Herinneren jullie onze prachtige safari door Tanzania nog die wij een jaar geleden met ons gezin maakten? Deze reis vergeten we nog meer en was een mega bijzondere ervaring. Wij boekten deze reis bij Makasa Safari’s na wat online contact met Selma, een van de eigenaars, en na ons bezoekje aan de vakantiebeurs. Het klikte direct en zo ontmoette we elkaar ook in Tanzania en brachten we zelfs de eerste 3 dagen samen door in een prachtige villa voor onze gezinnen met. Hun 3 kids en die van ons klikten enorm, onze mannen bleken het heel gezellig te hebben samen en zo ontdekte Yannick zijn passie voor golven en Selma en ik kletsen eindeloos over ondernemen. Selma en Ngomi hadden het met Makasa goed voor elkaar en er was dan ook geen moment dat er een van hun safari jeeps ongebruikt bleef. En toen kwam Corona en stortte de reisbranche in. Selma vertelt in deze gastblog hoe ze van deze enorm heftige situatie iets positiefs maken. Van Tanzania naar Friesland, wie had dat verwacht?

Tegen de tijd dat de zomervakantie begint zullen de reizen toch wel weer door kunnen gaan…? Toch….?

Het is alweer een tijd geleden dat jullie hier een gastblog van mijn lazen. Toen nog geschreven vanuit Tanzania, nu geschreven vanuit Nederland! Wat is er veel gebeurd met ons de afgelopen maanden. Een reden om eens de tijd te nemen om terug te kijken naar wat we allemaal hebben meegemaakt. 2020 is voor iedereen natuurlijk een heel bizar jaar geweest. Voor wie even niet meer weet wie wij zijn: wij wonen met ons gezin in Tanzania en organiseren daar safari reizen. Ons jaar startte met een fantastische vakantiebeurs, een hele mooie safari in februari met het gezin, een bezoek van mijn ouders in maart en toen BOEM corona. Binnen twee weken gingen de grenzen dicht, werden alle geboekte reizen afgelast en stroomde onze mailbox vol met vragen van klanten. Met volle moed gingen we de uitdaging aan met ons team in Tanzania. Reserveringen annuleren, reizen uitstellen… gelukkig was het laagseizoen en hadden we niet al te veel boekingen staan… Tegen de tijd dat de zomervakantie begint zullen de reizen toch wel weer door kunnen gaan…? Toch….?

Helaas was dat niet het geval. Ik moet nu nog wel eens glimlachen om mijn positiviteit destijds. Misschien heeft me dat ook wel gered van een burn out of depressie. Want als je er zo over nadenkt is ons succesverhaal van de afgelopen 12 jaar gewoon opeens helemaal niks meer. Alles ligt stil. Al 7 maanden. En we zijn er nog niet. Het ziet er naar uit dat dit ook nog wel even zo blijft. Het laatste waar mensen nu aan denken is het boeken van een dure verre reis naar een onbekend land als Tanzania… En dat snappen wij ook heel goed…

Nadat de kinderen 3 maanden thuisonderwijs hebben gehad in Tanzania begon de zomervakantie. Tijd om een beslissing te maken. Er kwam al maanden geen inkomen meer binnen, in Tanzania zijn geen steunfondsen vanuit de regering en er was geen enkele manier om in Tanzania op een andere manier inkomen te generen. We hebben toen besloten om met het gezin naar Nederland te verhuizen. Hier kunnen we terugvallen op ons netwerk, kunnen de kinderen bijna gratis naar school en hebben we meerdere mogelijkheden om brood op de plank te krijgen. Van Tanzania naar Friesland! Dat is niet niks. Ik kom dan wel uit Nederland, maar mijn man en 3 kinderen hebben nog nooit in Nederland gewoond. Mijn man spreekt Engels en Duits, de kids spreken wel Nederlands, maar echt als 2e taal. Veel uitdagingen, maar geen andere opties en dus gingen we het avontuur met een grote glimlach aan. Wij proberen altijd alles positief te bekijken en dit ook mee te geven aan de kinderen. Hoe gaaf dat ze straks ook Nederlands kunnen lezen en schrijven?! Dat we hier ook een plekje opbouwen en straks gewoon 2 plekken thuis kunnen noemen.

We hopen dat de reiswereld snel weer een klein beetje terug naar normaal wordt. Maar ik wilde niet zitten wachten op iets wat nog maanden kan duren, ik wilde heel graag alle ondernemerslessen die ik afgelopen 12 jaar heb geleerd blijven gebruiken. En zo werd ons 2e bedrijf Safari Kids geboren. In een paar weken heb ik zelf, zonder financiele investering (wel bloed, zweet en tranen), een webshop gebouwd. Ik ben super trots dat we nu al meerdere bestellingen per dag binnen krijgen. Safari Kids is een webshop met de leukste baby- en kinderitems allemaal in het safari/jungle thema. Met liefde en een warme knipoog naar ons andere bedrijf in Tanzania. Twee mooie bedrijven die naast elkaar kunnen bestaan en elkaar kunnen versterken. Het is fantastisch dat we op deze manier onszelf, maar ook ons team in Tanzania kunnen blijven ondersteunen. Nieuwsgierig geworden? Shop hier de leuke kids safari producten bij Selma!

Het is mooi om te zien wat voor kansen we uit zo’n periode kunnen halen en wat voor bijzonders er dan toch allemaal uitkomt. Mijn doel is om komende maanden Safari Kids steeds verder te ontwikkelen. Ik ben nu al lekker bezig met een online adventskalender & het verzinnen van de leukste schoencadeautjes voor de feestdagen straks. Heb jij van deze rotperiode ook iets moois weten te maken? Laat het hieronder weten, hopelijk kunnen we elkaar inspireren.

Dankjewel Selma voor het delen van je inspirerende verhaal, ik duim enorm hard dat jullie binnenkort die geweldige safari’s weer kunnen aanbieden aan gezinnetjes die deze geweldige ervaring zeker niet mogen overslaan :).

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.