Aangrijpende verhalen: Angelica valt ruim 50 kilo af en voelt zich fitter dan ooit!

aangrijpende verhalen

Angelica valt ruim 50 kilo af en voelt zich fitter dan ooit!: Op woensdag heb ik een rubriek op Kellycaresse.nl waarin aangrijpende verhalen van bezoekers worden gedeeld. Op het oproepje kwamen prachtige verhalen binnen, zowel anoniem als mensen die dit met hun eigen naam willen delen. Iedere woensdag kunnen jullie hier een nieuw aangrijpend verhaal lezen, ook kun je je nog steeds opgeven om je verhaal in te sturen. Vandaag heb ik het aangrijpende verhaal dat ik ingestuurd heb gekregen van Angelica. Deze inspirerende vrouw is ruim 50 kilo afgevallen in een zware strijd. Wat een kracht straalt deze vrouw uit en met haar verhaal wil ze jullie graag inspireren om te gaan voor je doel. Het is geen makkelijke strijd om van overgewicht af te komen maar de strijd is het helemaal waard. Ben je benieuwd wat het verhaal van Angelica is? Klik dan op lees meer.

afvalfoto

Angelica valt ruim 50 kilo af en voelt zich fitter dan ooit!
Angelica
 : 
Mijn afvalverhaal begon toen ik 20 jaar oud was. Ik was student en was net het huis uit., ik was student en net het huis uit. Daarvoor had ik al vreetbuien waarbij ik alles wat los at wat los en vast zat. Toen ik samen ging wonen met mijn vriend werd dit alleen maar erger. Het zweet stond mij al op mijn voorhoofd wanneer ik mijn veters moest strikken of mij überhaupt ging aankleden.

Mijn schildklier stond op springen want ik maakte bijna geen hormonen meer aan, dat wil zeggen dat ik een te traag werkende schildklier had en het enige wat ik er aan kon doen was afvallen.  Mijn dokter wilde namelijk eerst zien of dit zou helpen in plaats dat ik  gelijk aan de medicijnen zou gaan zitten. Groot gelijk geef ik hem achteraf ook.

Vlak daarna had ik een gesprek bij een medisch sportcentrum, hier gaven ze aan dat ik maximaal 5 kilo in een jaar zou afvallen wegens mijn trage schildklier. Toen ik dat hoorde en bericht kreeg van mijn zorgverzekeraar dat zij dit niet gingen vergoeden, stortte mijn wereld even goed in.Ik ging door met mijn ongezonde levensstijl en daar heb ik eerlijk gezegd wel spijt van.

In de zomer dat ik twintig jaar was geworden had ik een goed gesprek met mijn onderburen, bij hun gooide ik er alles uit over mijn gewicht en vooral hoe zat ik het was dat ik te zwaar was. Niet alleen het opblazen gevoel, maar ook de woorden die je naar je hoofd geslingerd krijgt. De stap richting de sportschool durfde ik nooit te zetten, bang om uitgelachen te worden of iets in die richting. Als je wat ronder en groter bent dan andere mensen weet je al gauw hoe anderen kunnen reageren.

Die angst heb ik overwonnen, puur omdat mijn buurman mee wou gaan naar de sportschool. In de sportschool begon ik met MESA, een afval traject met goede begeleiding. Ik was ontzettend nuchter toen ik hiermee begon, dit kwam natuurlijk door de klap die ik had gehad via het medisch sportcentrum. De eerste week viel ik al vier kilo af en was ontzettend blij hier mee. Dat was totaal wat anders dat het medisch sportcentrum mij had beloofd. Blij, maar nuchter ging ik door met het afvallen. Per week en week werd het resultaat leuker en begon mij steeds beter te voelen. Niet alleen over het feit dat ik het kon maar ook dat ik er beter uitging zien. Vier maanden later was ik al ruim 30 kilo kwijt en nog 6 maanden later was ik nog eens twintig kilo kwijt. 50 kilo totaal is van mijn lichaam af. Mijn veters kan ik weer normaal strikken en het zweet staat alleen nog maar op mijn voorhoofd in de sportschool. Alles is mogelijk met inzet, wil en kracht. Je kunt meer dan je denkt, echt waar! Met dit artikel wil ik anderen inspireren om niet op te geven. Door in jezelf te geloven, door ervoor te vechten kun je bereiken wat je wilt.

Dankjewel Angelica voor het delen van je verhaal.  Ik wil jullie allemaal vragen om een kijkje te nemen op de inspirerende blog van Angelica. Feel the future is haar blog waarop ze schrijft over haar healthy lifestyle met afval tips, motivatie en sport tips, en al haar ervaringen met afvallen. Ik heb heel veel respect voor haar mooie verhaal en ik vind dat ze op deze manier een heel mooi voorbeeld geeft aan iedereen die dag steuntje in de rug kan gebruiken.

Jullie mogen je reacties achterlaten in de comments om je ervaringen te delen, te delen wat je vond van het inspirerende verhaal van Angelica, en alles wat je hierover kwijt wilt.
Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 • Linda
  30 april 2014

  Wauw, een super proces! Ik kan niets anders zeggen dat ik er erg van onder de indruk ben! Topper!!

  Liefs,
  Linda
  Linda onlangs geplaatst…Lief dagboek #1My Profile

 • Marloes
  30 april 2014

  Wauw wat een mooi verhaal. Zoveel respect dat je dit op eigen kracht voor elkaar gekregen hebt! Wat een hoop zeg 50kg! Je ziet er super goed uit! Respect!
  Marloes onlangs geplaatst…MUA Mega Volume MascaraMy Profile

 • bibian
  30 april 2014

  Wauw super goed. Ik weet goed wat het is nu ik al ruim 30 kilo kwijt ben dus respect voor jou! Je ziet er goed uit. Liefs
  bibian onlangs geplaatst…PLOG: Dinsdag 29 aprilMy Profile

 • beautyinsideandoutNL
  30 april 2014

  wauw, respect dat je zoveel bent afgevallen! En ook heel goed van de buurman dat hij meeging naar de sportschool, ik snap dat die eerste stap om er naartoe te gaan best lastig is. Ik begeleid voor mijn opleiding mensen met voeding en sporten en hoor heel vaak dat ze in eerste instantie gewoon niet naar de sportschool durfden. heel goed dat het je gelukt is!:)

 • Marieke
  30 april 2014

  Geweldige prestatie!!

 • Lisanneleeft
  30 april 2014

  Wow, wat een verschil zeg, knap van je, je ziet er in elk geval geweldig uit! 🙂 Met je schildklier gaat het nu ook weer allemaal oke?
  Mooi dat je je verhaal wil delen!
  Lisanneleeft onlangs geplaatst…F21 items die meer dan welkom zijn in mijn kledingkast!My Profile

 • Lauriëtte
  30 april 2014

  Wauw wat een verschil en wat een prestatie! Echt heel knap!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Overheerlijke RisottoMy Profile

 • Marion
  30 april 2014

  Dank je wel voor het delen, Angelica! Wat zul je trots zijn! Dat je de stap naar de sportschool hebt gemaakt, geweldig. Het dringt weer even heel erg tot me door hoe het gedrag van anderen iemands leven kan beïnvloeden. Gelukkig kan het ook andersom, zoals jouw buurman, die je steunt en met je meegaat. Ik ben erg onder de indruk van je verhaal.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: LaxeermiddelenMy Profile

 • Dita
  30 april 2014

  Wauw wat een verschil en wat goed zeg! Mooi dat je je verhaal hier deelt met ons
  Dita onlangs geplaatst…Plog #2 dinsdag 29 april 2014My Profile

 • Miranda
  30 april 2014

  Poeh! Wat een prestatie. Top! 50 kg is heel veel en dat op eigen kracht, echt onwijs knap!
  Miranda onlangs geplaatst…Even binnenkijken? Mijn TuinMy Profile

 • Geertje
  30 april 2014

  Wat fijn dat je je verhaal hier verteld en laat zien dat het dus ook zonder maagverkleining etc kan! Echt een super goed resultaat! En wat een verschil zeg! En wat een super buurman heb jij!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #18My Profile

 • Kirsten
  30 april 2014

  Wat super goed van je! Dat laat wel weer eens zien hoe ver je kan komen met enorm veel doorzettingsvermogen. Ik denk dat je veel mensen inspireert!

 • Suzanne
  30 april 2014

  Wauw, wat heb je dat geweldig gedaan. En wat zie je er nu goed uit!
  Suzanne onlangs geplaatst…Moederdagtip | Cristal O ClockMy Profile

 • Linda
  30 april 2014

  Wauw! Wat gaaf, wat heb je dat goed gedaan! Je ziet er echt goed uit zeg! 🙂
  Linda onlangs geplaatst…God zorgt voor je.My Profile

 • D.
  30 april 2014

  Wauw wat ben jij een topper! Ik heb ontzettend veel bewondering voor jouw doorzettingsvermogen!
  D. onlangs geplaatst…IK KAN WEL DOOR DE GROND ZAKKEN #2My Profile

 • Betty
  30 april 2014

  Wauw geweldig! Wat onwijs goed dat je, ondanks die ‘belofte’ van dat medisch sportschool (wat een eikels trouwens!) er gewoon voor gegaan bent! En wat een prachtig resultaat. Super inspirerend verhaal! 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Een weekje Gran CanariaMy Profile

 • Manon
  30 april 2014

  Wauw wat ontzettend knap! Je ziet er echt goed uit 🙂 Ik ben zelf 20 kilo afgevallen en ik weet hoe moeilijk het is om de knop om te zetten en er voor te gaan, super van je!
  Manon onlangs geplaatst…PLOG: Dinsdag 29 aprilMy Profile

 • ellen
  30 april 2014

  Hee, haar ken ik (van girlscene)) ik vind het ontzettend knap van haar dat ze zoveel is afgevallen! Echt onwijs knap. Je ziet er super goed uit!

 • Lilly
  30 april 2014

  Wauw, die wat ben je prachtig! Je gezicht is ook heel anders geworden!
  Heel knap van je dat je zoveel doorzettingsvermogen hebt!

 • Cindy
  30 april 2014

  Wat ontzettend, écht ontzettend goed van je, wow! Ik ben zelf 40kg kwijt geraakt, maar door een chronische aandoening moest ik het met een maagverkleining doen, waarbij ik levenslang moet opletten met wat ik eet, hoe ik eet en hoeveel ik eet, want ik krijg snel klachten van mijn buik. Maar dat jij het op eigen kracht kan, dat vind ik echt super! Je bent een kanjer!
  Cindy onlangs geplaatst…Picture Time – april #3My Profile

 • Vanessa
  30 april 2014

  Wow, wat een mooi verschil! Ik heb ontzettend veel respect voor je dat je dit op eigen kracht hebt gedaan!
  Vanessa onlangs geplaatst…Catrice Crushed Crystals | Call Me Princess & Oyster & ChampagneMy Profile

 • Kelly
  30 april 2014

  Goed gedaan hoor! Zelf ben ik een aantal jaar geleden zo’n 15 kilo afgevallen. Maar ruim 50 kilo, jeetje, dat is zowaar een heel persoon. Super!
  Kelly onlangs geplaatst…The Running Challenge – part 1My Profile

 • Robin
  30 april 2014

  Wauw wauw wauw! Wat knap zeg. Je ziet er goed uit. Topper!!
  Robin onlangs geplaatst…Favorieten april 2014My Profile

 • Nicole
  30 april 2014

  Wauw wat een mooi verhaal en wat een doorzettingsvermogen!
  Echt enorm knap.. ga zeker een kijkje nemen op haar blog!
  Nicole onlangs geplaatst…De inleiding (bevallingsverhaal deel 1)My Profile

 • Stien
  1 mei 2014

  Wat onwijs knap en wat een volhouder ben je toch! Het is echt niet gemakkelijk om af te vallen, dus diep respect! Je straalt helemaal op die laatste foto. Zo fit, gezond en mooi dat je er nu uitziet! x

 • Eline
  1 mei 2014

  wauw, respect!
  Eline onlangs geplaatst…April 2014 !My Profile

 • Jennn
  1 mei 2014

  Wat een mooi verschil, knappe prestatie! Bedankt voor het delen.

 • Ans
  2 mei 2014

  Wauw wat een reacties! Bedankt iedereen!! Ik deel mijn verhaal echt ontzettend graag om te laten zien dat je het echt kan als je het wilt! Bedankt voor al jullie lieve comments!
  Ans onlangs geplaatst…Karel’s groene drap: Groene smoothie!My Profile

 • Op de site van 'KellyCaresse.nl' deed ik mijn verhaal | | Feel The Future |
  2 mei 2014

  […] Een ding wat ik zeker wil blijven doen is mensen inspireren en laten inzien dat het mogelijk is om aftevallen. Nee het is nog steeds geen sprookje en ontzettend zwaar (soms), maar daar moet je door heen komen! Door Kelly werd ik gevraagd om mijn verhaal te doen voor een vast column op haar site ‘ Aangrijpende verhalen’ . Het gehele verhaal is te lezen op de site van Kelly! http://www.kellycaresse.nl  […]

 • Manon
  7 mei 2014

  Een flink groot verschil, goed dat je dit gelukt is! Een inspiratiebron voor anderen die bang zijn dat het hen niet zal lukken 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.