Travel memories: City style

533166_2830223170187_1416558822_n_large

Ik vind het heerlijk om op vakantie te gaan en dan nieuwe steden te ontdekken. Al woon ik al mijn hele leven in een dorpje, steden trekken me gewoon aan. Ik vind het heerlijk om nieuwe steden te ontdekken met elk zijn eigen charme! Ik ben al in een aantal prachtige steden geweest en deze wil ik hieronder met jullie delen om wat city inspiratie te geven!

België:

Gent! Een prachtige romantische stad met fijne Belgische charme. Een stad waar ik inmiddels twee keer geweest ben, een keer voor school waarvoor we een scriptie voor kunstgeschiedenis moesten schrijven en allerlei musea gingen bezoeken, en een keer met vriendlief. Een stad vol cultuur en mooie musea. Echt een aanrader als je houdt van cultuur snuiven en historische hoogtepunten. Heel leuk om te bezoeken in december tijdens de kerstmarkten.

Frankrijk:

Parijs: Te voor de hand liggend, maar de stad die als eerste mijn liefde gewonnen heeft, la cite de l’amour Paris! Als eerst kwam ik daar toen ik 14 jaar was met mijn vader, waar ik deze stad ontdekte en de belangrijkste hotspots leerde kennen. Later ben ik er nog eens op de middelbare school naar toe geweest voor het vak Frans, en toen ik mijn vriendje ontmoette heeft hij me na 3 maandjes al als verrassing meegenomen naar deze liefdes stad! Ook afgelopen zomer, ruim 2 jaar later, zijn we er weer geweest, echt een – thuiskomen- stad.

 

Lyon! Een prachtige grote stad in zuid-Frankrijk. Een verborgen schat, aangezien veel toeristen de stad voorbij rijden om door te trekken naar andere plaatsen in zuid-Frankrijk of Spanje. Lyon is een historische stad vol mooie schatten, gebouwen, heerlijke restaurantjes etc. Gelukkig veel minder toeristisch als Parijs en je kunt er heerlijk fietsend de stad ontdekken. De lieve zus en vriend, van mijn vriendje wonen in Lyon en daarom komen wij er ten minste jaarlijks. Iedere keer is het weer genieten om daar langs te gaan!

Spanje

Barcelona, daar ben ik een dagje geweest met mijn vriendinnen toen we op vakantie waren in het uitgaansleven van Blanes. Ik vond Barcelona een hele mooie stad, maar het heeft niet mijn hart verovert. Het stadium van Barcelona vond ik wel heel indrukwekkend.

Italie

 

Venetië. de stad waar ik zomer 2011 ben geweest samen met mijn vriend, een stad die echt mijn hart veroverd heeft! Wat een prachtige stad is dat zeg. De sfeer, de cultuur, de zon scheen heerlijk, alle terrasjes noem het maar op, I love Venice! We waren op vakantie en we hadden een boottocht voor een dagje Venetie geboekt, de boot strandde zo aan de haven van deze prachtige stad aan. Ik heb zeker plannen om hier vaker terug te komen, het was echt een stad van genieten. We hebben er heerlijk rondgewandeld, gebouwen bekeken en in de avond een hapje gegeten bij een schattig pittoresk restaurantje aan de haven, dat was heerlijk!

 

Er staan nog hartstikke veel mooie steden op mijn verlanglijstje. Hier zal ik binnenkort een blogje aan besteden. Wat zijn jullie favoriete steden waar jullie al geweest zijn? Laat het me weten in de comments.

 

Bron foto’s: Weheartit.com, tumblr en google en eigen gemaakte foto’s.

 Follow my blog with bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 • 2007nadiavanduijvenvoorde
  6 maart 2013

  Amsterdam is een van mijn favoriete steden, ik ben er geboren en getogen en ik hou ervan. Maar het is natuurlijk wel een groot dorp, en niet te vergelijken met Parijs ofzo. Verder heeft Berlijn echt mijn hart veroverd, ik voel me daar enorm thuis. Deze zomer ga ik naar Rome, ben daar ook benieuwd naar!

 • Life of Simone
  6 maart 2013

  Wat een fijne plaatsen! Ik ben dit jaar voor het eerst in Parijs geweest en over 2 weekjes ga ik 3 dagen naar Gent!

 • Suzanne
  6 maart 2013

  Ik wil zo graag naar Parijs en Londen, ben erg gewoon nog nooit geweest. erg he!

 • Lionne
  6 maart 2013

  Als je ooit in Frankrijk bent en wilt shoppen, (lijkt me wel iets voor jou ;)) kan ik Montpelier van harte aanraden!

 • lieke
  6 maart 2013

  Gaaf zo’n post 🙂 Ik wil echt heel graag nog naar London!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.