Tweede verjaardagsfeestje plannen

Lana2Bron Greetz

Het tweede verjaardagsfeestje plannen. Lana wordt op 14 oktober 2 jaar! Dat betekent dat het tijd wordt om haar verjaardagsfeestje te plannen. Ik vind persoonlijk de eerste verjaardag heel speciaal, maar vooral voor de ouders zelf omdat dat toch een hele mijlpaal is. Je kindje is ‘baby af’ en wordt een dreumes. Het kindje zelf beseft nog niet zo goed wat het inhoudt verder, en de tweede verjaardag vind ik heel bijzonder omdat ik het idee heb dat Lana al meer besef heeft van cadeautjes krijgen (vooral het uitpakken is heel leuk!) , een taartje eten en feest vieren met muziek en gezelligheid. Bij haar eerste verjaardag besteedde ik er nog wat minder aandacht aan maar dit keer wil ik het iets grootster aanpakken. Met grootser bedoel ik, papieren uitnodigingen, een hele bijzondere taart en een bepaald thema. En dan niet op z’n Amerikaans met een sweet table, kostuums en een halve huisverbouwing, maar gewoon wat meer aangekleed allemaal. Ik benoem vandaag wat van onze ‘tweede verjaardag’ plannen zijn voor Lana en ik ging op zoek naar leuk speelgoed voor op het verlanglijstje van Lana. Ik moest ook een beetje lachen om deze zoektocht en mijn ondervindingen 😉

Qua thema weet ik nog niet zo goed welk thema maar Lana is dol op Nijntje, Teletubbies en Bumba. Dus een van die zal het wel worden haha. De taart wil ik dan ook in dat thema laten maken en dat als Lana de taart ziet dat ze dan gelijk van enthousiasme ‘Nijntje’ (als voorbeeld) schreeuwt. Het eerste jaar gaven we Lana geen suikers, nu wel af en toe dus daar hoort ook zo’n heerlijk hysterischere vrolijke taart bij. Verder wil ik het vieren met onze ouders, wat vrienden en mensen die we veel zien. Niet al te groots, maar wel gewoon gezellig. Ik vind de tweede verjaardag ook wel speciaal omdat dit het jaar wordt dat Lana naar de peuterspeelzaal zal gaan, want dan is ze een echte peuter, maar ook het jaar is waarin ze grote zus zal worden, hoe leuk en bijzonder.

We hebben ook al nagedacht over leuke cadeaus en om eerlijk te zijn vind ik dat best moeilijk. Lana heeft heel veel speelgoed, boekjes en dat soort spullen dus ik ben even gaan rondkijken voor wat leuke en vooral ook nuttige items voor een verlanglijstje. Ps. Dit artikel is niet gesponsord, bevat gewoon items die ik leuk vind van een willekeurige winkel.

Als je mama bent van een meisje dan horen poppen daar bij, althans mits je kindje daar interesse in heeft. Lana vindt het geweldig om met haar poppenwagentje rond te lopen, er beren en haar pop in te doen en zo moedertje te spelen. Vroeger had ik zelf geen Baby Born, maar wilde ik die wel heel graag, haha dus ik dacht als ik ooit een dochter krijg dan is dit wel een heel leuk cadeau om haar te geven. Zo kan ze oefenen om grote zus te spelen, en ook een klein moedertje.

Lana vindt mijn fiets altijd heel interessant en loopt graag rond met karretjes, maar een loopfiets of wagentje heeft ze nog niet. Dit modelletje van hierboven vind ik er wel heel leuk uitzien maar het mag ook een andere variant zijn. Ik denk dat ze daar veel plezier mee kan hebben en dat het ook goed is voor de motoriek.

Ik zit gewoon een beetje rond te snuffelen op internet en kwam deze kinderwagen tegen, hoe cute! Ik zie mezelf met Baby2 en Lana met haar wagentje al helemaal rondlopen naast elkaar haha!

Ik herbeleef mijn eigen kindertijd tijdens deze speurtocht haha, hoe leuk is zo’n poppenwiegje!

Ik moest even lachen bij het zien van dit stukje speelgoed, Lana heeft mij dus nog nooit zien strijken. Wie weet dat ik het wel weer kan na mijn strijksessie met Fred van Leer, maar dit soort speelgoed is wel heel geinig. Ik was vroeger niet uit de poppenhoek te verslaan en Lana doet me ook altijd na als ik aan het poetsen ben.

Deze graag, en dan met echt werkende wasfunctie please! 😛 Dankjewel Lana, voor het doen van de was 😉 (grapje natuurlijk!)

Ik liet nu zomaar wat grotere items zien, natuurlijk verwacht ik die niet allemaal te krijgen. Maar goed ook, want dan staat ons kleine huisje binnen no-time vol. Maar het zijn leuke spulletjes om voor te sparen. Soms is het handig om bijvoorbeeld cadeaubonnen van dezelfde winkel te krijgen zodat je daar wat groters van kunt kopen.  Ik vind dit soort speelgoed wel heel leuk en leerzaam voor Lana en straks voor haar zusje. Speelgoed waarmee je rollenspellen kunt spelen met je kindje en waarin de fantasie helemaal los mag gaan. In mijn ogen heel leerzaam en ook heel gezellig.
Vraagje voor moeders: Hoe vier jij de verjaardag van je kindje het liefst (en voor welke leeftijd?) Ook met een bepaald thema of helemaal niet? En wat vind jij leuke cadeaus voor kindjes van deze leeftijd? Laat het me weten bij de comments.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties, bij welk speelgoed van hierboven herbeleef jij je kindertijd?

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

50 reacties

 • Lisanne
  28 september 2015

  Wat gaaf speelgoed. Ik speelde ook veel met barbie en poppen mijn zusje daar ij tegen was her tegenovergestelde en speelde liever met auto’s. Die mini vespa waarom was dat er vroeger niet……. hahaha leuk zo een feestje organiseren ik ven benieuwd naar je thema. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario # 8My Profile

 • Dita
  28 september 2015

  Wat een leuke spulletjes. Poppen doen het ook altijd goed bij meisjes.
  Dita onlangs geplaatst…New in – Fashion items voor de herfstMy Profile

 • Lifesabout
  28 september 2015

  2 jaar alweer! Leuk lijstje, het speelgoed wordt steeds leuker. Sarah heeft die scooter (loopfietsje) ook, maar dan in het rood. Zo stoer!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de Mirena.My Profile

 • Josan
  28 september 2015

  De tweede verjaardag is ook leuk omdat ze het zelf dan beter door hebben. Ze kennen de mensen die er langs komen beter. Bovendien kan het zo zijn dat ze meer aandacht hebben voor het cadeaupapier dan het cadeautje. Dat is zo schattig.

 • Femke
  28 september 2015

  Wat een leuke plannen. Ik snap dat de 2e verjaardag een leuke verjaardag is. Leuk speelgoed heb je in dit rijtje opgesomd :-)!
  Femke onlangs geplaatst…Review: L’Oreal Color Riche Le Vernis nagellakMy Profile

 • Kelly
  28 september 2015

  Ahh wat een leuke spulletjes! Ik wilde vroeger ook een babyborn, maar heb ik ook nooit gekregen haha!
  Kelly onlangs geplaatst…Kelly’s instagram #week39My Profile

 • Florentine
  28 september 2015

  Super leuk om te zien wat jullie plannen zijn! Ik ben benieuwd 😉

 • Saskia
  28 september 2015

  Wat gaat dat snel, twee jaar! Leuke spulletjes heb je uitgezocht. Zo leuk een babyborn!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My life! Julianatoren & liefdeMy Profile

 • Angelique
  28 september 2015

  Leuke cadeaus uitgezocht! Ik heb tot nu toe elk jaar een thema gehad voor m’n zoontje, maar ik ben zo gek om zelf alles te maken en dus niks kant en klaar te kopen.
  Ik heb een zoontje dus aan mijn cadeautips heb je niks 😉
  Angelique onlangs geplaatst…Keano | Ouders van nu schooltasMy Profile

 • Celine
  28 september 2015

  Twee jaar alweer! Dat gaat snel! Poppen zijn altijd leuk voor een meisje! Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…DIY: Make-up kwasten bakjeMy Profile

 • beautifulday4makeup
  28 september 2015

  Dat loopwagentje lijkt me erg leuk zeg
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Zondag = Spellendag: Terra MysticaMy Profile

 • Miranda
  28 september 2015

  2 jaar alweer, wat gaat dat snel! Wat lijkt me dat leuk om zo’n verjaardag te plannen:) veel plezier met de voorbereidingen!
  Miranda onlangs geplaatst…De maand(en) in foto’s:)My Profile

 • Nesrin
  28 september 2015

  Wat leuk dat ze bijna jarig is. Een loopfiets is ideaal en deze zou ik zeker aanraden. Een Leuke selectie aan meisjes cadeaus heb je.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

 • Charlotte
  28 september 2015

  Leuk lijstje! Hier staan de pop en het bedje ook op het verlanglijstje en van mijn ouders krijgt ze ook een loopfietsje. Veel plezier met de voorbereidingen!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes grote ABC, deel 2My Profile

 • Sanne Marlijn
  28 september 2015

  Leuk lijstje! Lana alweer bijna 2, wat gaat dat hard! James wordt op 8 oktober 1 jaar. Wij willen een retro loopwagen voor ‘m aanschaffen. En verder staat op zijn verlanglijstje een winterjas, een luxe fietsstoel, houten trein, speelgoedlaptop en een fiets met duwstang.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…10 dingen die een moeder nooit zou zeggenMy Profile

 • Marijke I EasyDailyFood
  28 september 2015

  Leuk zeg. Onze dichter is nu 2,5 en de poppen en loopfiets zijn hier favoriet ook het poppenbedje vind ze super leuk. Leuke kado’s dus!
  Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…Ontbijt smoothie I banaan & pruimMy Profile

 • Nicole
  28 september 2015

  Wat een leuke dingen! Wij hebben een zoontje van bijna 2,5 jaar dus veel toettoet auto’s, blokken,duplo, Thomas de trein treinbaan en auto’s in huis. Maar voor 5 december wil ik een kinder stofzuiger ,strijkijzer en strijkbout en een boormachine.
  Hij wil altijd helpen met het huishouden dus dat gaat je fantastisch vinden.
  Juist die ‘echte’ dingen vinden ze vaak leuk!

 • marie-louise
  28 september 2015

  Heel leuk! Ons zoontje wordt 1 oktober 2 jaar en wij pakken ook veel groter uit dan vorig jaar. Ze snappen nu ook zoveel meer. Dus al weken druk met de voorbereidingen. Blijft leuk om zoiets voor je kind te doen. Kan niet wachten om zijn gezichtje te zien..haha! Succes met de voorbereidingen!

 • Nicole
  28 september 2015

  Hier ook een poppengek, maar ze heeft al 2 poppen, geen baby born hoor.. Dus vind t eigenlijk zonde om er dan opnieuw een pop bij te kopen ook al kan die natuurlijk meer…
  Een poppenbedje hebben we ook al, stapelbed zelfs haha want ja we hebben 2 poppen 😛 Maar zo’n kinderwagen voor de pop wil ik ook heel graag voor Fay dus die staat bij ons ook op het verlanglijstje!
  Nicole onlangs geplaatst…Een dagje op pad met het gezinMy Profile

 • Dorien
  28 september 2015

  Heel herkenbaar en zo leuk! Ben benieuwd wat voor knalfeest je ervan gaat maken! Die wasmachine is zo leuk! Het leuke van deze leeftijd vind ik dat ze een cadeautje nu wel snappen, maar wat er in zit en de waarde gelukkig nog helemaal niets uitmaakt!
  Dorien onlangs geplaatst…BEAT THE MONDAY BLUES:10 TIPS OM FRIS VOOR DE DAG TE KOMENMy Profile

 • Karlien
  28 september 2015

  Leuk de verjaardag plannen. Ik zou niet voor een houten loopfiets gaan, die kan je niet vertellen. Puky heb ik goede ervaringen mee
  Karlien onlangs geplaatst…Sig·na·le·ren (gastblog door Dorien Kok)My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  28 september 2015

  Ik hou er van om flink uit te pakken met een verjaardag… Zo ook afgelopen weekend op Laura haar verjaardag feest… was een groot succes! Veel plezier met de voorbereidingen!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Pimp the bedroom – Creatief met foto’s!My Profile

 • Madelief
  28 september 2015

  Wat een leuk artikel Kelly!
  Toen ik klein was had ik ook een loopfiets, een koe! Wat heb ik daar veel kilometers mee gemaakt, en ook toen ik voor het eerst ging fietsen lukte het meteen maar bij mijn broertje niet (die geen loopfiets had)

 • Angelique
  28 september 2015

  Oeh wat leuk. Ik zou een loopfiets zeker aanraden!
  Angelique onlangs geplaatst…Dream Or DonateMy Profile

 • Dineke
  28 september 2015

  Wat gaat dat snel Kelly 2 jaar alweer! Die kinderwagen is echt te schattig zeg, lijkt net een mini Joolz!
  Dineke onlangs geplaatst…Nieuwe kleuren Stokke Tripp TrappMy Profile

 • Leonie
  28 september 2015

  Oh, dat lijkt me een erg leuke bezigheid, zo’n kinderverjaardag plannen! Leuk om er alvast mee bezig te zijn! Ik zou t ook belangrijk vinden dat mijn kindje speelgoed zou krijgen wat goed is voor de ontwikkeling. En zo’n babyborn dat is altijd leuk om te geven natuurlijk.!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Opvang voor ons kindjeMy Profile

 • Marjon
  28 september 2015

  2 jaar alweer, wat gaat de tijd toch snel! Poppen zijn altijd goed voor meisjes, Maxime is er helemaal gek op! Liefsxx

 • malou
  28 september 2015

  Ahh wat een leuke dingen zeg!
  malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE 125; WORDPRESS, INTRATUIN EN PLOGGENMy Profile

 • Eline
  28 september 2015

  Ik vind creatief speelgoed altijd leuk voor die kleintjes. Het prikkelt de verbeelding en dat is altijd goed!
  Eline onlangs geplaatst…Gerrie viel 90 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Kelly Caresse
  28 september 2015

  Ja ik vond het ook al een leuke lookalike 😀

 • Kelly Caresse
  28 september 2015

  Wat grappig een Koe! Lana is dol op koeien, zodra ze er een plaatje van ziet of er een in de wei ziet blijft ze KOE roepen haha!

 • Kelly Caresse
  28 september 2015

  ja die huishoudelijke dingetjes vinden ze zo leuk, ze doet me ook altijd na, echt grappig

 • Lindsey Beljaars
  28 september 2015

  Jeetje, twee jaar alweer! Gefeliciteerd!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…My Everyday JewelleryMy Profile

 • Tamara
  28 september 2015

  Wat gaat dat hard zeg! Superleuk lijstje! Ik kan niet wachten tot ik ook poppen enzo kan kopen!
  Tamara onlangs geplaatst…En toen had ik onverwacht een positieve test…My Profile

 • Vanessa
  28 september 2015

  Leuk om te lezen. Het lijkt me heel bijzonder om de verjaardag van je kindje te vieren!
  Vanessa onlangs geplaatst…Opgemaakte producten september 2015My Profile

 • Marleen
  28 september 2015

  Lana alweer bijna twee jaar. Tijd gaat snel! Leuk om te zien wat je wilt gaan organiseren en je dat deelt met ons. Daarnaast hele leuke kado ideeën voor haar. Als ik toch het speelgoed tegenwoordig zie dan baal ik soms zelf dat ik geen kind meer ben, haha
  Marleen onlangs geplaatst…Guhl Vochtherstel daily moisture sprayMy Profile

 • Anneleen
  28 september 2015

  Wauw, twee jaar alweer! Wat gaat de tijd snel!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • EminasLifestyle
  28 september 2015

  Kinderverjaaardagen zijn altijd leuk om te vieren! Ik vind het heerlijk om een thema te verzinnen, taart, hapjes en lekkere snacks voor de kids te maken. Verlanglijstje maak ik tegenwoordig via lijstje.nl. Ik vind het ideaal werken. Als iemand vraagt of de kids wensen hebben dan geef ik de link door. Nooit meer dubbele cadeutjes 😉

 • Marisca| Mama blogger
  28 september 2015

  Leuk! Milan wordt 18 oktober alweer 5 en de tijd vliegt! Wat een leuk speelgoed heb je uitgekozen. Hier is het dit jaar een LEGO thema. Wij hebben ieder jaar een thema en en sturen ook uitnodigingen rond die ik dan speciaal heb laten maken. Tikkeltje hysterisch, maar zo leuk! Ik heb ook maar een kind dat scheelt natuurlijk ook 😉
  Marisca| Mama blogger onlangs geplaatst…DIY budget| Houten kabouter!My Profile

 • Barbara
  28 september 2015

  Erg leuk speelgoed en hier ben ik nu weer aan het rondkijken voor en de Sint en de verjaardag van dochterlief op 1 januari… ze wordt dan 5 jaar, maar dubbele uitgaven dus in de dure maanden!
  Barbara onlangs geplaatst…Help! Opstartproblemen!My Profile

 • Claartje
  28 september 2015

  Jildou kreeg met 2 de ikea keuken. Met pannetjes en voedsel van ooms en tantes. Met 3 wilde ze een trekker en planes duplo 🙂
  Claartje onlangs geplaatst…December 2014 – Matching mini’sMy Profile

 • Lilian
  28 september 2015

  Blijft leuk zo’n kinderverjaardag. Als ze straks 4 is, is het pas handig een lijstje maken. Je zet haar 5 minuten voor de zappelin-reclame en ze wil alles wat daar op is 😉

  Hoop dat jullie een leuke verjaardag hebben!
  Lilian onlangs geplaatst…WEEKLY #7 | Alles wordt anders…My Profile

 • Japkejanneke
  28 september 2015

  Aahhhh dat loopfietsje! Wauw. Het lijkt me wel een heel gedoe, hoor. Al die spullen voor een meisje van 2 jaar. Het lijkt me wel erg leuk om het uit te zoeken!
  Japkejanneke onlangs geplaatst…Van obsessief naar plezierig sporten: hoe doe je dat?My Profile

 • Sonja
  28 september 2015

  Tweede verjaardag lijkt me inderdaad heel anders dan de eerste. Wij hebben net de eerste gehad en groooots uitgepakt. Werkelijk waar geen idee wat ik met de volgende verjaardag zal doen, ik vond dit al zo’n organisatie. Succes met het organiseren!
  Sonja onlangs geplaatst…Justbymanonlive; the aftermathMy Profile

 • melissa
  28 september 2015

  Wat een leuke cadeaus heb je voor Lana in gedachten! Ik nam vroeger mijn Baby Born overal mee op pad 🙂
  melissa onlangs geplaatst…Life As We Know It #23: Youtube, Sleek en Warme ChocomelkMy Profile

 • Saskia
  28 september 2015

  Wat leuk, ik herken heel veel dingen van vroeger! Ik was bijna twee toen mijn broertje geboren werd. Ik ging toen altijd met mijn pop naast mijn moeder liggen terwijl ze borstvoeding gaf, dat deed ik dan na met mijn pop. Ook stond ik zelf altijd naast mijn moeder te strijken met mijn eigen mini strijkplank. Succes met het organiseren 🙂

 • Deborah
  29 september 2015

  Wat een leuk speelgoed. Handig, kan ik ook wat ideetjes opdoen. Onze dochter wordt in November 1. En zal het dus iets minder meekrijgen dan Lana. Ik merk wel dat ik jouw verlanglijstje erg leuk vind. Ook heel goed voor de ontwikkeling. Al zal onze dochter voor bepaalde dingen nog iets te klein zijn, ze gaan wel op het verlanglijstje. Ze heeft zo veel babyspeelgoed en ik merk dat het zo hard gaat en er dus weinig mee gespeeld wordt omdat het haar zintuigen maar even prikkelt. Hier ook een thema, Woezel en Pip of het Zandkasteel. Mede ook omdat zij dat echt leuk vindt. We gaan het vieren met een klein gezelschap op een pannenkoekenboot. Succes met alle voorbereidingen.

 • Melissa
  29 september 2015

  Wat super leuk! Ik ben ook al bezig met het plannen van de 1e verjaardag van mn dochtertje. 5 december is ze jarig, inderdaad een hele mijlpaal (meer voor ons dan voor haar haha) We gaan zo’n cakesmash fotoshoot laten doen, met die foto’s ga ik de uitnodigingen maken en deze laat ik ook drukken. Verder natuurlijk een lijstje met cadeau ideetjes (deze maak ik online) en kan dan meteen vermeld worden op de uitnodigingen. We hebben niet echt een thema maar wil wel zo’n mooie taart laten maken. Bij de babyshower had ik ook een hele leuke nijntjes taart, ik denk dat ik de taart door dezelfde laat maken. Ik zal proberen een link toe te voegen met een foto daar van:

  http://uploadenfoto.nl/pictures/7859e1e4131a0ad311caa5fc3099b7e7.jpg

  http://uploadenfoto.nl/pictures/d032d43c74fedd154f9b6aa8827c37a5.jpg

  Ga jij eigenlijk nog een zwangerschaps fotohoot doen?

  groetjes, Melissa

 • Samantha
  29 september 2015

  Ja, met een verstelbare loopfiets als pucky idd kan je veel langer doen.

  Zelf vroeg ik ook dagjes uit: dierentuin, zwembad, binnenspeelparadaijs, dikpunters (dikke stiften die minder snel uitdrogen wanneer de dop eraf is), bellenblaas is altijd top en kan prima naast een cadeaubon gegeven worden. Kaartje van een theatervoorstelling van bumba, nijntje, wij vonden kabouter plop geweldig!! Ehm, regenlaarsjes, ijzertjes voor het schaatsen, slee, boeken, kleurboeken, wascokrijt, badkrijtjes, badspeeltjes, enz.

 • Samantha
  29 september 2015

  O ja, je hebt ook skippy koeien of in andere vormen (skippybal maar dan in een dierenvorm)

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.