Mommy monday: Thuiswerken, hoe gaat dat nu?

thuiswerken

Ik schreef al eens eerder een update over hoe ik het thuiswerken combineer met het moederschap en het huishouden. Echter is er een heleboel veranderd. Toen sliep Lana nog zo’n 2x 2 uur per dag en had ik in de avond doordeweeks een man in huis die me kon helpen met bijvoorbeeld het huishouden of met Lana. Momenteel is het zo dat ik doordeweeks alleen ben met Lana. Ze slaapt zo’n 1-1,5 uur overdag per dag en dat heeft wel voor verandering gezorgd. Gaat Lana naar opvang? Hoe plan ik het schrijven van mijn artikelen en werkzaamheden? Wat doe ik met sporten? Ik krijg hier vaak vragen over dus ik deel jullie vandaag het geheim. (psst.. er is geen geheim).

Hoe ik ‘het’ doe? Ik vind mezelf zeker geen held en die indruk wil ik ook echt niet geven met dit artikel. Het heeft een hele tijd geduurd tot we een ritme kregen sinds Yannick zoveel weg is. En wat is een ritme? We houden in ieder geval vaste eet- en slaaptijden aan. Verder doe ik ook maar wat, maar toch krijg ik mijn werk gedaan, is het huishouden redelijk op orde en breng ik heel veel tijd met Lana door, vooral dat laatste is goud waard voor mij.

Zoals ik in ons dagritme al meldde, ben ik in de ochtend vroeg wakker. Nog voor Lana wakker wordt ben ik wakker. Niet dat ik dan al aan het werk ga, maar dit geeft me wel een momentje voor mezelf. Rustig wakker worden, kleding klaarleggen en me klaarmaken voor de dag. Nadenken wat ik met Lana wil gaan doen en wat voor werkzaamheden ik wil verrichten. Hoe het dagschema met Lana eruit ziet kun je lezen in het artikel wat ik hierover schreef. Overdag ben ik met name aan het ‘moederen’, behalve wanneer Lana slaapt, in de avonden werk ik vooral. Ik vind het  heerlijk dat ik overdag zoveel tijd voor Lana heb. Ik zie haar van zo dichtbij ontwikkelen en maak vrijwel alles van haar mee.

Hoe het thuiswerken gaat?
Ik werk graag met to-do lijstjes. Zo maak ik vaak aan het begin van de week een overzichtelijk lijstje met welke artikelen ik wil schrijven voor die week. Ook bekijk ik dan mijn agenda; welke campagnes moeten wanneer online? Welke bedrijven moet ik nog antwoorden, een factuur sturen of een voorstel tot samenwerking accepteren.  Ik plan welke administratieve dingen er geregeld moeten worden, enzovoorts. Sommige werkzaamheden kan ik enkel overdag doen. Veel bedrijven kan ik namelijk in de avond niet meer bellen en mailcontact doe ik ook het liefst overdag. Ik vind het niet heel netjes staan als ik een zakelijke  mail om 23.12 verzend en bovendien krijg ik dan toch de dag erna pas op z’n vroegst een antwoord dus ik vind overdag mailen het fijnst. De dingen die overdag moeten gebeuren, doe ik dus wanneer Lana haar slaapje heeft.

notie

Voor anderen is dit notitieboekje vast onoverzichtelijk, maar ik krijg overzicht van dit gekrabbel haha.

Het schrijven van de artikelen kan in principe op ieder moment van de dag. Die doe ik dan ook met name in de avonden. Rond 19.30 ligt Lana in bed, Yannick is er doordeweeks toch niet dus niemand die op me wacht om gezellig mee op de bank te zitten. In de avonden heb ik vaak ook veel inspiratie. Wanneer ik geen inspiratie heb, dan kijk ik in mijn notitieboekje. Dat boekje draag ik altijd bij me en zodra er ook maar een idee in me opkomt, dan schrijf ik dit op voor de momenten dat ik tijd heb om ze uit te werken. Ideaal wanneer ik verder vooruit wil schrijven of wanneer het me ontbreekt aan inspiratie.

Het bijhouden van mijn social media kanalen gebeurt eigenlijk de hele dag door wel. Soms als Lana even aan het spelen is, soms in de avond op de bank, soms terwijl ik koffie drink.  Ik werk altijd ongeveer 4 dagen vooruit. Sommige artikelen kan ik niet vooruit schrijven zoals de photodiary of wanneer een persoonlijke update actueel is en dus snel online gaat. De andere artikelen of video’s kan ik wel vooruit schrijven. Doordat ik altijd wat vooruit werk, kom ik niet tot verrassingen te staan. Als Lana ineens ziek wordt of wanneer ik zelf niet fit ben, dan kan ik mijn agenda blocken en rust nemen. Ook probeer ik de weekenden vrij te houden.

Lana gaat niet naar kinderopvang, wel springen mijn ouders ongeveer 2 dagdelen per week in zodat ik op die momenten door kan werken. Wanneer ik een event heb dan passen zij ook op, dit doe ik de laatste tijd echter wat minder vaak. In zo’n ochtenden waarin mijn ouders oppassen, krijg ik veel gedaan voor mijn blog, maar soms gebruik ik die momenten om mijn huishouden op orde te krijgen of om te sporten. Het huishouden is iets wat ik vaak tussendoor doe. Veel dingen kan ik ook doen terwijl Lana om me heen is. Sporten doe ik momenteel zo’n 2-3 keer per week waaronder een keer in het weekend.

Dit is een lang artikel geworden maar dit vertelt wel hoe ik het thuiswerken momenteel combineer met het moederschap, het huishouden en het doordeweeks alleen zijn zonder man. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en hoe andere moeders thuiswerken of werkzaamheden thuis combineren. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • Mamablogger
  29 juni 2015

  Dat gaat toch supergoed dan? Heerlijk dat je ook zoveel tijd kunt besteden aan Lana! Ik werk ook heel veel thuis en nunM naar school toe gaat heb ik niet perse meer tijd. Ik dacht altijd van wel ,maar dat viel tegen. Ik heb tenslotte ook een baan van 20 uur en veel uren daarvan zijn onder schooltijd.

  Veel doe ik dus ‘s morgens vroeg en ‘s avonds en verder schrijf ik op zondag al zoveel mogelijk vooruit. Ook kan ik veel social media dingetjes inplannen, maar dat doe ik niet zoveel. Het leukste is om actuele updates te plaatsen. Verder heb ik ook een heel strak schema om alles te kunnen bolwerken anders lukt het echt niet 😉
  Mamablogger onlangs geplaatst…Winactie| Hamamdoek voor op vakantie van TamamHamam!My Profile

 • Bianca
  29 juni 2015

  Leuk dat jij hier over schrijf, zelf werk ik sinds kort ook vanuit huis en moet echt eens wat aan mijn planning gaan doen. Lief ook dat jouw ouders helpen met oppassen x
  Bianca onlangs geplaatst…VLOG: NAAR DE JULIANATOREN!My Profile

 • Nesrin
  29 juni 2015

  Ik vind het knap dat je allemaal voor elkaar krijgt zonder Yannick 24/7 thuis. En dit zonder kinderopvang. Een kind, huishouden en je blog is veel.

  Knap werk Kelly!
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin – photodiaryMy Profile

 • Vera
  29 juni 2015

  Leuk om te lezen Kelly, ik ben thuisblijfmoeder en doe veel aan hobby’s en vrijwilligerswerk wat ik goed moet plannen, vind het knap hoe je het zo zonder man doordeweeks gedaan krijgt

 • Saskia
  29 juni 2015

  Wat fijn dat je ouders oppassen op Lana. Zo te lezen heb je goed je weg gevonden. Moet wel zeggen dat ik het knap vind hoor hoe je het allemaal doet!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Cadeautjes & autovliegtuig! (week 26)My Profile

 • Kimberley
  29 juni 2015

  Petje af Kelly! Ik werk 20 uur per week verspreid over 2,5 dag, dus de dagen dat ik thuis ben (4,5 in totaal) heb ik ook echt helemaal vrij, lijkt me pittig om het te combineren met thuiswerk

 • Marieke
  29 juni 2015

  Knap dat je ook nog 2-3 keer sport, wel heerlijk dat je overdag je vooral op moederen kan concentreren, dat Lana eigenlijk nauwelijks hoeft te merken dat je werkt en dus alle aandacht krijgt, ik werk 4 dagen per week en mis die tijd met mijn zoontjes best erg

 • Malou
  29 juni 2015

  Leuk om te lezen zeg! Ik stop binnenkort met werken, dus dan ben ik ook hele dagen thuis, hier heb ik dus heel veel aan 🙂 To do lijstjes vind ik ook altijd heel handig 🙂
  Malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #113; CONSULTATIEBUREAU, HUIS KIJKEN EN SCHOOLFEESTMy Profile

 • Marion
  29 juni 2015

  Als ik het zo lees heb je de boel echt goed op orde! Het moet toch heerlijk zijn om overdag lekker veel tijd aan Lana te kunnen besteden en dan in de avond je werk te doen. Natuurlijk zul je ook avonden hebben dat je liever met Yannick op de bank gezeten had, maar in jullie omstandigheden is dit echt ideaal.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #47My Profile

 • Sandra - Beautybysandra
  29 juni 2015

  Wat knap zeg! Zeker nu je man ook niet altijd kan bijspringen.
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…HANDCRÈME: Yusea Caring HandlotionMy Profile

 • Kelly Caresse
  29 juni 2015

  Dankjewel, dat is het allerfijnst aan dit ritme, zoveel tijd en aandacht voor Lana <3

 • Patricia Schmitz-Heres
  29 juni 2015

  Volgensmij heb je alles gewoon goed onder controle nu. Maar het is wel herkenbaar dat bij een verandering het een tijd duurt voor er een nieuw ritme is hoor.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Disney Junior met winactieMy Profile

 • Joyce
  29 juni 2015

  Leuk om te lezen en het is erg herkenbaar. Al doe ik toch ook nog wel vrij veel als Luuk wakker is. Maar ik heb mijn computer ook in de woonkamer staan en Luuk zit dan lekker naast me te spelen.

  Maar ik vind dat je het goed doet, om alles zo te combineren. Ga zo door zou ik zeggen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van SanneMy Profile

 • beautifulday4makeup
  29 juni 2015

  Ik denk dat het wat georganiseer vraag, maar ik vind het wel super dat het je lukt
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Botox, nee in geen geval! Maar Novexpert heeft een mogelijke oplossing: Novexpert Booster Serum met HyaluronzuurMy Profile

 • Vanessa
  29 juni 2015

  Ik vind dat je het supergoed doet hoor! Vind het knap dat je in de week alleen voor Lana zorgt en daarbij je werk en huishouden combineert. Het lijkt me wel heel leuk om zoveel bij je kindje te kunnen zijn en het te zien opgroeien. Verder werk ik ook met een notitieboekje waar ik alle ideeën voor mijn blog in schrijf, echt handig!

 • Mirella
  29 juni 2015

  Zo te lezen heb je het goed voor elkaar. Goed dat je zoveel tijd neemt om met Lana door te brengen, voor je het weet zijn ze groot en gaan ze naar school! Daar weet ik alles van 😉

  Lijkt me inderdaad best wennen als Yannick er door de week niet is.

  Groetjes Mirella

 • marjon
  29 juni 2015

  Het is zoals je zegt idd even een ritme zoeken. In het begin is het even puzzelen waar het komt meestal vanzelf goed.
  Huishouden doe ik ook vaak tussendoor. Als de kinderen fijn spelen bijvoorbeeld.
  Toch is het evengoed knap hoor veel met je blog bezig zijn, zorgen voor Lana, omdat Yannick werkt en het huishouden.

 • Erika
  29 juni 2015

  Leuk om te lezen hoe je dit doet, ritme heeft altijd tijd nodig en zal gaandeweg veranderen maar mooi om te lezen hoe jullie er je weg in gevonden hebben

 • Lisanne
  29 juni 2015

  Ik werk ook vanuit huis maar heb een gastouder in huis omdat ik 3 kinderen heb die 2-3-5 zijn en dus al veel aandacht opeisen, deze combi werkt voor ons fijn

 • gwendy wesseler
  29 juni 2015

  Voor mij toen der tijd een reden geweest om een schoonheidssalon aan huis te beginnen. Ik doe dit nu 14 jaar. Ik kon altijd bij onze dochter zijn en nog steeds, ze gaat nu naar de middelbare school en heeft je dan weer op een andere manier nodig. Je moet continue schippere en aanpassen. Ik heb ook een man meteen eigen bedrijf die 6 dagen en avonden weg is, alles komt op mij neer. Ik vind dit wel fijn zo door de jaren heen hebben wij daar prima onze weg in gevonden. Het belangrijkste is tijd voor je kind(eren) dat kan je niet meer overdoen en is kostbaar 🙂 Volgens mij heb je het allemaal goed onder controle 🙂

 • Paperblooming Prints
  29 juni 2015

  Ziet er goed uit hoor Kelly! Ik heb bewondering voor je!

  Liefs Lotte
  Paperblooming Prints onlangs geplaatst…Inspirational Print Bohemian Art German Quote Life is beautiful 'Das Leben ist schön' Bohemian Print Decor Wall Art Flower Wreath Poster by paperbloomingMy Profile

 • Annagreet
  29 juni 2015

  Leuk om te lezen hoe je het doet. Gaat je goed af 🙂
  Annagreet onlangs geplaatst…Kittens!My Profile

 • Annemieke
  29 juni 2015

  Heel interessant, ik ben bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf (schrijfster) vanuit huis, ik heb zeker wat aan dit artikel, ik heb een zoon van 1 en ik ben benieuwd hoe het ritme zal verlopen

 • Sanne
  29 juni 2015

  Ik ben nog lang niet moeder, ik studeer nog gewoon maar ik ben dol op artikelen over dit soort onderwerpen, kan me nog totaal niet voorstellen hoe ik er zelf later in zal staan maar ik denk dat je een hele mooie balans gevonden hebt zo. Ga zo door zou ik zeggen en ik hoop over zo’n 7 jaar in dezelfde fase te zitten

 • Sandra
  29 juni 2015

  Ik vind dat je het knap geregeld hebt hoor! En dat zonder je man! Ik ben ook vaak alleen thuis omdat mijn man bezig is z’n eigen zaak op te starten. Dus ben ook veel bezig met de kids. Het bloggen en hobbyen schiet er dan ook de laatste tijd veel bij in. ik werk onder de schooltijden en probeer meestal op maandag zoveel mogelijk het huishouden te doen zodat ik de rest van de week met de kids enzo bezig kan zijn.
  Sandra onlangs geplaatst…10 dingen die je nog niet over mij wist….My Profile

 • Sylvie
  29 juni 2015

  Zo te lezen heb je het goed voor elkaar! Fijn dat je zo veel tijd hebt voor Lana én je blog goed kan bijhouden (Vooral dat laatste vind ik erg leuk 🙂 )
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #17My Profile

 • Sylvie
  29 juni 2015

  Fijn dat je zo veel tijd kunt doorbrengen met Lana én dat je je blog goed bij kunt houden 🙂
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #17My Profile

 • Dionne
  29 juni 2015

  Dit lijkt mij een hele goede combinatie tussen werken en moederen. Ik hoop dat ik het ooit in de toekomst ook zo goed kan regelen!
  Dionne onlangs geplaatst…Vakantie vlog Boedapest | Het badhuis Szechenyi #4My Profile

 • Angela | Great Body & Skin
  29 juni 2015

  Wat fijn zoveel tijd voor Lana! Als het goed is komt mijn moeder op een gegeven moment 2 dagen per week oppassen. Verder hebben wij geen opvang geregeld. Als ik een modellenklus heb dan komt ze waarschijnlijk gewoon over en daarnaast vaste dagen waarop ik even buitenshuis kan werken aan Great Body & Skin en tijd heb voor sport (of huishoudelijke taken).

  Ik ben ook wel echt van de notitieboekjes, want zonder die structuur komt er niets uit mijn handen. Echt een ramp!

  Wat ik me wel afvraag bij jou: als je s avonds nog werkt, slaap je dan wel oké? Het kost mijzelf namelijk altijd moeite om als ik tot laat heb gewerkt tot rust te komen en mijn hoofd goed leeg te krijgen, waardoor ik minder goed slaap.

  Wat heerlijk trouwens dat vroege opstaan. Hoe vroeg is dat voor jou? Het is ook mijn streven, nu vind ik 8.15 uur een prima tijd.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Gezonde Tropische FruitsaladeMy Profile

 • Tamara
  29 juni 2015

  Leuk artikel!
  Tamara onlangs geplaatst…Monday funday #6My Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  29 juni 2015

  Fijn om te lezen Kelly, knap hoe je het allemaal zo goed combineert en zoveel tijd neemt voor Lana!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Happy Birthday to us!My Profile

 • Laura
  29 juni 2015

  Ik ben echt een gigaramp met dit soort dingen! Ik maak tig lijstjes, daar ben ik dan wel weer goed in ( en ook in het kwijtraken daarvan ) Ik heb werk wanneer ik tijd heb. De ene keer is dat in de ochtend, de andere keer in de avond en de andere keer in de middag. Ik probeer wel ‘iets’ in te plannen, maar daar ben ik ook niet altijd goed in. Ik zou wat meer discipline mogen hebben wat dat betreft.
  Laura onlangs geplaatst…Daelyn`s slaapkamerMy Profile

 • rachel
  30 juni 2015

  hier houd ik van 😀 structuur 😀 is hier eigenlijk dito verhaal, alles gaat op schema en dat klinkt misschien als een obsessie ofzo maar als ik geen structuur heb of vaste planning dan is het een grote chaos in het koppie en dan loopt alles in het honderd. nee alles strak dan komt het goed 😀
  rachel onlangs geplaatst…Recept: geitenkaas met honing en spekMy Profile

 • Barbara
  30 juni 2015

  Klinkt al een goed ritme! Probeer het zo vol te houden! Wel fijn dat je wat oppas achter de hand hebt, dat is iets wat ik erg mis hier.
  Barbara onlangs geplaatst…Internetstoring: interne ramp!My Profile

 • Lilian
  30 juni 2015

  Leuk om te lezen! Ik doe het ongeveer net zo en vanaf 2 jaar ging die van mij 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal (en nu 5 ochtenden naar school). Wel knap dat je ook nog kan sporten, helemaal omdat je ‘s avonds geen man thuis hebt die ‘oppast’.
  Lilian onlangs geplaatst…3 x bedankjes voor de jufMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.