Op zaterdag is mijn wisseldag, dat betekend dat ik op zaterdag steeds weer een weekje extra mag doorschuiven in mijn zwangerschap. Vandaag ben ik 21 weken zwanger, wow wat gaat dat snel. Hoe kort geleden het leek dat we te horen kregen dat we een meisje verwachten, eigenlijk al hoe kort geleden het leek dat we met de positieve zwangerschapstest in de handen stonden. De zomer is aangebroken, ik heb mijn diploma op zak, en ondanks dat ik gewoon werk, heb ik wel het zomervakantie gevoel. Afgelopen dinsdag hadden we de spannende 20-weken echo. Omdat ik Diabetes mellitus type 1 heb, betekend dit dat dit een geavanceerd onderzoek is, omdat dit toch onder de risicozwangerschappen valt. Onwijs zenuwachtig dat ik was vertrokken we naar het ziekenhuis.

Al dagen, eigenlijk weken keek ik op tegen deze echo. Ik was nerveus en bang dat ze misschien last kon hebben gehad van mijn Diabetes. Mijn arts en diabetesverpleegkundige benadrukten me dat ik me niet druk hoefde te maken omdat ik er zo mijn best voor deed, toch zijn de risico’s op complicaties enkele procenten hoger bij Diabetes mama’s. Om 9.30 stond onze afspraak gepland, en om 9.55 werden we binnen geroepen door onze gyneacoloog. Je kunt je voorstellen in hoeveel spanning ik in de wachtkamer hebt zitten wachten. Ik mocht gaan liggen op de echo tafel, de gel werd op mijn buik gesmeerd, en de gyneacoloog ging van start.

Ons meisje kwam prachtig in beeld. Het medische oordeel kon beginnen. Gelukkig begon de arts met de controle van het hartje van het kindje, omdat ik hier het meest gespannen voor was (de risico’s met betrekking tot het hart liggen bij diabetes wat hoger). Het hele orgaan werd volledig onderzocht, opgemeten, getest, en het oordeel was geslaagd. Een prachtig werkend hartje. Vervolgens ging de gyneacoloog door met de hersenen, nieren, maag, verbinding maag-darm kanaal, het opmeten van de ledematen, omtrek van het hoofd, ruggegraat en wervels, en het eindresultaat was geslaagd. Voor zover ze op de 20-weken echo kunnen zien, is ze gezond verklaard. Dit is natuurlijk geen volledige garantie, dat kunnen ze nooit geven. Wat was ik opgelucht, en vanaf dat moment kon ik genieten van de echo. Ons prachtige meisje lag heerlijk in mijn buik te bewegen, haar handje bij haar gezichtje, haar mondje open en dicht. De voetjes op en neer, het was echt prachtig. Ook de 3D functie werd aangezet en daardoor konden we het uiterlijk van onze dochter nog beter zien. Dat was echt genieten!

Hoe gaat het verder met me? Eigenlijk heel erg goed, de opluchting van de gezonde 20-weken echo heeft me echt goed gedaan. Verder voel ik me lichamelijk prima en heb ik weinig klachten, op de vermoeidheid na. De vermoeidheid hakt soms echt in waardoor ik een hoop minder kan als voor mijn zwangerschap. Ik werk al kortere diensten bij mijn horeca baan, en verder moet ik goed plannen wat ik op een dag wil doen, en kan ik het niet te druk maken. De diabetes zorgt voor een stukje extra vermoeidheid door de wisselende suikers en de grotere hoeveelheid insuline die ik gebruik. Je hoort me absoluut niet klagen, ik vind het geweldig om zwanger te zien en ik merk dat het genieten alleen maar meer wordt.

Het leuke is dat de kleine meid al lekker actief is in mijn buik, en me regelmatig op de dag me op de hoogte brengt van haar aanwezigheid. Ik voel schopjes, gekietel, plopjes, en zelfs aan de buitenkant van mijn buik is de beweging zichtbaar en voelbaar. Iets wat voor mij en mijn vriend heel bijzonder is, zo kan ik hem ook dit gevoel laten ervaren. Het lijkt alsof ze reageert op de stem van mijn vriend, want ze wordt actiever wanneer hij dichtbij de buik ligt. Als mijn vriend op een plek op mijn buik tikt, dan tikt ze terug, en dit houdt aan tot hij stopt met tikken. Dat is een heel leuk spelletje. Het is prachtig om dit te mogen ervaren.

Ook ben ik begonnen met shoppen voor ons kleine meisje. Ik was daar voor de 20-weken echo nog wat huiverig in, en wilde er liever mee wachten, nu voel ik meer zekerheid en geniet ik er zo van om prachtige spulletjes voor haar te kopen. Het zal niet enkel roze zijn hoor wat ze draagt, maar ze zal wel als een echt meisje gekleed worden. Girly zoals haar mama. Schoentjes, jurkjes, vestjes, tuniekjes, leuke broeken, langzamerhand wordt haar garderobe groter.

Dit was een update van hoe het nu met mij en de baby gaat. Zwangerschap is iets wat ik iedereen zou willen toewensen, het is echt een hele bijzondere ervaring. Ik ben benieuwd naar jullie reacties, en eventuele ervaringen op dit gebied. Laat me deze weten via de comments.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “21 weken zwanger”

  1. Mooi geschreven meisje. Kan me voorstellen dat je zo zenuwachtig was, maar je doet het zo goed 🙂 fijn dat ze zo aanwezig is!
    Nu nog meer genieten, shoppen en een naam bedenken!

  2. Ik vind het super om je blog te volgen de onderwerpen zijn heel interessant. En ik vind het leuk om je zwangerschap te volgen omdat wij zelf ook een kindje willen 🙂

  3. Wat fijn om te lezen dat alles goed wat bij de echo, nu kan je met een gerust hart voorruit kijken..

  4. Super fijn natuurlijk dat jij je nu wel zekerder voelt om heerlijk te kunnen shoppen. Shoppen voor baby spulletjes is zo leuk! Geniet van je zwangerschap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.