VLOG: Zo ga ik om met de peuter fase (die zwaar is!)

De peuterpuberteit, ik zeg eerlijk, ik vind dit een hele pittige periode. Misschien wel de moeilijkste fase tot nu toe. Aimy is mijn tweede kindje in die fase maar nog steeds ben ik erg zoekend en weet ik niet zo  goed wat ik steeds het beste kan doen. Welk gedrag negeer je of welk gedrag ga je wel aanpakken. Afleiden of juist op het positieve richten. Wat als je kindje niet wil eten? Of gewoon niet luistert. In deze vlog deel ik jullie mijn struggles daarover, bezoeken we een leuke indoorspeeltuin, gaan we naar het consultatiebureau en zie je meer gezellige beelden. Kijk je met me mee?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Ook deel ik in deze vlog mijn hair routine en de producten die ik daar graag voor gebruik, dit stukje heb ik gemaakt in samenwerking met Nivea waar ik met trots ambassadrice voor ben.

Lees ook: 3 tips om de peuterpuberteit door te komen volgens Pedagoog Femke.

Ik ben enorm benieuwd hoe jullie tegen die peuterfase aankijken. Vind jij het ook zwaar of valt het bij jullie mee? Ik vond de peuterfase bij Lana een stuk minder moeilijk, zij heeft een rustiger temperament en ging niet zo enorm de strijd aan. Aimy daarentegen gaat vol tegen ons in en zet alles op alles lijkt het soms hihi. Laat me zeker jullie tips en ervaringen weten, daar kan ik maar velen moeders met mij, veel van leren. Laat het ons weten hieronder bij de reacties of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

13 gedachten over “VLOG: Zo ga ik om met de peuter fase (die zwaar is!)”

 1. Hoi! Het lijkt mij erg leuk dat je een make up turorial laat zien. Omdat je net je haren liet zien. En klein stukje make up. Ben ik erg benieuwd

 2. Leuke Vlog! En ja peuterpuberteit is moeilijk. Inmiddels ben ik moeder van drie echte pubers! En dat is ook een hele uitdaging. Dan wilde je soms echt dat ze nog peuters waren. Ook al zijn mijn kinderen ouder blijf het leuk vinden om je te volgen.

 3. Wauw, zo herkenbaar! Hier ook middenin de peuterpuberteit en ik vind t zo bijzonder hoe het per dag kan verschillen… soms loopt het allemaal redelijk soepel en makkelijk en werken de gewone pedagogische tips prima (afleiden, negeren, humor erin gooien), maar er zijn ook dagen dat we regelrecht ruzie hebben 🙁 Ben zelf Orthopedagoog dus kennis genoeg, maar de praktijk is toch echt lastiger merk ik en het helpt wel om je te realiseren dat je niet altijd alles netjes kunt oplossen en gladstrijken. Soms is het gewoon even knallen en dan merk je dat het een kwartiertje of halfuurtje later ineens weer klaar is. Niet leuk, maar ik denk dat het erbij hoort. En inderdaad, het ene kind heeft een ander temperament dan het andere kind. Het is handig als je weet wat vaak wel werkt, maar ik vind het zelf veel rust geven om me te realiseren dat het gewoon niet altijd leuk is en dat je niet altijd als een soort robot rustig kunt blijven en de meest pedagogisch verantwoorde aanpak kunt kiezen (je bent emotioneel betrokken, soms heb je slaaptekort, en je bent ook maar een mens 🙂 ). Jouw filmpjes helpen trouwens enorm bij dit soort fases want gedeelde smart is halve smart. En aan het eind van de dag zijn we gelukkig nog steeds helemaal verliefd op onze peuters! Toch?

 4. hihi leuke vlog mop en ja ik vond het ook pittig toen en geloof me kel je bent er nog niet schat 😉 ik zit nu met de meiden in DE pubertijd en oh lord dat is even 2 scheppen soms meer dan de peuterpubertijd!!! su6 mop met je meiden hahaha maar komt goed echt waar 😉

 5. Ik kan geen labello laten liggen, want daar gaat mijn dochter mee aan de wandel en smeert haar hele gezichtje onder. Als ik mijn make-up doe, geef ik haar af en toe een likje dagcreme op haar vinger die ze zelf mag uitsmeren op haar gezichtje. Dan kan ze toch wat doen, maar hoef ik niet steeds nee te zeggen. Scheelt ook dat het op een hoogte staat waar ze niet bij kan (tip). Maar ‘s avonds met eten koken trekt ze ook veel kastjes open. Ze krijgt dan wat drinkbekers om mee te spelen en dan is het wel klaar gelukkig.

 6. Oh en nog een tip die hier werkt bij het make uppen: geef de peuter een (wat oudere) lippenbalsem om mee te spelen en te gebruiken, favoriet hier bij ons jongetje! Haha…

 7. Wij hebben ook een pittige meid in de peuterpubertijd. De tip die ik je kan geven en die bij ons goed werkt is ze 2 opties geven. Wil je A of B? Zij mag dan kiezen, waardoor zij ‘bepalen’. Het is een lastige periode (zeker met soms weinig slaap), maar hierdoor ontwikkelen zichzelf wel tot sterke persoonlijkheden.

 8. mijn moeder zei vroeger al “Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, grote zorgen”. Ik weet nu dat het helemaal waar is dus ik zou zeggen geniet van de peuterpuberteit 😀 😀

 9. Mijn dochtertje is nog maar 3 maanden, maar soms denk ik al wel eens aan de peuterfase. Het lijkt me zeker geen makkelijke periode. Goed idee om eerst groenten aan te bieden, die tip ga ik onthouden. Ook fijn om een stukje van je haarroutine en make-up te zien!

 10. Chantal van baarlen

  Wat fijn om te horen dat jij dit ook meemaakt!
  Ik heb ook een dochter van 4,5 en Sofia is 2,5 en ik vind haar ook een stuk pittiger! Ik zit letterlijk met mijn handen in het haar soms. Ik heb advies gevraagd bij het CB
  Bij Sofia helpt de hele dag door duidelijk zeggen wat je gaat doen. Voorbereiden dus.
  Haar 2 opties geven bijvoorbeeld wil je worst of kaas.
  En bijvoorbeeld als ze iets moet doen, doet mama het of jij kies maar. Deze werkt heel goed bij haar.
  En als laatst pick tour battles als je begrijpt wat ik bedoel. Bijv is de sfeer belangrijker aan tafel voor jullie of eten met een strijd?
  Daarnaast heb ik huisregels gemaakt met de oudste waar ik naar terug verwijs .

  Hoop dat je iets hebt aan mijn tips
  Fijne avond
  Gr chantal

 11. Ik raad het boek How to talk to kids aan, werkt bij ons heel goed in deze fase. De hele tijd nee zeggen, werd ik zelf echt gefrustreerd van. Dit werkt echt heel goed. In plaats van ‘nee, niet je brood op de grond gooien’ zeg ik bijvoorbeeld ‘het broodje ligt op de grond, maar hoort op het bord’ en dan raapt de peuter het heel snel op. Sterkte ermee! Driftbuien laat ik er gewoon zijn en daarna bied ik troost.

 12. Weer een gezellig vlog, Kelly! En zo fijn dat alles in orde was bij het consultatiebureau! 🙂

 13. Leuke vlog! Bij ons werkt echt consequent te zijn en blijven; dit is op dit moment best pittig maat je hebt er uiteindelijk wel gemak van.. En dan kun je zeggen… Als ze iets gaat doen wat niet mag… Je weet het he..
  En van te voren vertellen wat je gaat doen.. En bijv in de auto vertellen, dat ze als ze uit de auto is, in de buggy gaat. En dit dan over laten komen alsof het heel vanzelfsprekend is… ze voelen zo snel aan of je twijfelt…

  En over het make up.. Gewoon geen make up op doen.. Zo laat je aan je kinderen zien dat je tevreden ben met Hoe je eruit ziet.. En niks hoeft te verdoezelen… ff een crème op doen ofzo prima..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.