Tips voor goede slaap voor een frisse uitstraling

Tips voor goede slaap voor een frisse uitstraling

Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat een goede nachtrust, voldoende slaap, bevordelijk is voor een frisse uitstraling, betere gezondheid en dat dit helpt om beter in je vel te zitten. Naast voldoende water drinken, gezonde voeding, niet teveel stress enzovoorts. Vandaag deel ik de tips die mij helpen voor een fijne nachtrust. Voor mij is slaap echt het gouden medicijn voor alles! Maar dat zal voor velen van ons zo gelden.

Tips voor goede slaap voor een frisse uitstraling

 • Een vast slaapritme. Ik probeer rond 22.00 in bed te liggen om te slapen. Liefst lig ik er om 21.00 al in om te gaan lezen, nog wat tv te kijken via de iPad, of iets anders ontspannends zodat ik om 22.00 echt klaar ben om te slapen. Ik sta tussen 05.30 en 6.00 op, dat betekent dat ik zo’n 7,5 uur slaap kan maken en die heb ik ook echt nodig.Tips voor goede slaap voor een frisse uitstraling Bron afbeelding: Douglas.nl
 • Vaste avond rituelen: Ik heb vaste rituelen die me helpen om te gaan slapen en die mijn lichaam dus ook herkent waardoor het zich klaar gaat maken van de slaap. Na het douchen en opfrissen, haal ik mijn make-up eraf, reinig ik mijn huid grondig, breng ik een fijne nachtcrème aan en soms breid ik deze routine uit met een heerlijk beauty sleep relaxing gezichtsmasker. Ik poets mijn tanden en doe mijn pyjama aan. Voor het slapen gaan zet ik de diffuser aan die op mijn nachtkastje zit met een kalmerende olie erin zoals lavendel, ik drink nog een grote kop thee in bed, ga wat lezen of kijken en dan ga ik slapen. Als ik ga slapen zet ik mijn meditatie app aan (Meditation moments) met een fijne rustgevende muziek en terwijl ik ernaar luister val ik in slaap.
 • Zet de wekker: Naast dat het belangrijk is om op vaste tijden te gaan slapen, is een vast ritme qua ontwaken net zo belangrijk. Uitslapen klinkt enorm aantrekkelijk en soms is dat helemaal niet erg om te doen, maar ik merk dat het gelijk mijn ritme overhoop gooit waardoor ik de avond erna moeilijker in slaap kom en dus zo nog de ingehaalde slaap, teniet doe. Structuur is the key dus 😉
 • Ik noemde al wat hulpmiddeltjes, voor mij werkt een fijne kop thee (zonder theeïne erin) goed, maar ook een kalmerende olie in de diffuser helpt me goed. De meditatie app die ik hierboven al benoem gebruik ik nu al ruim een jaar en helpt ook enorm om goed te slapen als ik niet thuis slaap.
 • Gezonde voeding en voldoende water drinken:  Gezonde voeding (voldoende groente en fruit, en beperkt in suikers, verzadigde vetten en gematigd qua alcohol) helpt om het zelfherstellende vermogen van je lichaam te stimuleren waar slaap ook onderdeel van is. Voldoende water zorgt ervoor dat je jezelf ontdoet van afvalstoffen, voorkomt hoofdpijn en zorgt voor een goede doorstroming en stofwisseling.
 • In de ochtend reinig ik na deze beautysleep mijn huid goed en zorg ik voor fijne gezichtsverzorging als afsluiting van de nacht.

Dit zijn tips die mij helpen om goed te slapen zodat ik me gezond, fit, gezond en fris voel en dit heeft gunstige effecten op mijn uitstraling. Wat zijn jouw tips voor goede slaap? Klets erover mee bij de reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.