Tips voor een Platte buik: 

Nu ik zwanger ben, en verplicht moet rusten mag ik niet sporten, ik vind het dan moeilijk om te schrijven over fitness, omdat het dan te ver van me af staat. Ook richt ik me momenteel niet meer zo op suikervrije of clean eating methodes, gewoon omdat ik even me wil focussen op gezonde voeding, zonder poespas om te voorkomen dat ik te weinig zou eten. Lieve vriendin Irma sport nog heerlijk fanatiek, en ook op haar voeding is ze erg clean en gefocust waardoor ze jullie alle ins en outs kan vertellen. Vandaag heeft ze voor jullie een blogje geschreven met tips voor het krijgen van een platte buik. Iets wat voor mij als zwangere natuurlijk voorlopig nog een ver van mijn bed show is. Wil je meer weten over haar tips en tricks voor een platte buik? Lees dan vooral verder.

Hoe krijg je een platte buik?
Mijn hele leven al wil ik een platte buik. Toen ik hoorde dat het doen van honderden crunches, en het proberen om plaatselijk af te vallen allemaal niet werkte, gaf ik het bijna op. Maar sinds kort ben ik te weten gekomen dat een platte buik als die van Beyonce eigenlijk helemaal niet zo ver buiten handbereik is! Net op tijd voor de zomerdagen! Beweging is de sleutel tot succes, natuurlijk. Maar minder stress en gezond eten zijn ook cruciaal voor het hebben van een platte buik.

Tips voor een Platte buik:
Buikspieroefeningen

Het is voor sommigen lastig om een crunch goed uit te voeren, zonder aan je nek te trekken of last van je rug te krijgen. Gelukkig zijn er nog tientallen andere oefeningen die je kunt doen voor je buikspieren. Ikzelf doe graag oefeningen waarbij je je hele ‘core’ gebruikt. Vaak met behulp van een yoga bal/stabiliteitsbal, waardoor je bij veel oefeningen al je spieren aanspant.

Wat ook zeker een favoriete oefening van mij is, is de ‘plank’. Deze pilates beweging is een van de beste voor je ‘core’. Wil je sterke buikspieren? Dan moet je ook sterke rugspieren hebben. Voor deze beweging moet je in een push-up positie gaan staan, maar met je ellebogen op de grond in plaats van je handpalmen. Probeer je lichaam in een rechte lijn te houden (van schouders tot enkels zo recht als een plank) en hou dit voor 30 of 45 seconden vol, en herhaal dit 3 keer. Je kunt ook een ‘side plank’ doen. Je neemt dan plaats op een zij, plaatst je onderarm onder je schouder, je bovenbenen en onderbenen liggen op elkaar, en strek vervolgens je knieën en heupen. Houdt dit 30 of 45 seconden vol en doe vervolgens de andere zij.

Tips voor een Platte buik:
Stress verminderen

Stress is de boosdoener voor acne, hoofdpijn en andere kwaaltjes, maar buikvet? Helaas, ook buitvet ja. Veel stress leidt tot het aanmaken van het hormoon cortisol, wat zorgt voor buikvet. Mijn tip aan jullie: neem elke dag 10 of 15 minuten om je te focussen op ontspanning. Ga een stukje wandelen, vertroetel jezelf (met een crème of een nieuwe kleur op je nagels), schrijf wat in een dagboek, lees een boek, of neem een heerlijk bad met een lekkere bruisbal.
Neem ook eens je slaappatroon onder de loep. Het zorgen voor een goede nachtrust is essentieel als je buikvet wilt verbranden. Slaap je niet goed dan breng je jouw lichaam onvoldoende in de gelegenheid om het cortisol hormoon af te breken en raakt de balans tussen de aanmaak en afbraak van cortisol steeds verder zoek.

Niet alleen bewegen en goede rust is belangrijk voor een platte buik, ook je voeding is ontzettend belangrijk als je die platte Beyonce buik wil. Om buikvet te verbranden is het niet zozeer de hoeveelheid voeding die je moet veranderen maar vooral de soort voeding. Sommige soorten voedsel stimuleren juist de buikvetopslag (vooral geraffineerde suikers), terwijl ander soort voedsel juist buikvet verbranding stimuleert. Dit heeft te maken met de manier waarop die voedingsstoffen door je lichaam worden omgezet in energie. Buikvet is eigenlijk overtollige energie dat verbrand moet worden. Weinig eten en veel sporten is niet de oplossing, het maakt het alleen maar erger omdat je lichaam in een spaarstand gaat na een tijdje en dat zorgt niet voor die mooie platte buik. Wat is dan de sleutel tot succes?

Hieronder zie je verschillende soorten voedsel die wel een positief effect voor een platte buik:
– kwark (veel eiwitten) of Griekse yoghurt
– frambozen
– watermeloen
– Citroen
– Overige citrusvruchten met veel anti oxidanten
– Blauwe bessen
– havermout
– avocado
– knoflook
– amandelnoten
– spinazie
– Alle groene groente
– Noten (zonder toegevoegd zout of suikers)
En op zoek naar gezonde snacks, dit lijstje gaat jou helpen!

Deze voeding kunnen bijdragen aan het krijgen van een platte buik. Daar zijn heerlijke gerechten mee te bereiden. Knoflook is een product dat vrijwel dagelijks in mijn keuken wordt gebruikt, het geeft zoveel smaak aan gerechten!

Dankjewel Irma voor je leuke blogje voor het krijgen van een platte buik! Een platte buik is natuurlijk geen musthave, maar kan wel een mooi doel zijn om naar toe te werken. We zijn benieuwd naar jullie reacties op dit onderwerp, laat deze weten in de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “Tips voor een Platte buik”

  1. Goed artikel! Ik wil niet overdreven veel op voeding letten, niet te veel snoep etc. Maar ik vind dat het best mag met mate!
    Die workouts zijn precies wat ik zocht, thanks!

  2. Die voedingtips vind ik wel handig, want dat strakke buikje krijg je niet alleen met krachttraining. Ook veel cardio om dat buikvet kwijt te raken, gezond eten is dan ook belangrijk. Handig 🙂

  3. Leuk artikel!

    Nog een goeie tip: vermijd zoetstoffen! Daarvan kom je niet aan, omdat je darmen ze niet kunnen verteren, maar je darmen raken er wel geïrriteerd van, wat voor lucht en een opgeblazen buik kan zorgen…
    willemijn (fitvoorhetleven) onlangs geplaatst…2000 kcal?My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.