf gingen. Dan moest je het zelf betalen en dat vond ik zonde van het geld. Misschien over 2 1/2 jaar maar weer eens opnieuw kijken.
  Josan onlangs geplaatst…Winter Wonderland DIYMy Profile

 • Channa
  23 november 2015

  Jamie gaat ook al een tijdje naar de peuterspeelschool, zit in de basisschool waar hij heen gaat, ideaal dus. Hij heeft het er enorm naar zijn zin. De eerste keer was overigens echt een mijlpaal, weet nog zo goed dat ik super zenuwachtig was terwijl het echt nergens voor nodig was, hij vond het prachtig!
  Channa onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge – #4 Shopping Time FailureMy Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  23 november 2015

  Hier gaan ze natuurlijk al een hele tijd naar de basisschool maar ik kan me de peuterspeelzaal nog goed herinneren. Het was hier ook echt een mijlpaal en wat heb ik moeten wennen, van 2 kinderen naar geen kinderen. Ze werken hier ook met pictogrammen en in de kleuterklassen voeren ze dit door. Heel handig! De jongens vonden de peuterspeelzaal heel leuk en het heeft ze zeker goed gedaan w.b.t hun ontwikkeling. Ze zagen vooral dat er nog heel veel meer kindjes waren.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#week47 , met een snufje liefdeMy Profile

 • Mendy
  23 november 2015

  Leuk hoor! Ik twijfel heel erg tussen peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Op zich heb ik de opvang gewoon geregeld maar ik vind het wel belangrijk dat ze met andere kinderen opgroeien. Het verschil tussen peuterspeelzaal en kinderdagverblijf is naar mijn weten niet heel groot. Ik weet dat kdv een hele dag is en psz een halve dag. Dat de groepen op psz groter zijn dan bij kdv. Weet iemand wat nog meer de verschillen zijn? Krijg je psz ook vergoed?

 • Femke
  23 november 2015

  Wat een mijlpaal, zo leuk als je ziet dat kindjes dit ook leuk vinden als ze eenmaal gewend zijn. Als ik mijn moeder moet geloven was het de eerste dag drama, maar daarna vond ik het helemaal leuk!
  Femke onlangs geplaatst…Playlist #1: novemberMy Profile

 • Nesrin
  23 november 2015

  Wat een mijlpaal!

  Fijn dat de leidster thuis komt voor een kennismaking dit heb ik nooit gehad. Mijn zoon die in juni is begonnen gaat sinds kort pas met plezier naar de psz.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with NesrinMy Profile

 • Kim_xazoe
  23 november 2015

  Psz is oorspronkelijk opgericht als voorbereiding op school. De juffen bereiden, als het goed is, de ochtenden voor met leerzame activiteiten en gebruiken hiervoor vaak ook een VVE methode. Op een Kdv zijn de eisen anders, soms doen ze dit wel hoor maar in principe is dat meer gewoon opvang. Peuterspeelzaal gaat bij ons volgens hetzelfde principe als kinderopvang qua kosten. Je krijgt van de belastingdienst een deel terug en betaald volgens je inkomen een bepaald bedrag voor de uren die ze spelen. 🙂

  Xavi vindt het nu eindelijk leuk na 8 maanden Haha. De groepen verschillen trouwens volgens mij niet eens zo heel erg. Bij ons staan ze per 6 kinderen met 1 juf. Meestal dus met 2 juffen op een groepje kinderen. Volgens mij verschilt dit niet van kinderopvang maar dat weet ik niet zeker.
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Help! Mama in Nood #4: Bang voor Sinterklaas?!My Profile

 • Carlijn
  23 november 2015

  Leuk zeg dat de peuterspeelzaal in je oude basisschool zit. Dat helpt misschien al mee in het achterlaten en loslaten. Lijkt me heel spannend om je kindje voor het eerst achter te laten bij anderen dan opa en oma of andere vertrouwde gezichten. Mijn tweeling gaat vanaf februari naar de kinderopvang en vind het nu al spannend. Scheelt misschien dat ze dan nog maar zeven maanden zijn, dan weten ze straks niet beter.
  Carlijn onlangs geplaatst…Carlijn loves: Clinique-giftset met miniaturenMy Profile

 • Sophie
  23 november 2015

  Ah wat een stap alweer! Superleuk om alle ontwikkelingen te blijven volgen!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #20 Op dit moment ben ik bezig met…My Profile

 • Liset - Beautydagboek
  23 november 2015

  Heel leuk dat Lana nu ook naar de peuterspeelzaal gaat, ze leren er zoveel leuke dingen! Bij ons mogen peuters pas vanaf 2,5 jaar er heen, dus mijn kereltje is nu sinds kort ook heen :). Ik merk dat de taal gelijk een stuk vlotter gaat en het is enorm leuk om te zien hoe hij zich in groepen gedraagt. Heel lief en mooi om te zien :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Hünkemoller | Cosy collection: de leukste pyjama’s en onesiesMy Profile

 • Kelly
  23 november 2015

  Wauw wat een mooie mijlpaal weer 🙂 leuk!
  Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly| #52 & #53My Profile

 • Dorien
  23 november 2015

  Leuk hoor en spannend! Ik merkte zelf dat ze er op een gegeven moment ook echt aan toe zijn. Zoë gaat nu sinds 3 maanden 2 ochtendjes per week en vindt het echt super leuk. Ik vind het zelf ook belangrijk dat ze aan aan ritme kunnen gaan wennen voor ze naar de basisschool gaan.
  Dorien onlangs geplaatst…DIARY: MIJN WEEK IN OUTFITS #2My Profile

 • DANIELLE@MAMAONDERNEEMT.NL
  23 november 2015

  Wat leuk voor Lana dat ze nu naar de peuterspeelzaal gaat. En niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Zowel voor jou als voor haar. Elkaar leren loslaten en voor haar ook heel goed om met andere kindjes te leren spelen en delen. Mijn zoontje gaat niet naar de peuterspeelzaal, maar naar het kinderdagverblijf. Hij is nu drie en hij vindt de dagen op het kinderdagverblijf een groot feest. Ik denk dat de peuterspeelzaal en met name het kinderdagverblijf de overstap straks naar school makkelijker maakt. Bovendien heb jij nu een paar uur extra voor jezelf. Dat is straks wanneer je tweede dochtertje is geboren natuurlijk ook fijn. Heel veel plezier voor Lana bij de peuterspeelzaal en succes allemaal met het loslaten.
  DANIELLE@MAMAONDERNEEMT.NL onlangs geplaatst…E-nummervrij en kidsproof kokenMy Profile

 • Saskia
  23 november 2015

  Ik weet nog hoe spannend ik het vond om Senna naar de psz te brengen! Wat fijn dat Lana het zo leuk vond en ontzettend leuk dat je haar samen met Yannick kon ophalen! Kleine tip: ontwikkeld is met een t (niet vervelend bedoeld).
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Ziek, Zwarte piet & GourmettenMy Profile

 • Marlotte
  23 november 2015

  Oh, wat fijn dat de leidster bij je thuis komt om even kennis te maken! Dat was bij ons vroeger niet. Zelf heb ik natuurlijk nog geen ervaring, maar mijn ouders vonden het de eerste dag best lastig geloof ik!
  Marlotte onlangs geplaatst…Gluten- en lactosevrije kruidnotenMy Profile

 • Tamara
  23 november 2015

  Hier zijn ze allebei naar een andere psz gegaan en ee. Zaten toch wel behoorlijk wat verschillen tussen. Ik meek aan Floris dat hij er heel eeg van vooruit gaat. Die praat bog meer dan hij al deed!
  Tamara onlangs geplaatst…Life with 3 kids #5. Postnatale Nesteldrang, consultatiebureau en Sneeuw?My Profile

 • Nicole
  23 november 2015

  Wat een mijlpaal weer! Voorlopig zijn we daar nog niet gelukkig, lijkt me best moeilijk.
  Nicole onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge #4: Shopping time!My Profile

 • Marion
  23 november 2015

  Geweldig! Zal zeker spannend voor je zijn geweest, maar dit levert jullie allebei natuurlijk heel veel op. Voor jou even tijd voor jezelf en Lana kan leuk met andere kindjes spelen. Blij dat de eerste ervaringen zo goed zijn.
  Marion onlangs geplaatst…Chronisch ziek: Wat is wijsheid?My Profile

 • Fenna
  23 november 2015

  Spannend! Gelukkig is het bekend terrein, dat maakt het misschien allemaal wat makkelijker
  Fenna onlangs geplaatst…Carmen Smooth & ShineMy Profile

 • Paola
  23 november 2015

  Leuk om je eerste ervaring te lezen! Ik hoop later mijn kindje ook naar de psz te brengen. Vind dat wel erg belangrijk als je kindje verder niet naar de opvang gaat.
  Paola onlangs geplaatst…Mijn leven in beeld week 42 lekker eten en een egel in de tuinMy Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  23 november 2015

  Wat fijn dat het zo goed os gegaan! Ik heb peuterspeelzaal echt als heel leerzaam en fijn ervaren. Ze worden een beetje klaargestoomd voor school en leren spelen met andere kinderen!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Thanks for being my friend – cadeautjeMy Profile

 • Nicole
  23 november 2015

  Hier moeten we nog 3 maanden wachten, maar ons meisje is wel al gaan kijken op de peuterschool. Ze ging direct aan een tafeltje zitten met een puzzel. Zo leuk!
  Ze is er denk ik ook wel klaar voor en stiekem ik ook wel, geweldig mooie nieuwe mijlpaal!
  Nicole onlangs geplaatst…Dit keer koop ik ECHT iets voor mezelf (HMC #4)My Profile

 • Laura
  23 november 2015

  Wat ‘n mijlpaal weer he! James gaat sinds hij 12 weken is naar de opvang. Toen vond ik hem al zo groot, achteraf denk ik: Oh wat klein! Gelukkig vind hij het erg leuk, hij staat te springen als we er heen gaan. En samen zingen vindt hij ook heel gezellig, leuk dat je zo weer nieuwe liedjes leert!
  Laura onlangs geplaatst…Little Rookies – stoere babykleding van biologisch katoenMy Profile

 • Lisanne
  23 november 2015

  Leuk lana word al een grote meid zeg het gaat straks alleen maar leuker worden als ze gaat trakteren op school met vriendinnetjes gaat spelen en ze vol trots in re kring mag vertellen dat ze zus is geworden geniet van deze mijlpalen liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Hoe gaat het ermee – DiarioMy Profile

 • Dita
  23 november 2015

  Zelf werk ik in de kinderopvang en vaak is kdv meer bedoelt als de ouders echt werken. Psz is meer voorbereiding op school. Dit wordt voor een deel straks per januari ook vergoed geloof ik. Per januari veranderd er namelijk het een en ander in de psz. Er komen dan 2 leidsters ipv vrijwilligers. Voor de verdere veranderingen moet je even kijken op de sites van jou psz.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2015 #2My Profile

 • Dita
  23 november 2015

  Wat leuk dat Lana naar de psz gaat! Erg goed vind ik altijd. Weer een mijlpaal idd. Tijd gaat zo snel.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – November 2015 #2My Profile

 • Manon
  23 november 2015

  Ah dat lijkt me zo’n grote maar leuke stap! Lana wordt echt zo groot, ik weet nog wel dat ze zo mini was en nu al zo’n grote meid <3
  Manon onlangs geplaatst…Het bevallingsverhaal van Novelle (keizersnede onder narcose)My Profile

 • Charlotte
  23 november 2015

  Ah wat een grote stap weer! En wat fijn dat ze het leuk vond! Gaat snel hè, ineens is ze gewoon al een peuter…
  Charlotte onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge – Shopping time!My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  23 november 2015

  Lijkt me inderdaad even wennen allemaal, maar wel fijn dat Lana zo al wat kennis maakt met andere kindjes en ‘juffen’, zo went ze al wat voor ze ‘binnenkort’ naar school moet 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Opgebiecht: ik hou niet zo van grote groepen en drukteMy Profile

 • Lifesabout
  23 november 2015

  Spannend voor jullie allemaal! Sarah gaat nu sinds een jaar naar het kdv en dat gaat ook prima. Wow echt een dametje die Lana met haar tasje!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hot mama challenge. Shop till you drop!My Profile

 • Drie
  23 november 2015

  Wat gaat het dan ineens snel hè, nu al naar de peuterspeelzaal. Maar wat fijn dat ze het daar zo naar haar zin heeft. Dan kun je het als moeder zijnde ook wat makkelijker los laten. Hangt de koelkast/deur al vol met werkjes? 😉
  Drie onlangs geplaatst…Wishlist december 2015My Profile

 • Wilma
  23 november 2015

  Lijkt me erg spannend, je moet toch je kind durven loslaten aan anderen. Wel fijn dat je eerst zo´n gesprek kreeg, Gelukkig duurt het nog even bij mij 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…PLOG | een kijkje in Wilma´s WeekMy Profile

 • Leonie
  23 november 2015

  Wat leuk om een update hierover te lezen en dat Lana het leuk vindt. De service van deze psz lijkt me erg goed als ik t zo lees! Wat netjes dat ze eerst bij je thuis komen.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamabakt: Worteltaart!My Profile

 • Ilse
  23 november 2015

  Leuk! Wat een mijlpaal!
  Fijn dat ze direct zoveel vertelde achteraf en al zo enthousiast de liedjes die ze daar geleerd heeft zingt thuis. Lijkt me toch een teken dat ze er graag heen gaat.
  Ilse onlangs geplaatst…Unboxing Yankee Candle bestellingMy Profile

 • Tineke
  23 november 2015

  Dan wordt ze ineens groot hé 😉 Leuk om te lezen hoe jij het ervaart als ouder. Ik heb zelf verschillende keren bij een peuterspeelzaal stage gelopen.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Wishlist voor decemberMy Profile

 • Joyce
  23 november 2015

  aah leuk zeg! Aron vond de peuterspeelzaal altijd erg leuk!
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of joy #2My Profile

 • Marjon
  23 november 2015

  Wauw wat spannend!
  Leuk om te lezen dat Lana de liedjes die ze geleerd heeft ook al thuis zingt. Ook erg fijn dat je een boekje met de liedjes mee krijgt voor thuis.
  Marjon onlangs geplaatst…Wat is nou eigenlijk de apgar score?My Profile

 • Lieke
  23 november 2015

  Wat spannend idd Kelly, maar knap hoor! Opvoeden is ook loslaten, steeds een beetje meer. Hoe lastig dat soms ook is!
  Lieke onlangs geplaatst…DIY First B’Day! -Slinger- | DIY, Baby & FeestMy Profile

 • Liesbeth
  23 november 2015

  Wat leuk, echt een mijlpaal hè, ze wordt nu echt groot. Ik weet nog ons eerste peuterspeelzaalochtend, daar liep hij dan met een mickey mouse tas op zijn rug. Nu zit hij er 4 maanden op en hij vindt het geweldig, onze jongste kan ook al niet wachten tot hij daar mag blijven. Onze peuterspeelzaal valt helaas onder de kinderopvang, dat vindt ik best jammer want ze vallen onder een grote organisatie waar je weinig inspraak in hebt. Ze hebben wel hele lieve juffen en een fijne interne begeleider. De groep is niet zo groot, bestaat uit 15 kinderen dat vind ik wel prettig. Onze peuterspeelzaal heeft veel allochtone kinderen, waardoor er veel aandacht is voor taal.

  Wat leuk trouwens dat jullie thuis dezelfde liedjes zingen, die koppeling is er niet. Volgens mij hebben jullie een fijne peuterspeelzaal uitgezocht.

 • Dhini
  23 november 2015

  wat spannend! Veel plezier op school Lana.
  Wat leuk dat de leidster van de peuterspeelzaal bij jullie even langs
  Dhini onlangs geplaatst…Weekly Snapshot November 2015 #4My Profile

 • Marijke I easydailyfood
  23 november 2015

  Oooo zo leuk heh hoe alles zich blijft ontwikkelen. Onze dochter gaat naar een super leuke creche waar ze ook speciale groep hebben voor de oudere kindjes. Wij doen haar daarom niet ook nog naar de peuter.
  Marijke I easydailyfood onlangs geplaatst…Review I Johnny Doodle FudgeMy Profile

 • Annemijn
  23 november 2015

  Wat een mijlpaal! Weer een ervaring rijker.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn fobie: Bang voor onweer – Van meedoen aan een televisieprogramma naar thuis voor de buisMy Profile

 • Maaike
  23 november 2015

  Wat leuk om te lezen, spannend he! Het lijkt soms bijna spannender voor de ouders haha 🙂

  Voor ons is de situatie anders omdat beide kinderen al van jongs af aan 3 volle dagen naar de kinderopvang gaan. Daar vond ik wel de overgang van babygroep naar peutergroep heel groot! Misschien een beetje vergelijkbaar.

  Het is wel heel leuk voor de kids heb ik altijd het idee, ze leren met andere kinderen spelen en krijgen nieuwe uitdagingen, dat kan nooit verkeerd zijn! Mijn kinderen gaan er met plezier naar toe in ieder geval 🙂
  Maaike onlangs geplaatst…Week 48: wat bieden de supermarkten?My Profile

 • Karlien
  23 november 2015

  Leuk om te lezen. En ideaal dat je een boekje met de liedjes mee naar huis krijgt. Ik krijg regelmatig van mijn dochter te horen dat ik de liedjes niet goed ken 😉
  Karlien onlangs geplaatst…Curacao in foto’s: dag 1 – 3My Profile

 • Sheela
  23 november 2015

  Onze dochter is ook bijna 2 en ik ben echt zo benieuwd hoe ze het zal vinden. Ze is graag met andere kindjes dus ik denk dat ze er echt van zal genieten! Wat fijn om te zien dat Lana het zo leuk vind.
  Sheela onlangs geplaatst…Ontwikkeling van OliviaMy Profile

 • Milou
  23 november 2015

  Wat fijn dat je er zo’n goed gevoel bij hebt. Het lijkt me best lastig je kindje los te laten, maar als je ziet dat zij het zo naar haar zin heeft, dan moet het vast een stuk makkelijker zijn!
  Milou onlangs geplaatst…De allerliefste kleertjes van mijn ongeboren zoonMy Profile

 • Eline
  23 november 2015

  Fijn dat het zo goed bevalt kelly!
  Eline onlangs geplaatst…Gezond zoet broodbelegMy Profile

 • Bregje
  23 november 2015

  Weer een nieuwe mijlpaal! Fijn dat Lana het leuk vindt! Hier zit de psz ook bij de basisschool, maar ik geloof dat we ook psz uren kunnen afnemen op de reguliere opvang. Heb me er nog niet in verdiept, we hebben nog een half jaartje 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Hot Mama Challenge #4: Shop till you drop!My Profile

 • Yvonne
  23 november 2015

  Wat fijn dat het zo goed bevallen is voor Lana. Mijn zoontje ging vanaf 3 jaar naar de peuterspeelzaal. Zo leuk en heel goed voor hem. Ik vond het echt jammer dat ik hem niet eerder naar de peuterspeelzaal had laten gaan.
  Yvonne onlangs geplaatst…Onze weekMy Profile

 • Jeanine
  24 november 2015

  De peuterspeelzaal is echt zo leuk. Mijn zoontje gaat er altijd met plezier naartoe. Bij ons valt het ook onder een stichting. Het enige nadeel vind ik hier dat ze door reorganisatie al heel vaak van leidsters zijn gewisseld. Gelukkig wel allemaal even lief. Maar de vrijwilligers die het uit liefde voor kinderen doen moeten weg en dat is jammer!
  Jeanine onlangs geplaatst…Ontbijtpraat| This breakfast ain’t a bitchMy Profile

 • Sanne
  24 augustus 2020

  De peuterspeelzaal is leuk en supergoed voor de ontwikkeling van je peuter. Onze zoon inmiddels 5 ging er met veel plezier naartoe. 4 dagdelen dit kwam omdat hij achterliep met zijn taalontwikkeling omdat hij veel ziek geweest was. Dit is in combinatie met logopedie helemaal goed gekomen en kan inmiddels fijn meekomen in groep 2. Mijn jongste mag straks in januari 2021 starten. Het enige wat ik vreemd vindt is dat de tijden totaal niet aansluiten bij de school. Zo is de ochtend van 8.30 tot 11.10 en de middag van 12.15 tot 15.00. Wij zijn verlicht een middag af te nemen. Ik heb al vernomen dat deze tijden niet in elke steden hetzelfde zijn. Verder zijn we dik tevreden.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.