Trendy met het badpak!

 

 

De zomer is in zicht en dat betekent Summer Sale! Zomerjurkjes, sandalen, korte broeken en zwemkleding hangen allemaal te lonken in de winkel. De uitverkoop is voor mij altijd een moment om wat dingen te kopen die ik normaal niet zo snel uit de rekken zal trekken. Zo kan ik lekker experimenteren voor een klein prijsje. Deze zomer is mijn oog gevallen op het badpak. Ik zat wat in deze webshop te kijken waar nu een heleboel afgeprijsde badpakken te vinden zijn. Er zijn zelfs meer badpakken en tankini’s dan bikini’s te vinden.

Als klein meisje droeg ik vaak badpakken, maar op een gegeven moment kon je daar echt niet meer in verschijnen. Waarschijnlijk vooral omdat het ingaat tegen het schoonheidsideaal om zo bruin mogelijk te worden. Sindsdien heb ik altijd een bikini gedragen. Maar het badpak lijkt al enkele jaren steeds meer terug te keren in de rekken, hoewel het nog steeds wel een ‘statement piece’ is als je er als jonge vrouw mee op het strand verschijnt.

Toch is het eigenlijk best heel bijzonder dat de bikini tegenwoordig zoveel normaler is dan het badpak als je de geschiedenis van de bikini bekijkt. In de jaren veertig ontwierp Louis Réard de bikini zoals we die nu kennen. Er was echter geen model bereid om zo onzedig de catwalk op te gaan en uiteindelijk moest er een naaktmodel aan te pas komen om het ontwerp van Louis Réard te showen! Je kunt het je in een tijd waarin velen zonder problemen topless op het strand verschijnen niet meer voorstellen, maar destijd waren de reacties heel heftig. Het Vaticaan verklaarde de bikini zondig en was in een aantal landen zelfs verboden! Pas sinds de seksuele revolutie in de jaren 70 is de bikini steeds meer ingeburgerd en tegenwoordig zelfs normaler dan het badpak. En toch ga ik lekker eigenwijs nazomeren in een badpak.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.