5x Easy Momlife hacks: Zo maak je het jezelf net wat makkelijker ;)

Als ik iets heb geleerd in de jaren dat ik moeder ben, is dat ik niet teveel van mezelf moet verwachten steeds. Mijn leven is hectisch, want naast de zorg voor mijn kinderen en aandacht en liefde voor mijn man ben ik ook druk met mijn werk (de leukste baan die er is!), het huishouden, mijn sociale leven en zo kan ik nog een heleboel dingen noemen. Allemaal aspecten die de volle aandacht verdienen, maar soms dan moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Ik deel 5 Easy Momlife hacks die het leven voor mij een stuk makkelijker maken die ik jou als tip wil meegeven en ik ben benieuwd naar jouw momlife hacks!

5x Easy Momlife hacks: Zo maak je het jezelf net wat makkelijker 😉

 • 1: Boodschappen met een weekmenu : Als iets altijd een heleboel tijd kost, dan is dat het bedenken wat we gaan koken en de hele week eten en wanneer we dan die boodschappen doen. Als ik dit niet gestructureerd doe dan loop ik een paar keer per week als een kip zonder kop door die supermarkt heen. Daarom leerde ik mezelf aan om elke week een weekmenu te maken samen. Even de agenda’s naast elkaar houden, kijken wanneer we samen eten en wat we die week willen koken. Op basis daarvan maak ik een boodschappenlijst en dat is wat er dan gehaald wordt. Ook zorg ik dat de diepvries altijd vol ligt met handigheden zoals vlees (gehakt, kipfilet, vlees wat in veel gerechten verwerkt kan worden), aardappeltjes en groente. Zo heb ik altijd wat in huis en voorkom ik een heleboel stress.
 • 2: Koken voor twee keer! Een paar keer per week kook ik grote porties waarvan ik de tweede portie invries voor een volgende keer. Mijn man maakt gemiddeld twee keer per week een 24 uurs dienst en eet dan niet mee. Koken na een drukke dag met 3 kindjes om me heen is best stressvol en ik wil op die momenten juist van ze genieten en iets leuks doen samen. De oplossing is dus het eten van zo’n maaltijd uit de diepvries halen die ik eerder gekookt heb! Zo grijp je ook niet naar een afhaalmaaltijd of een thuisbezorgde maaltijd ;).
 • 3: Boodschappen online bestellen: In hectische en drukke periodes maak ik het nog makkelijker, ik bestel mijn boodschappen gewoon online. Dit doen we niet elke week, maar tijdens drukkere periodes vind ik het echt een uitkomst. En een stuk makkelijker ook als met drie kinderen de supermarkt in gaan ;).
 • 4. Preparation is the key: Als er iets is wat me enorm rust geeft, is preppen. En dan bedoel ik niet dat hippe mealpreppen (al is het wel een beetje zoiets) maar echt de dag ervoor alles voorbereiden om de dag erna fris en fruitig een rustigere ochtendroutine te ervaren. Voor het slapengaan bereid ik alles voor. Als ik de meisjes op bed leg dan leg ik de kleding voor de dag erna klaar, en in de keuken zet ik alles klaar voor de volgende dag. De rugzakjes voor school en de opvang, brooddoosjes voor Lana’s lunch, een bakje met een appel (of ander stuk fruit) leg ik al klaar om de dag erna te kunnen schillen en snijden zodat ze die kan meenemen, haar beker water etc. Voor het ontbijt zorg ik dat ik brood uit de diepvries gehaald heb, ik zet het servies voor het ontbijt klaar leg (bordjes en voor mezelf een ontbijtbakje), een banaan voor bij mijn kwark etc. Ik zet een grote mok met een theezakje klaar naast de quooker en ik doe water in de koffiemachine. Naja, een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen maar dit bespaart me zoveel stress in de drukke ochtendspits!
 • 5. De belangrijkste van alle punten: laat de boel de boel. Accepteer dat Huishouden van Jan Steen. Laat het los, klinkt lekker zweverig maar het helpt enorm. Ik denk dat mijn kinderen niet zullen herinneren hoe picobello opgeruimd ons huis altijd was, maar wel de kostbare momenten die we samen hadden. Je wilt bij mij in de middag echt niet binnen kijken, ik ben een halve speelgoedwinkel, maar die kinderen maken plezier, en opruimen kan later wel. Ik ga liever even een momentje voor mezelf pakken door te sporten of een yoga sessie te doen, dan dat ik op dat moment mezelf uit de naad werk voor dat perfect schone huis. Dat leren loslaten heeft me enorm veel rust gegeven en dat gun ik elke mama!

Ik ben enorm benieuwd of jullie je kunnen vinden in deze Easy Momlife hacks en welke tips jij hebt om het moederschap een stuk makkelijker te maken. Laat je reactie hieronder achter of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 • Tineke
  30 oktober 2018

  Ik maak al gebruik van deze tips! Mijn beide kinderen slapen nog, meestal probeer ik het zo te plannen dat ze dit tegelijkertijd doen. Ook kijken ze eind van de middag even tv waardoor ik even mijn handen vrij heb.
  Liefs

 • MamaPlaneet
  30 oktober 2018

  Hoewel ik weet dat je gelijk hebt, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daar geloof ik ook in.

 • Kim
  30 oktober 2018

  Mijn kinderen mogen standaard om 17.00 uur even tv kijken, zodat ik handen vrij heb om te koken.
  Tijdens het middagslaapje (waarbij ik ze vaak probeer tegelijk op bed te leggen), schil ik al de aardappels, snijd ik het vlees etc.etc.

 • Ilona
  30 oktober 2018

  Ik doe dit ook allemaal. Alleen hier worden de boodschappen wekelijks bezorgd wat hier enorm veel tijd maar ook geld heeft bespaart al ruim 2 jaar.

 • Kirsten
  30 oktober 2018

  Leuk om te lezen! Ik ben kwa prepen net zo, zet alles klaar voor de volgende schooldag en leg kleren en alles klaar. Scheelt een hoop stress in de ochtend! Ik moet zeggen dat ochtenden hier altijd vrij relax verlopen, elke ochtend is het zelfde meiden weten waar ze aan toe zijn en hoe de routine werkt. Voor mijne ook vooral voor hun erg prettig!

 • Leoniek
  30 oktober 2018

  Week menu is zo handig! Dit doe ik ook altijd en zorg er altijd voor dat ik genoeg in de vriezer heb liggen voor als ik ‘s avonds werk. Dus probeer dan ook zo nu en dan voor 2x te koken.

  En bijv de was, ‘s avonds er alvast in doen zodat ik hem de volgende ochtend direct kan aanzetten en bijv door kan wassen.

  En als ik een ochtenddienst heb, en manlief heeft dus de ochtendspits voor hij moet werken, zet ik alvast het ontbijt voor oudste dochter klaar in de koelkast. Maakt het voor hem dan net iets gemakkelijker 🙂

 • rachel
  30 oktober 2018

  oohh ik kan mij dus hier echt niet in vinden he haha nee ik werk niet met weekmenus want dat schiet hier niet op, boodschappen online houd ik niet van omdat ik zelf mijn producten wil uitzoeken en een rommelig en of niet schoon huis ….is mama die veranderd in een exorcist :D. koken voor 2 dagen….ja als er wat over is dan word het of ingevroren of een ander eet het een dag later wel op 😉

 • Veronique
  30 oktober 2018

  Ik kan mij ook niet zo vinden in deze tips..ik denk dat iedere moeder zulke dingen zelf ook wel kan bedenken, boodschappen bestellen weet iedereen dat dat kan.

 • E
  30 oktober 2018

  Tip 1 t/m 4 heb ik al aardig onder de knie en daar gaat mijn gezin ook lekker op! Tip 5 vind ik nog lastig. Ik probeer het de accepteren dat het allemaal niet zo schoon, opgeruimd en netjes is. Maar ergens knaagt dat want het geeft ook onrust bij mij..toch die hulp in de huishouding in de arm gaan nemen denk ik 😉

 • W V
  30 oktober 2018

  Tips zijn altijd welkom!! Bedankt. Ga ze zkr meenemen en gebruiken. Voorbereiden op de dag die gaat komen doen wij ook. Als je je dan eens verslaapt hoef je nietMaar super te haasten en staat lekker alles klaar en kan je t zo mee pakken.

  En dat loslaten ja dat is een dingetje.
  Ik heb daar ook maatschappelijk hulp bij. Geen schoonmaaksters maar psychische hulp. En dat praten lucht heeeel erg op.

 • Claire
  31 oktober 2018

  Super leuk artikel! Ik doe dit ook allemaal, behalve het boodschappen bestellen. Wij hebben sinds een tijdje een schoonmaakster 1 keer per week en zij is echt mijn lifesaver haha! Ontzettend luxe vind ik het, maar wat is het fijn. Ik heb met 2 kleine kindjes en een hond om me heen eigenlijk nooit de tijd om echt grondig schoon te maken en het scheelt me zoveel stress dat zij dit nu doet. Dus dat is nog iets wat ik iedereen kan aanraden als je het je kan veroorloven!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.