KC Plog: Een typisch dagje thuis

plogggHet leek me leuk om weer eens een plog te delen, maar dan niet van een hele bijzondere dag met activiteiten, maar gewoon een typische doordeweekse dag uit ons leven en dat is eigenlijk gewoon zo’n heerlijk thuismama dagje, lekker aanrommelen met Lana, huishoudelijke klusjes doen, spelen met Lana en dit keer stond er ook een bezoekje aan de gynaecoloog op de planning. Ik heb de hele dag voor jullie in foto’s vastgelegd en die ga ik vandaag met jullie delen.

Ik ben een ochtendmens en ik ben vrijwel altijd nog voor Lana wakker. Sinds een tijdje benut ik die tijd om nog voor Lana wakker is, mezelf op te maken, klaar te maken, soms al een was in de wasmachine te doen en een beetje op te ruimen. De ene keer heb ik hier meer tijd voor (‘wanneer wordt Lana toch eens wakker denk ik dan’) de andere keer lukt dit niet en is mevrouw net zo vroeg als ik. Maakt ook helemaal niets uit. Dit keer was ik vroeg wakker en omdat Lana nog een beetje ziek was, begon ik met het opmaken van het bed, en mezelf klaar te maken, nog voor Lana wakker was.

Bed opgemaakt, tijd om mezelf op te wassen en op te tutten. Dit is mijn ochtendritueel voor mijn gezicht (en oksels haha).

Aankleden en opmaken. Dit doe ik vandaag aan. Jasje van Loavies, basic longsleeve van Vero Moda, zwangerschapsjeans van Noppies.

Make-up erop!

Ik check nog even de comments en die lees ik iedere keer weer met plezier door. Ik word daar oprecht heel blij van, dankjewel voor jullie!

Lana wordt wakker (yay!) en omdat ze de hele dag thuis blijft om een beetje rust te houden doe ik haar een relaxoutfitje aan. Pyjamabroek van Lief, shirtje van H&M en Vingino vestje. Dit vest heeft ze al heel lang, past nog steeds en blijft mooi, echt ideaal. De leuke pantoffels met katjes erop zijn van Zeeman.

Ontbijt: We delen een banaan-pannenkoek met daarop wat pindakaas en plakjes banaan. Ik eet er een schaaltje Griekse yoghurt bij met wat basic muesli, kaneel en ook banaan. Kopje thee en voor Lana wat verdund diksap.

Nog voor ik een hap van mijn eten mag nemen, moet ik mijn bloedsuiker meten. Zoals je ziet aan mijn vingertoppen, die zijn inmiddels nogal dik van het eelt geworden, dat heb je als je jezelf 4-8 per dag moet prikken. Gelukkig zijn mijn vingertoppen niet vaak in beeld :P. De waarde schrijf ik op, om mee te nemen naar mijn afspraak in het ziekenhuis.

Na het ontbijt ruim ik alles op, en daarna is het tijd om met Lana een boekje te lezen. Altijd gezellig want ze kletst al volop mee.

Opa komt oppassen want ik moet naar het ziekenhuis voor een afspraak bij de gynaecoloog, internist en de diabetesverpleegkundige. Opa en Lana bouwen mooie torens.

Liftselfie op weg naar de afspraken.

Als je goed kijkt, zie je een handje. Ons kleine meisje grijpt naar iets, zo mooi! Echo’s blijven iets wonderbaarlijks hebben en het is zo bijzonder dat we al een kijkje kunnen nemen in wat er binnen in mijn buik afspeelt. Ook mijn moeder genoot ervan.

Als ik thuiskom, spot ik mijn vader op de bank met een slapende Lana tegen hem aan. Echt een vertederend mooi beeld <3 (geen foto van). Dan eet ik een boterham met Lana en leg ik haar op bed waarin ze verder kan slapen.

Terwijl Lana op bed ligt ruim ik de kamer even op.

Dan kruip ik achter mijn camera om een filmpje op te nemen.

Als Lana wakker wordt snacken we met een appeltje die we dippen in pindakaas, dat is goddelijk lekker! (als pindakaas liefhebber moet je dit echt eens proberen!)

Lana is nog niet helemaal fit dus daarna knuffelen we samen op de bank.

Dan begin ik aan het eten koken. Er stond hutspot op het menu vandaag.

Yannick komt thuis en kan gelijk aanschuiven voor het eten.

Na het eten doe ik samen met Yannick, Lana in bad en kleed ik me vast om voor yoga. Voor ik vertrek chillen we even op de bank.

Tijd voor een uurtje zen voor de mama (to be;) ) . Deze sportbroek (speciaal voor zwangeren) is van Noppies, goddelijk broekie!

Als ik thuiskom lees ik de laatste pagina’s uit in het boek ‘De Kraamhulp’ van Esther Verhoef, heftig boek zo in de zwangerschap maar wel een meeslepend goed verhaal.

Dan ga ik douchen en doe ik mijn pyjama aan. Tijd om te gaan slapen!

Dit was de plog van deze dag, een random dagje uit ons leven. Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

49 gedachten over “KC Plog: Een typisch dagje thuis”

 1. Dat pindakaas is wel een dingetje. Die combinatie met bananenpannekoek had ik niet zo snel bedacht. Zo jammer dat ik die niet zelf proberen kan. Ik vroeg me al af hoe je jezelf prikte. Ik vond die prikjed in mijn vingers altijd vrij pijnlijk. Maar als je het veel doet, krijg je dus eelt.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Giveaway: Baby Born Wonderland popMy Profile

 2. Leuk om een dagje te zien waarop je gewoon thuis bent. Een echo is zoiets moois, heerlijk dat je die nu weer hebt. Ik mis het zwanger zijn wel elke keer als ik jouw blogs lees haha. Doe je aan speciale zwangerschapsyoga? Heerlijk ontspannen hè, heb het zelf ook gedaan en vond het echt relaxed.
  Carlijn onlangs geplaatst…Wel eyeliner, geen mascaraMy Profile

 3. Hehehe, die katjesslofjes heeft Lou ook en ze is er helemaal wild van. Inmiddels hebben we drie paar, een voor beneden, een voor de peuterspeelzaal en een voor boven. WHAHA, ja ik ben lui 😉
  Martine onlangs geplaatst…Fantastic Moms Weekly #47My Profile

 4. Hmmm banaan met appel, ik ben zeker een pindakaasliefhebber, dus dat moet ik maar eens proberen 😉 wat vervelend dat Lana niet lekker was, dan loopt je dag vaak toch anders, omdat ze veel slapen hè?! Althans dat is hier dan zo!
  Doortje onlangs geplaatst…De basisschool…My Profile

 5. Hopelijk voelt Lana zich alweer beter! Wel een druk dagje zo. Ik vind je sportbroek zo leuk 🙂

  En die combinaties met pindakaas.. ik hou echt van pindakaas maar hier zou ik nooit opgekomen zijn haha. Misschien toch maar een keer proberen
  Fenna onlangs geplaatst…Recept: SchuimpjesMy Profile

 6. Hi Kelly,

  Ik heb je blog een paar maanden geleden ‘ontdekt’ en kom tegenwoordig regelmatig even een kijkje nemen. Hartstikke leuk, keep up the good work! Maar ik stuur dit berichtje omdat ik vraagje had na het lezen van dit artikel. Appel en pindakaas, ik kan het niet eens apart van elkaar eten (laat staan samen) omdat mijn suikers dan echt door het dak gaan en ik daar de hele dag last van heb en probeer weg te spuiten. Hoe doe jij dit?

  Liefs,

  Danielle
  Danielle onlangs geplaatst…Lifestyle NWS Fashion InspiratieMy Profile

 7. Heerlijk zo’n dagje meekijken bij iemand anders. Leuke foto’s Kelly en ja een echo blijft bijzonder. Ik moet morgen weer op controle en vind het dan gewoon jammer dat het nog even duurt voordat er weer een echo wordt gemaakt.

 8. Een heerlijke dag! <3 Naar je kindje kijken verveelt nooit he? Als ik niet ngo twee echo's zou krijgen dan zou ik weer een pretecho doen, haha. Gelukkig krijgen we die wel (reden is stom maar ach, ik kan loeren!) bij week 30 en week 34 en daar leef ik wel echt naar toe. Die schoentjes die je had klaar gelegd voor Lana vind ik echt té schattig en grappig, haha. En nu heb ik zin in hutspot, haha.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Elise’s Weekly Pictorama November #2 – Griep, Outfits en Pakketjes!My Profile

 9. Wat een gezellige dag! Ik vind altijd zo sneu als Olivia ziek is, ze komt dan de hele dag bij je zitten en speelt heel rustig (Normaal speelt ze nooit rustig haha) gelukkig is ze pas 1 keer ziek geweest en 1 keer verkouden.
  Wat een super schattige pyjama broek heeft Lana!
  Sheela onlangs geplaatst…Op welke leeftijd introduceer je sinterklaas?My Profile

 10. Kelly Caresse

  Jep, als je 5-8 keer per dag prikt dan is je pijngrens ook wel anders geworden en krijg je ook eelt, dus ik voel het niet maar ik vind infuus prikken niet eens erg meer 😛

 11. Kelly Caresse

  Ik heb een insuline pomp dus ik spuit niet maar bolus, van een theelepel pindakaas en een appel heb ik 2 eenheden nodig en dan gaat het heel goed 🙂

 12. Mooie echofoto!

  Ik ben benieuwd waar je die mand in je woonkamer hebt gekocht? Lijkt me ideaal voor speelgoed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.