Let’s get fit! Ik ga het vivofit activiteitsmeter testen!

 

  vivofit garmin sporthorloge

Zoals jullie misschien wel weten ben ik echt een sportliefhebber. Toen ik voor mijn zwangerschap nog mocht sporten deed ik dit een hele lange tijd zo’n 5x per week. Heerlijk vond ik het! Bodypump, spinning, Xco, hardlopen eigenlijk was niets me te veel. Ik liep de 10km hardloopwedstrijd binnen 55 minuten uit en ik was altijd lekker bezig. Toen ik zwanger raakte mocht ik na 22 weken niet meer sporten en na mijn zwangerschap pakte ik dit weer rustig op. Helaas door gezondheidsklachten moest ik op advies van artsen weer stoppen met sporten en nu ben ik mijn conditie weer aan het opbouwen met de fysiotherapeut zodat ik uiteindelijk ook weer kan sporten. Ik ben een sucker op het gebied van gadgets. Toen ik gevraagd werd of ik de Garmin Vivofitwilde testen riep ik ook volmondig ja! Tot ik me bedacht dat het misschien lastig werd om deze volledig te testen als je niet kunt sporten.

vivofit garmin sporthorloge

 

Daarom vroeg ik vriendinnetje Irma om me te helpen. Zij is een intensieve sporter die niet vies is van twee uurtjes spinning achter elkaar en een heavy bodypump workout. Ik vroeg haar dit horloge te willen uitproberen tijdens het sporten. Het leuke aan de vivofit is dat deze voor veel meer dingen handig is dan alleen sporten.  Je kunt deze activiteitenmeter zien als monitor in de gaten houdt hoe fit je bent en hoe je je voelt.  Je kunt doelen gaan instellen die je wilt behalen. Mijn doelen zijn een stuk kleiner als de doelen van Irma maar voor de vivofit maakt dit niet uit. Hij denkt met jou mee en gaat mee in jouw level. Als dat niet motiverend werkt!
Ik ben al meer beweging in mijn dagelijkse leven aan het inpassen. Zo ben ik begonnen met wandelen met Lana en daar is dit horloge ideaal voor want hij kan je aantal stappen en snelheid bijhouden. De Vivofit heeft ontzettend veel functies om je activiteiten bij te houden. Je kunt de vivofit als stappenteller gebruiken om te zien hoeveel je eigenlijk beweegt op een dag. Een dagje op kantoor zal andere resultaten geven als een dagje pretpark bijvoorbeeld. Eigenlijk houdt dit horloge al je activiteiten bij  wat ik persoonlijk heel interessant vind om allemaal bij te houden. Er zit zelfs een functie op waarmee je je slaap kunt monitoren, hoe tof!  Als je hem in de sleep functie zet en hem draagt in je slaap kun je de dag erna zien hoe jouw bewegingspatroon in je slaap is. Super grappig want volgens mijn vriend ben ik een drukke slaper en beweeg ik een heleboel in mijn slaap. Ik ben benieuwd wat voor resultaten dit zal geven.

De activiteitsmeter geeft ook een schatting van het aantal calorieën dat je verbrand hebt, wat zeker interessant is om bij te houden. Daarnaast kun je hem met behulp van een hartslagband gebruiken als hartslag monitor. Door je activiteitsmeter te koppelen aan Garmin Connect kun je op de computer je resultaten zien, je aanmelden voor uitdagingen en je verbinden met andere vivofit gebruikers.

De Vivofit is waterbestendig en dat is wel handig want dan kun je er mee zwemmen of hem onder de douche aanhouden. Ook overleeft hij makkelijk een regenbui wanneer je ‘m in de regen gebruikt. De batterij heeft een levensduur van ruim een jaar.

vivofit garmin sporthorloge

 Ik ontving een exemplaar in mijn favoriete kleur, namelijk een turquoise variant en daarmee loop ik er nog hartstikke hip bij. Het is namelijk niet alleen een sport en fit gadget, het is ook gewoon een horloge.  Oké, het is geen Michael Kors horloge wat om je pols hangt maar de vormgeving ziet er netjes uit. De komende maand ga ik hem testen samen met Irma en ik kom er bij jullie op terug met een uitgebreide review.

Kennen jullie dit toffe sporthorloge van Garmin al? Gebruiken jullie wel eens een stappensteller of activiteitsmeter? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

sponsored

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

19 gedachten over “Let’s get fit! Ik ga het vivofit activiteitsmeter testen!”

 1. Wat een ontzettend leuk horloge zeg! Ik ben heel benieuwd naar je uitgebreide review hierover. Ik heb wel een Garmin navigatiesysteem voor in de auto en mijn vriend heeft een Garmin fietsenmeter + hartslagband maar dit horloge kende ik nog niet!
  Tamarah onlangs geplaatst…Nog eventjes geduldMy Profile

 2. Ik heb de Gear Fit van Samsung en moet hem nog testen, maar ik vind de technologie tegenwoordig erg leuk, haha. Interessant om alles bij te kunnen houden!
  Shirley onlangs geplaatst…Top 5 juniMy Profile

 3. Ik ben benieuwd hoe hij bevalt en of het iets is dat je ook daadwerkelijk ‘voor altijd’ zou omhouden, of dat het meer leuk is voor een maandje en er daarna niet meer naar om kijkt.
  Bente onlangs geplaatst…Miervliegen invasieMy Profile

 4. Oh ik hou hier ook van. Ik ben dan ook niet echt aan het sporten maar ik vind het al leuk om te zien hoeveel stappen je nou zet of inderdaad na een druk dagje pretpark kijken hoeveel je gelopen hebt!
  Manon onlangs geplaatst…Q&A UpdateMy Profile

 5. Wauw, wat een gaaf item! Deze wil ik wel hebben. En €119 voor een horloge is best te doen, en dan ook nog al die functies erbij. Ook de uitstraling zie ik wel zitten. Mooi rustig en strak, goed bedacht.. Echt! Dit wordt mijn nieuwe horloge waar ik voor ga sparen 😉

  Ik heb alleen normale horloge, dus best wel cool om zo eentje aan mijn collectie toe te voegen.

  Leuk artikel Kelly! En een fijn weekend!
  Remy | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Hot or not: de hippe versie van de waterschoenMy Profile

 6. Ik snap best dat mensen een poosje een stappenteller of gebruiken of tijdens het sporten een hartslagmeter, maar zo’n ding dragen als je slaapt? Nee, daar zie ik de logica niet van in. Maar voor het sporten zal het zeker handig zijn. Ik ben benieuwd vooral ook naar hoe hij zit (met warmte ook en zo).
  Marion onlangs geplaatst…Merelfamilie in de tuinMy Profile

 7. Ik ben helemaal niet van de gadgets maar ik zou wel graag een stappenteller willen.
  Deze lijkt me ook leuk, maar denk niet dat ik hem zelf zou kopen..
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: musicalsMy Profile

 8. Ik ben erg benieuwd Kelly!! Na mijn zwangerschap kunnen er wel de nodige kilotjes vanaf dit kan net de extra motivatie tot bewegen zijn 🙂 Veel plezier met testen wat heb je toch een gouden baantje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.