Hoe de stedentrip zonder kinderen is bevallen?

schermafbeelding-2016-12-09-om-20-42-27Als je dan een blog schrijft over hoe spannend je het vindt om eens een reis te maken zonder kinderen, dan is het ook wel zo leuk om vervolgens je ervaringen te delen als je die trip gemaakt hebt. We zijn naar Londen geweest en waren 3 dagen (2 nachten) van huis. Ik heb de kinderen maandagavond gezien en daarna donderdagavond pas weer. Ik was niet langer dan een dag zonder ze gewend, dus ik moest even slikken toen ik ze bij mijn ouders in bed legde en ze een paar dagen niet zou zien. Vooraf vond ik het echt mega spannend, hoe kijk ik er nu op terug?

Hoe de stedentrip zonder kinderen is bevallen?
Ik was vooraf best angstig, wat als er iets met ons gebeurt? Wat als de kinderen ziek worden en ze mama en papa niet om zich heen hebben. Wat als ze naar het ziekenhuis moeten of er wat ergs gebeurt (wat natuurlijk ook kan als wij erbij zijn) en we kunnen er niet gelijk naar toe, al die gedachten gingen er in mij om. Eenmaal vertrokken had ik kriebels in mijn buik omdat ik er zoveel zin in had. De kinderen waren in goede handen en ik keek er samen met Yannick heel erg naar uit om even helemaal samen te zijn en ons op elkaar te focussen. Lekker gek doen en dingen doen die je met een kinderwagen niet zo gauw zou doen. Even niet sjouwen met kinderspullen, even gewoon alleen elkaar. Iets wat ook heel goed is voor je huwelijk. Dus met de kriebels vertrokken we naar Londen. We hadden wat problemen met onze vlucht waardoor we om 06.00 besloten snel naar Schiphol Amsterdam te rijden (vanuit Rotterdam Airport) om de vlucht van 7.20 te halen. We hadden er de grootste lol om, ik weet niet of we dit zo impulsief hadden gedaan als we met de kinderen en alle bagage waren en we dan de vlucht om 10.00 in Rotterdam zouden nemen (ivm. mist en vertragingen).

taoas
Op dag 1 miste ik de kinderen nog niet zo, maar checkte ik een paar keer per dag mijn telefoon om te horen hoe het met ze was. We hadden een geweldige tijd en genoten van de aandacht die we volledig op elkaar konden richten. Op dag 2 werd het gemis groter, maar genoot ik erg van de mooie stad en de leuke dingen die we beleefd hebben. Doordat je weet dat het thuis goed gaat, kun je ook echt genieten.

Natuurlijk kun je Londen met twee kleine kinderen en kinderwagens bezichtigen, maar wij liepen zo’n 20 km per dag en hebben per bus, wandelend en boot de stad ontdekt. Dit was nu veel mobieler zo met ons tweetjes. Het is gewoon heel anders reizen wanneer je met kinderen gaat als zonder. Met kinderen reizen vind ik geweldig en doen we dan ook met regelmaat, maar om het weer eens zonder te ervaren vond ik ook erg fijn. Lekker tot in de late uurtjes uit eten, een flesje wijn bestellen, allemaal dingen die je nu gewoon even doet. Dat was zalig! Op dag 3 werd het missen een stuk pittiger en telde ik de uren af tot ik de meisjes weer zou zien, maar genoot ik ook nog even extra van de fijne tijd samen. Dat we het samen nog net zo leuk hebben als aan het begin van onze relatie maar dan nu met de verrijking van twee mooie gezonde dochters. Ik stond daar even extra bij stil!

schermafbeelding-2016-12-10-om-20-29-06

De angsten die ik vooraf had, vielen erg mee tijdens de reis en ik merkte dat ik dit ook veel meer kon loslaten. Op de terugreis kon ik niet meer wachten tot ik de meisjes weer zou zien. Het moment dat we ze weer zagen was ook erg leuk, Lana vloog in mijn armen, gaf me kusjes en vertelde dat ze me zo gemist had en Aimy die aan mijn been ging hangen om ook opgetild te worden. Dat is goud waard, een heel bijzonder moment. Het tripje samen was ontzettend fijn en dit wil ik zeker vaker gaan doen (bijvoorbeeld eens per jaar) en ik zou het ook ieder ander stel aanraden. Je ‘laadt weer helemaal op’ samen en je kunt je even helemaal op elkaar en je relatie richten. De kinderen hebben het ook erg naar hun zin gehad dus zo is het voor beiden erg fijn! 🙂

Ben jij weleens op reis geweest zonder kinderen? (Korte of lange reis). Wat zijn jouw ervaringen? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

38 reacties

 • Nicole
  12 december 2016

  Afgelopen weekend ben ik weg geweest van man en kind. Ik heb echt een super tijd gehad maar wilde wel graag wat horen van het thuisfront en ja op de dag dat we terug zouden gaan miste ik ze t meest omdat je dan weet dat je ze die dag weer gaat zien. Mijn man en ik proberen ook elk jaar minimaal 1x samen weg te gaan al denk ik dat er komend jaar niet veel van zal komen. Beval in juni en zie daarvoor geen mogelijkheid en daarna is onze baby nog zo klein haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Kinderdagverblijf of gastouderMy Profile

 • Milou
  12 december 2016

  Echt super tof dat jullie zijn gegaan! Ik zou die angsten van te voren ook wel hebben hoor!
  En inderdaad eventjes met zn tweeen eruit is alleen maar goed! Wij gaan binnenkort naar een wellness met een nachtje weg en ik heb er zooo veel zin in. 😀
  Milou onlangs geplaatst…13 days till christmas: Plog 2 de kerstboom!My Profile

 • Lindsay | lindsayvallen.nl
  12 december 2016

  Wat leuk om zo ook achteraf je ervaring te lezen Kelly. Zo te lezen waren 3 dagen precies genoeg, dat is denk ik ook wat ikzelf misschien zou aandurven een eerste keer proberen. Het klinkt namelijk wel aantrekkelijk, even lekker ouderwets met z’n tweetjes en alle ‘voordelen’ die daarbij horen!
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…Lief dagboek – week 49: Knallen, vallen en weer opstaanMy Profile

 • Marieke
  12 december 2016

  Wat goed van je dat je toch gegaan bent.
  In 2014 zijn we ook een weekendje in Londen geweest, kinderen sliepen bij mijn ouders en vonden het geweldig. En in mei van dit jaar naar Antwerpen met vrienden en toen sliepen de kinderen bij vrienden. Moet zeggen dat ik het dan spannender vind dan wanneer ze bij mijn ouders zijn. Alleen willen zij helaas niet meer oppassen, waardoor we altijd afhankelijk zijn van vrienden en dat is wel jammer. Daardoor gaan we minder vaak weg dan we zouden willen.
  Marieke onlangs geplaatst…December – Feestmaand -WinnenMy Profile

 • Paola
  12 december 2016

  Ik ben nog nooit zonder Selena op reis geweest en denk ook niet dat ik het snel zou doen. Misschien ooit een keer een nachtje in een hotel in Nederland, maar veel meer zal het vast niet worden 😉
  Paola onlangs geplaatst…Selena 10 maandenMy Profile

 • Malou
  12 december 2016

  Fijn dat het zo goed is bevallen!
  Malou onlangs geplaatst…‘Wat een lelijk kind’My Profile

 • Saskia
  12 december 2016

  Heel herkenbaar, die tijd samen is goud waard, maar de kindjes blijven ergens altijd wel in gedachten 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Bitterballen, chaos en wijn!My Profile

 • Loes Johanna
  12 december 2016

  Wat fijn dat jullie het leuk hebben gehad, al kan ik het gemis goed begrijpen. Volgensmij wordt dat op zo’n laatste dag vooral erger omdat je weet dat je ze weer gaat zien. En zo’n ontvangst terug thuis maakt natuurlijk alles weer goed. ?
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 8: surprise en relaxenMy Profile

 • Melissa
  12 december 2016

  Heerlijk om samen even weg te gaan! Wij doen dat elk jaar 1 nachtje samen en ik ben dit jaar ook 2x zelf 4 nachten weg geweest. Echt wel lekker, maar het is ook super fijn om je kindjes weer in je armen te sluiten daarna want ik mis ze wel heel erg!
  Melissa onlangs geplaatst…8 tips voor opgedroogd snot verwijderen bij je dreumesMy Profile

 • Lisette
  12 december 2016

  Wat een heerlijke reactie van de kids! Sinds zijn ze zo gewend bij opa en oma dat ze zeggen: goh, ben je er nu al…
  Ik moet het ook maar weer eens doen, al is het lastiger om 3 kids onder te brengen…
  Lisette onlangs geplaatst…Flirty lingerieMy Profile

 • Leonie van Mil
  12 december 2016

  Ik kan mij je angsten heel goed voorstellen. Ik zou het ook heel spannend vinden. Goed dat je wel hebt genoten.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nooit meer ziekMy Profile

 • martina
  12 december 2016

  Ik heb ook al een aantal tripjes gemaakt zonder kleine, waaronder 4 dagen Barcelona. Ik vond het echt prima, als ik maar weet dat hij in goede handen is.
  martina onlangs geplaatst…12 December 2016 – Tijd voor cadeautjesMy Profile

 • Kelly
  12 december 2016

  Top dat jullie zo genoten hebben!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #11 boontjesMy Profile

 • Manon
  12 december 2016

  Ik ben nu 2x 2 nachten weg geweest zonder kind en al vaker 1 nachtje en ik vind het heerlijk! Natuurlijk mis ik hem en kijk ik heel vaak op m’n telefoon voor berichtjes maar de voordelen zijn ook heel fijn. Gewoon af en toe is leuk en goed voor onze relatie denk ik! En natuurlijk ook met vriendinnen!
  Manon onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 17 – Het gaat allemaal aan me voorbijMy Profile

 • Femke
  12 december 2016

  Wat mooi dat je toch zo lekker hebt genoten, ook al heb je de meisjes natuurlijk wel gemist. Ik denk dat het voor iedere relatie/ huwelijk goed is dat zodra er kinderen zijn er nog wel eens van dit soort momenten zijn voor elkaar.
  Femke onlangs geplaatst…Mijn verjaardags- en Sinterklaascadeautjes ♡My Profile

 • Fenna
  12 december 2016

  Fijn dat het zo goed bevallen is 🙂 ! Wij gaan ieder jaar naar een festival voor 4/5 dagen. Volgend jaar is ons meisje dan zo’n 5 maanden oud.. ben heel benieuwd of ik dat vol kan houden haha
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate | week 31+32My Profile

 • Nancy de Groot
  12 december 2016

  Wat fijn dat jullie zo (van elkaar) genoten hebben ? Bendt is een maand geleden voor het eerst 1 nachtje uit logeren geweest bij mijn ouders. Het afscheid was best even moeilijk voor me (ondanks dat hij in super goede handen was). Wij hadden deze avond een feest en waren in de buurt indien nodig. Echt een nachtje/paar nachtjes samen weg hebben we sinds zijn geboorte nog niet gedaan. Ik vind het zo enorm spannend! Ik heb mezelf echter voorgenomen dit aankomend jaar te gaan doen (voordat Bendt 1 zal worden). Eens kijken of me dat lukt ??

 • Romy
  12 december 2016

  Wat heerlijk dat jullie er eens met z’n tweeën op uit zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat een stedentrip zonder kinderen toch wel een stuk handiger is. Leuke vakantiekiekjes 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness PlannerMy Profile

 • Nicole
  12 december 2016

  Ondanks dat het me best lekker lijkt mijn handen vrij te hebben op zo’n trip, zou het niets voor mij zijn. Zou hem teveel missen.
  Nicole onlangs geplaatst…Wanneer ben je geen vrienden meer?My Profile

 • Lisanne
  12 december 2016

  Niet op reis maar ik heb 3 maanden intern longrevalidatie gedaan in Hilversum. Mocht alleen in het weekend naar huis…

 • Monique
  12 december 2016

  Volgens mij is drie dagen ook het langst dat ik alleen met Michiel ben weggeweest, naar Antwerpen. Lise is zo vaak bij mijn ouders dat ik dat niet zo spannend vond, maar ik miste haar wel natuurlijk!
  Monique onlangs geplaatst…Weekvlog #1 | SINTERKERSTMy Profile

 • MetMirjam
  12 december 2016

  Het lijkt me aan de ene kant heel leuk, maar 3 dagen zou voor mij toch wel te lang zijn.. Eén nachtje (in NL) zou meer iets voor mij zijn haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Review | Kerstmis van Dick BrunaMy Profile

 • Dita
  12 december 2016

  Leuk om te lezen. We zijn wel een dagje weg geweest en gaan regelmatig uit eten enzo maar een nachtje is er nog niet van gekomen.
  Dita onlangs geplaatst…Goed slapen met Emma…My Profile

 • Gerdi
  12 december 2016

  Wat een heerlijke paar dagen weg hebben jullie gehad! Wij moeten dan ook maar eens een keer gaan plannen, maar of dat buiten nederland met het vliegtuig word dat betwijfel ik.
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #9 | werken, weinig slaap en een big surprise voor mij!My Profile

 • Stefanie
  12 december 2016

  Wat fijn dat het zo goed bevallen is! Ik wil ook een keer samen met mijn man een paar daagjes weg, ben heel benieuwd hoe ik dat zal vinden. 🙂
  Stefanie onlangs geplaatst…Waarom ik ben gaan bloggenMy Profile

 • Lonneke
  12 december 2016

  James is deze maand precies 1,5 jaar en ben nog geen nacht zonder hem geweest. Dat komt wel maar voor nu kan ik het nog moeilijk loslaten 🙂
  Lonneke onlangs geplaatst…Pillen voor ADHD tegen vermoeidheid?My Profile

 • Kelly
  12 december 2016

  Wat leuk dat jullie toch zijn gegaan! En fijn dat je er ook wel van hebt kunnen genieten ? Wat lijkt me dat mooi om je dochter op je af te zien rennen en dan te horen dat ze je heeft gemist ?
  Kelly onlangs geplaatst…Heftig weekend achter de rugMy Profile

 • Anneleen
  12 december 2016

  Wat fijn dat het jullie zo goed bevallen is ! Op tijd even tijd maken voor je relatie is natuurlijk ook belangrijk 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Kelly
  12 december 2016

  Leuk om te lezen dat je zo genoten hebt! 3 dgn is dan precies genoeg! Wij hebben het wel s gedaan maar dan in NL, ik hoop het ook nog s naar het buitenland te doen, maar ik zou het ook wel spannend vinden!
  Kelly onlangs geplaatst…Play DatesMy Profile

 • Sandra
  12 december 2016

  Wat fijn dat het toch goed is bevallen!
  Sandra onlangs geplaatst…UNBOXING STYLETONE BEAUTYBOX DECEMBER 2016My Profile

 • rachel
  12 december 2016

  even saampjes is idd goed en geeft je ff een boost 😀 fijn dat jullie het naar de zin hebben gehad en dat het is bevallen !
  rachel onlangs geplaatst…@Vlog 11 december ’16…bakken met rashel…My Profile

 • Mya
  12 december 2016

  Leuk om te horen dat het zo goed bevallen is!
  Mya onlangs geplaatst…Wat Chickstart me heeft doen beseffenMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  12 december 2016

  Wat heerlijk, wij twijfelen over weekend Berlijn met z’n tweeen maar vind het toch ook spannend..hij hoort er zo bij
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…We liegen massaal over ons cadeautje…Mijn Tips + WIN 50 euro Groupon voucherMy Profile

 • Lisette
  12 december 2016

  Heeeeeeerlijk! Ik vind kinderen hebben echt ZO leuk maar even weg zonder ook fantastisch! Ik ben 2x 5 dagen we geweest voor mijn werk en 1x 6 dagen met vriendinnen naar New York. Super genoten, tuurlijk mis ik hem. Maar we kunnen ook zonder elkaar heel gelukkig zijn ?❤️

 • Lisette
  12 december 2016

  Heeeeeeerlijk! Ik vind kinderen hebben echt ZO leuk maar even weg zonder ook fantastisch! Ik ben 2x 5 dagen we geweest voor mijn werk en 1x 6 dagen met vriendinnen naar New York. Super genoten, tuurlijk mis ik hem. Maar we kunnen ook zonder elkaar heel gelukkig zijn ?❤️

 • Anne
  13 december 2016

  Wij gaan in januari van dinsdag tot zondag weg samen met een bevriend stel. We gaan naar Rome en ik heb er zo ontzettend veel zin in, maar bij het boeken even niet gerealiseerd dat ik mijn 2 meisjes (bijna 2 en 3,5 maand) dan zo lang niet zou zien? Nu vind ik het zo spannend. Ben nog nooit zonder mijn kindjes geweest, ja wel eens een nachtje bij oma logeren maar meer ook niet. wel heel erg fijn om jou positieve ervaring te lezen! Geeft me zeker moed!?

 • Kirsten
  13 december 2016

  Wij zijn afgelopen zomer getrouwd en zijn na ons huwelijk 5 dagen op citytrip geweest naar Lissabon met z’n twee, soort van huwelijksreis 🙂 We hebben het heel erg leuk gehad, maar inderdaad, je bent wel blij als je je kind dan terugziet en denkt er veel aan terwijl je weg bent. Toch zou ik het zo weer opnieuw doen!
  Kirsten onlangs geplaatst…Ik ben een emo-eterMy Profile

 • Laura
  13 december 2016

  Echt heerlijk hoe jullie samen in het leven staan!
  Laura onlangs geplaatst…Intense ritMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.