shebeliev

Bron foto.

Fulltime bloggen, dat doe ik nu 1 jaar, maar hoe bevalt dat?  Een jaar geleden maakte ik aan jullie bekend dat ik fulltime zou gaan bloggen. Ik had mijn toenmalige baan (met vast contract) opgezegd om de uitdaging aan te gaan om fulltime te gaan bloggen en we zijn alweer 1 jaar verder wat ik toch wel een hele toffe mijlpaal vind. Het maken van deze keuze was kiezen voor een onzekere toekomst, kiezen voor dat waar ik het meest gelukkig van word, maar ook wel een sprong in het diepe. Natuurlijk wist ik niet wat het me zou brengen, of ik het wel leuk zou vinden, voldoende uitdaging zou hebben, maar ook is het kiezen voor een onzeker inkomen. Vandaag blik ik terug op afgelopen jaar, waarin ik veel meer deed als alleen bloggen.

Stap gezet om fulltime te bloggen.
Afgelopen jaar maakte ik dus de keuze om fulltime te bloggen dus zelf mijn tijd in te delen. En wat is fulltime? De ene week maak ik ruim 40 uur, de andere week haal ik de 20 uur maar net. De ene week is het aanpoten met veel deadlines en opdrachten en de andere week is het zo rustig dat ik heel veel tijd overhoud. Ik hou netjes mijn urenadministratie bij, maar het is gewoon heel wisselend. Naast het bloggen ben ik veel bezig geweest voor Youtube, werkte ik ook aan mijn andere bedrijf Beautydream en ben ik freelance gaan bloggen voor Fabmama.nl. Ik doe mijn gehele bedrijfsadministratie voor 90% zelf en dat vind ik soms best uitdagend, ik ben niet goed in wiskunde namelijk.

Hoe fulltime bloggen bevalt? Heel erg goed ,maar het heeft ook zijn uitdagingen. Soms mis ik het om onder collega’s te zijn of om te kunnen sparren met collega’s. Soms kom ik er even niet uit, heb ik vragen bij bepaalde dingen en dan besef je dat je er als eigen baas alleen voor staat. Daar leer je heel erg veel van en daarom is het voor mij nu nog heel uitdagend. Soms mis ik ook structuur wat je bij een werkgever wel hebt. Ik denk daarom ook niet dat ik dit voor altijd zo zal blijven doen, ik heb uitdaging nodig in mijn leven en wil dat ook altijd blijven zoeken, daarom ben ik blij met mijn HBO diploma achter de hand. Wie weet zoek ik er ooit nog wel een parttime baan bij, als ik behoefte krijg aan die uitdaging erbij.

Ervaringen tot nu toe
Ook heb ik van jullie heel veel geleerd, en soms moet dat op een harde manier. Om maar weer terug te komen op mijn spelling, ik heb veel kritiek nodig gehad om in te zien dat het echt nodig was om er aan te werken. Kritiek die soms veel verder ging dan gewone tips, maar weet je, ik heb eraan gewerkt en ik krijg hier veel positieve reacties op. Het is nog niet perfect, en perfectie hoeft ook niet altijd een streven te zijn, maar ik ben dankbaar voor wat ik geleerd heb. En zo heb ik nog veel meer geleerd, door positieve en negatieve feedback. Ik sta veel sterker in mijn schoenen en dat soort levenslessen zijn heel veel waard. Dat wilde ik ook graag terug laten komen in dit artikel.

Ik vind het heerlijk om te bloggen, om inspiratie op te doen voor nieuwe artikelen en video’s, ik vind het geweldig om jullie comments te lezen, om te lezen wat jullie van bepaalde onderwerpen vinden en ik vind het leuk om steeds nieuwe onderwerpen en ideetjes te bedenken voor de site. Mijn site is afgelopen jaar weer enorm gegroeid, de bezoekersaantallen zijn nog steeds erg groeiende en dat is zeker niet het belangrijkste, maar wel heel erg mooi om te zien. Ik heb jullie helemaal meegenomen in mijn proces naar onze bruiloft toe, jullie mee laten genieten van onze bruiloft en nu neem ik jullie mee in de reis van onze tweede zwangerschap. Ik vind het echt bijzonder dat jullie met me mee willen lezen en het is voor mij soms ongeloofwaardig dat ik hier zoveel dames mee kan inspireren of in ieder geval een momentje van plezier of gezelligheid mee kan geven.

Ik heb het dus heel erg naar mijn zin en ik voel me blij en dankbaar dat ik dit werk nu vanuit huis kan doen. Ik zie Lana en mijn volgende kindje opgroeien van zo dichtbij en het voelt ook als een investering in mijn gezin. Daarom ben ik nog steeds heel erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Mijn boodschap met dit artikel, volg je dromen en daag jezelf uit, daar waar je kunt en wilt. Kijk niet te ver vooruit maar geniet van het moment.

Dankjulliewel allemaal voor alles!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

64 gedachten over “1 jaar fulltime bloggen, hoe bevalt het?!”

 1. Kelly, ik vind het zo ontzettend stoer van je! Een enorme sprong in het diepe, maar je hebt wel je hart gevolgd. Daar kun je heel erg trots op zijn! Je laat mij geloven dat als je je dromen achterna gaat, ze werkelijkheid kunnen worden. Liefs!
  Lifesabout onlangs geplaatst…9 keer gek na de keizersnedeMy Profile

 2. Van harte gefeliciteerd met je jubileum! Hopelijk brengen de volgende jaren nog meer goeds. Grappig dat je ooit misschien weer wil gaan werken. Die stap heb ik vorige maand ook gemaakt. En nu zie ik toch ook best wel dat bloggen en de lifestyle die daar bij hoort ook wel wat heeft. Ik heb aardige collega’s maar dat moet je ook maar net hebben. En het is echt niet zo alsof je altijd boeiende gesprekken hebt en tijd om te sparren. Soms word je ook heel er geleefd door deadlines waar jezelf weinig invloed op hebt. Bij bloggen kan je veel beter voor jezelf beslissen waar je wel ja tegen zegt. Kortom: het gras is niet groener. Maar je hebt een diploma achter de hand..
  Josan onlangs geplaatst…Hoera, mijn baby slaapt niet door!My Profile

 3. Proficiat! En wat ben ik blij dat ik je blog heb gevonden! Ik lees iedere dag met veel plezier en je ziet het groeien en dat vind ik gaaf 🙂 jij bedankt voor alle gezelligheid hier, leuke artikeltjes en het meenemen in alle mijlpalen van je leven ! Je bent echt een inspiratiebron voor mij. Op naar het volgende jaar !
  Kelly onlangs geplaatst…“Old but gold” GleeMy Profile

 4. Fijn dat het je zo goed bevalt. Ik vind het heel knap dat je dit doet. Bloggen is ook een grote passie van mij, maar ik zou nooit minder durven te gaan werken om meer te gaan bloggen. Nu ik ook af en toe wordt uitgenodigd voor een evenement zet dit me wel aan het denken om misschien van 5 naar 4 dagen te gaan. Je bent wel een grote inspiratie! Dank daarvoor.
  Japkejanneke onlangs geplaatst…Van obsessief naar plezierig sporten: hoe doe je dat?My Profile

 5. Gefeliciteerd, meis. Ik kan het me nog zo goed herinneren dat je die sprong nam. Ik was toen al heel erg trots op je en dat ben ik nu nog steeds. Je blog is enorm gegroeid, je spelling is inderdaad veel beter geworden (en dat terwijl ik altijd riep: kan jou het schelen! Ik snap dat het voor jou toch ontzettend fijn voelt dat het nu zoveel beter is) en na een jaar is jouw blog nog steeds het blog dat ik bijna iedere dag (ook vandaag weer) als eerste lees. Het is gewoon een soort vast momentje voor mij geworden. Laptop aan, koffie erbij en dan jouw blog lezen. Dank je wel daarvoor! X
  Marion onlangs geplaatst…Help! Ik mag mijn benen niet meer scheren!My Profile

 6. Yeah!! Gefeliciteerd zeg! Ik weet nog zo het moment dat je dit vertelde. In m’n kraamweek, terwijl ik ergens op een blauwe wolk zat, las ik dit toen en dacht ik wow! Ze doet het gewoon! Knap dat je ook durft te zeggen dat je het idee hebt dit niet altijd te blijven doen en jezelf wilt blijven uitdagen. Denk alleen dat de stap om weer te werken voor een werkgever ook wel weer heel gek zal zijn! Maar voor nu…mag je 1 fulltime kaarsje uitblazen!

 7. Jeetje, wat stoer en dapper dat je jouw baan hebt opgezegd en fulltime bent gaan bloggen. Maar zo te zien heeft het je zoveel mooie dingen opgeleverd. En het feit dat je Lana en jullie volgende kindje van zo dichtbij ziet opgroeien, is natuurlijk onbetaalbaar! 🙂 Ik hoop dat we nog lang mogen genieten van jouw keuze om fulltime te bloggen. 🙂
  Renske onlangs geplaatst…Met deze 9 tips kom jij makkelijker uit bed!My Profile

 8. Iedere nieuwe uitdaging in het leven is spannend, maar je hebt het wel met succes gedaan! Ik vind het zo ontzettend knap dat je dit gedaan hebt en lekker je kindjes van dichtbij ziet opgroeien, wat een luxe en een voorrecht :). Geniet van de komende tijd van je zwangerschap en Lana en dat je bedrijf alleen nog maar meer mag groeien!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Treaclemoon shower gel & body butterMy Profile

 9. Mooi om te lezen Kelly. Je hebt het goed gedaan. Ik werk als freelancer en vind het soms lastig dat ik soms echt alles uit mezelf moet halen. Dat er idd geen baas is met ideetjes en om me een deadline te geven. Maar goed, voor jezelf werken, heeft ook zoveel voordelen.
  Jess onlangs geplaatst…Twice the love minus the sleepMy Profile

 10. Mooi artikel en mooi verwoord! Ik begrijp exact wat je bedoelt met het missen van collega’s, waar de één dit heel goed kan, mis ik net als jij, ook de gezelligheid en de sparmomentjes. Het mooiste? Je kleintjes zien opgroeien het gaat al zo snel , nu maak je dat elke dag zo bewust mee, heerlijk! Daarnaast doe je wat je leuk vindt, volg je hart, je doet het zo goed!
  Dorien onlangs geplaatst…LET’S BAKE!: TE LEKKERE 3 INGREDIENTEN KOEKJES!My Profile

 11. Heel leuk om te horen dat je het zo goed is bevallen! Van harte gefeliciteerd! En door jou verhaal te lezen geeft het me het vertrouwen dat het dus echt kan! Dreams can come true!

  Liefsxx
  Marjon onlangs geplaatst…Kolven op het werkMy Profile

 12. Is dit al weer een jaar? Wauw! Fijn dat het zo goed bevalt. Het lijkt me heerlijk om door deze keuze ook meer van je gezin mee te krijgen, het opgroeien van beide kinderen. Maar ik snap dat je collega’s mist, zeker omdat je bij je oude baan een hele hoop collega’s (en andere mensen) om je heen had. Maar ga zo door!
  Cindy onlangs geplaatst…Persoonlijk: Het allergrootste geluk ♥My Profile

 13. Wow, wat is dat snel gegaan. En goed om te horen dat het bevalt. Natuurlijk zijn er dingen die wat minder zijn (administratie…) maar is dat niet met iedere baan?
  karlien onlangs geplaatst…Action shoplogMy Profile

 14. Fijn dat je hier zo open over schrijft Kelly! Ik denk dat fulltime als zelfstandige werken zowel voor- als nadelen heeft, net als alles… Je moet maar zien waar je je het beste bij voelt. Ik vind dat je het ontzettend goed doet en ook al is je blog misschien minder ‘perfect’ dan die van sommige andere bloggers, hij is wel ontzettend oprecht en gezellig en dat is ook de reden waarom ik jouw blog het liefst van al lees!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Tips voor een (goedkope) citytrip naar Barcelona: vliegtickets, verblijf en vervoerMy Profile

 15. Jeetje, is dat alweer een jaar geleden? Toen begon ik je blog een beetje te lezen, zo gek want ik heb geen kinderen en ben daar ook niet dichtbij, maar jouw verhalen zijn zo leuk om te lezen! Stoer dat je de keuze destijds gemaakt hebt om fulltime te bloggen, je hebt er dus goed aan gedaan en je kunt altijd nog een andere kant op als je iets toch anders zou willen zien. Ik blijf je blog met plezier lezen! 🙂

 16. Dat jaar is omgevlogen zeg! Ik snap wel dat je het dubbel vind en bijv je collega’s mist. Elk voordeel heeft z’n nadeel. Maar wat een zege dat je het zo kan doen. Met je spelling komt het ook wel goed. Niemand is perfect.

 17. Is het alweer een jaar? Wauw dat had ik niet echt in de gaten.
  Wat dat betreft ben je nog steeds mijn voorbeeld, ik zou het ook heel graag willen.. gewoon mijn eigen bedrijfje.
  Ook al weet ik dat het aanpoten is en er nadelen aan zitten.. De voordelen kunnen er niet tegenop denk ik!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: win een prinsessenjurk van Souza!My Profile

 18. Gefeliciteerd met dit jubileum Kelly 🙂
  Mooi dat je jezelf verder hebt mogen ontwikkelen in iets wat leuk is om te doen en je kunt combineren met het moederschap.
  Dat steeds meer mensen de weg naar je blog weten te vinden dat heeft een reden en die reden ben jij 🙂
  Godelieve onlangs geplaatst…De Blog Top Drie TagMy Profile

 19. Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal en wat fijn dat je jou mooie blog nog steeds ziet groeien! Op naar een volgende mooie mijlpaal <3

 20. Wat vertel je dit weer persoonlijk en eerlijk! Ik weet (of nou ja, door mijn vriend) als geen ander hoe het is om de stap te wagen en een eigen bedrijf te beginnen en wat leg jij dat goed uit! Zo is het precies. Mijn conclusie die ik trek uit jouw verhaal: het heeft voordelen en nadelen. Daarin lijkt het gelukkig wel op iedere andere baan. Ik hoop dat je dit nog heel lang leuk blijft vinden!
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: ineens ben ik medisch?My Profile

 21. Los van alle felicitaties voor deze mijlpaal, maakt het me ook wel nieuwsgierig wat je onder fulltime bloggen verstaat. Misschien dat je ons als lezers eens een kijkje in zo’n fulltime blogweek kan geven.
  Marion onlangs geplaatst…Opeens had iedereen er eenMy Profile

 22. Één jaar alweer! Wat vliegt de tijd. Gefeliciteerd! Goed te lezen dat het zo goed gaat. Je kinderen en je blog combineren en daardoor de hele dag bezig zijn met alles waar je van houdt. Je mag trots zijn op wat je nu al hebt bereikt.
  Meike onlangs geplaatst…22 maandenMy Profile

 23. Wauw mooi geschreven. Lijkt mij moeilijk maar ook heel mooi en fijn om alles van je af te schrijven als je moeder bent.
  Je mag trots zijn op wat je bereikt hebt!

  Liefs Loes
  Loes onlangs geplaatst…Get inspired #4My Profile

 24. Gefeliciteerd met je 1 jaar fulltime bloggen! Ik blog sinds een jaar, ben 23 en werk naast mijn blog 40 uur op kantoor. Ik zou graag fulltime kunnen bloggen, dat zou echt een droom zijn die uitkomt. Eerst maar eens werken aan de bezoekersaantallen!

  Jij nog veel plezier met je zwangerschap, ik vind dat super leuk om te volgen!
  X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.