Voedingsschema dreumes 1 jaar: Update!

Vandaag deel ik een update van het voedingsschema van Feline. Ze is geen baby meer, maar een dreumes van 1 jaar en haar eetpatroon ziet er dan ook anders uit als het voedingsschema van een baby, een aantal maanden geleden. Op hoeveel voedingen zit ze, welke hapjes eet ze tussendoor en hoe ziet haar ontbijt en lunch eruit? Wat geef ik haar als avondeten nu ze wat meer tandjes heeft en al meer mag hebben? Ik deel het vandaag!

Voedingsschema dreumes 1 jaar: Update!

06.00-07.00 : We beginnen de ochtend met borstvoeding. Ik voed haar zelf (nog steeds, al vind ik dat best vanzelfsprekend, ik heb mijn andere meiden ook ruim 1,5 jaar gevoed) en dit is dan ook haar eerste voeding. Zodra ik hoor dat ze wakker wordt dan haal ik haar naar ons grote bed en geef ik haar een voeding. Een heerlijk momentje van ons samen, rustig wakker worden en dromerig drinkt ze dan bij me. Een heel dierbaar moment om de dag mee te starten.
8.00 : Dan is het tijd voor haar ontbijtje, ze ontbijt met haar grote zussen mee met een volkoren boterhammetje. Vaak doe ik hier smeerkaas op of wat jam. Ik geef haar dit in stukjes uit het vuistje en die smult ze heerlijk en rustig op. Meestal eet ze 1 tot 2 boterhammen op zonder korst.

10.00 : In de loop van de ochtend geef ik haar een tweede voeding, dit hangt van ons schema van die dag af. Soms al rond 9.00, maar soms ook later en na die voeding doet ze vaak haar ochtendslaapje.

Voedingsschema dreumes

Fotografie : Capribee Family

12.00 : Rond lunchtijd gaan we met z’n allen aan tafel en eet Feline 2 volkoren boterhammetjes met beleg zoals smeerkaas, smeerworst, jam of pindakaas. Ik geef haar ook een bekertje water die ze met mijn hulp drinkt.  Daarna is het tijd voor een middagslaapje en vaak combineer ik die met het slaapje van Aimy, indien zij ook wil slapen ;).

Voedingsschema dreumes

15.00 : Rond deze tijd is Feline vrij hongerig, ik geef haar fruit, meestal is dat zelfgemaakte appelmoes of een stuk banaan. Banaan laat ik haar uit het vuistje eten en dit vindt ze heel erg lekker.

Dit is de nieuwe verpakking van het GranenReepje van Nestlé 

Vaak heeft ze daar niet genoeg aan en wilt ze nog wat extra’s tot het tijd is voor het avondeten. Sinds kort heb ik het GranenReepje van Nestlé ontdekt, die mag ze namelijk sinds ze 12 maanden is. Dit is een zacht granen tussendoortje wat ze heel makkelijk zelf uit het vuistje kan eten. Ze vindt het heel erg lekker en ze eet het gemakkelijk op. Ik vind dit ook echt een tip om mee te nemen voor onderweg.

18.00 : We eten altijd tussen 17.30 en 18.00 en inmiddels eet ze vrijwel volledig met de pot mee. Ik zorg ervoor dat ik het eten fijn snijd of prak. Wanneer we aardappelen, groente en vlees eten dan prak ik de aardappelen fijn met de groente en doe ik er kleine stukjes vlees door. Wanneer we pasta eten dan snijd ik dit gewoon fijn. Vrijwel elke dag kan ze met ons mee eten, tenzij we bijvoorbeeld friet eten, dan geef ik haar een zelfgemaakt hapje van een eerdere keer koken of ik geef haar een potje met een groentehapje. Ook geef ik haar dan weer een bekertje water.

Voedingsschema dreumes

19.00 Zoals ieder kindje wil Feline ook een toetje na het eten en die krijgt ze aan de borst. Meestal is dit al de laatste voeding, maar soms heeft ze toch nog honger en dan geef ik haar een PyjamaPapje van Nestlé aangemaakt met moedermelk. Maar soms dan gaat ze na de laatste borstvoeding goed (door)slapen.

En zo ziet haar voedingsschema er momenteel uit. Ze groeit hier hartstikke goed op en is een hele blije tevreden dreumes. Ik ben benieuwd hoe het voedingsschema van jullie kindje eruit ziet! Laat het me weten bij de reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 • Denise
  29 oktober 2018

  Hoi Kelly! Super leuk om tr lezen, zaterdag stiekem al oo te wachten. Hier ook een bijna dreumes. Vind het alleen nog een moeilijk idee om Mn dochter met de pot mee te laten eten. We eten niet altijd even ‘standaard’. Hebben jullie het avond eten daar meer op aangepast? Meer AVG? En maak je het voor Feline dan zoutloos? Hopelijk heb je nog tips!

 • Esther
  29 oktober 2018

  Hier nog een dreumes! Hier is het wel redelijk hetzelfde, alleen ben ik gestopt met voeden en krijgt ze nog 1 flesje mamamelk uit de vriezer elke dag :). Eten gaat de ene dag super, de andere dag waardeloos.. ‘t is nogal een ehh.. pittig ding haha!

 • Monica
  29 oktober 2018

  Mijn dochter wordt volgende week 1 jaar en krijgt borstvoeding op verzoek dus daarbij kijk ik niet naar de tijd. Ze krijgt 1 of 2 flesjes moedermelk als ik aan het werk ben.
  Ze eet sinds dat ze 6 maanden is volgens de Kleintjes methode dus ze eet vrijwel helemaal met de pot mee en altijd zelf. Echt genieten om haar het eten te zien ontdekken en alle verschillende smaken.

 • rachel
  29 oktober 2018

  leuk om te lezen wat jullie kleinste dame eet zo op een dag en de ochtend voeding biljft idd een heerlijk rust momentje lijkt mij 😀

 • Angela
  29 oktober 2018

  Ons ventje is nu 15 maanden. Hier hangt het een beetje ervan af hoe laat hij wakker wordt. Wordt hij al tussen 6 of 7 uur wakker, dan krijgt hij een bakje yoghurt, en rond 8 uur een plakje zelfgebakken ontbijtcake, gemaakt van havermout en banaan, wordt hij pas later wakker tussen 8 en 9 uur dan is het vaak een stukje fruit met een beker opvolgmelk.
  Rond half 11 dan vaak wat zilvervliesrijst met verse groente, heel soms krijg ik er een broodje in, maar dat is eerder zeldzaam dan normaal. In het weekend wil ik vaak nog wel bananenpannenkoekjes maken.
  Rond 12 uur doet hij dan een dutje van 1 tot 2 uur
  Als hij dan wakker wordt maak ik een monkeyplatter voor hem met een koekje, gedroogd fruit (Rozijntjes, pruimen of abrikozen) en vaak nog een fruitreep of snoepgroente. Als we weg gaan dan neem ik vaak een knijpfruitje en een pakje koekjes mee.
  Tussen 17:00 en 17:30 gaan we avondeten en hij eet sinds dat hij 9 maanden is volledig met de pot mee, alles in kleine stukjes. Ik maak zoveel mogelijk vers zonder toegevoegd zout. Op dit moment is zn lievelingseten rijst en wokgerechten.
  Om 19:00 nog een flesje opvolgmelk en dan gaat hij weer slapen. Sinds dat hij nog maar 1 slaapje doet, slaapt hij savonds en snachts ook veel beter.
  Overdag drinkt hij de hele dag door water en thee

 • Felicia
  29 oktober 2018

  Hier krijgt ons jongetje hij is 24 augustus 1 geworden hij krijgt eerst in de ochtend nutrilon melk ik heb borstvoeding gegeven tot dat hij 1 werd want hij begon pijnlijk te bijten maar ik geef hem na zijn melk pap ontbijt pap van nestele voor kindjes van 1 met vanille smaak
  Daarna gaat hij slapen om 11 uur zo
  Dan slaapt hij meestal 3 uurtjes soms 4
  Dan krijgt hij een olvarit fruit potje
  Daarna een fruit reep zwarte bes speciaal voor kindjes van 1 maar hij is er niet heel gem op hahaha dus ik ga iets anders zoet geven van Nestlé
  Daarna krijgt hij roosvicee in zijn fles
  Naast melk krijgt hij roosvisee
  En savons krijgt hij een olvarit groente potje maar hij eet tegenwoordig ook graag met ons mee maar krijgt ook nog zijn potje.

 • Adinda
  29 oktober 2018

  Ik heb een zoontje van 9,5 maand. Krijgt borstvoeding op verzoek gemiddeld is dit rond 1.00 (nacht), 6.00, 10.00, 14,00, 19.00 en rond 22.00. Daarnaast krijgt hij om 8.00 pap aangemaakt met moedermelk van love my veggies, rond 9.30 1 a 2 stukken fruit, rond 12.00 een pannenkoek gemaakt van moedermelk, banaan en bloem, rond 15.00 een snack zoals een koekje van kleine keuken of chips van goodies. Rond 17.30 avondeten maak altijd een aantal voedingen en vries dan een gedeelte in en hij eet daarna nog een yogurt van Elle kitchen. Hij eet best veel, maar is ook een enorm bewegelijk baby, hij staat mij zo op de vensterbank als ik even ergens anders mee bezig ben.

 • Jeannie
  29 oktober 2018

  Ons mannetje is nu 11 maanden en eet tussen 7.00 en 8.00 een schaaltje pap. Rond 9.30/10.00 fruit. Rond 12u een boterham en nog een kleine fles melk. Rond 15u een tussendoortje zoals een maischipje of koekje van de kleine keuken. Rond 17u avondeten, soms met de pot mee maar soms ook een potje. Daarna vaak wat yoghurt en rond 19.00 nog een fles.

 • Lisan
  29 oktober 2018

  Mijn dochter is net zo oud en krijgt ongeveer hetzelfde.
  7:00 borst
  9:00 havermout met banaan of brood
  12:00 brood en thee
  15;00 koekje of fruit of rozijntjes soms stukje tomaat en water
  18:00 groenten en water
  ‘s avonds de borst voor het slapen gaan. Soms in de middag nog de borst.

 • Justme
  29 oktober 2018

  Wat kunnen kinderen toch verschillen! Mijn dochter is op een paar dagen na even oud als Feline.
  Zij krijgt om 7.30u de borst.
  Dan rond 9u 2 volkoren boterhammen met bijvoorbeeld kaas/100%pindakaas/boter/avocado. (Wij volgen de kleintjesmethode, dus gewoon in stukken met korst.)

  Dan eind van de ochtend lunch, bijvoorbeeld een omelet met groente.
  13u borstvoeding en daarna een middagslaapje van ongeveer 1.5u.

  Halverwege de middag 2 stuks fruit, bijvoorbeeld een banaan en een appel. En die dus ook in zijn geheel.

  Savonds met de pot mee, zoutloos en vers.
  En dan om 19.30 de borst en naar bed!

  Af en toe nog een tussendoortje zoals een speltwafel of rozijntjes

 • Marit
  6 november 2018

  Leuk om te lezen! En ook heel herkenbaar! Onze dreumes van 1 jaar en 1 week heeft bijna hetzelfde schema..
  07:00 Borstvoeding
  08:00 Boterham
  09:30 Fruit
  10:00-12:00 Slapen
  12:00 Boterham + water
  14:30 Fruit en ook zo’n granenreepje, toevallig vorige week ook gehaald 😉
  15:00-16:00 Slapen
  17:30 Avond eten, eigenlijk altijd hetzelfde als ons.
  19:00 Nestlé pyjama papje aangemaakt met opvolgmelk.
  En dan op bed!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.