Een brief aan mezelf… voor het moederschap

Nieuw badpak!-5

Lieve Kelly, ik heb weer een brief aan je. Ik schreef al eens een brief aan de 16-jarige Kelly, en een brief voor de toekomst aan mijn 25 oudere zelf. Vandaag schrijf ik je weer een brief, een brief die ongeveer 5 jaar in het verleden geschreven is. Toen je nog geen moeder was en uitkeek naar de toekomst als moeder. Met alle verwachtingen, angsten en ideetjes die je toen had. Een brief die ik toen wel van de Moeder Kelly in mij, had willen krijgen.

Lieve Kelly,

Je grootste wens is mama worden, maar je bent nu 21 jaar en je denkt dat het nog heel lang gaat duren tot je moeder zal worden. Je wil eerst je HBO diploma behalen, een vaste baan krijgen, een huis kopen, trouwen met Yannick en dan is er pas plaats voor kinderen. Het zogenaamde riedeltje waar je aan hoort te voldoen, denk je dan nog. Als ik je nu vertel dat dit allemaal heel anders gaat lopen, dan zul je me niet geloven maar Kel, over een jaar ben je al zwanger. In je afstudeerjaar.

Dit komt misschien een beetje binnen als een schok, want momenteel loop je nog stage op de kinderafdeling van het ziekenhuis, ben je nog erg onzeker over je eigen kunnen als hulpverlener en kijk je nog niet zo ver vooruit. Je houdt je vast een die vaste dingen zoals school, sporten en dat soort dingen. Je bent ook bang dat het met je diabetes misschien lastig zal zijn om zwanger te worden en een zwangerschap goed te doorstaan. Je stelt daarom nog even die wens uit.

noppies12

Maar van binnen wil je het al heel graag. De geboren moeder die in je zit wil eruit komen. Je ziet jezelf met 2 kinderen, hopelijk 3 maar je weet niet of je dat wel aan kunt. Je lieve Yannick overtuigt je regelmatig dat dat wel goed zal komen. Je hoopt een goede moeder te worden, die veel thuis kan zijn bij de kinderen, veel leuke dingen met ze onderneemt en die zich niet laat weerhouden door de mening van anderen. Ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat je die moeder zal worden. Maar voor je zover bent, zul je nog veel leren. Kom je jezelf tegen door je gezondheid, een pittige bevalling, een heftig beginjaar van het moederschap maar je hoeft je nu geen zorgen te maken om wat ik zeg, want zodra je mama bent, zal je ook ervaren dat het echt het mooiste zal zijn dat je zal overkomen. Ondanks de ups en downs, de vele levenslessen die je gaat tegenkomen. Het zal echt je leven verrijken, alle clichés vallen op zijn plaats.

Je krijgt hele mooie, lieve, gezonde kinderen en je ziet misschien allemaal kindjes voor je met blonde haartjes, ik zal alvast verklappen dat ze een lekker donkere bos haar gaan hebben. En je ziet jezelf helemaal voor je met een zoon toch? Misschien kun je dat beeld maar alvast bijstellen 😉 die prinsesjes gaan er komen waar je lekker mee gaat tutten. Je zal er onwijs van gaan genieten en dat diploma waar je je nu zo aan vasthoudt, wordt ineens een stuk minder belangrijk. Ook zal je Yannick gaan ontdekken en zien in zijn rol als liefdevolle, zorgzame, sterke vader. Een rol die hem fantastisch staat en het ouderschap zal een mooie dimensie geven aan jullie relatie.

Lieve Kelly, zet je angsten opzij, ga al lekker op tijd samenwonen met Yannick en volg je hart. Want ik kan je vertellen dat je hart je op de juiste plek zal brengen. Ik spreek je over 5 jaar wel weer 😉

——-
Wat zou jij je jongere (niet-moeder) zelf willen vertellen in een brief? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

30 reacties

 • Patricia
  12 juni 2017

  Mooi hoe jij die wens altijd hebt gehad. Ik heb lang getwijfeld over het feit of ik wel kinderen wilde. Het is een heel proces geweest waar ik zelf over ben gaan bloggen om het een plekje te geven. Nu ik elf weken moeder bent, vraagt iedereen zich af of ik nog steeds zou twijfelen nu ik weet dat het zo bijzonder is en mij ook goed bevalt. Toch zou ik mijn jongere zelf weer adviseren om mijn eigen gevoel te volgen; niet met de massa meegaan, maar echt op zoek naar het antwoord gaan. Daardoor ben ik er nu echt klaar voor. Ja, ik ben ‘al’ 33, maar wat boeit dat?
  Patricia onlangs geplaatst…Buddy Vedder zoekt darttalent voor kennisquizMy Profile

 • Frank
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief en wat mooi om te zien dat je gekozen heb niet eerst het “standaard” rijtje van vastigheid af te werken. Wij hebben dat wel gedaan. Samenwonen, trouwen en daarna kinderen en dat voelde voor ons als de beste keus! Ik zou mezelf schrijven dat ik er nog meer en beter voor mijn vrouw moet zijn tijdens de zwangerschap en de moeilijke start van onze zoon.
  Frank onlangs geplaatst…Opa verteltMy Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  12 juni 2017

  Mooie brief Kelly! Toevallig heb ik vorige week een brief aan mijn mezelf geschreven in opdracht van mijn coach. Een brief aan mezelf nu, geschreven vanuit het perspectief over vijf jaar. Het is een behoorlijk heftige brief geworden moet ik zeggen…. teveel om hier zo op te noemen, maar waar het op neer komt is dat ik eens aan mezelf moet gaan denken en mezelf niet meer zo moet wegcijferen.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Prematuur & dysmatuur: Sandra had het HELPP syndroom & haar baby een groeiachterstandMy Profile

 • Stefanie
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief!
  Ik zou ook aan mezelf schrijven om mijn angsten opzij te zetten en meer te gaan genieten van alles wat er gaat gebeuren, en dat alles uiteindelijk wel goed komt.
  Stefanie onlangs geplaatst…Van speelhuisje naar kippenhokMy Profile

 • Essma
  12 juni 2017

  Mooi! Ik zou mezelf schrijven dat ik me er goed doorheen heb geslagen om in een ander land opnieuw een leven op te bouwen zonder dat ik dat van tevoren wist. En ‘werken’ niet zo serieus nemen…dat mijn kinderen belangrijker zijn!
  Essma onlangs geplaatst…Little Origin Photo Diary #13My Profile

 • Nicole
  12 juni 2017

  Ik zou aan mezelf als niet moeder schrijven dat ik best de wens om moeder te worden mag toelaten. Want dat “ik een moeder? Daar ben ik niet geschikt voor” is echt onzin!
  Nicole onlangs geplaatst…GeluksmomentenMy Profile

 • Marianne
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief. Ik zou nu zelf wel zo’n brief kunnen gebruiken van mijn oudere ik, omdat ik heel onzeker ben over wat ik wil en wat me in de nabije toekomst te wachten staat.
  Aan mijn jongere ik zou ik schrijven dat ook mijn eeuwige wens om moeder te worden zal uitkomen, hoewel het niet vanzelf zal gaan. En dat het moederschap schitterend is, maar niet heel makkelijk. Leuk om er op die manier over na te denken!
  Marianne onlangs geplaatst…Het lijkt wel alsof je het nooit goed doetMy Profile

 • Kelly
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief! Ontroerend!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #192 een zondags dagjeMy Profile

 • Maaike
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief. Ik zou het wel moeilijk vinden zo’n brief te schrijven. Ik twijfelde destijds niet zo heel erg over het moederschap. Geeft me wel een idee om nu een brief te schrijven en die over vijf jaar te lezen 🙂
  Maaike onlangs geplaatst…Hoe één van mijn foto’s werd ‘gestolen’My Profile

 • Marloes
  12 juni 2017

  Mooie brief! Ik zou mijn net-niet moeder zelf wel willen vertellen dat zwanger zijn zwaarder is dan ze denkt, maar ondanks dat een zwangerschap best pittig is het uiteindelijk het allemaal waard en komt alles goed <3
  Marloes onlangs geplaatst…Trucjes om niet te gaan slapenMy Profile

 • Femke
  12 juni 2017

  Mooi wat je toen dacht, hoe anders dat is gelopen en hoe goed en mooi dit heeft uitgepakt.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Dr. Pierre Ricaud Mascara volume waterproofMy Profile

 • Leonie van Mil
  12 juni 2017

  Mooie brief! Ik zou mijzelf vertellen dat ik er over 5 jaar nog niet ben waar ik wezen wil, ook al dacht ik 5 jaar geleden er heel positief over. Maar dat ik de moed niet moet gaan verliezen en gewoon sterk moet blijven
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Word SlootjesexpertMy Profile

 • Sylvia
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief! Ik zou mezelf willen vertellen dat een bevalling, aansterken en de eerste maanden zwaarder kunnen zijn dan je zelf denkt. Ivm zelf een operatie na bevalling en daarna nog eens met 4 maand hartoperatie dochtertje. Ik niet alles alleen moet doen en dat hulp vragen best mag als ik er even doorheen zit.
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#23My Profile

 • Marloes
  12 juni 2017

  Wat een mooie brief! Ik heb zelf nog geen kinderen, maar zou ze wel graag willen. Wanneer, dat weten we nog niet haha
  Marloes onlangs geplaatst…Een jaar samenwonenMy Profile

 • Nicole @ Talk with children
  12 juni 2017

  Mooie brief Kelly!
  Ik zou het fijn vinden als ik nu een brief zou kunnen lezen van mijn toekomstige ik. 😉 En ook zou ik het fijn vinden als ik vroeger wist wat ik inmiddels heb geleerd.
  Nicole @ Talk with children onlangs geplaatst…De 10 lessen die ik leerde in het jaar na mijn afstuderenMy Profile

 • rachel
  12 juni 2017

  ik sluit mij aan bij de rest mop, heel mooi
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 11 juni ’17, #vreetdate #igmeet oftewel een shitload aan eten en gezelligheidMy Profile

 • Larissa
  12 juni 2017

  Wat een prachtige brief!
  Ik zou aan mijzelf schrijven dat ik best wat meer mag genieten in plaats van altijd hard werken. Misschien had ik het dan eerder geleerd haha 🙂
  Ik ben nu 21 en heel benieuwd hoe mijn leven er over 5 jaar uit gaat zien!
  Larissa onlangs geplaatst…Een jaar samenwonenMy Profile

 • Rachel
  12 juni 2017

  En ik zit hier met een brok in m’n keel. Mooie brief! Mooi ook om af en toe jezelf positieve woorden toe te schrijven. Misschien moet ik het ook eens doen.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit mijn leven #9. Mimi, hippers en voorheeshMy Profile

 • Petra
  12 juni 2017

  Een brief naar mezelf van 5 jaar geleden . Poeh.. dan zou ik tegen mezelf zeggen dat ik mijn gevoel moet gaan volgen en dat het allemaal toch wel goed komt. Als ze 5 jaar geleden tegen mij hadden gezegd dat ik nu een jaar zou samenwonen en zou gaan trouwen had ik het niet geloofd.

 • Carmen
  12 juni 2017

  Prachtige brief, het zal wel door de zwangerschapshormonen komen maar ik moest er bijna van huilen. Ik zou mezelf vertellen dat alle onzekerheid nergens voor nodig is, dat mijn zoontje(s) zulke leuke en gelukkige kind(eren) zijn / gaan worden, en dat het leven met kinderen pittig maar 100% de moeite waard is.
  Carmen onlangs geplaatst…Zwangerschapsshoot in m’n ondergoedMy Profile

 • Sabrina
  12 juni 2017

  zo mooi omschreven en zo’n mooi resultaat!
  Sabrina onlangs geplaatst…Op reis zonder kids hoe overleef je dat?My Profile

 • Cynthia
  12 juni 2017

  Dat ik heel erg moet genieten. Van alles! De liefde, een leven zonder kinderen, een leven met. Als ik had geweten dat er zoveel mooie jaren zouden volgen. Had ik even extra genoten van alles in goede gezondheid.
  Cynthia onlangs geplaatst…Wat moeten we vanavond nu weer eten?My Profile

 • Kelly Caresse
  12 juni 2017

  Mooi gezegd Cynthia maar ook heftig en confronterend. Liefs

 • Kelly Caresse
  12 juni 2017

  Wat mooi om te lezen Petra <3

 • Kelly Caresse
  12 juni 2017

  Mooie woorden Larissa <3

 • Kelly Caresse
  12 juni 2017

  Dankjewel <3

 • Kelly Caresse
  12 juni 2017

  Dat wens ik jou ook Marianne, heel veel kracht, geluk en gezondheid gewenst <3

 • Kelly Caresse
  12 juni 2017

  Je bent een super moeder <3

 • Mathilde
  12 juni 2017

  Ik houd zo van jouw openheid! Mooi hoe je dit weer neerzet! Ik ga mijn kleine jarige man nog een aai over zijn bol geven. Wat moge n we toch allemaal gelukkig zijn met al die mooie kids en de mama’s die zij van ons maakte. Ook al is niete iedere dag makkelijk en een feest…. Proud to be a mom! Liefs

 • Bernice Huiting
  13 juni 2017

  Prachtig geschreven!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.