Superfood recepten 100% natuurlijk

superfood recepten

Superfood recepten : Vandaag heb ik voor jullie een boekreview van een boek dat ik ontving over superfoods. Zoals jullie vast wel weten ben ik dol op superfoods. Ik heb er al meerdere malen over geschreven, want ik vind het geweldig hoe zulke producten zoveel gezonde eigenschappen kunnen bevatten, die makkelijk toe te voegen zijn aan je eetpatroon. Soms miste ik daarbij een ‘handleiding’ van hoe ik bepaalde superfoods het beste kan verwerken in mijn voeding. Veel superfoods gebruikte ik vooral in mijn havermout ontbijtjes, en door de yoghurt als healthy snack. Toch zijn er zoveel meer manieren om superfoods toe te passen in je voedingspatroon. Dit boek, geschreven door Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon geeft zowel uitleg over superfoods, als ontzettend veel recepten om de superfoods in toe te passen. Een ideale basishandleiding als je aan de slag wilt met superfoods om gezond en lekker te koken.

Bron: bol.com

Het boek is verdeeld in acht hoofdstukken. Allereerst wordt er in hoofdstuk 1 een introductie over superfoods gegeven. Wat zijn superfoods? Wat zijn de gezondheidsvoordelen van superfoods en welke 32 superfoods zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon met toepassing van superfoods. Hoofdstuk 2 geeft een introductie in 10 gouden regels voor een gezond voedingspatroon. Hoofdstuk 3 gaat hier wat dieper op in door uitleg te geven wat de superfoods voor werking hebben en wat het je op kan leveren als je deze producten gaat gebruiken. De gezondheidsvoordelen komen hierbij aan bod, en ook de preventie van verschillende ziekten.

Bron: bol.com

Hoofdstuk 4 richt zich op het maken van een doel, wat wil je eigenlijk bereiken met dit voedingspatroon, en wat heb je daar allemaal voor nodig? Hoe vind je de juiste motivatie? Deze motivatie is belangrijk om een gezond voedingspatroon vol te houden.  Hoofdstuk 5 gaat in op jouw superfoodkeuken, hoe vind je de juiste superfoods en hoe bewaar je deze in je keuken. Hoofdstuk 6 gaat in op wat superfoods voor jou betekenen, en wat je top 10 superfoods is. Hoofdstuk 7 geeft nog een handige uitleg met een grote lijst met superfoods en vanaf hoofdstuk 8 beginnen de heerlijkste superfoodrecepten. Van de lekkerste ontbijtjes, tot heerlijke gezonde snacks, uitgebreide superfood lunches en salades, heerlijke smoothies en sappen, en superfood diners. Natuurlijk mogen ten slotte de superfood toetjes niet ontbreken.

Wat ik goed vind aan dit boek is dat dit heel logisch is opgebouwd. Het boek is zowel toepasbaar voor iemand die vrijwel niets van superfoods af weet, als voor hen die al helemaal thuis zijn in de superfood-wereld. Dit boek is niet enkel een kookboek, het is een informatief boek dat je trots in je boekenkast laat staan en er weer bij pakt als je wat meer wilt weten over de superfoods die je in huis hebt. Sommige recepten zijn zeer geschikt voor speciale gelegenheden, hoe tof is het als je met kerstmis je familie kunt verrassen met een heerlijk superfood dessert!

Ik vind de uitleg in dit boek heel duidelijk en het biedt een eyeopener om bewust en gezond te gaan leven. We hebben helemaal geen kant-en-klaar maaltijden meer nodig, deze zijn alleen maar slecht voor onze gezondheid en op langere termijn kunnen deze snacks en voedingsmiddelen onze gezondheid beschadigen. Hoofdstuk 2 met de 10 gouden regels voor een gezond voedingspatroon vond ik erg fijn als basis om te beginnen aan dit boek. Dit hoofdstuk is handig om er later nog eens bij te pakken als reminder van je nieuwe gezonde leven.

Ik vond het heel bijzonder hoe uitgelegd wordt dat gezonde voeding, en superfoods kunnen dienen als medicijn, en dat het van levensbelang is dat je je lichaam voedt, in plaats van enkel vult met voeding. Door middel van bewust je voedingspatroon in te vullen kun je heel wat ziektes en kwaaltjes vermijden. Het hoofdstuk over jouw superfood keuken vond ik erg handig. Soms ben ik erg zoekende in de winkels om de juiste superfoods te vinden terwijl ze veel makkelijker verkrijgbaar zijn als wij denken, zo is er al heel veel te vinden op de markt en bij plaatselijke boeren. Door te leren hoe je deze superfoods makkelijk kunt vinden en kunt toepassen in je dagelijkse voeding kun je je gezondheid verbeteren.

De recepten vind ik helemaal enthousiast makend. Er wordt een duidelijke uitleg gegeven van ingredientenlijst tot bereidingswijze. Ook zijn de bijgevoegde foto’s erg fijn om een beeld te krijgen bij het eindresultaat. Ik krijg gelijk zin om te gaan kokkerellen bij het zien van de recepten. Mijn favoriete recepten: Zonnige chia punch, hartige wentelteefjes, worteltjestaart, boerenkoolchips (!), zoete aardappelchips, pompoensoep met kelpflakes, warme superchocolademelk, en superfood patat met ketsjup!. Deze wil ik zeker een keer gaan bereiden.

Bron: bol.com

Ik vind dit boek een aanrader voor iedereen die gezonder wil leven, en daarbij wat verder wilt en durft kijken dan zijn neus lang is. Dit boek is niet geschikt voor hen die zijn eigen eenzijdige eetpatroon wilt aanhouden, en het boek is al helemaal niet geschikt voor de :  “wa een boer nie ken da frettie nie”- types hihi. Dit boek is geschikt voor nieuwe gezondheid fanaten, maar ook voor de bekendere health freaks. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om de recepten uit dit boek te begrijpen. De uitleg is duidelijk en goed opgebouwd, en het boek is erg leuk in je boekenkast om er vaker bij te pakken. Ik vond dit boek een eyeopener en ook voor mij stond er nog veel nieuwe informatie in. Dit boek is uitgegeven door uitgeverij Unieboek Spectrum en onder andere verkrijgbaar via Bol.com. De adviesprijs is 22,50 euro.

Zijn jullie al bekend met dit boek? Of ook al zo nieuwsgierig? Ik werd er helemaal blij van toen dit boek op mijn deurmat viel. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties! Je mag deze achterlaten in de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’. 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

15 gedachten over “Superfood recepten 100% natuurlijk”

  1. Lijkt me een goed boek! Ik wil proberen om iets meer in andere eetgewoontes te verdiepen. Zeker voor mijn gezondheid en wat het daarvoor zou kunnen doen. Alleen halen wij de meeste boodschappen bij de lidl, en ik ben bang dat ik dus ergens anders heen moet en ineens over mijn boodschappenbudget heen ga komen… dus ik wil me eerst meer erin verdiepen.

  2. Oee klinkt ontzettend goed en handig om in huis te hebben! Je weet nooit wanneer het van pas kan komen en het lijkt mij zeker een aanrader na het lezen van je recensie. Ik wil mij ook wat meer richten op healthy lifestyle, want je hebt één lichaam en daar mag je het mee doen 🙂 Dankjewel voor je tip!
    Dagmar onlangs geplaatst…BEHIND THE SCENES #11: Make your own magic!My Profile

  3. Wat een leuke review heb je geschreven. Dacht dat het alleen een boek was met recepten. Wat super handig dat er ook uitleg over de superfoods staat en hoe je ze kunt gebruiken. Ik ben hier soms namelijk echt nog zoekende in. Toch maar op mijn wishlist zetten dit boek.
    Suzanne onlangs geplaatst…Liebster Award.My Profile

  4. Dat boek heb ik laatst eens doorgebladerd en ik vind het er inderdaad erg leuk uitzien! Leuk dat er niet alleen recepten in staan, maar dat er ook achtergrondinfo in staat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.