Uitdaging voor mezelf: Boeken lezen

v2

Wilde ik eigenlijk al meedoen aan het leuke Boektober project van ByDagmarValerie, stelde ik het oppakken van het lezen van boeken weer uit. Voor een ander klinkt dit zo onlogisch denk ik, maar voor mezelf is het iets wat ik wil bereiken, ik wil mezelf weer kunnen focussen op het lezen van boeken. Ik wil mezelf de rust en tijd weer gunnen om een boek te lezen, want ik weet hoe erg ik kan genieten van lezen. In de zwangerschap van Lana las ik nog wel eens, maar sinds ik moeder ben lukte het me alleen tijdens vakanties. En ik heb er echt wel de tijd voor hoor, ik moet het mezelf gewoon gunnen om die tijd te pakken. Om tijdens het lezen niet te denken ‘die vaatwasser moet zo uitgeruimd worden’, ‘ik moet nog die belastingformulieren in een envelop doen en versturen’ of ‘ ik kan deze tijd ook benutten met het schrijven van een blogpost’. Vandaag een update hierover, naar aanleiding van mijn vorige artikel.

Dus, hoe staat het er nu voor? Ik kreeg een mailtje van Kobo of ik hun nieuwe eReader wil uitproberen. Ze hadden namelijk gelezen dat mijn (3 jaar oude) eReader ergens ligt te verstoffen (+ ik ben het kabeltje kwijt) en ze wilden mij de kans geven het lezen weer op te pakken. Hoe leuk! Ik dacht, dit is mijn kans dus ik liet me de Kobo HD Glo * opsturen om uit te proberen. Bij Bol.com bestelde ik een aantal e-books en het avontuur kon beginnen. We zijn nu 1,5 week verder en ik heb al 2,5 boek uit, wauw! En omdat ik het lezen van boeken niet weer wil laten versloffen, schrijf ik er nu over, als stok achter de deur. Ik wil een reading challenge gaan doen van 1 boek per week, maar daar begin ik binnenkort mee. Laat ik maar niet te hard van stapel lopen 😉

Waarom ik boeken lezen zo belangrijk en leuk vind? Ik merk dat ik optimaal kan ontspannen tijdens het lezen van een boek, iets waar ik mezelf de tijd niet meer voor gunde. Tijdens het lezen kon ik me 1001 activiteiten bedenken die ‘nuttiger’ waren. Dingen in het huishouden, werkdingen, mails beantwoorden enzovoorts. Ontspanning is net zo belangrijk als die dingen. Voor mij is het lezen van boeken zoiets als het doen van Yoga, je bent even helemaal diep in jezelf en het verhaal gekeerd. Als ik een yoga les volg, dan kan ik me een uur focussen. Want ik heb het gepland staan in mijn agenda en ik heb een lerares die me vertelt wat ik moet doen. Voor het lezen van een boek moet ik mezelf aansturen en dat schoot er dus steeds bij in.
Lezen is voor mij  de optimale ontspanning. Ook merk ik dat ik door het lezen van boeken mijn taal en woordenschat verhoog en ook leer van de spelling die in boeken voorkomen, dat kan ik dan toepassen in mijn werk als blogger. Ook geloof ik dat het lezen van boeken je concentratie kan verhogen en ook ultieme ontspanning is om even te ontsnappen uit de dagelijkse praktijk. Ik denk dat meer moeders dit zullen herkennen.  Het is gewoon een luxeprobleem hoor, dat ik mezelf niet tot het lezen zette, maar ik wil dat leren loslaten en er gewoon van genieten. Zeker als zwangere moeder is die rust heel belangrijk.

Ik ben dus heel blij met mijn nieuwe ereader en het leuke is, van Kobo mag ik binnenkort 3 eReaders weg gaan geven, dus mijn site in de gaten voor de winactie. Het zou toch leuk zijn als jij binnenkort ook met een nieuwe eReader aan de slag kan. Zijn jullie ook dol op lezen? En wat voor boeken lees je het liefst? Hoeveel lees jij? Laat het me weten bij de comments.

*Los van de gekregen Kobo eReader, is dit artikel niet gesponsord. Wel bevat dit artikel een affiliate link. Als je iets bestelt via die link, krijg ik er een kleine vergoeding voor. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

50 reacties

 • Josan
  10 november 2015

  Als kind verslond ik boeken. Dikke pillen las ik in 1 uur uit. De afgelopen anderhalf jaar heb ik amper een boek gelezen. Kwestie van prioriteiten denk ik. Ik moet mij er echt toe zetten. Anders besteed ik tijd aan een heleboel (nutteloze) dingen en schiet lezen erbij in. Het lezen via een ereader sprak mij nooit aan omdat ik denk de echte boeken ervaring (bladzijde omslaan, papier voelen) te missen. Maar als het kan helpen om weer te lezen ben ik zeker geïnteresseerd.
  Josan onlangs geplaatst…New in: Develab winterschoenenMy Profile

 • Deisy
  10 november 2015

  Aah wat heerlijk dat je e reader uit kunt gaan proberen, dat zal de leesflow toch wel terug moeten brengen haha 😉 Ik vind lezen zelf echt heerlijk en lees vaak thrillers, maar eigenlijk vind ik elk genre wel leuk. Hoe dan ook wens ik je veel succes met deze uitdaging en die winactie ga ik even in de gaten houden haha.
  Deisy onlangs geplaatst…De ultieme gids om te leren voor jezelf te zorgen IVMy Profile

 • Channa
  10 november 2015

  Ik las vroeger echt ontzettend veel, vond rondstruinen in de bibliotheek heerlijk en tegenwoordig lees ik echt niks meer, zonde. Misschien moet ik toch ook weer eens gaan kijken hoe ik dit op kan pakken!
  Channa onlangs geplaatst…Het leed dat de Ikea heet 😉My Profile

 • Fenna
  10 november 2015

  Toen ik nog bij mijn ouders woonde las ik heel veel maar sinds ik samenwoon lees ik eigelijk nooit meer boeken. Superzonde! Misschien is zo’n e-reader toch iets voor mij 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Vochtbultjes bij nieuwe piercingsMy Profile

 • Marion
  10 november 2015

  Ik kan de leesflow maar niet terugkrijgen. Ik begon enthousiast aan boektober, las in 2 dagen mijn eerste boek uit, maar daarna was het weer huilen met de pet op. Ik heb hier nu 5 half gelezen boeken liggen. Nou goed, wie weet komt het nog deze winter. Al moet ik zeggen dat ik meer een buitenlezer ben. Geen idee hoe dat komt. Ik ben nog steeds niet overtuigt van de e-reader. Ik hou teveel van het papier. Maar wie weet wat de toekomst ooit nog gaat brengen. Ik hoop dat jij ervan gaat genieten!
  Marion onlangs geplaatst…Snelwegen zijn niet echt mijn dingMy Profile

 • Stefanie
  10 november 2015

  Voor ik kinderen had las ik ook veel boeken, nu neem ik er de tijd niet meer voor, soms lees ik nog wel maar dan begin ik aan een boek om hem vervolgens niet meer uit te lezen. Vind eigenlijk dat ik mezelf toch die tijd meer moet gunnen, want van lezen kan ik wel goed ontspannen!

 • Simpel, met een snufje liefde
  10 november 2015

  Ik lees ook veel, vroeger goede boeken, nu vaak alleen nog kasteelromannetjes. Die lezen wat makkelijker weg 😉
  Ik ben 3 jaar geleden begonnen in een groot dik boek en heb hem nog steeds niet uit. elke keer lees ik even wat pagina’s en leg hem dan weer weg. Jammer maar helaas gebeurt er nu niks anders.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…JachtschotelMy Profile

 • Manon
  10 november 2015

  Ik was voordat ik moeder werd ook een hele grote boekenwurm haha. Ik heb ook een ereader gekregen van Kobo en de eerste bladzijdes zijn gelezen. Ik merk dat het wel even wennen is om stil te zitten en te lezen. Wat jij zegt: ik bedenk ondertussen 101 dingen die ik op dat moment beter zou kunnen doen haha.
  Manon onlangs geplaatst…DAGBOEK: mijn BFF is aan het bevallen #2My Profile

 • Carlijn
  10 november 2015

  Goed van je! Knap ook dat je in jouw drukke leven de tijd kan vinden. In de trein op weg naar events lezen, is ook een optie.
  Als kind was ik een boekenwurm, maar inmiddels heb ik er echt geen tijd meer voor (lees: maak ik er geen tijd voor). Zelfs het lezen van tijdschriften is momenteel te tijdrovend. Jammer wel!
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de slaapfases van Amy en MaisieMy Profile

 • Marieke
  10 november 2015

  Ik lees ook niet meer zoveel als dat ik vroeger deed. En idd ook ik gun mij er de tijd niet voor. Maar ontspannen doe ik ook op andere manieren. Lekker creatief bezig zijn is voor nu een ideale manier van ontspannen. Ik ben trouwens wel heel benieuwd wat je van een e-reader vind. Want ik ben nog heel erg van de papieren boeken.
  Marieke onlangs geplaatst…Vijf cadeautips voor mannen!My Profile

 • Kelly
  10 november 2015

  Top dat ze je die kans geven en dat het werkt! Ik ben gek op lezen! Alleen ook ik gun me de tijd voornamelijk in de vakanties. Zelf lees ik graag romans en komische boeken.
  Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly #40My Profile

 • Mieke
  10 november 2015

  Heerlijk vind ik het, op de bank met een boek. Alleen ook hier komt het er helaas weinig van. De tijd heb ik best wel, maar vergeet het gewoon. Ik zit dan gemakkelijk een half uur of uur op het internet te struinen terwijl ik ook gewoon een boek had kunnen lezen. Dit is weer een goede wake up call Kelly!
  Mieke onlangs geplaatst…Schoonmaken met azijn, soda en bakingsodaMy Profile

 • Marlotte
  10 november 2015

  Wat fijn dat je een e-reader mag uitproberen! Zelf lees ik tegenwoordig minder dan vroeger en dat terwijl ik het eigenlijk heel leuk vind. Vaak komt het er alleen van tijdens vakanties en zelfs dan nog niet eens altijd. Vaak heb ik het idee dat ik juist zoveel mogelijk moet doen tijdens de vakantie. Daar moet verandering in komen! Ik ga vandaag meteen een stukje lezen!

 • Nesein
  10 november 2015

  Fijn dat je meer bent gaan lezen.
  Ik lees soms boeken op mijn op mijn iPhone, met nadruk op soms 😉 sinds ik moeder ben neem ik er de tijd niet voor.
  Nesein onlangs geplaatst…If I were a boy TAGMy Profile

 • saskia
  10 november 2015

  Voor mij heel herkenbaar. Ik was altijd gek op lezen maar heb al langer dan een jaar geen boek kunnen lezen. Zo jammer, maar ik hoop dat het weer terugkomt 🙂 Een e-reader heb ik nog nooit geprobeerd maar lijkt me op de een of andere manier ook helemaal niet fijn.

 • saskia
  10 november 2015

  Heel herkenbaar. Ik heb al erg lang geen boek meer gelezen. Ik ben er gek op maar heb momenteel de concentratie er niet meer voor.
  saskia onlangs geplaatst…Tips voor succesvol bloggenMy Profile

 • Wilmaaa
  10 november 2015

  Wat leuk een e-reader! Ik ben zelf gek op lezen, alleen heb ik nooit boeken. Ik vind het zonde om te kopen omdat ik hem voor dan in een dag uit lees. Haha!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Tijd voor elkaar met een babyMy Profile

 • Sandra
  10 november 2015

  Wat leuk zeg! Zelf heb ik ook een kobo e-reader en ik kan echt niet meer zonder.
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: Opening T.K. Maxx, laatste vrije weekje & Peper PizzaMy Profile

 • Leonie
  10 november 2015

  Wat goed van je dat je een doel hebt opgesteld! Ik vind lezen ook enorm leuk, maar thuis doe ik ‘t ook nauwelijks.. Op vakantie vind ik ‘t heerlijk om een chicklit of een spannend boek te lezen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: wat nu?My Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  10 november 2015

  Meer lezen! Iets dat ik ook graag wil, maar het komt er maar niet van. Ik moet maar met de winactie meedoen als ‘ie online staat 😉
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ben jij ook zo bang voor spinnen? Zo vang je ze veilig!My Profile

 • Renske
  10 november 2015

  Lezen is zó fijn. Als kind deed ik bijna niet anders, maar tegenwoordig heb ik het zo druk. Nou ja, ik denk dat ik het druk heb, haha. Als ik eenmaal in een boek begin, ben ik er ook zo doorheen en zo te zien geldt dat voor jou ook. 🙂 Zelf ben ik aan het wachten tot deze e-reader (of de HD-variant) in de (kerst)aanbieding komt, haha. Dus ik houd jouw website goed in de gaten!
  Renske onlangs geplaatst…DIY | Mijn instaswapMy Profile

 • Nicky
  10 november 2015

  ‘Vroeger’ las ik heel veel, heerlijk! Nu schiet het er vaak bij in, om dezelfde reden als die jij noemt, druk met werk/mails etc. Voel me snel nutteloos als ik aan het lezen ben. Ik lees wel nog vaker in boeken over mindset en persoonlijke ontwikkeling maar dat hoort dan ook weer een beetje bij mijn werk en is dan geen verhaal waar je zo in kunt wegdromen, even een momentje voor jezelf. Ik ben benieuwd naar de winactie, ik ga zeker meedoen!
  Nicky onlangs geplaatst…Richtlijnen Goede Voeding 2015: realistisch?My Profile

 • Maaike
  10 november 2015

  Lezen is voor mij echt een relaxmomentje voor als de kinderen slapen, werk erop zit en ik gesport en gegeten heb. Ik merk dat lezen toch fijner is dan tv kijken, minder prikkelig! Ik lees het liefs een thriller en die ik heb dan vaak in 1 week uit!

 • Martine
  10 november 2015

  Sinds ik een e-reader heb lees ik ook weer veel meer. Hoppa, zo in de tas en het doet minder pijn als deze op je hoofd valt als je tijdens het lezen in slaap valt dan zo’n dikke hardcover 😉
  Martine onlangs geplaatst…Liever slim of populair?My Profile

 • Marieke
  10 november 2015

  Leuk om te lezen dit, ik ben echt een boekenwurm, maar ik heb geen ereader dus ik kijk uit naar je winactie, tof!

 • Nienke
  10 november 2015

  Ik lees niet maar ik heb er ook weinig mee, ik kijk dan liever gewoon een serietje of een film, net zo leuk en kan ik me beter voor concentreren ofzo haha

 • Charlotte
  10 november 2015

  Ook ik las vroeger graag en veel en nu komt het er niet meer van helaas… Nou, het lezen van boeken dan, lezen van blogs lukt nog wel 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…8 x dingen die ik niet begrijp – op vakantieMy Profile

 • Saskia
  10 november 2015

  Lezen is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Ik lees ook graag in bad, op die manier is de verleiding om iets anders tussendoor te gaan doen veel kleiner en zo lees ik dan al gauw een uurtje. Ook voor ik ga slapen en ‘s ochtends als ik alleen ontbij (komt niet zo vaak voor) pak ik dan mijn boek. Ik hoop dat je door de e-reader weer meer boeken gaat lezen, het is zo’n fijne bezigheid!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Kobo Aura H2OMy Profile

 • Malou
  10 november 2015

  Dit heb ik me ook al eens voorgenomen, maar het lukt me nooit 😉
  Malou onlangs geplaatst…NOMI IS JARIG!My Profile

 • Sandra
  10 november 2015

  Als kind las ik altijd zoveel, altijd en overal was ik aan het lezen. Totdat ik moeder werd toen werd het langzaam minder. En als we naar de bieb gaan neem ik altijd boeken mee met de intentie om nu echt weer te gaan lezen maar ze nee hoor na 4 weken gaan ze net zo hard ongelezen weer terug naar de bieb en daar baal ik dan weer zo van. Ik las/lees 🙂 vAn alles van romans tot thrillers en jeugdboeken zoals van Carry Slee.

 • Ilse
  10 november 2015

  Ik lees veel minder dan ik zelf zou willen, helaas.
  Zo’n e-reader heb ik nog nooit geprobeerd, maar ik ben er wel benieuwd naar.
  Ilse onlangs geplaatst…Lezen met concentratieproblemen: tipsMy Profile

 • Myrthe
  10 november 2015

  Ik lees de laatste tijd ook steeds minder, omdat ik er niet genoeg tijd voor vrij maak. Vind het ook lastig omdat ik naar school ga, werk, en nu ook weer sport. Dan heb ik ook nog huiswerk dat gemaakt moet worden. Inderdaad kwestie van prioriteiten. Binnenkort ook maar weer is oppakken!
  Myrthe onlangs geplaatst…Personal: laatste tentamens, en eerste keer sportenMy Profile

 • Vanessa
  10 november 2015

  Ik ben nog geen mama, maar ik vind het soms ook moeilijk om aan een boek te beginnen en het vervolgens uit te lezen. Ik zou het vaker willen doen omdat het me rust geeft en ik even aan niets anders hoef te denken, alleen maar aan het verhaal. Nu het steeds kouder en slechter weer wordt, denk ik dat ik wel opnieuw ga beginnen lezen. Geurkaarsen aan, onder een warm dekentje en lezen maar. Voor mijn verjaardag heb ik het boek ‘De kracht van stille mensen’ gekregen dus ik weet al met welk boek ik wil beginnen 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Lush Snow Fairy ShowergelMy Profile

 • Nicole
  10 november 2015

  Ik hou van lezen! Door de uitdaging van Dagmar ben ik weer flink begonnen.. En ja, ik had ook een artikel kunnen schrijven, maar lezen kan soms zo ontspannend zijn!
  Nicole onlangs geplaatst…4x de peuterpuberteit is begonnenMy Profile

 • Dorien
  10 november 2015

  Zo herkenbaar! Er is niets fijner dan opgeslokt te kunnen worden door een boek. Ik maak hier ook echt te weinig tijd voor en wil die uitdaging ook aan gaan! Wat ga jij lekker! Ben benieuwd welke boeken je op je e-reader hebt staan!
  Dorien onlangs geplaatst…GOOD TO KNOW: TIPS OM JE HAAR TE FOHNENMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  10 november 2015

  Wat leuk dat je een e-reader mag testen! Bij mij komt lezen er ook niet vaak van… Ik ben nu al sinds juni in een boek bezig en nu is het eindelijk bijna uit! Ik heb er op vakantie veel in gelezen en nu ik de trein neem voor mijn werk lees ik ook weer meer. Alleen is het boek redelijk dik en neemt het dus veel plaats in in mijn tas, een e-reader zou dus wel handig zijn!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Koken met Kim: tagliatelli arrabiata met worteltjes en tonijnMy Profile

 • Milou
  10 november 2015

  Ik wilde ook heel graag meedoen met de boektober van Dagmar. Helaas lukte dat niet helemaal met een kindje van een paar weekjes. Hoop het lezen binnenkort toch weer op te kunnen pakken!
  Milou onlangs geplaatst…Update: hoe gaat het nu?My Profile

 • Lisanne
  10 november 2015

  Super leuk Kelly! Ik heb zelf als jaren een Kobo en ben er erg fan van. Wellicht is Bookmas dan ook wat voor je? Wij organiseren een readathon in het weekend voor kerst om mensen meer aan het lezen te krijgen.
  Lisanne onlangs geplaatst…Recensie: Stuk van jou van Sophie JacksonMy Profile

 • Joyce
  10 november 2015

  Heerlijk lezen! ik zal je trouwens vanavond even mailen xxx
  Joyce onlangs geplaatst…Sint tip: Video van SintMy Profile

 • Souhaila
  10 november 2015

  Ik hou van lezen, alleen doe ik dat helaas te weinig. Op de basisschool las ik in een week wel 4/5 boeken uit, maar nu heb ik er helaas bijna geen tijd voor. Ik hou van alle soorten boeken, zolang ze maar enigszins realistisch zijn.

 • Lisanne
  10 november 2015

  Ik heb dat concentratieprobleem nooit gekend, ook met een kleintje niet. Dat is echt mijn rustmoment: als de kleine naar bed is nog even lezen. Dat valt weg als er tentamenweken aankomen, maar pak het toch elke keer wel weer op. Ik kijk dan ook bijna geen tv, dat scheelt heel veel in leestijd! Dat is echt wel een tip: laat de tv een keer uit en pak een boek.
  Oh en ik lees echt altijd gewoon ‘echte’ boeken. Niet in de laatste plaats omdat fijne e-readers echt onbetaalbaar zijn (iig voor deze studerende alleenstaande moeder)

 • Merel
  10 november 2015

  Het is echt al zó lang geleden dat ik echt voor mijn plezier een boek heb gelezen. De laatste boeken die ik las waren voor het schrijven van mijn scriptie. Maar ik heb nu alweer een maand een boek liggen waarin ik mocht beginnen zodra m’n scriptie klaar was.
  Ondertussen is mijn scriptie klaar en nog gun ik het mijzelf niet om te gaan lezen. Maar moet ik nog zus en zo van mezelf doen en geef ik mijzelf de tijd alsmaar niet..

 • Marjolein
  10 november 2015

  Jeeej!! Ik ben zo blij deze post te lezen. Ik ben een super super trouwe volger van je maar laat niet zo vaak van me horen. Maar ik vind het zo enorm leuk dat je nu ook gaat lezen! 1 boek per week is nog best wel pittig hoor ik hoop dat je het kan volhouden en er lekker van kan gaan genieten. Ook ben ik zeer jaloers op je nieuwe e-reader 😉 , me mijne is enorm aan het verslijten dus ben erg benieuwd naar je review over deze ereader!
  Ik blijf je volgen en zal eens extra op je lezen letten en als je motivatietips nodig hebt let me know 🙂

  Xx

 • Dagmar
  10 november 2015

  Wat superleuk om je artikel te lezen en wat gaaf dat je weer gaat lezen! Ik heb ook de Kobo Glo Hd en ik lees er stiekem opeens veel meer door 😀 Lekker van genieten <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Behind the scenes #115 – November, Kraków en cadeautjesMy Profile

 • Inez
  11 november 2015

  Ik las heel veel, ik heb de mooiste boeken in de kast staan maar sinds ik een paar maanden moeder ben en hellp heb gehad heb ik het concentratievermogen van een vis.
  Ik hoop wel dat het weer beter wordt.

 • Inez
  11 november 2015

  Ik las heel veel, ik heb de mooiste boeken in de kast staan maar sinds ik een paar maanden moeder ben en hellp heb gehad heb ik het concentratievermogen van een vis.
  Ik hoop wel dat het weer beter wordt.

 • Miek
  11 november 2015

  Wat leuk dat je het lezen weer oppakt.
  Ik heb ook e reader vol boeken. maar kom er met 2 kids ook niet aan toe!!

  Ik zou ook gewoon een uurtje moeten pakken om te gaan Lezen.

  Ik vind zo een challenge Dan ook echt wel leuk en een uitdaging.

 • beautifulday4makeup
  11 november 2015

  ik ben dol op mijn ereader, hoewel het bij mij al een wat ouder model is. Hij doet het nog goed
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Voor een warmtebron je benen insmeren? Kneipp massagemelk uit de vijg en arganolie lijnMy Profile

 • Maike
  13 november 2015

  Even lezen voor het slapengaan is altijd erg fijn vind ik!
  Maike onlangs geplaatst…Trouwtradities in andere landenMy Profile

 • Anne
  29 juni 2017

  Met dank aan iBooks verslind ik weer net zoveel boeken als vroeger al is het wel een tijdje stil geweest.. ik kreeg van een leerling als ‘afscheidscadeau’ 1000 boeken op een USB en dankzij haar heb ik het weer helemaal opgepakt.. ik heb nog niet alle 1000 boeken uit maar ben al n heel eind! 1 boek per 3/4 dagen lukt hier meestal wel hoor..
  succes met je challenge!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.