Tips voor een geslaagde lange autorit met kinderen!

Easy Dishes ToMake For Your50th BirthdayDinner Party

Van plan om een lange autorit te gaan maken met je kinderen? Misschien ga je op autovakantie naar een verre bestemming, misschien wil je lekker een dagje naar zee, een stedentrip doen, een pretpark in een ander land bezoeken of je hebt een andere reden voor een lange autorit met je kinderen. Wij maken regelmatig langere autoritten met de kinderen. We hebben familie in Zuid-Frankrijk die we jaarlijks bezoeken, we doen af en toe een autovakantie waarbij we lang onderweg zijn, en gaan ook  zomaar een dagje weg op 2 uur afstand. De kinderen zijn dit dus wel gewend, maar er zijn wel wat tips die ik heb om zo’n lange autorit aangenaam te maken voor de kinderen en ook voor jezelf. Die tips voor een geslaagde, veilige lange autorit met je kinderen deel ik vandaag.

samsung1

Tips voor een geslaagde lange autorit met kinderen!

 • Neem voldoende eten en drinken mee. Ik denk dat dit wel de belangrijkste tip is. En al klinkt deze heel voor de hand liggend, toch kan het zijn dat je denkt: Ach, als we tekort komen dan stoppen we wel bij een tankstation of supermarkt voor eten. Maar uit ervaring weet ik dat dit niet altijd kan, dat je lang in files kan staan, dat de kinderen hangerig worden van honger en dorst en dat je dan maar al te blij bent met die goedgevulde tas met drinken en snacks. Neem voldoende water mee en allerlei snacks en eten. Gesmeerde broodjes, snoepjes, chips, lekker veel fruit of bijvoorbeeld rauwkost als gezonde snacks.
 • Houd je eten en drinken goed koel als het buiten warm is. Heb je airconditioning in de auto dan zal dit al enorm helpen, maar wat ook helpt is een koelbox. Je hebt er heel veel te koop die je kan aansluiten op de sigarettenaansluiting. Niets is zo vies als een warme fles water, een klef half gesmolten broodje kaas of chocolade koekjes die helemaal gesmolten zijn.
 • Favoriete knuffel van je kindje mee: Is je kindje erg gehecht aan een bepaalde knuffel (knuffeldoek of een speen), neem die dan zeker mee. Zo voelen ze zich snel op hun gemak en voorkomt dit dat ze hier om gaan huilen. Ze komen er vaak makkelijker mee in slaap en worden er heel rustig van. Het is hun stukje ‘thuis’ wat je op die manier kunt meebrengen. 
 • Speelgoed/boekjes: Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, zou ik het ook aanraden om voldoende speelgoed/boekjes mee te nemen. Het ene kind is dol op het lezen van leuke boekjes, het andere kind vind het geweldig om zijn favoriete speelgoedauto mee te hebben, Baby Born pop of Star wars pop. Ik noem maar wat ;). Minder handig is speelgoed dat uit enorm veel delen bestaat zoals Lego of puzzeltjes want die liggen zomaar door je gehele auto heen. Maar popjes en andere een-delige speelgoedjes zijn ideaal om je kindje mee te vermaken.
 • Zonnebrandcrème, want better safe than sorry. Ook de auto houdt niet alle zonnestralen tegen, dus goed ingesmeerd zijn is dan zeker een must. Maar ook handig om je tijdens de rit al mee in te smeren om ook beschermd te zijn tegen de zon zodra je op plaats van bestemming bent.

samsung2 samsung

 • Tablet: Voor Aimy is deze tip nog niet zo nodig, maar Lana is dol op de tablet en vindt het heel erg leuk om er filmpjes op te kijken en spelletjes op te spelen. Ideaal als entertainment tijdens een lange autorit dus. Wel zo handig als je tablet makkelijk te bevestigen is in de auto zodat je kindje filmpjes kan kijken zonder steeds het filmpje weg te drukken via de knopjes ;). Ps. leuke actie: Bij aankoop van een Samsung Galaxy Tab S2 9.7 ofTab A 10.1 tablet *, ontvang je tijdelijk een Car Holder en Charger. Dan kan je kindje (of jijzelf) handsfree de tablet bedienen en hoef je je niet zorgen te maken om een leeg rakende accu ? Vermaak voldoende dus tijdens een lange autorit.
 • Navigatiesysteem of ouderwetse wegenkaarten: Om de route naar je bestemming goed te kunnen vinden, ik kan zelf niet meer zonder navigatiesysteem.
 • Verder is het belangrijk allerlei kleinigheden mee te nemen zoals zonnebrillen voor iedereen, zonneschermpjes voor op de autoruiten (achterin en/of voorin), extra verschoning (kleding, handdoek etc.) om te kunnen omkleden bij ongelukjes, wagenziekte of andere problemen. Eventueel Primatour (dit zijn tabletjes bij wagenziekte), een EHBO pakketje bij calamiteiten, voldoende medicatie voor iedereen die hier afhankelijk van is, allerlei drogisterij medicatie bij ziekte (ORS, Paracetamol, thermometer, pleisters, Nestocyl bij muggenbeten, Norit bij diarree etc.). Alle bekende benodigdheden die van pas komen bij ziekte en ongemakken, want je weet maar nooit.

Wat vind jij belangrijke benodigdheden om een lange autorit met kinderen zo aangenaam als mogelijk te maken? Wat zijn jullie ervaringen met lange autoreizen? Onze autovakantie komt nu wel heel dichtbij dus ik ben benieuwd of jullie nog fijne tips of ideetjes hebben die we niet mogen vergeten. Heb je nog ideale tips voor ons en mijn lezeressen? Let me know bij de comments.

*Dit is een gesponsorde affiliate link.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

33 reacties

 • simpel, met een snufje liefde
  13 juni 2017

  Toen ze nog klein waren nam ik altijd hun knuffels, wat speelgoed en spenen mee. Nu hebben ze altijd iets van speelgoed bij.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger……dus deed ik mijn babyspullen weg.My Profile

 • Patricia
  13 juni 2017

  Wij hebben een enorme kikkerspiegel, zodat we ons zoontje kunnen zien zitten. Wel zo fijn op lange ritten.
  Patricia onlangs geplaatst…Billendoekjes: welke babydoekjes zijn favoriet?My Profile

 • Manon
  13 juni 2017

  Handig om te lezen voor de reis die wij binnenkort voor de boeg hebben. Helaas kunnen we voor Luca alleen een knuffel en speen als vermaak inpakken. Laatst hadden we hem iets te spelen gegeven in de auto. Dat eindigde in een noodstop bij het tankstation en een sopbeurt. Hij had alles onder gespuugd en blijkt wagenziek te zijn. Arm ventje! Dan maar vrachtwagens kijken onderweg?
  Manon onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate | week 21My Profile

 • Frank
  13 juni 2017

  We zijn nog nooit echt heel ver weg gegaan met de kleine dus wat voor ons de echt tip is weet ik niet. Ik ga zeker van deze tips gebruik maken als we een lange rit gaann maken.
  Frank onlangs geplaatst…Opa verteltMy Profile

 • Josan
  13 juni 2017

  Ik vind het ook altijd wel handig als iedereen goed is uitgeslapen. De kinderen om misselijkheid te voorkomen en ikzelf om wat meer geduld te hebben. Tot nu toe hebben we geen tablets of apps. We spelen altijd zelfbedachte spelletjes en dat gaat heel goed. Of ik nu rijd of ik nu zelf rijd of bijrijder ben.
  Josan onlangs geplaatst…Waarom ik het app groepje voor een kinderfeestje haatMy Profile

 • Marieke
  13 juni 2017

  Goede tips!
  Ik maak voor iedere vakantie een tasje met cadeautjes. Bij verveling krijgen ze dan iets uit dat tasje, zodat ze zich weer een poosje kunnen vermaken.
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #24 – Tweestrijd en het grote meidenbedMy Profile

 • dees
  13 juni 2017

  ooit gehoord over een magneetstrip onder de auto die kan helpen tegen wagenziekte.
  dees onlangs geplaatst…Bijzondere flessen.My Profile

 • Stefanie
  13 juni 2017

  Goede tips! Wij nemen altijd wat speelgoed en boekjes mee in de auto.
  Stefanie onlangs geplaatst…Hoera! Jennifer is 7 jaar!My Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  13 juni 2017

  In ieder geval mijn kinderen laten plassen voor vertrek en geen zuivel laten drinken. Mijn zoontje wordt soms misselijk en moet dan spugen wanneer hij melk heeft gedronken.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Dreumesmelk/peutermelk of gewone melk? En vanaf welke leeftijd?My Profile

 • Leonie
  13 juni 2017

  Goede tips! Wij hebben nu bewust gekozen om met t vliegtuig te gaan ipv een lange auto rit. Maar komt vast ooit van pas!
  Leonie onlangs geplaatst…Wij zijn op vakantie!My Profile

 • Cynthia
  13 juni 2017

  Goede tips. De tip van Marieke is ook goed: cadeautjes onderweg. Die heb ik vaker gehoord!
  Cynthia onlangs geplaatst…Wat moeten we vanavond nu weer eten?My Profile

 • Kelly Caresse
  13 juni 2017

  Wat een goede tip!! Ga ik toepassen, dankjewel, zal Lana heel leuk vinden 🙂

 • Zebrazonderstrepen
  13 juni 2017

  Een snoepje werkt ongelooflijk goed 🙂
  Zebrazonderstrepen onlangs geplaatst…Op reis zonder kids hoe overleef je dat?My Profile

 • Leonie van Mil
  13 juni 2017

  Wij willen dit jaar ook kijken of we een lange autorit aandurven. Dus deze tips zijn meer dan welkom. Een tablethouder was ook al even door ons heen gegaan om aan te schaffen en daar dan wat filmpjes op zetten. Ook kleine cadeautjes kreeg ik een keer als tip. Maar ik denk dat die kleine van mij nog te klein is om dat te snappen. We gaan zien hoe het gaat,
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Word SlootjesexpertMy Profile

 • Joyce
  13 juni 2017

  Wat een handige tips! Mijn kinderen vinden lange autoritten gelukkig helemaal niet erg en vallen meestal in slaap.
  Joyce onlangs geplaatst…Weekoverzicht week 23, 2017My Profile

 • Essma
  13 juni 2017

  Die mineraal water spraybussen van Evian vind ik heerlijk om je hoofd of de voetjes koel te houden van de kinderen. Vooral (eenmaal aangekomenop de bestemming) als je aan het zonnen bent of de kinderen aan het spelen zijn!
  Essma onlangs geplaatst…Mama, ik ben heel boos op je!My Profile

 • Sandra
  13 juni 2017

  Wat handig zo’n houder voor je tablet, lijkt me echt ideaal!
  Sandra onlangs geplaatst…MISS SPORTY MY BFF LIPSTICK – 104 MY DELICATE NUDEMy Profile

 • Kelly
  13 juni 2017

  Hele handige tips voor later ! Vooral de tablet is een leuk idee, muziek op en meezingen wilde voor mij en mijn zusjes ook altijd wel helpen!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #193 de lotto gewonnnenMy Profile

 • Lisette
  13 juni 2017

  Wij hebben 2 jongens en hadden op der laatste vakantie een plasfles… ideaal want als het om passen gaat zin het met wijven, die moeten elk halfuur. Nu konden we lekker doortuffen. Het meisje deden we vorig jaar nog een luier om. Maar goed dat doet wrs alleen een loedermoeder…
  Lisette onlangs geplaatst…Zwangerschapsdagboek deel 21: nesteldrang en een zeil in bedMy Profile

 • Malou
  13 juni 2017

  Handige tips!
  Malou onlangs geplaatst…Najell Omni draagzakMy Profile

 • Maaike
  13 juni 2017

  Van te voren de stops plannen. Als je stopt bij een plek waar een veldje of speeltuintje Is, kunnen de kinderen even lekker hun energie kwijt. Neem dus ook een bal mee, oid. In duitsland hebben de meeste rastattes een leuk en veilig speeltuintje.
  Maaike onlangs geplaatst…Mijn nieuwe blog-routine!My Profile

 • Marieke
  13 juni 2017

  Wij kregen vroeger in de auto naar Frankrijk een kinderkaart van de anwb waar je een spel had en onderweg naar kentekenplaten moest zoeken met alle Franse codes en dan kon je die inkleuren, hielden we ons uren mee bezig! Hoe verder je Frankrijk in kwam des te meer verschillende nummers je tegen kwam!

 • Marieke
  13 juni 2017

  Wij kregen vroeger in de auto naar Frankrijk een kinderkaart van de anwb waar je een spel had en onderweg naar kentekenplaten moest zoeken met alle Franse codes en dan kon je die inkleuren, hielden we ons uren mee bezig! Hoe verder je Frankrijk in kwam des te meer verschillende nummers je tegen kwam!

 • rachel
  13 juni 2017

  handige tips!! mijn vriendin maakt een soort van grabbeltonnetje met kleinigheidjes erin en tijdens de rit elke keer een keertje grabbelen 🙂
  rachel onlangs geplaatst…Gewoon heerlijk gezellig!!My Profile

 • Marloes
  13 juni 2017

  Super goede tips! Wij hebben vorig jaar op vakantie een dvd speler in de auto gehad, ideaal!!
  Marloes onlangs geplaatst…Trucjes om niet te gaan slapenMy Profile

 • mommy adventures
  13 juni 2017

  Mij lijkt zo’n grote spiegel waardoor je je kindje kunt zien zitten in de maxi cosi echt ideaal als je op reis gaat.
  Je tip van de tablet lijkt me ook erg fijn, ik hou niet zo van rommel dus heb liever dat alles netjes op zijn plek ligt enzo (goede combinatie ik weet het) en door een tablet hoef ik niet zoveel mee te nemen en hangt hij altijd op zijn plek.
  mommy adventures onlangs geplaatst…De zwanger tag.My Profile

 • Merlin
  13 juni 2017

  Er is nu ook een andere oplossing beschikbaar! Een milieuvriendelijke, veilige manier om je kinderen rust en ruimte te kunnen geven. Je steunt er ook nog eens twee goede doelen mee; hij wordt aan de voorkant in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en er gaat van elk verkocht product een euro naar de Stichting kinderen van de Voedselbank!
  http://www.splitandsit.nl
  Merlin onlangs geplaatst…Split and Sit™My Profile

 • msevairene
  13 juni 2017

  Leuke tips ! Deze zomer geen lange autovakantie voor ons. Mijn meisje doet al lastig na 30 minuten in de wagen, laat staan dat we er mee naar het zuiden van Frankrijk gaan rijden. Zo’n tablethouder hebben we hier ook al aangeschaft, dat houdt ze dan toch even zoet.

 • Sara
  13 juni 2017

  Vorig jaar zijn wij met de auto naar Italië gegaan (rit van zo’n 15 uur) met onze baby van toen 5 maanden. Ultieme tip: ‘s nachts rijden! Ging perfect, mijn man en ik wisselden elkaar af met rijden en slapen. Voor onze baby hadden we een Jané Matrix Light (autoreiswieg waarin hij plat kon liggen), hij sliep vrijwel de hele rit als een roos. Weet niet of dit werkt met oudere kinderen maar met een baby ging dit in ieder geval top.

 • Nathalie
  13 juni 2017

  Ik heb er ook enkele blogs over geschreven. Heel leuk is om kleine spelletjes mee te nemen. Iets dat niet vlug kan vallen en waar ze toch mee bezig blijven. En ook leuke stops maken!
  Nathalie onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu met twee kinderen?My Profile

 • Daisy Dingen
  13 juni 2017

  Handige tips allemaal! Wij houden ook wel van verre ritjes in de auto… Gelukkig is Emma vrij makkelijk en valt ze meestal in slaap 🙂
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…Kleding voor je newborn babyMy Profile

 • Lotte
  13 juni 2017

  Onze kinderen zijn al wat ouder. Ik zorg altijd voor een nieuw stripboek in de auto. Verder neem ik een puzzelboek voor kinderen mee. Nieuwe verhalencds. Een schrijfbordje wat je iedere keer kunt wissen. Daarnaast een print van de kaart zodat ze met pen kunnen strepen waar we zijn. Ik verdeel de reistijd in blokjea en iedere keer mogen ze een blokje inkleuren dan kunnen ze inschatten of wel al op de helft zijn etc. En verder ia autobingo favoriet, speuren welke merken je tegenkomt

 • Jetty
  14 juni 2017

  Ik nam altijd kleine kadootjes mee, ze mochten alledrie (als ze daarvoor oud genoeg waren) een snoepsoort kiezen. Kussens en een fleecedeken om slapen wat fijner te maken. Later toen ze wat groter werden begon ik in april al de Donald Duck exstra en strip pockets te verzamelen. Groot feest achter in de auto met zo’n stapel leesvoer. Een nieuw spelletje voor de nintendo DS. Kijk naar wat je kind leuk vindt en daar op inspelen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.