Mommy monday: Ask mama Kelly anything de antwoorden

 

mommy q a still

Ik vroeg jullie onlangs om vragen te stellen voor een ask me anything filmpje met vragen over mijn leven als moeder, opvoeding, jong moeder worden enzovoorts. Deze vragen heb ik voor deze mommy monday beantwoord in een filmpje. Vragen over jong moeder waren, financiële prioriteiten, keuzes maken in het leven en borstvoeding beantwoord ik in het filmpje. Wat een leuke vragen hebben jullie gesteld zeg! Ik heb een selectie gemaakt van de vragen en er een aantal beantwoord.Klik hier als je de video niet kunt zien

Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal 

Natuurlijk ben ik benieuwd wat jullie van het filmpje vonden en mijn antwoorden. Hoe kijk jij aan tegen jong moeder worden? Wat voor opvoedingsstijl hanteer jij? Ben jij streng? En een vraagje aan de borstvoedingmama’s: Wat is in jouw ogen de beste tip om borstvoeding te laten slagen? Ik ben benieuwd wat voor antwoorden jullie zouden geven op de vragen die voorbij kwamen in het filmpje. Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • Geertje
  30 juni 2014

  Leuk filmpje weer! En mooi beantwoord, de vragen….
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 28 juni 2014My Profile

 • Koalabeautymama
  30 juni 2014

  Mooi verwoord! Heel leuk om zo’n filmpje over t moederschap te zien. Top mommy!
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…How to tutorial: Classy French ManicureMy Profile

 • Frederika
  30 juni 2014

  Super leuk filmpje! Bij mij is de borstvoeding geslaagd vooral door doorzettingsvermogen en het lezen van boekjes over borstvoeding. Hierdoor wilde ik helemaal niets liever dan zelf voeden. Ik leerde ook allemaal nieuwe dingen die mij gerust stelden waardoor ik mijzelf ook de tijd gunde om de voeding op gang te brengen vb. Het maagje van een pasgeboren kindje (met gezond gewicht) heeft de eerste drie dagen weinig melk nodig omdat het in de buik reserves heeft opgebouwd en het maagje de eerste dagen genoeg heeft aan een theelepeltje melk per dag. Ik heb in het begin mijn kindje veel moeten aanleggen en daarnaast nog veel kolven… Het gaat niet vanzelf DOORZETTEN EN DAN LUKT HET. Mijn oudste (nu 2,5) heeft ruim 8 maand borstvoeding gehad daarna weigerde hij de borst omdat ik afga op de signalen van mijn kindje had ik hier vrede mee, vond het wel mmoeilijk

 • Frederika
  30 juni 2014

  Mijn dochtertje voed ik nu al 3 maand en merk dat het bij een tweede sneller op gang komt maar doordat er een peutertje loopt het wel veel energie kost meer dan bij de eerste gewoon doorzetten!!!

 • Elize
  30 juni 2014

  Interessant!
  Ik vind het persoonlijk wel belangrijk een basis te hebben die stabiel genoeg is om een kindje te krijgen. En natuurlijk hoef ik daarvoor niet een dure auto voor de deur te hebben, maar ik wil bijvoorbeeld wel eerst een inkomen hebben waarvan ik in m’n eentje niet al helemaal hoef krom te liggen. Op welke leeftijd heb ik dan geen mening over. Ik denk dat je zelf goed genoeg voelt wanneer je eraan toe bent.

 • Silke
  30 juni 2014

  Goed filmpje! Mooi dat je diverse vragen hebt beantwoorden, heel divers en mooie uitgebreide antwoorden. Ik denk wel dat je basis heel belangrijk is, tuurlijk kun je een baby zo duur maken als je zelf wil. Maar de leeftijd is voor iedereen verschillend.

  Vind het alleen zo jammer dat je in je antwoorden zo vaak knipt! Zou echt rustiger om naar te kijken zijn als je dat minder zou doen. Geen kritiek, maar meer een tip want je verteld juist heel aangenaam.
  Silke onlangs geplaatst…7 hippe accessoires voor deze zomerMy Profile

 • Manon
  30 juni 2014

  Leuk filmpje, ook als je zelf nog geen moeder bent. Ik heb ook een kinderwens maar wil toch eerst wat van de wereld zien (dus wel met m’n rugzakje naar de andere kant van de wereld hihi), ik vind het altijd leuk om te zien hoe verschillend mensen daar allemaal in zijn. 🙂

  Persoonlijk vind ik 17 alleen nog wel erg jong voor een kindje. Ik denk dat heel veel meiden op die leeftijd misschien het gevoel hebben er klaar voor te zijn, maar misschien nog niet goed beseffen wat het daadwerkelijk met zich meebrengt. En wat hierboven is gezegd, is een bepaalde basis heel belangrijk voor een kindje, en ik denk dat er maar erg weinig meiden van 17 zijn die die basis hebben. 😉
  Manon onlangs geplaatst…Dadel-walnootmuffinsMy Profile

 • Marion
  30 juni 2014

  Interessant om te horen allemaal. Ik denk inderdaad dat leeftijd niet zo heel belangrijk is, maar tegenwoordig wordt er nogal wat van je verwacht al ouder, zeker als je afhankelijk bent van instanties. Ik zou er zelf voor pleiten een stabiele basis te hebben voor je kindje. Ik heb met mijn werk regelmatig (alleenstaande) tienermoeders aan mijn bureau gehad. Dat kan gewoon helemaal goed gaan, maar het kan ook helemaal fout gaan. Erg vaak zie je bij jonge meiden dat ze een kindje nemen om het gebrek aan liefde, wat ze zelf niet krijgen van hun ouders, op te vangen. Overigens wil ik niet zeggen dat dat ook geldt voor de jongedame die de vraag stelde. Wel opvallend trouwens dat haar vraag zoveel reacties oproept. Heette ze Keisha? Ik hoop dat ze het niet als kritiek of bemoeienis opvat. Het is meer bezorgdheid denk ik van velen van ons, dat je dat weet.
  Marion onlangs geplaatst…Tag: Let’s Get PersonalMy Profile

 • Manon
  30 juni 2014

  Mooi filmpje Kelly 🙂 Wist je dat jij een grote inspiratiebron voor mij was (en bent!) om borstvoeding te gaan geven! Jij doet het zo liefdevol en spreekt met zoveel lof over het voeden dat ik denk; DAT WIL IK OOK! Ik hoop zo dat het mij (ons) ook gaat lukken om de borst te gaan geven. En ik ga je zeker lastig vallen met vragen en tips en al m’n onzekerheden hoor haha.
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Bibian #15My Profile

 • Lysha
  30 juni 2014

  Hoi allemaal! Nou ik ben dus de 17 jarige met die vraag! Haha bij mijn vraag had ik ook vermeld dat ik graag eerst studie wil afmaken een eigen huis en zeker heel wat ouder wil zijn neemt niet weg dat ik dol graag moeder zou willen worden alleen wel op iets latere leeftijd dan nu! Ik was gewoon benieuwd wat kelly over het algemeen van tiener moeders vond!
  Had even het gevoel dat ik dit tegen jullie moet zeggen wat ik wil niet verkeerd over komen aan de hand van mijn vraag haha!

 • Shirley
  30 juni 2014

  Bij mij lukte borstvoeding dan niet en inderdaad na kapotte tepels, urenlang kolven en zelfs ontstekingen, eczeemontstekingen en stuwingen was er bij mij echt geen andere mogelijkheid dan stoppen en overgaan op flesvoeding, hoe graag ik ook wilde 😉 Dus dat is niet helemaal waar, voor mij dan. Maar voor de rest een ontzettend mooi filmpje. Je praat vol trots over het moederschap en Lana kan zich geen betere moeder wensen!
  Shirley onlangs geplaatst…Weekly diaryMy Profile

 • Miranda
  30 juni 2014

  Wat een leuke video. Interessant om al je antwoorden te horen. Zelfs voor iemand die geen kinderen heeft zoals ik:)
  Miranda onlangs geplaatst…Zelf kruidenboter maken; recept!My Profile

 • Ilse
  30 juni 2014

  Dankjewel voor het beantwoorden van mijn vraag, leuke antwoorden!

 • Oum Feerozah
  30 juni 2014

  Heel mooi filmpje. zelf ben ik ook bewust , ondanks mijn situatie Heel jong moeder geworden. Ik en mijn man zijn daarvoor gegaan, ik was toen 16 & ben nu 18. Ik ben dus een tienermoeder, en vind het heel leuk dat er ook andere mama’s zijn die hier ook voor kiezen.

  zelf heb ik 8 maanden lang borstvoeding gegeven, en het is zoo iets moois, ongelofelijk gewoon. ik was heel onzeker over mijn melkproductie dus heb ik haar na een tijd de fles erbij gegeven, ik werd onzeker gemaakt door me ouders die zeiden dat het niet hoort zo lang… en door CB die zeiden dat ze niet super hard groeit. ( prima op gewicht) maar ik had het gevoel dat het mijn schuld was. Kortom ook al was het een strijd ben toch blij dat ze 8 maanden op mijn voeding heeft gegroeid, en wat een trots gevoel geeft het je dan.

  Een heel mooi filmpje!
  Liefs

 • Stien
  30 juni 2014

  Heel fijn en mooi filmpje!
  Stien onlangs geplaatst…inspiratiebron: outfits van KellyMy Profile

 • Vanessa
  30 juni 2014

  Leuk dat je zo’n diverse vragen beantwoord. Je lijkt me een supermama voor Lana!

 • marlou
  30 juni 2014

  hoi! leuk filmpje!
  alleen over die borstvoeding.. ik heb het 2 weken lang met 100% geprobeerd, ik had alleen zo weinig melk, (15 cc per borst, op de 14e dag..) dat ik wel moest stoppen…
  ik legde mijn kindje om de 3 uur aan, kolfde om de 2 uur, dag en nacht, etc. heb er alles aan gedaan, alleen kwam het helaas niet op gang, mijn kindje viel ontzettend af, bijna 10%. we moesten wel bijvoeden met ‘kunst melk’. Ook het aanleggen gaf nogal problemen jammer genoeg.
  (Zelfs na de laatste keer afkolven na 1,5 dag ‘niks doen’ had ik totaal nog maar net 35 cc…)

  Dus je kunt wel zeggen dat als je het heel graag wilt, dat het lukt, alleen in mijn geval helaas niet. Ik baal hier nog steeds elke dag van… Wilde er toch even op reageren!
  Vind het voor jou heel fijn dat je kunt borstvoeden hoor!
  🙂

 • Madelaine
  30 juni 2014

  Leuk filmpje Kelly. En wat een mooi antwoord dat je kindje gelukkiger wordt van liefde dan van materiële dingen. Daar ben ik het 100% mee eens, tuurlijk is het leuk als jij je kindje dingen kan geven en is het niet verkeerd om je kindje (of jezelf) te verwennen maar liefde is echt key. Zelf wil ik ook jong moeder worden, maar wel eerst mijn HBO diploma halen. Ik vind je echt een leuk mens!

 • Bibian
  30 juni 2014

  Wat heb je dat allemaal mooi verwoord, en je praat met zoveel liefde over het moederschap. Bij River lukte borstvoeding niet maar misschien ga ik het bij een tweede wel weer proberen. Liefs

 • Betty
  30 juni 2014

  Mooi filmpje Kel! Je verwoord het allemaal met zoveel liefde. Volgens mij ben je een supermama. Altijd zo heerlijk positief!

  Ik ben het alleen niet helemaal met je eens wat betreft “iedereen moet lekker kinderen krijgen wanneer het goed voelt!” Ik heb namelijk het idee dat iemand van 17 (met of zonder partner) nog niet goed genoeg de gevolgen van een leven met baby kan inschatten en daardoor dus geen goed overwogen keuze kan maken voor het wel of geen baby ‘nemen’.

  Aan iedere 17-jarige met kinderwens zou ik willen zeggen: wat fijn dat je nu al weet dat je later kinderen wilt! Maar zorg ervoor dat je eerst (financiële) zekerheid hebt, tot op zekere hoogte. Zorg voor je eigen huisje en voor een eigen leven samen met je partner. Pas als je elkaar al een tijdje kent, voor je eigen geld kunt zorgen en weet hoe het is om op jezelf te wonen, dán kun je nadenken over een volgende stap. Geniet voor nu lekker van het leven als tiener.
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 23 juni tot 30 juniMy Profile

 • Nynke
  30 juni 2014

  Wat een leuk filmpje. Ik zit in een hele andere fase in mijn leven en maak ook andere keuzes. De overtuigde manier waarop jij het vertelt, laat zien dat de keuzes die jij hebt gemaakt, heel goed bij jou passen.

 • Petra
  30 juni 2014

  Leuk filmpje geworden. Dank je wel voor het beantwoorden van mijn vraag.
  Petra onlangs geplaatst…Mijn toekomstdroomMy Profile

 • Debbie
  1 juli 2014

  Een heel mooi filmpje… maar ben het er niet helemaal mee eens dat iedereen borstvoeding kan geven als je het maar graag wilt. Ik wilde het ook heel graag, maar heb gemerkt dat het kolven echt na een paar weken opbreekt. En als je weet dat je kindje al zoveel moeite heeft met de fles drinken, kan het wel maanden duren voordat hij misschien uit de borst kan drinken. Als dat hem al wel zou gaan lukken met zijn hartafwijking. Dus ik heb uiteindelijk de moeilijke beslissing gemaakt om het kolven af te bouwen, waar ik nu nog mee bezig ben. Maar het voelt nu goed dat het gewoon flesvoeding is geworden.

  Ben blij voor je dat het bij jouw wel is gelukt, geniet er nog maar van.
  Debbie onlangs geplaatst…Take a look at my life… week 26My Profile

 • Lianne
  1 juli 2014

  Kelly wat een leuk filmpje en wat heb je het toch goed verwoord waarom jij moeder wilde worden. Dat zou echt een tekst kunnen zijn voor een moeder-dochter gesprek! Ik wil nog wel even inhaken op de vraag van het 17 jarige meisje. Het ouderschap is echt niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik zou ervoor zorgen dat je eerst een stabiele basis heb, zoals een diploma jij of je partner een baan en dat je weet (zeker weten doe je het nooit) dat je er straks niet alleen voor komt te staan. Op die manier kan je ook veel meer genieten van het ouderschap en van je jeugd!

 • Nicole
  1 juli 2014

  Een hele mooie uitleg die je geeft. Borstvoeding was voor mij ook mijn laatste strohalm om te bewijzen dat mijn lichaam niet helemaal falend was. Helaas was dit toch het geval, mijn lichaam faalde daarin enorm. Tot op de dag van vandaag vind ik het erg..
  Mijn moeder is trouwens ook een tienermoeder, ze kreeg mij toen ze 18 was. Was alleen niet bewust. Zelf ben ik geen jonge moeder, had ik eigenlijk wel willen zijn omdat ik het ook zo fijn vind een jonge moeder te hebben maar het leven liep anders 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Plog #3 zaterdag 28-6-2014My Profile

 • Geertje
  1 juli 2014

  Leuk filmpje!
  Maar ook ik heb borstvoeding moeten stoppen. Je geeft aan dat zelfs met ziekte je borstvoeding kan geven als je maar niet opgeeft.
  maar ja….met morfinepompen en week lang beademing op de IC is het borstvoeden toch onmogelijk geworden voor mij. Dat vind ik heel pijnlijk.
  dus helaas gaat het niet altijd op….

 • Mariel
  1 juli 2014

  Heerlijk om jong moeder te worden. Ik kreeg mijn eerste toen ik 24 was. Inmiddels is deze dame 10 jaar en kan ik heerlijk met haar shoppen of een weekendje weg. Zo fijn om nu op mijn 35e uit de luiers te zijn en weer wat vrijheid terug te krijgen. Ik zou het niet anders willen. Mijn ouders en schoonouders zijn ook allemaal nog zo lekker jong en dat is ook heel leuk voor de kinderen. Zelf hoop ik ook een jonge oma te worden.

  Maar goed al je de juiste persoon pas tegenkomt op je 35e dan is het niet anders. Zo is het leven…
  Mariel onlangs geplaatst…Dompel je onder in sprookjes – 5x leuke sprookjes uitjes in de BeneluxMy Profile

 • Sandra
  1 juli 2014

  Interessante antwoorden op deze ask-me-anything :). Zelf heb ik ook het gevoel dat een kindje belangrijker is dan een vakantie of een auto, begin het al een beetje jammer te vinden dat ik eind dit jaar 25 wordt en er hier nog geen kleintje is!
  Sandra onlangs geplaatst…TheeverslavingMy Profile

 • Michelle Kaiser
  4 juli 2014

  Ik ken je natuurlijk nog niet, ik heb pas een stuk of 6 blogposts gezien en ik vind je een bijzonder sterk persoon. Zo kom je echt op mij over. Volgens mij heb jij wel wat zelfvertrouwen en ik denk echt oprecht dat het wel goed komt met Lana. Dat gun ik trouwens iedereen.

 • Amber
  14 juli 2014

  Je bent echt zo’n lieve mama! Wel jammer dat je filmpjes niet in HD te zien zijn..

 • Stefanie verdienen
  17 november 2015

  Heerlijk om te zien hoe jij dit aanpakt. Je lijkt me echt een leuke mama
  Stefanie verdienen onlangs geplaatst…Hoe ook u een heleboel geld over kunt houden !My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.