Van sporthater naar sportliefhebber

s[prty

Van sporthater naar sportliefhebber, dat ben ik! Tot ongeveer mijn 17e levensjaar had ik een hekel aan sporten. Gymlessen op school probeerde ik te ontlopen met allerlei smoesjes en de sportschol was echt een plek die ik vermeed, op een zumba lesje af en toe na. Ik woog toen 20 kilo zwaarder als nu en mijn eetpatroon was toen niet zo gezond, wat in combinatie met weinig bewegen ook wel mijn figuur verklaarde. Ik gaf er niet zoveel om, ik zou niet gaan sporten en ik was gelukkig met hoe ik was. Toch kwam er een punt in mijn leven dat het roer om ging.

 

Na het overlijden van een belangrijke naaste van mij, ging er een knop om. Ik wilde gezonder gaan leven, fitter worden en me beter in mijn vel voelen. Ik besloot te gaan afvallen, maar ik wilde echt niet gaan sporten. Met gezond eten moet het ook gewoon lukken toch? En dat was ook zo, met een zelfbedacht dieet viel ik zo’n 9 kilo af. Toen besloot ik te gaan sporten, een spinningles per week in combinatie met wat zumba eens per week. Ik kreeg de smaak te pakken, ik viel wat meer af en voelde me fit. Ik dacht dat ik gewoon niet weggelegd was om te sporten maar niets was minder waar. Het voelde heel goed! Het gaf me positieve energie.

Zo’n 1,5 jaar daarna kreeg ik diabetes, ik vond het eng om het sporten door te zetten, maar het was het beste wat ik kon doen om mijn gezondheid goed op peil te houden. Drie weken later  ontmoette ik Yannick. Ik kon mezelf voorstellen als, Kelly, 19 jaar en sportief, dat voelde goed. Hij was ook heel sportief dus ik vond ons helemaal matchen ;). Nooit gedacht dat ik mezelf ooit sportief zou noemen.

Toen Yannick een jaar later voor een half jaar naar Curaçao ging voor zijn werk, ging het een stapje verder met sporten. Hoe ging ik al die tijd zonder hem ‘overleven’? Ik besloot het extreme sportprogramma P90X te gaan volgen, 90 dagen lang, 6 dagen per week zeer intensief sporten, vanuit huis. Helemaal fit en wel ging ik Yannick daarna opzoeken in Curaçao. Toen ik thuiskwam heb ik het sportprogramma afgebouwd en ging ik verder met hardlopen en groepslessen zoals Bodypump en Xco in de sportschool. In al die tijd die ik nu beschreven heb (zo’n 7 jaar), ben ik die 20 kilo kwijtgeraakt, heel geleidelijk. Inmiddels gaat sporten helemaal niet meer om gewicht of kilo’s, maar om het heerlijke gevoel dat het me geeft. Het gaat niet om de weegschaal en 20 kg zwaarder zag ik er ook prima uit, maar zo fit en gezond als ik me nu voel, dat is voor mij heel veel waard.

Sindsdien ben ik dol op sporten en hoort het bij me. Wanneer ik minder kan sporten dan knaagt het aan me, dan mis ik dat. Wanneer ik mentaal minder goed in mijn vel zit, dan kan ik het sporten gaan versloffen. Sporten is voor mij werken aan mijn gezondheid, mijn diabetes in optimale conditie houden en vooral, therapie. De stofjes die vrijkomen tijdens het sporten in je lichaam geven een heel goed en fit gevoel. Het maakt me echt gelukkig. Ik heb er vaak ook geen zin in hoor, maar ik ga dan toch die workout doen en daarna voelt het fantastisch.

Je bent nooit te oud om te beginnen met sporten, zelfs als sporthater zou je het zomaar leuk kunnen gaan vinden, of andersom. Dit was mijn verhaal en ik wilde dit graag met jullie delen. Is dit voor anderen herkenbaar? Dat je een hekel hebt of had aan sporten? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, deel ze bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Manon
  16 mei 2015

  Ik heb een half naar gesport op de sportschool, een jaar geleden maar ik ben het nooit leuk gaan vinden 🙁 Ik moest mezelf er heen slepen en kreeg ook niet echt dat lekkere gevoel daarna terwijl ik wel op een goede manier “afgebeuld” was. Ik hoop ooit het licht te zien want het lijkt wel altijd zo fijn!
  Manon onlangs geplaatst…Memorabele momenten – De keizersnedeMy Profile

 • Marion
  16 mei 2015

  Ik heb altijd fanatiek gesport. Vroeger op behoorlijk niveau gezwommen. Later kon ik niet meer sporten omdat ik anorexia heb gehad. Daarna durfde ik echter niet meer te sporten uit angst om weer door te slaan in de bewegingsdrang die ik tijdens mijn eetstoornis had. Sinds twee maanden zwem ik weer (na 20 jaar of zo) en het maakt me zo gelukkig. Ik zwem niet meer omdat ik moet afvallen, maar omdat het goed voor me is. Bewegen is gezond en het maakt je hoofd helder. Voor mij is de combinatie sporten/afvallen/uiterlijk (zoals je die vaak op social media ziet, de before & after pictures) nog steeds heel moeilijk en confronterend. Veel jonge meiden staan onder druk om er perfect uit te zien. Ik hoop dat in de toekomst de nadruk meer komt te liggen op sport/gezondheid ipv sport/uiterlijk.
  Marion onlangs geplaatst…Bevrijdingsdag 2015 WageningenMy Profile

 • Sanne
  16 mei 2015

  Sporten wel leuk gevonden totdat ik in het ziekenhuis terecht kwam en ze helaas, per toeval, tot de ontdekking kwamen dat ik een verlengd QT heb. Met dit hartprobleem werd sporten voor mij gevaarlijk en door de artsen zelfs verboden. Ik heb nog geprobeerd om een personal coach te vinden om toch wat aan mijn conditie te kunnen doen, maar die beginnen er niet aan.
  Helaas dus geen sportschool meer, maar met wat fietsen en wandelen kom ik ook een eind.

 • Thea van Galen
  16 mei 2015

  Ik vind sporten ook steeds leuker worden, alleen mijn zware lijf zit me nog teveel in de weg.
  Hopelijk wordt dat snel minder, en word ik ook een sportfanaat!
  Thea van Galen onlangs geplaatst…Een bijzondere boswandelingMy Profile

 • Stien
  16 mei 2015

  Jaaa! Hier ook een sportliefhebber! Ik sport ongeveer 1u per week op school, ik dans minstens 2u per week, ik doe 1u per week aan paardrijden en in het weekend ga ik joggen of sta ik op de crosstrainer. Oh, en af en toe fiets ik ook graag een stuk. Dat is ongeveer mijn sportschema. Ik heb geen zin en tijd om 3 of 4x per week naar de sportschool te gaan, dus probeer ik te bewegen door te fietsen, te dansen…er zijn, buiten de sportschool, nog veel andere dingen die je in het dagelijkse leven kan doen om aan je beweging te komen! Fijn artikel, en goed dat je geen sporthater meer bent! 🙂

 • Saskia
  16 mei 2015

  Het is niet zo dat ik dol ben op sporten maat de laatste jaren ben ik er wel meer mee bezig en vind ik het ook erg fijn om bv te hardlopen.
  Saskia onlangs geplaatst…Plog! Donderdag 14 mei 2015My Profile

 • Eva
  16 mei 2015

  Ik heb geen hekel aan bewegen. Klasjes vind ik leuk en ik hou van yoga. Het is alleen alweer zo lang geleden en daarom zie ik we tegen op om te beginnen! Liefs, Eva

 • Dita
  16 mei 2015

  Ik hou echt niet van sporten. Wel.bewegen. Ik fiets vaak 2x per week naar mijn werk (1u per keer), doe aan yoga en loop vaak 1 of 2x per week een uur. Ook op mijn werk ben ik altijd in beweging.
  Dita onlangs geplaatst…Instaswap 2015 Spring editionMy Profile

 • joyce
  16 mei 2015

  Ik vond sporten verschrikkelijk! Gym vond ik 3x niets aan en ik deed 1000x liever andere dingen. Eenmaal op mijzelf sloeg het roer langzaam om. Ik ging gezonder eten en sporten werd superbelangrijk. Zo ben ik nu meer dan 15 kilo afgevallen en ik voel me top!
  joyce onlangs geplaatst…DubbeldekkersMy Profile

 • Eveline
  16 mei 2015

  Leuk om te lezen! Ik heb (ook) een hekel aan de sportschool. Ik ben nu lid van Fit for Free, maar in deze stad bieden die niet echt de groepslessen aan die me leuk lijken, dus dat doe ik nooit eigenlijk. Af en toe ga ik zelf sporten, met de nadruk op af en toe… Ik wil nog ongeveer 15 kilo kwijt, ik ben er dan ook al ruim 10 kwijt, dus daar ben ik trots op. Nu staat het even op een laag pitje, maar dat komt wel weer. Ik blijf nu stabiel, dus dat is voor nu even prima.
  Eveline onlangs geplaatst…Persoonlijk: Het is al snel te veel voor mijMy Profile

 • Saskia
  16 mei 2015

  Ik ben van jongs af aan al gek geweest op sport, vind ook heel veel sporten leuk. Op dit moment train ik zo’n 12-15u per week voor mijn eerste hele triatlon (3,8km zwemmen – 180km fietsen – 42 km hardlopen) het is bij mij dus eerder dat ik af en toe tegen mezelf moet zeggen dat het tijd is voor een rustdag 🙂 Wordt ook heel chagrijnig als ik geblesseerd ben, sporten is ook echt een uitlaatklep voor me.

 • Lifesabout
  16 mei 2015

  Altijd zo motiverend om te lezen. Ik hou heel erg van sporten en doe het graag. Alleen sinds ik ziek werd ben ik sneller moe na het werk waardoor ik minder energie over heb om te sporten. Ook vind ik het nog best eng om flink gas te geven en mijn hart te belasten. Maar dat komt vast goed! Ik ben nu begonnen met touwtje springen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 10- 16 mei.My Profile

 • Anne
  16 mei 2015

  Hier ook een fanatiek sporter, alleen niet in de sportschool. Ik heb drie paarden en rijd gemiddeld zes dagen per week, drie uur per dag paard. Daarnaast probeer ik minimaal twee keer per week thuis yoga (Yoga with Adriene op YouTube) te doen en daarna wat sit-ups.

 • Marloes
  16 mei 2015

  Wat leuk om je sportverhaal op deze manier te lezen. Bij mij begon het intensieve sporten pas rond mijn 22e/23e. Sindsdien vind ik het ook zo leuk om te doen, en zie ik het ook als ontspanning!
  Marloes onlangs geplaatst…OPI Just Lanai-ing AroundMy Profile

 • Celine
  16 mei 2015

  Ik kan mijzelf goed vinden in je verhaal! Sport is belangrijk en kan ook even een uitlaatklep zijn! Heerlijk! Soms met wat tegenzin beginnen maar aan het einde moe en voldaan! Liefs,

  Celine
  Celine onlangs geplaatst…AANBIEDING ALERT: 20% korting op alle geurenMy Profile

 • lieke
  16 mei 2015

  Ik vind sporten zelf ook erg lekker. Ben nu alleen wel op zoek naar iets passend, 8 weken na de bevalling. Ik heb altijd gekorfbald, 20 jaar lang maar nu we verhuisd zijn en Mason er is kost dat teveel tijd. Nu dus maar hardlopen, maar dat is niet echt mijn ding. Hoe vaak per week sport jij?
  lieke onlangs geplaatst…Stoere wipstoel van Charlie Crane Paris| Baby & HuisjeMy Profile

 • Nesrin
  16 mei 2015

  Nu ik 32 jaar ben weet en zie ik gewoon dat ik moet sporten. Zwaartekracht. Hardlopen en thuis sporten is voor mij genoeg.

  Ik heb nooit gesport jammer, zat het maar in mij.
  Nesrin onlangs geplaatst…Nesrin’s monoloog (We run Amsterdam 10km)My Profile

 • Lauriëtte
  16 mei 2015

  Vorig jaar ben ik begonnen met hardlopen, maar nu ik diabetes heb vind ik het spannend om het weer op te pakken. Ik geef mezelf denk ik nog een paar weken om aan het hele idee te wennen en dan ga ik het maar gewoon weer eens proberen. (Hoop dat gisteren geweldig was!!) Liefs, x
  Lauriëtte onlangs geplaatst…8x Kaarten als decoratie of om te versturenMy Profile

 • Josan
  16 mei 2015

  Grappig, ik had jou helemaal nooit ingeschat als iemand die vroeger wat zwaarder woog. Vroeger fanatiek 9 uur per week aan klassiek ballet gedaan. Ik wilde ballerina worden. Helaas bleek ik daar niet geschikt voor te zijn. Toen nam mijn motivatie wel redelijk af. Toch probeer ik elk jaar wel een nieuwe sport te doen. Niet omdat ik het nu moet met mijn figuur, maar omdat ik het een goede uitlaatklep vind. Als straks de baby geboren is, ga ik ook wel weer fanatiek sporten. Zit te denken aan Zumba en bodypump en misschien wat lessen pilates. Ken inderdaad die instelling wel van : Go big or go home. Ik kan het dan ook niet bij 1 les laten.
  Josan onlangs geplaatst…Kraamweek nachtmerrie deel 1My Profile

 • Ashley
  16 mei 2015

  Soms kan ik echt niet de motivatie op brengen om te gaan sporten, maar als ik dan denk aan dat fijne voldoende gevoel naderhand dan weet ik mijzelf vaak toch een duwtje in de rug te geven. Dus echt een tip wanneer je even geen zin hebt: denk aan dat fijne gevoel als je hebt gesport en voordat je het weet sta je zo in de sportschool/ etc.!
  Ashley onlangs geplaatst…Knuffelen met fluffy konijntjesMy Profile

 • Eline
  16 mei 2015

  Ik heb ook altijd een haat/liefde relatie gehad met sporten…nu met Kayla Itsines houd ik het ook al aardig vol!! Ik word er heel gelukkig van en ik mis het inderdaad als ik het niet doe 🙂

  Dingen en mensen kunnen dus echt veranderen
  Eline onlangs geplaatst…What’s in a name?My Profile

 • Nicole
  16 mei 2015

  Ik heb altijd gesport maar nu heb ik er een hekel aan..
  Ik moet nog steeds datgene vinden wat ik echt leuk vind!
  En wat ook niet te duur is, fitness vind ik echt vreselijk, ik heb het geprobeerd 2x per week en zo paar maanden lang maar bleef t vreselijk vinden..
  Nicole onlangs geplaatst…Getest: Nescafé ShakissimoMy Profile

 • elseniek
  16 mei 2015

  Omdat sporten voor mij zo vanzelfsprekend is vind ik verhalen zoals die van jou extra inspirerend. Knap dat je het sporten geleerd hebt en het nu zo in je ritme past. Ik kan echt niet zonder! Krachttraining is wel iets wat ik mijzelf heb aan moeten leren waar ik nu echt dol op ben. Vooral de bikini body guide van Kayla Itsines is zo verslavend haha. Leuk artikel vind ik dit!
  elseniek onlangs geplaatst…Foodie: The tastiest hand cooked chips from LidlMy Profile

 • Rory
  16 mei 2015

  Vanaf mijn twintigste ben ik echt heel regelmatig gaan sporten. Ik ben er dol op. Natuurlijk niet altijd, niet op ieder moment. En dan neem ik ook even een pas op de plaats. Maar ik probeer – ook nu met een kleine peuter thuis – zeker twee, maar liever drie maal per week de sportschool te bezoeken. Body shape, BBB of insanity. Laat mij maar lekker een groepsles doen. Hoe intensiever hoe beter. Het ligt natuurlijk ook aan je genen en je eetpatroon, maar ik ben ervan overtuigd dat regelmatig sporten echt helpt je lichaam goed te ondersteunen en ‘onderhouden’. Ik ben inmiddels 44 jaar en ik word nog steeds behoorlijk wat jonger geschat. Het is niet belangrijk, maar toch eigenlijk best wel een beetje leuk…
  Rory onlangs geplaatst…Reactie op Wanneer komt de tweede? door Rory BlokzijlMy Profile

 • Ellen
  16 mei 2015

  Ik was een fanatiek loopster (heb meermaals de 10 miles in Antwerpen en de 20 km van Brussel gelopen) maar door een ongeval kan mijn knie dit niet meer aan.Verschillende sporten gestart, van step-aerobics tot badminton maar eigenlijk kan mijn knie enkel zwemmen aan. Nu ben ik sinds januari begonnen met een Start to Swim cursus waarbij je eerst een half uur oefent op techniek of een nieuwe aanleert en daarna conditie begint op te bouwen. Voor mij de ideale combinatie want mijn schoolslag-techniek is prima en dat merk je nu echt wel als je 1000m zwemt. Bij de volgende start in september ga ik voor de crawl.
  Ellen onlangs geplaatst…Eindelijk nog eens iets af…My Profile

 • Bianca
  16 mei 2015

  Heel herkenbaar ! Vond het altijd wel fijn om te zwemmen, iets wat ik ook wekelijks deed.
  Ik was altijd degene die het hardste zei mij zul je nooit vinden in de sportschool, saai dat het me leek.
  Zo’n 2 jaar geleden is er een knop omgegaan, was eigenlijk een impulsieve actie destijds om me aan te melden bij een sportschool, nu ben ik er niet weg te denken, ben er zeker 4 x per week te vinden, waarvan 3x per week in het krachthonk en 1x per week voor een grit les !
  Het heeft me zeker veranderd in positieve zin, voel me ook een stuk zelfverzekerder !

 • Marloes/GLAMOURMOES
  16 mei 2015

  Erg leuk om te lezen. Ik heb zelf nooit een hekel gehad aan sporten, ik heb heel wat jaren gehandbald. Momenteel ga ik één keer in de week naar sportschool om te boksen, maar thuis kom ik er bijna niet aan toe.
  Marloes/GLAMOURMOES onlangs geplaatst…OOTD Adidas by Pharrell WilliamsMy Profile

 • Karlijn
  16 mei 2015

  Grappig, dit is echt een heel herkenbaar verhaal voor mij 🙂 Ik vond sport vroeger verschrikkelijk. Ik speelde volleybal, maar was niet echt fanatiek en ik had een enorme hekel aan gym. Daar keek ik elke week weer tegenop. Vooral de coopertest vond ik verschrikkelijk, ik kon nog geen 2 minuten achter elkaar rennen.
  Aan het einde van de middelbare school begon mijn beste vriendin met hardlopen en ik verklaarde haar voor gek. Ze vroeg of ik een keer mee ging en dat deed ik schoorvoetend met heel veel gepuf en gesteun. Een jaar later renden we samen de 5km, twee jaar later de 10km. Ik had nooit verwacht dat ik dat zou doen en leuk zou vinden 🙂 Nu loop ik nog steeds af en toe hard en ik doe vier keer per week krachttraining in de sportschool.
  Ik vind het heerlijk 🙂 en ik ben inmiddels 7 kilo lichter dan ik op mijn zwaarste punt was. Ik wil graag nog een paar kilo kwijt en ik weet zeker dat dat de komende jaren ook wel gaat lukken, omdat ik mijn levensstijl nu heb aangepast en het sporten helpt er zeker ook bij.

 • marjon
  17 mei 2015

  Goed om te lezen dat je sporten opeens zo leuk vindt! Je bent idd nu lekker fanatiek. Ik ben blij dat ik als moeder van 2 kinderen nu weer wekelijks kan tennissen. Vroeger sportte ik meer, maar dit is iig weer een begin!

 • Annemijn
  17 mei 2015

  Ik krijg gelijk motivatie om te gaan!
  Annemijn onlangs geplaatst…15 dingen die niemand vraagt TAGMy Profile

 • beautifulday4makeup
  17 mei 2015

  Leuk dat je die ommezwaai hebt kunnen maken
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Kies je overwinnaar? Invictus EDT rvan Paco RabanneMy Profile

 • Eline
  17 mei 2015

  Ik hou van sporten maar dat wist je al 😀 Sinds ik zelf bootcamplessen geef ben ik helemaal niet meer te stoppen I LOVE ITTTTT
  Eline onlangs geplaatst…WINACTIE || Win kaarten voor het Better Event!My Profile

 • Romina
  19 mei 2015

  Ik moet toegeven dat het wel waar is dat wanneer je sport, je je veel beter voelt en het leuker vindt dan wanneer je het niet doet. Je moet jezelf gewoon even pushen om het te doen en dan voelt het zo fijn erna! Ik heb er eigenlijk nooit zin in en heb nu al weken geen echte workout meer gedaan, maar als ik terug denk aan het moment waarop ik dagelijks een korte workout deed, herinner ik mij dat ik me echt goed voelde en dat ik het eigenlijk wel leuk begon te vinden. Ik ga mezelf denk ik maar weer eens een beetje pushen om terug te beginnen, dan vind ik het over een week waarschijnlijk terug leuk 🙂
  Romina onlangs geplaatst…Beauty – Stash Trash #2My Profile

 • Frederika
  19 mei 2015

  OMG Ik lees zoveel herkenning ik was ook ongeveer 20 kilo zwaarder. Ik haatte sport… vreselijk vond ik dat… En nu… ik vind het het heerlijk om hard te lopen en nu de bbg. Ik vind het fijn om in die zin goed voor mijn lichaam te zorgen en als je eenmaal merkt wat voor positieve invloed het heeft op je lichaam (in de zin van het vrijkomen van dat stofje) dan wil je niets anders meer… Je ontdekt dat je zoveel meer kunt dan je denkt

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.