Ik ben werkelijk dol op stamppot. Van jongs af aan vind ik dit een van de lekkerste maaltijden van de week. Toen ik nog thuis woonde was maandag een standaard stamppot dag. Heerlijk om de week mee te starten, en om de maandag op te fleuren. Nu ik samen woon eten we ook standaard wel eens per week stamppot, en met deze temperaturen het liefst wel twee keer per week. Ik ben het meest dol op boerenkool en hutspot. Ik werd laaiend enthousiast toen ik hoorde dat de Albert Heijn kwam met nieuwe stamppot groentes. Een variatie op de bekende stamppotten. Mijn vriend is niet super dol op stamppot maar ook hij werd enthousiast. Deze wilden we gaan uitproberen!. Het ideale aan stamppot vind ik dat het makkelijk te bereiden is, maar ook ontzettend gezond is, dat noem ik een win-win situatie. Benieuwd naar mijn ervaringen met de nieuwe stamppot groentes? Lees dan verder.

Hierboven zie je stamppot van boerenkool met rode peper en rode ui. Een lekker pittige combinatie. Een manier om een simpele boerenkool om te toveren tot een spicy gerecht.

Dit is het eindresultaat van deze stamppot, lekker met een stukje ambachtelijke rookworst erbij. De groene kool wordt gelijk opgefleurd door de kleur van rode peper. Ik moest op het begin wennen aan de pittige smaak maar even later was ik om, wat is dit lekker en zeker niet te pittig.

Dit is een andere variant, namelijk groene kool met prei en wortel. Ik heb deze opgezet met zoete aardappel voor een lekkere smaakvariatie. Bovendien is zoete aardappel een gezondere variant op de normale aardappel. Daarbij kookte ik lekker oldskool knakworstjes.

Deze variant ziet er voor het oog misschien wat vreemd uit, de combinatie is heerlijk. Ik heb deze bewust niet te grof gestampt omdat ik dol ben op crunchy stukjes, als je wilt kun je deze stamppot wat fijner pureren. Ik vind dit echt een combinatie van boerenkool en hutspot smaak maar dan net een beetje anders. Ik vond deze ook zeker voor herhaling vatbaar!

Albert Heijn heeft 3 nieuwe stamppot variaties ontwikkeld, waarvan de derde helaas al uitverkocht was. Deze ga ik binnenkort uitproberen want dit is namelijk andijvie met raddicio.  De nieuwe AH stamppotgroenten zijn in de meeste AH winkels verkrijgbaar en via Albert.nl. De mix van groenten is verpakt in zakken van 400g (Boerenkool, Groene kool) of 300g (Andijvie) en goed voor een heerlijke maaltijd voor 2-3 personen. De prijs bedraagt €  1,99 per zak.

Zijn jullie ook zo dol op stamppot? Wat is jouw favoriete stamppot soort? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

16 gedachten over “Stamppot variatie bij albert heijn”

 1. Ik ga vandaag voor mijn vriend spruitjesstampot maken, ik ben erg benieuwd of hij het gaat lusten. Ik in elk geval niet want ik lust geen spruitjes 😛
  annouska onlangs geplaatst…Every dayMy Profile

 2. Kijk das nog eens leuk, ik probeer graag wat uit in de keuken.. Maar op een of andere manier zijn mijn stampotten altijd mislukt. Dan geniet ik er maar van wanneer een collega kookt op stage 😉

  Liefs
  Curly Creative onlangs geplaatst…Christmas give awayMy Profile

 3. Ik hou van stamppot maar ben er niet heel origineel mee dus ik wil dit zeker een proberen. Ik hou ook wel van een beetje pittig dus dat zou ik wel graag combineren met stamppot.
  Hester onlangs geplaatst…Mijn valkuilenMy Profile

 4. De groene kool met wortel en prei hutspot lijkt mij erg lekker! Maar mijn favo stamppot is Hutspot 🙂

 5. gwendy wesseler

  Men noemt het zoete aardappel, maar het is geen aardappel. Het is groente.
  Als je een combi van beide maakt zal je merken dat het nog lekkerder word. En bij zoete aardappel is de combi ofwel rode peper, sambal, cajunkruiden een must als tegenhanger van het zoet. De zoete aardappel valt wel onder de categorie ,, superfood,,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.